Skip to main content

Hamburg

med det nya konserthuset Elbphilharmonie

Nästan 10 år efter byggstart invigdes i januari i 2017 Hamburgs nya, spektakulära riktmärke – konserthuset Elbphilharmonie, byggt ovanpå ett gammalt hamnmagasin! Här ska vi få en guidad visning! Byggnotan sägs ha legat på hisnande 800 miljoner €, men så är ju också Hamburg en välmående stad med bland de högsta BNP per capita inom EU! Här bor fler miljonärer än någon annanstans i Tyskland. Inträdet i Hansan på 1300-talet och den väldiga hamnen lade grunden för den starka ekonomiska utvecklingen. Hamburg är också en kulturstad av stora mått och närheten till vatten överallt ger staden en alldeles speciell karaktär.

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige. Färja till Tyskland och ankomst Hamburg. Stadsrundtur. (M)
Dag 2: Utflykt till HafenCity. Rundvisning i konserthuset Elbphilharmonie. (F)
Dag 3: Utflykt Blankenese. Guidning i museikomplexet KomponistenQuartier. (F,M)
Dag 4: Besök i Europäisches Hansemuseum i Lübeck. Hemresa med buss. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag
*= Notera att programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma.

Höjdpunkter

 • Kaffe på Alsterpavilion
 • Konserthuset Elbphilharmonie
 • HafenCity
 • Museikomplexet KomponistenQuartier
 • Stadsdelen Blankenese
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,4 av 5
: 4 av 5 stjärnor
 • Allt var bra!
 • Guiden mycket kunnig och talade lagom mycket.
 • Lokalguiden på Elbphilharmonie var mycket bra och vi fick mer info än vad som annars skulle varit fallet tack vare whispers. Guiden var också mycket förtjust över att få låna systemet.
 • Bufféen på hotellet var härlig.
 • En mycket positiv överraskning
 • En mkt kunnig, trevlig och lyhörd guide, som visade oss ställen som vi inte kunnat hitta själva. Vi åkte hem med ett mkt positivt intryck av Hamburg. Roligt !
 • Mycket duktig och kunnig. Ett nöje att lyssna på honom. Trevlig och omtänksam.
 • En bra resa med en kunnig och trevlig guide vi hade bara otur ned vädret och det kan ju ingen hjälpa

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Hamburg

  Över Själland och Lolland går färden under förmiddagen mot Rødbyhavn och färjan till Puttgarden. Ombord ges vi tillfälle att äta lunch. Vi passerar Lübeck och kommer ganska tidigt till Hamburg, Tysklands näst största stad. Efter incheckning på 4-stjärniga ARCOTEL Rubin, beläget i centrum, får vi under en stadsrundtur en första introduktion till staden.

  Symbolen för Hamburg är det enorma rådhuset i nyrenässans på Rathausmarkt i Altstadt. Eleganta arkader leder härifrån till sjön Binnenalster. Här kan man slå sig ner i Alsterpavilion för en kaffe med utsikt, promenera längs boulevarden Jungfernstieg eller göra en båttur till Ausenalster och Hamburgs kanaler. En god middag avrundar dagen. Ca 63 mil fr Göteborg & 36 mil fr Malmö.

  Hemorten-HamburgHamburg
 • DAG 2-3 Hamburg: Speicherstadt & Elbphilharmonie

  Första delen av dagen tillägnar vi den nya, häftiga stadsdelen HafenCity, stadens gamla hamnkvarter, som nu bebyggts med bostäder, kontor, hotell mm. Till stadsdelen hör också det världsarvsklassade Speicherstadt, de forna lagerhuskvarteren. Här ligger bl a populära Miniatur Wunderland, världens största modelljärnväg.

  Juvelen i kronan är dock det nya konserthuset Elbphilharmonie, som byggts ovanpå det forna hamnmagasinet Kaispecher. Denna arkitektoniska pärla rymmer förutom konsertlokaler även hotell, restauranger och lägenheter. Från utsiktsplatsen Plaza har vi en strålande 360-gradersvy över Hamburg och dess hamn. Under en guidad rundvisning, som bl a tar oss till den stora konsertsalen, får vi veta mer om detta enastående bygge.

  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg – Hamburg har ett stort utbud av såväl butiker som museer, t ex förstklassiga Kunsthalle. Säkert lockar också en båttur i den livliga och färgrika hamnen - Hamburgs blodådra, som är Europas näst största hamn. Här samsas tjusiga gamla skutor med moderna lastfartyg.

  Speicherstadt & ElbphilharmonieElbphilharmonie
 • Blankenese & KomponistenQuartier

  Vi kör på Elbchaussee, längs med en av världens mest trafikerade skeppsrutter, ut till den idylliska, exklusiva stadsdelen Blankenese, där husen klättrar på den branta sluttningen vid Elbe. Strosa en stund i de vindlande gränderna (OBS! kuperat) eller slå dig bara ner och njut av utsikten och något läskande.

  Åter i centrum ska vi få en guidad visning i det spännande lilla museikomplexet KomponistenQuartier. Här får vi en god introduktion till flera stora kompositörer med nära anknytning till Hamburg, däribland Telemann, Mahler, Brahms och Fanny och Felix Mendelsohn. Efter lite tid på egen hand samlas vi för en gemensam middag på en stämningsfull restaurang. Ca 3 mil.

  OBS! Programmet dag 2-3 kan ske i annan ordning.

  Blankenese & KomponistenQuartierHamburg
 • DAG 4: Hamburg-Hemorten via Lübeck

  Vi lämnar efter frukost Hamburg och beger oss mot Lübeck. På spännande Europäisches Hansemuseum i Lübeck ges vi en komplett bild av Hansan. Vi får också tid att äta lunch innan vi efter ett inköpsstopp kör ombord på Rødbyfärjan. Vid 19-tiden är vi åter i Skåne, några timmar senare i Göteborg. Ca 36 mil till Malmö & 63 mil till Göteborg.

Karta

Hotell

ARCOTEL Rubin, Hamburg
ARCOTEL Rubin Hamburg är beläget i det trendiga kulturdistriktet St. Georg. Den rubinröda färgen slingrar sig genom hela hotellet. Här utlovas bra service med fokus även på de minsta detaljerna! ARCOT...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8