Skip to main content

Hildesheim, Goslar & André Rieu

med choklad, öl och bilar

Här presenterar vi en unik resa där vi har kombinerat ett framträdande av André Rieu och Johann Straus Orchestra med boende på tjusiga Van der Valk Hotel i Hildesheim. Vi gör trevliga utflykter och på programmet står bl a besök på Europas största museum för klassiska bilar, ölbryggeri och romantiska Goslar med sina vackra korsvirkeshus. Vi avslutar i stor stil med kaffe och läcker tårta på Niederegger i Lübeck. 

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige. Färja till Tyskland & ankomst Hildesheim. (M) 
Dag 2: Stadspromenad Hildesheim & chokladfabrik. Middag i Hannover & André Rieu! (F,M)
Dag 3: PS:Speicher bilmuseum. Stadspromenad i Goslar & öl på bryggeri. (F,M)
Dag 4: Fika på Café Niederegger i Lübeck. Färja Danmark och hemresa. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

 

Höjdpunkter

 • Njuta och förföras av André Rieu och The Johann Strauss Orchestra
 • Boende på tjusiga Hotel Van der Valk
 • Uppleva det största klassiska bilmuséet i Europa
 • Den medeltida korsvirkesidyllen Goslar
 • Kaffe & tårta på anrika Café Niederegger
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Hildesheim

  Med färjan från Rödby korsar vi mitt på dagen Fehmarnbelt och sätter kurs mot Niedersachsen. Målet är Hildesheim och tjusiga Van der Valk Hotel, beläget vid torget i hjärtat av staden. Med en drink hälsas vi välkomna.
  Ca 52 mil från Malmö & 79 mil från Göteborg.

  Hemorten-HildesheimHildesheim.
 • DAG 2: Choklad, Altstadt i Hannover & André Rieu

  I dag är det dags för resans höjdpunkt - konserten med André Rieu, men vi inleder dagen med att låta oss väl smaka av det dignande frukostbuffén. Därefter gör vi en gemensam stadspromenad som ger oss en god bild av Hildesheim och dess främsta monument. Bredvid vårt hotell ståtar det vackra Knochenhaueramtshaus från 1529, Tysklands största och mest kända korsvirkeshus. Ett kvarter bort finner vi Mariakyrkan, som liksom Michaeliskyrkan är klassad som världsarv, och Roemer-Pelizaeus-museum med en av Europas främsta fornegyptiska samlingar.

  Vi har lite egen tid på hotellet för att göra oss iordning inför kvällens begivenheter. Efter lunch tar vi plats i bussen. Vi gör ett stopp på Die Schokoladenfabrik i Peine, där vi får möjlighet att handla godsaker i butiken och fortsätter därefter mot Altstadt i Hannover. Hannover hade en gång en stor gammal stadskärna med korsvirkeshus och smala gator. Men eldstormarna under andra världskriget lämnade inte mer än 40 hus i den historiska stadskärnan kvar. Under 50-talet beslöt man att riva de kvarvarande korsvirkeshusen utspridda över staden och flytta till gamla stadskärnan. Så skapades en gammal stadsdel som ger en bra inblick i hur Hannovers gamla stad såg ut förr. Vi intar en god middag på Brohan House, beläget på Kramerstrasse, en av de mest populära shopping- och promenadgatorna i staden.

  Mätta och belåtna beger vi oss sedan till Zag Arena där vi ska njuta av André Rieu och orkestern Johann Struass Orchestra. André, som är en holländsk violinist, dirigent och kompositör, turnerar med sin orkester över hela världen för utsålda hus. Hans stora dröm är att göra den klassiska musiken tillgänlig för alla. 1988 var orkestern 12 medlemmar och idag är man över 50 personer på scen. Det kommer att bli en kväll att minnas! Här kan du se diverse filmklipp från tidigare föreställningar (scrolla ner och tryck på pilen):
  ANDRÉ RIEU 
  Ca 15 mil.

  Choklad, Altstadt i Hannover & André Rieu
 • DAG 3: Utflykt bilmuseum & Goslar

  Efter en stadig frukost tar vi plats i bussen för färd till Einbeck och bilmuséet PS.SPEICHER. I ett tidigare spannmålsmagasin besöker vi huvudutställningen som tar oss med på en 200-årig resa genom mobilitetens historia. Mer än 400 fordon på två, tre och fyra hjul visas. En guide visar oss runt. 

  Vi reser vidare mot gemytliga Harz och Goslars skogsbeklädda omgivningar. Området är ett av Tysklands mest pittoreska landskap med korsvirkeshus och sagolika miljöer. Goslar är den stad i Tyskland som har flest korsvirkeshus - 1800 korsvirkeshus! Vår guide berättar mer om denna fantastiska stad under en stadsvandring och vi passar också på att äta lunch här. Vi avslutar vistelsen på Brauhaus Goslar, beläget i ett kulturminnesmärkt hus på torget. Här får vi lära om konsten att brygga öl och vi får även smaka några olika ölsorter.

  Åter på hotellet, smakar det bra med en gemensam middag. 
  Ca 22 mil.

  Utflykt bilmuseum & Goslar
 • DAG 4: Hildesheim-Lübeck-Hemorten

  Frukost avslutar vår gemytliga vistelse i Hildesheim och vi beger oss norrut mot Lübeck. En kortare promenad i den måleriska stadskärnan leder oss fram till en verklig institution, Café Niederegger! Här bjuds vi på kaffe/te och en läcker tårtbit och självklart får vi även tillfälle att köpa med oss lite marsipan. Efter inköp av "förnödenheter" lämnar vi så via Puttgarden Tyskland för Danmark. De sista milen går snabbt och snart är vi åter i Skåne.
  Ca 52 mil till Malmö & 79 mil till Göteborg .

  Hildesheim-Lübeck-HemortenLübeck.

Karta

Hotell

Van der Valk Hotel, Hildesheim
Det lyxiga hotellet Van der Valk Hildesheim är beläget på de historiska torget i Hildesheim. Hotellet erbjuder 110 individuellt inredda rum. I hotellet finner du swimming pool, bastu och fitness rum...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2