Skip to main content

Holland med Blomstertåget & Floriaden

Trädgårdsfesten som bara är var 10 år!

Den här resan till Holland kan du bara göra var 10:e år! Vi har lyckats kombinera sagolika Blomstertåget och trädgårdsfestivalen Floriaden med bekvämt boende i hjärtat av Den Haag. Middagarna intar vi på olika restauranger i Den Haag. Du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av bekvämligheten att följa vårt välplanerade program, i syfte att ge dig en fantasiskt upplevelse. 

Holland på våren är något utöver det vanliga, ett växthus i jätteformat. Men Holland är så mycket mer än bara blommor. Kanalerna, de vita stränderna och väderkvarnarnas siluetter fulländar bilden av det holländska landskapet och ger det en alldeles egen identitet. Här finns konsten, diamanterna, porslinet och ostarna... Med Haag som utgångspunkt gör vi ett nedslag i den holländksa kulturskatten och njuter av såväl stadsliv som spännande utflykter. 

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige. Färja till Tyskland & ankomst Bremen. (M)
Dag 2: Båtrundtur på kanalerna i Giethoorn. Se det magnifika Blomstertåget. (F,M)
Dag 3: Heldag i Amsterdam. Båttur på Kanalerna.(F)
Dag 4: Besök Trädgårdsutställningen Floriaden - bara vart 10e år! (F,M)
Dag 5: Utflykt till tulpanparken Keukenhof, Delft & Panorama Mesdag. (F,M)
Dag 6: Besök Volendam & guidning hos en lokal ostillverkare. Ank. Bremen. (F,M)
Dag 7: Färja till Danmark och hemresa. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

 

Höjdpunkter

 • Trädgårdsfestivalen Floriaden - bara var 10 år!
 • Dofter och blomsterprakt på Keukenhof
 • Hotell i hjärtat av Den Haag
 • Världsberömda Blomstertåget
 • Amsterdam och dess unika atmosfär
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1+1 natt i Bremen, 4 i Haag)
 • Väg-, bro- och färjeavgifter
 • 6 frukostar
 • 5 middagar
 • Inträde Keukenhof & rundmålningen Panorama Mesdag
 • Heldag i Amsterdam med kanaltur
 • Besök hos osttillverkare och Delft Pauw
 • Besök i Giethoorn med kanaltur
 • Blomstertåget
 • Inträde till Floriaden

Tillägg

 • Enkelrum 3.500 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Bremen

  Vi lämnar Sverige bakom oss och tar oss via Öresundsbron och Rödby-Puttgarden till Tyskland. Med stopp för lunch kommer vi på eftermiddagen till Bremen och 4-stjärniga Radisson Blu Hotel, beläget i hjärtat av staden.

  Under kvällen kan det vara skönt med en benträckare. Marktplatz med det magnifika rådhuset, domen, bröderna Grimms berömda stadsmusikanter och Rolandsstatyn, en symbol över Bremenbornas frihetsvilja, lockar säkert, likaså de mysiga Schnoor-kvarteren.

  Ca 46 mil fr Malmö & 73 mil fr Göteborg.

 • DAG 2: Bremen - Haag med Giethoorn & Blomstertåget

  Efter en stadig frukost beger vi oss så mot den holländska gränsen. Vi startar vår Hollandsvistelse med att besöka den pittoreska staden Giethoorn, som grundades i början av 1200-talet av flyktingar från Medelhavsområdet. Staden kallas ofta för ”det gröna Venedig” p g a sina många kanaler, broar och natursköna omgivningar. Under en båttur på kanalerna hänförs vi av de karakteristiska halmtäckta bondgårdarna och den skira grönskan som lyser upp landskapet.

  På eftermiddagen är det dags för en av resans verkliga höjdpunkter - det magnifika blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem en lördag i slutet av april varje år. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! Sätt kameran på laddning! ”Mållösa” men inte utan mål reser vi vidare till Haag, landets administrativa huvudstad. Här återfinns det holländska parlamentet, alla utländska ambassader och statliga ministerier, liksom Högsta domstolen. I Haag har även kung Willem Alexander sin arbetsplats. Vårt hotell under hela vår Hollandsvistelse, Ibis Den Haag city center, är beläget i hjärtat av staden. Härifrån har vi ett perfekt utgångsläge för att upptäcka Holland och dess många attraktioner. Gemensam middag.

  Ca 46 mil.

 • DAG 3: Utflykt Amsterdam

  Denna vår första heldag i Holland tillägnar vi huvudstaden Amsterdam och dess digra utbud. Trädkantade gator med storslagna byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar och inbjuder till härliga promenader. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista. På Bloemenmarkt, den flytande blomstermarknaden på Singel, råder det full kommers. Förr rodde man uppför Amstel och ankrade för att sälja sina blommor till hugade spekulanter. Andra intressanta inslag i stadsbilden är den berömda loppmarknaden, torget Dam och den livliga gågatan Kalverstraat.

  Under en behaglig båttur på kanalerna njuter vi av den fantastiska arkitekturen. Självklart ges det under dagen även tillfälle att äta lunch och ”upptäcka” på egen hand. Ett besök på Rijksmuseum, där verk av Rembrandt och de andra stora mästarna kan beskådas, rekommenderas liksom Anne Franks Hus.

  Ca 12 mil.

 • DAG 4: Utflykt Floriaden

  Idag tar vi oss till Floriaden, en verklig höjdpunkt som lockar gammal som ung, trädgårdsintresserad eller ej! Floriaden är en jättelik blomster- och trädgårdsmässa, som arrangeras vart tionde år i Holland. Ett stort parkområde med blommor, paviljonger, trädgårdar, världsunik arkitektur mm väntar på att upptäckas! Fem fantastiska världar på olika teman sammanlänkade av skogsområden samsas på ytan, 100 utställare finns på plats. Vi möter seder och ritualer från hela världen och tar del av musik, dans- och teaterföreställningar. Kanske åker du också en tur med den 30 meter höga linbanan?

  Middag intas på trevlig restaurang i Haag.

  Ca 10 mil.

 • DAG 5: Utflykt Keukenhof, Delft & Panorama Mesdag i Haag

  Vi inleder dagen med ett besök i Keukenhof, världens största tulpanpark och den mest fotograferade platsen i världen! Ett böljande blomsterhav bestående av 7 miljoner lökblommor och 4,5 miljoner tulpaner blandade med hyacinter och liljor i en obeskrivlig färgkaskad hälsar oss välkomna. Vi tar god tid på oss för att njuta av parkens 32 hektar, dess fågeldammar, promenadstigar, gröna ytor och blommande träd. Efter denna balsam för själen tar vi sikte på den lilla staden Delft, som blivit världsberömt för sitt vackra, handmålade porslin.

  Vi fortsätter och kommer strax åter till Haag, där vi ska se den berömda rundmålningen Panorama Mesdag, som föreställer fiskebyn Scheveningen och är drygt 14 meter hög och 120 meter lång. 

  Vi äter vår sista gemensamma middag i Haag på restaurang med havsutsikt!

  Ca 10 mil.

  Utflykt Keukenhof, Delft & Panorama Mesdag i Haag
 • DAG 6: Haag - Volendam - Bremen

  Vi lämnar efter frukost Haag och sätter kurs mot den lilla fiskebyn Volendam, känd för sin ost, träskor och vackra folkdräkter. Här väntar oss ett intressant besök hos en lokal osttillverkare. Vår resa fortsätter så norrut och vi närmar oss den mäktiga Afsluitdijk. Genom att konstruera denna 32 km långa vall lyckades man avskilja havsviken Zuidersee från havet och sjön Ijseelmeer bildades. I lagom takt färdas vi mot Bremen och 4-stjärniga Atlantic Hotel an der Galopprennbahn. Middag.

  Ca 44 mil.

  Haag - Volendam - Bremen
 • DAG 7: Bremen - Hemorten

  Vi lämnar efter frukost Bremen och beger oss mot Puttgarden. Efter paus för lunch och inköp kör vi ombord på färjan till Rödby. En innehållsrik och trivsam vårresa närmar sig sitt slut. Strax efter kl 18 beräknas vi vara åter i Malmö.

  Ca 46 mil till Malmö & 73 mil till Göteborg.

Avreseorter & tider

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

April 2022

22/4
Se avresetider
Buss/tågHolland med blomstertåget och Floriaden, 7 d
Guide: Carina Palm
111 645:-Fåtal platser kvarSe avresetider

Karta

Hotell

Utsida Hotel Atlantic Galopprenbahn Bremen
Atlantic Hotel Galopprennbahn, Bremen
Atlantic Hotel Galopprennbahn ligger precis vid kapplöpningsbanan Galopprennbahn Bremen, i distriktet Vahr. Omgivningen är grön och rofylld med enastående vyer över kapplopningsbanan. Hotellets restau...
Ibis Den Haag CityCenter
Om du söker ett modernt city-hotell i hjärtat av Den Haag, då har du kommit rätt! Med ett fantastikt läge har du närhet till de många hantverksbutikerna och trendiga caféer. Gratis WiFi, platt-TV, ege...
Radisson Blu Hotel Bremen
Radisson Hotel Bremen är beläget på Böttcherstrasse som är en av de mest historiska och välkända gatorna i Bremen. Hotellet erbjuder 235 morderna rum, restaurang och bar. På hotellet finner du även et...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

Costa Smeralda
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2