Skip to main content

Julmarknad i Celle och Bremen

Njut av tre välrenommerade julmarknader på samma resa - Celle, Bremen och Lübeck! Vi bor på centrala hotell med promenadavstånd till julmarknaderna där doften av kanel, stekta äpplen och Glühwein lockar i de julpyntade marknadsstånden. Middag på Rådhuskällaren och bryggeribesök på anrika Becks, sätter en extra guldkant på vår trivsamma adventsresa. 

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige. Färja till Tyskland och ankomst Celle. (M)
Dag 2: Julmarknad i Celle & Bremen. Middag på Rådhuskällaren i Bremen. (F,M)
Dag 3: Stadspromenad Bremen & bryggeribesök på Becks. (F)
Dag 4: Besök Lübecks julmarknad. Stopp för inköp. Hemresa med buss. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Stämningsfulla julmarknader i Celle, Bremen & Lübeck
 • Att köpa med sig unika julklappar och lokal julmat
 • Centrala hotell med gångavstånd till sevärdheter
 • Lära sig om hur man brygger öl - på Becks!
 • Insupa den sagolika julstämningen med ett glas glühwein
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Celle & julmarknad

  Med färjan över Fehmarnbelt kommer vi till Puttgarden och fortsätter därefter ner mot Niedersachsen och måleriska Celle. Vi checkar in på trevliga InterCityHotel Celle, som ligger mitt i Gamla stan, på gångavstånd från julmarknaden. Julbelysning lyser upp de vackra korsvirkesfasaderna och ger en mysig inramning. Runt den 14 meter höga julpyramiden som pryder torget samsas ett 80-tal marknadsstånd. Här hittar man konsthantverk, julprydnader, julgodis och mycket annat. En god middag på hotell avrundar dagen på bästa sätt. 
  Ca 46 mil fr Malmö & 73 mil fr Göteborg.

  Hemorten - Celle & julmarknad
 • DAG 2: Julmarknad i Celle & Bremen. Middag på Rådhuskällaren.

  Under förmiddagen får vi tid att se mer av Celle. Vi sätter därefter kurs mot Bremen, där vi ska inkvartera oss på ibis Bremen Alstadt, beläget i Gamla stan. Härifrån har vi promenadavstånd till alla större attraktioner, däribland vackra Marktplatz (Rådhusplatsen) som är en bländande syn under under julmarknaden. Från ett världsarv upplyst av skimrande ljust till en medeltida atmosfär vid vattnet njuter du av den festliga stämningen.  I kväll äter vi flott på Rådhuskällaren, som ligger på Rådhusplatsen. 
  Ca 11 mil.

  Julmarknad i Celle & Bremen. Middag på Rådhuskällaren.
 • DAG 3: Julmarknad & besök på Becks bryggeri

  Från torget lockar oss julens dofter med de julpyntade marknadsstånden. Julmusik bidrar till stämningen på denna julmarknad som av många betraktas som Tysklands bästa och vackraste. I Bremen finns också rika möjligheter att hitta ovanliga julklappar i stadens eleganta butiker. Passa på att flanera i Lloyd-passagen av glas, strosa i de mysiga Schnoorkvarteren där små hus från 1400-1700-talet pryder de trånga gränderna, eller besök den exklusiva Katharinapassagen. En av dagarna gör vi en stadspromenad och självfallet missar vi då inte Bremens berömda stadsmusikanter!

  Dagen tillbringar vi på julmarknaden, men eftermiddagen ägnar vi oss åt konsten att brygga öl på det lokala bryggeriet Becks, som legat vid floden Weser sedan 1873. Vi får en omväxlande guidning genom bryggeriets museum, råvarurummet, över brygghuset, förbi maltsilos, jäsnings- och lagringstankar och buteljanläggningen. Rundturen avslutas med ölprovning!

  Julmarknad & besök på Becks bryggeri
 • DAG 4: Bremen - julmarknad Lübeck - Hemorten

  Hemfärden går via Lübeck, där vi får tid att botanisera på julmarknaden och handla godsaker på världsberömda Niederegger. Fyllda av julstämning tar vi åter plats i bussen för den sista etappen tillbaka till Skåne, som vi når vid 19-tiden. I Göteborg räknar vi med att vara strax innan midnatt.
  Ca 47 mil till Malmö & 74 mil till Göteborg.

  Bremen - julmarknad Lübeck - Hemorten

Karta

Hotell

Ibis Styles Bremen Altstadt
Ibis Styles Bremen Altstadt ligger bara en kort promenad från den historiska gamla stadsdelen med det berömda Bremens stadshus och Roland (UNESCOs världsarv). Alla rum med air condition, platt-TV och...
IntercityHotel Celle
IntercityHotel Celle ligger en kort promenad från Celles största attraktioner, såsom slottet Celle, teatern och floden Aller. Hotellet har moderna rum och en bistro-restaurang med utsikt över Celles h...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 1