Skip to main content

Konstvandring i Bohuslän - påsk

Välkommen till Konstvandringen i Bohuslän 2023! Varje påsk öppnar bohuslänska konstnärer sina ateljéer. Det är en fantastisk folkfest med många konstintresserade som åker runt och besöker samlingsutställningar och konstnärer. På vår resa kommer vi att ägna en dag åt södra Bohuslän och en dag åt norra Bohuslän. Vi besöker samlingsutställningarna, men gör också besök hos olika konstnärer. I magisk natur och med havet som följeslagare njuter vi av god mat och gott umgänge. 

Programmet i korthet

Dag 1: Besök Galleri Ulvesund med konstnärer från Uddevalla. (L,M)
Dag 2: Konstnärer i Södra Bohuslän med besök i Stenungsunds konsthall. (F,L,M)
Dag 3: Konstnärer i Norra Bohuslän med besök i Solhems Konsthall. (F, L, M)
Dag 3: Besök konstnärer & Marstrand. Hemresa med buss. (F,L)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Allt serverat och klart - timeout från spisen
 • Påskbuffé med lokalproducerad sill!
 • Uppleva konstnärer med många olika inriktningar
 • Pittoreska kustsamhällen
 • Närheten till havet och vackra vyer
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Uddevalla)
 • 3 frukostar
 • 4 luncher (varav 1 påsk buffé)
 • 3 middagar
 • Utflykt Konstrundan södra Bohuslän
 • Utflykt Konstrundan norra Bohuslän (Kvirr)
 • Utflykt till Marstrand
 • Besök Galleri Ulvesund, Stenungsunds Konsthall och Solhems Konsthall
 • Besök hos konstnärer

Tillägg

 • Enkelrum 1.445 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Uddevalla

  Under morgonen lämnar vi Skåne och ett stycke in i Halland gör vi uppehåll för förmiddagskaffe. Vi fortsätter via Göteborg till Åh Stiftsgård, vackert beläget vid havet, mellan Ljungskile och Uddevalla. Här samlas man för kurser och läger med kristen förankring, men vi stannar här för att äta en god lunch. Mätta och belåtna reser vi en kort bit till Galleri Ulvesund, där vi besöker samlingsutställningen för alla Uddevallakonstnärer som deltar i Konstvandringen södra Bohuslän. Här finns också en trevlig och personlig handelsträdgård, där man bl a brukar sälja många sorters tomatplantor och pelargoner. 

  Vi fortsätter norrut och tar sikte på Uddevalla och vårt 4-stjärniga hotell, Bohusgården. Med vacker utsikt över Byfjorden avnjuter vi här vår middag. 
  Ca 38 mil från Malmö och 11 mil från Göteborg.

  Hemorten - Uddevalla
 • DAG 2: Utflykt konstnärer södra Bohuslän

  "Konstvandringen Södra Bohuslän" är en ideell förening med 71 medlemmar av konstnärer och konsthantverkare i Kungälv, Stenungssund, Tjörn, Orust och Uddevalla. Under dagen kommer vi att besöka ett antal noggrant utvalda konstnärer och gallerier. 

  Vi besöker inledningsvis Stenungssunds Konsthall, en lokal samlingsutställning där Konstvandringens alla konstnärer finns representerade. Vi fortsätter sedan över Tjörnbron och färdas i vackra trakter mot kusten. I Skärhamn står en härlig påskbuffé uppdukad för oss, som kommer att göra oss både mätta och belåtna. Via broar som förbinder Tjörn och Orust, kommer vi så till Sveriges fjärde största ö – Orust. Här skiftar landskapet av skog, ängar, berg, klippor samt fina pittoreska fiskesamhällen. Framåt sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell och en gemensam middag avslutar dagen. 
  Ca 15 mil.

  Läs mer om: 
  Konstvandringen Södra Bohuslän.

  Utflykt konstnärer södra Bohuslän
 • DAG 3: Utflykt konstnärer norra Bohuslän

  Efter en stadig frukost ser vi framemot att åter låta konsten tala till våra sinnen. Idag ska vi ut och ”Kvirra”. Kvirr betyder Konstvandring i Ranrike, ett gammalt namn för norra Bohuslän. Det innefattar fem kommuner - Strömstad, Tanum, Munkedal, Sotenäs och Lysekil. Även idag har vi valt ut ett antal konstnärer att besöka. Vi tar också del av samlingsutställningen på Solhem Konsthall i Rabbalshede, där vi får ett smakprov från de olika utställarna. Under dagen äter vi en gemensam lunch och vem vet, kanske någon har bestämt sig för att investera i något konstverk, innan vi vänder åter till vårt hotell. 
  Ca 20 mil.

  Läs mer om Konstvandring i Ranrike:
  Kvirr

  Utflykt konstnärer norra Bohuslän
 • DAG 4: Uddevalla - Marstrand - Hemorten

  Vi lämnar Uddevalla och fortsätter mot Kungälv, där Jörns Resors huvudkontor ligger. Längst ut i väster, där skärgården tar slut och havet tar vid, ligger Marstrand som vi når efter en kort färjetur. Seglarstaden och badorten Marstrand bjuder på ett härligt sommarliv med båtar vid kaj och mysiga hus vid bilfria gator. På toppen av ön tronar Carlstens fästning. Havsutsikten är magisk. Vi tar en promenad på ön och passar på att äta en god lunch på Havshotellet beläget på Koön, innan bussen styr söderut. Ev hinner vi med ett besök hos en konstnär längs vägen, innan vi styr söderöver. Framåt kvällen är vi åter i Skåne med många härliga konstupplevelser.
  Ca 14 mil till Göteborg & 41 mil till Malmö. 

  Uddevalla - Marstrand - Hemorten

Avreseorter & tider

Vi reser med bekväma bussar från Malmö och fortsätter norrut efter Jörns-linjen, med påstigning i Skåne, Halland & Västkusten. Bor du utanför Jörns-linjen hämtar vi med taxi/bil på vissa orter mot tillägg. 

Klicka på länken nedan för att se alla på- & avstigningsorter samt tider. 

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

April 2023

7/4
Se avresetider
BussKonstvandring i Bohuslän - påsk, 4 d
Guide: Carina Palm
Mer än 47 195:-BokaSe avresetider

Information

ANSLUT MED TÅG
På den här resan finns möjlighet att ansluta med tåg till Göteborg, där vår buss avreser kl 12. 

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

TEATERHOTELLET MALMÖ

first hotel g GÖTEBORG

KLIMATSMART RESA
På den här resan klimatkompenserar vi för busstransporten. Buss med HVO bränsle - 0,014 kg CO2/km.
Läs mer!

Karta

Hotell

Bohusgården, Uddevalla
Hotell Bohusgården ligger vid Byfjorden i Uddevalla, med en fantastisk utikt över fjorden. Idag är Bohusgården ett bekvämt hotell och konferensanläggning. Här finns spa, poolområde och gym. I spa finn...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2