Skip to main content

Kryssning på Rhen - Amsterdam till Strasbourg med XXX

med vinprovning i Champagne & Alsace

Den här resan, till Frankrike, Tyskland och Holland, kan du bara göra var 10:e år! Vi har lyckats kombinera fantastiska trädgårdsfestivalen Floriaden, härliga vinupplevelser med en bekväm kryssning från Amsterdam till Strasbourg. Du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. På den här resan får du enastående blomsterprakt, pulserande stadsliv, men också njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk sippandes på ett glas vin. Utflykt i Alsace och Champagne, strandhugg i Rüdeshiem och Köln, utsökta viner och fantastiska färger på Floriaden förgyller vår resa. 

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Amsterdam. Trädgårdsfestivalen Floriaden. Drink och middag ombord. (M)
Dag 2: Guidad tur i Amsterdam. Ledig em. (F,L,M)
Dag 3: Skön dag på båten. Köln & Kölnerdomen. Galamiddag ombord. (F,L,M)
Dag 4: Skön dag på båten. Ankomst Rüdesheim kl 15. Vinprovning, fri tid. (F,L,M)
Dag 5: Skön dag på båten. Ankomst Strasbourg kl 19. Kvällstur med båt. (F,L,M)

Dag 6: Vinprovning Alsace/route de vin. Ankomst Champagne. (F,M)
Dag 7: Champagneprovning. Kvällsflyg hem. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

 

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Trädgårdsfestivalen Floriaden - bara var 10:e år!
 • Njuta av vinprovningar
 • Idylliska vinbyar med korsvirkeshus
 • Pittoreska Rüdesheim med Drosselgasse
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Amsterdam och från Paris (inkl flygskatt & 1 incheckat bagage)
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på CroisiEurope MS Gerard Schmitter)
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Saint-Dizier)
 • 6 frukostar
 • 4 luncher inkl dryck
 • 6 middagar (varav 5 inkl dryck)
 • 1 välkomstdrink
 • Inträde Floriaden
 • Kanaltur Amsterdam by night
 • Utflykt Amsterdam med besök på diamantsliperi mm
 • Besök i Kölner Dom
 • 3 vinprovningar (Rüdesheim, Alsace & Champagne)
 • Stadspromenad i Rüdesheim
 • Kanaltur Strasbourg by night
 • Utflykt vinvägen i Alsace - "Route de Vin"

Tillägg

 • Enkelrum/hytt (huvuddäck) 4.595 kr
 • Hytt mellandäck 1.295 kr/person
 • Hytt övre däck: 1.495 kr/person
 • Utflykt från Amsterdam (em dag 2) till Volendam & Zaanse Schans 500 kr
 • Avbeställningsskydd via Gouda. Beställ här!

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Amsterdam-Floriaden

  På förmiddagen räknar vi med att landa på Schiphol, där vår buss står beredd att ta oss till Floriaden, en verklig höjdpunkt - som lockar gammal som ung, trädgårdsintresserad eller ej! Floriaden är en jättelik blomster- och trädgårdsmässa, som arrangeras vart tionde år i Holland. Ett stort parkområde med blommor, paviljonger, trädgårdar, världsunik arkitektur mm väntar på att upptäckas! Fem fantastiska världar på olika teman sammanlänkade av skogsområden samsas på ytan, 100 utställare finns på plats. Vi möter seder och ritualer från hela världen och tar del av musik, dans- och teaterföreställningar. Kanske åker du också en tur med den 30 meter höga linbanan? "Mållösa" men inte utan mål reser vi vidare till vår kryssningsbåt, där vi kommer att bo bekvämt i fem nätter. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gemensam middag ombord. Vi bor på premiumfartyget MS Gérard Scmitter som är ett elegant, mindre kryssningsfartyg med 87 hytter fördelat på tre däck. Ombord på båten finner du restaurang, loungebar med dansgolv och ett soldäck (med både sol och skugga). Under kvällen njuter vi av en kanlatur på Amsterdams "by night". Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Flyg till Amsterdam-Floriaden
 • DAG 2: Amsterdam

  Vi låter oss väl smaka av frukosten och går därefter iland för att tillägna förmiddagen åt huvustaden Amsterdam. Vårt första stopp är Riecker väderkvarn som ligger vid floden Amstel, söder om staden. Kvarnen har en intressant historia och byggdes 1636. Här står Rembrandt staty för att påminna oss om att målaren gjorde många teckningar på stranden av floden Amstel. Vi fortsätter till diamantdistriktet för att se hur de skickliga diamansliparna skapar åtråvärda diamanter, innan det bär vidare till Bloemenmarkt. På Bloemenmarkt, den flytande blomstermarknaden på Singel, råder det full kommers. Förr rodde man uppför Amstel och ankrade för att sälja sina blommor till hugade spekulanter. Vi återvänder till vårt fartyg för lunch. 

  Under eftermiddagen finns möjlighet att  följa med på en utflykt till Volendam och Zaanse Schans (tillägg 550 kr). Vi lär känna den vackra landsbygden och besöker fiskebyn Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländksa metoden. I pittoreska byn Zaanse Schans beundrar vi bälbevarade historiska väderkvarnar och hus. 

  Amsterdam
 • DAG 3: Amsterdam-Köln

  Under småtimmarna har vi passerat den tyska gränsen. Vi njuter av frukost och lunch ombord och sen eftermiddag når vi dagens sluthamn Köln, som grundades redan 50 e.Kr. av kejsar Claudius. Här spenderar vi några timmar iland. Vi tar en promenad och besöker förstås den magnifika gotiska katedralen Kölner Dom, som det tog över 600 år att färdigställa. Åter ombord väntar oss en festlig galakväll med middag och underhållning! 

  Amsterdam-KölnKöln i kvällsbelysning
 • DAG 4: Köln-Rüdesheim

  Under natten har vi passerat Bonn, Tysklands forna huvudstad. Via Koblenz, där Rhen förenar sig med Mosel, kommer vi till den vackraste delen av Rhen. De välrenommerade vingårdarna avlöser varandra och på klippkrönen ståtar riddarborgarna majestätiskt. Vi passerar den berömda Loreleyklippan, där en vacker siren enligt sägen lockade båtarna i djupet med sin sång. De pittoreska vinbyarna ligger som på ett pärlband; Boppard, Bacharach, S:t Goarshausen, Bingen...! Att denna del av Rhendalen – Mittelrheintal, är klassad som världsarv är inte svårt att förstå!

  På eftermiddagen nalkas vi Rüdesheim, hjärtat i vindistriktet Rheingau, där vi ska lägga till och tillbringa resten av dagen, med undantag för middagen, som serveras ombord. Under en promenad bekantar vi oss med den pittoreska staden. Under en vinprovning provar några av distriktets goda viner. Självklart ges det även tid för egna strövtåg; ta stolliften uppför vinberget till Niederwaldmonumentet och/eller besök Siegfrieds mekaniska musikkabinett – valet är fritt!

  Köln-RüdesheimRhendalen
 • DAG 5: Rüdesheim-Strasbourg

  I spöktimmen lämnade vi Rüdesheim för denna gång och under natten fortsätter vi resan söderut. Vi passerar Worms, Mannheim och Speyer – känd för sin väldiga domkyrka. Under dagen njuter vi av vistelsen ombord medan båten stävar fram mot den franska gränsen som vi passerar  vid 13:30-tiden. Efter några timmar når vi vår sluthamn Strasbourg, där vi ska lägga till och tillbringa resten av kvällen. Den gamla stadskärnan i Strasbourg är ett världsarv som ryms på en ö i floden III. Här ståtar också den berömda gotiska katedralen Notre Dame, ett mästerverk i stenarbete. Vi upplever staden på bästa sätt – med båt på Ill-kanalerna. Vackra korsvirkeshus, medeltida arkitektur och historiska monument kantar vår väg. Vi passerar ärkebiskoparnas palats, Palais Rohan, som numera rymmer tre museer, och flera Ponts-Couverts, täckta broar i förbindelse med medeltida vakttorn. 

  Rüdesheim-StrasbourgStrasbourg
 • DAG 6: Alsace med Route de Vin - Saint-Dizier

  Frukost avslutar vår härliga kryssning och efter en kort rundtur i Strasbourg ligger vindistriktet Alsace och "Route de Vin" framför oss! De tyska influenserna är tydliga, men så har ju också Alsace vandrat fram och tillbaka mellan Tyskland och Frankrike genom hela sin historia. Under dagen gör vi nedslag längs "Route du Vin", som är själva livsnerven i bygden. Här i gränslandet mellan Vorgesernas bördiga sluttningar och Rhen ligger de måleriska vinbyarna sida vid sida. Vi besöker någon av de kända vinbyarna längs "Route de Vin", där trånga, vinglande kullerstensgränder, och vackra korsvirkeshus med pelargonieprydda balkonger ger en förtjusande inramning. Hos en anrik vinproducent provsmakar vi några av de goda vinerna. Vi fortsätter till Saint-Dizier beläget i champagne-regionen vid flodoen Marne. Gemensam middag. 

  Alsace med Route de Vin - Saint-DizierRiquewihr, Alsace
 • DAG 7: Saint-Dizier, champagne till Paris och flyg hem

  Med gott humör kliver vi på bussen som ska ta oss på en intressant utflykt till de bubblande dryckernas region - champagne. Distriktet ligger i nordöstra Frankrike, inte långt från den belgiska gränsen. Under ledning av vår guide får vi lära om den ädla drycken och vilka speciella egenskaper som krävs för att det skall bli champagne. Bland annat handlar det om odlingsarealerna och dess förutsättningar på det lilla avgränsade området utanför Reims. Själva processen sker ju under jord i djupa källarvalv. Hos en champagne-producent provsmakar vi några av de goda vinerna. Då vårt flyg hem går först vid 20-tiden, får vi en härlig sista dag i Frankrike!

  Saint-Dizier, champagne till Paris och flyg hem

Karta

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8