Skip to main content

Kryssning på Rhen - Strasbourg till Amsterdam med Icakuriren och Hemmets Journal

med vinprovning i Champagne, Alsace & Rüdesheim

Låt dig färdas fram på vattnet genom Frankrike, Tyskland och Holland och upplev vinprovningar och pulserande stadsliv! 

Slå dig neri salongen eller på däck medan fartyget stilla kryssar fram och njut av god mat, utsökta viner och skön utsikt. Vi besöker Alsace – ”Frankrikes trädgård” och gör nedslag längs ”Route du vin” bland de karakteristiska kullerstensgränderna och korsvirkeshus med blomklädda balkonger. I Rüdesheim kan du ta linbanan uppför berget till Niederwaldmonumentet och/eller besöka Siegfrieds mekaniska musikkabinett. Eller bara slå dig ner på ett café för en ”Rüdesheimer Kaffee”? Vi passerar Loreleyklippan och betraktar de pittoreska små byarna som ligger som på ett pärlband längs floden. Denna del av Rhendalen – Mittelrheintal - finns med på Unescos världsarvslista. Det gör också stadskärnans historiska kanaldistrikt, i vårt slutmål Amsterdam. 

Dag 1: Flyg till Paris. Besök champagneproducent. (M)
Dag 2: "Route de vin" Alsace med vinprovning. Ankomst Strasbourg. Drink & middag ombord. (F,M)
Dag 3: Skön dag på båten. Ankomst Rüdesheim (14). Vinprovning, fri tid. (F,L,M)
Dag 4: Besök Köln & Kölnerdomen. Galamiddag ombord. (F,L,M)
Dag 5: Skön dag på båten. Ankomst Amsterdam kl 17. (F,L,M)
Dag 6: Kanaltur i Amsterdam på fm. (F,L,M)
Dag 7: Vi lämnar båten. Kvällsflyg hem. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

 

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,29 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Storstadspuls i Amsterdam
 • Njuta av vinprovningar
 • Idylliska vinbyar med korsvirkeshus
 • Pittoreska Rüdesheim med Drosselgasse
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,3 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Paris och från Amsterdam (inkl flygskatt & 1 incheckat bagage)
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Metz)
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på CroisiEurope MS Symphonie)
 • 6 frukostar, 4 luncher inkl dryck, 6 middagar (varav 5 inkl dryck), 1 välkomstdrink
 • Utflykt vinvägen i Alsace - "Route de Vin"
 • 3 vinprovningar (Champagne, Alsace & Rüdesheim)
 • Besök i Kölner Dom
 • Stadspromenad i Rüdesheim
 • Utflykt Volendam och Zaanse Schans
 • Båttur på kanalerna i Amsterdam
 • Representant från Icakuriren vid minst 25 deltagare

Tillägg

 • Dubbelrum/hytt övre däck 3 190:-
 • Enkelrum/hytt huvuddäck 5 795:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Paris - besök champagneproducent-Metz

  Med flyg anländer vi under morgonen till Paris. Vi inleder vår vistelse i Frankrike med en utflykt i champagnedistriktet. Men vad vore ett besök i dessa trakter utan att vi får provsmaka? Under eftermiddagen besöker vi en producent och vi låter oss också smaka ett glas. Vi får också veta vilka speciella egenskaper som krävs för att det skall bli champagne. Bland annat handlar det om odlingsarealerna och dess förutsättningar på det lilla avgränsade området utanför Reims. Själva processen sker ju under jord i djupa källarvalv. Vi fortsätter till Metz och vårt hotell Best Western Plus Hotel Metz Technopole, och avslutar resans första dag med en gemensam middag.
  Ca 20 mil.

  Flyg till Paris - besök champagneproducent-Metz
 • DAG 2: Metz - Alsace med vinprovning - Strasbourg

  En utflykt i Alsace – "Frankrikes trädgård", ligger framför oss! De tyska influenserna är tydliga, men så har ju också Alsace vandrat fram och tillbaka mellan Tyskland och Frankrike genom hela sin historia. Under dagen gör vi nedslag längs "Route du Vin", som är själva livsnerven i bygden. Här i gränslandet mellan Vorgesernas bördiga sluttningar och Rhen ligger de måleriska vinbyarna sida vid sida. Vi besöker någon av de kända vinbyarna längs "Route de Vin", där trånga, vinglande kullerstensgränder, och vackra korsvirkeshus med pelargonieprydda balkonger ger en förtjusande inramning. Hos en anrik vinproducent provsmakar vi några av de goda vinerna.

  På kvällen checkar vi så in på Croisi-Europes premiumfartyg MS Symphonie, som ligger för ankar i Strasbourg. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gememsam middag ombord. Vid midnatt kastar vi loss. 
  Ca 46 mil med buss.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Metz - Alsace med vinprovning - Strasbourg
 • DAG 3: Båt Strasbourg-Rüdesheim

  Under småtimmarna har vi passerat den tyska gränsen. Vi låter oss väl smaka av frukosten ombord och ser Speyer – känd för sin väldiga domkyrka, Mannheim och Worms, i vars riksdag Luther bannlystes 1521, passera revy. Bakom ett par mjuka krökar uppenbarar sig Rieslingstaden Nierstein och lite längre fram Mainz, centrum för handeln med Rhenvinerna. Det var här som Johann Gutenberg på 1450-talet introducerade boktryckarkonsten.

  Vi nalkas nu Rüdesheim, hjärtat i vindistriktet Rheingau, där vi ska lägga till och tillbringa resten av dagen, med undantag för middagen, som serveras ombord. Under en promenad bekantar vi oss med den pittoreska staden. Under en vinprovning provar några av distriktets goda viner. Självklart ges det även tid för egna strövtåg; ta stolliften uppför vinberget till Niederwaldmonumentet och/eller besök Siegfrieds mekaniska musikkabinett – valet är fritt!

  Båt Strasbourg-Rüdesheim
 • DAG 4: Båt Rüdesheim-Köln-Düsseldorf

  På morgonen lättar vi åter ankar. Vi färdas nu på den vackraste delen av Rhen och de välrenommerade vingårdarna avlöser varandra. På klippkrönen ståtar riddarborgarna majestätiskt. Vi passerar den berömda Loreleyklippan, där en vacker siren enligt sägen lockade båtarna i djupet med sin sång. De pittoreska vinbyarna ligger som på ett pärlband; Bingen, S:t Goarshausen, Bacharach, Boppard...! Att denna del av Rhendalen – Mittelrheintal, är klassad som världsarv är inte svårt att förstå!

  Via Koblenz, där Rhen förenar sig med Mosel, och den forna huvudstaden Bonn kommer vi på eftermiddagen till Köln, som grundades redan 50 e.Kr. av kejsar Claudius. Här spenderar vi några timmar iland. Vi tar en promenad och besöker förstås den magnifika gotiska katedralen Kölner Dom, som det tog över 600 år att färdigställa. Åter ombord väntar oss en festlig galakväll med middag och underhållning! På kvällen angör vi Düsseldorf.

  Båt Rüdesheim-Köln-Düsseldorf
 • DAG 5: Båt Düsseldorf-Amsterdam

  Under natten har vi lämnat Düsseldorf och vi närmar oss nu i stilla mak den holländska gränsen. Vi stävar vidare genom provinsen Gelderlands idylliska landskap, och därefter strax väster om universitetsstaden Utrecht.

  På eftermiddagen nalkas vi så vår sluthamn, Hollands förtjusande huvudstad Amsterdam, där vi ligger för ankar två nätter. Trädkantade gator med praktfulla byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista. Middag.

  Båt Düsseldorf-Amsterdam
 • DAG 6: Amsterdam med Volendam & Zaanse Schans

  Amsterdam ligger för våra fötter! Förmiddagen har du på egen hand i Amsterdam, valet av aktivitet är många! 

  Under eftermiddagen gör vi en utflykt till Volendam och Zaanse Schans. Vi lär känna den vackra landsbygden och besöker fiskebyn Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländska metoden. I pittoreska byn Zaanse Schans beundrar vi välbevarade historiska väderkvarnar och hus. Middag ombord.

  Amsterdam med Volendam & Zaanse Schans
 • DAG 7: Amsterdam med kanaltur - flyg hem

  Vi låter oss väl smaka av frukosten ombord innan mönstrar vi av fartyget. Vi njuter sedan av en guidad tur på Amsterdams kanaler. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista. Vi ges tid att äta lunch på egen hand innan vi beger oss mot flygplatsen. På eftermiddagen lyfter våra flyg hem.

  Amsterdam med kanaltur - flyg hem

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

September 2024

1/9
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Kryssning på Rhen med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Köpenhamn), 7 d
Guide: Ewa Basilewsky
Mer än 429 495:-BokaSe avresetider
1/9
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Kryssning på Rhen med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Stockholm), 7 d
Guide: Ewa Basilewsky
Mer än 429 995:-BokaSe avresetider
1/9
Se avresetider
Göteborg, Landvetter
Direktflyg
Kryssning på Rhen med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Göteborg), 7 d
Guide: Ewa Basilewsky
Mer än 430 495:-BokaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Landvetter Airport Hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Kryssning
Kryssningar är generellt sett inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Ombord- och avstigning sker oftast via en ramp. På vissa kryssningsbåtar finns hiss, men hissen når inte alltid alla däck, t ex soldäck. På utflykter används buss för det mesta, men vi besöker ofta kulturmärkta städer med kullerstensgator. Vid några av våra utflykter går vi från fartyget till stadskärnan och man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter. 
 
Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Best Western Plus Hotel Metz Technopole, Metz
4-stjärniga Best Western Plus Hotel Metz Technopole ligger i utkanten av Metz, intill en golfbana. Hotellet erbjuder 91 rum, restaurang, lounge bar och swimming pool. Best Western Plus Hotel Metz Tech...
MS Symphonie
MS Symphonie är ett premiumfartyg bestående av 55 hytter fördelade på två däck. På övre däck hittar du restaurangen som erbjuder fantastisk mat från det franska köket. Under tiden som du njuter av god...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3