Skip to main content

Kryssning från Venedig till Mantua

med Verona, Padua, Lucca & Florens

Om du letar efter en avkopplande, fänglsande och stressfritt sätt att upptäcka Venedig och norra Italien, är en flodkryssning att rekommendera. Vi kryssar från Venedig, genom den venetisanska lagunen, och ner längs floden Po till Mantua. Vi kryssar fram genom hjärtat av tre italienska regioner - Veneto, Lombardiet och Emilia-Romagna. Regionen Veneto öppnar sina dörrar och inbjuder dig att upptäcka Venedig, det berömda Markusplatsen och Dogepalatset, det officiella residenset för de venetianska hertigarna. Nästa region, Lombardiet, välkomnar dig med sitt hisnande och varierande landskap. Din kryssning avslutas med regionen Emilia-Romagna och dess traditionella kök.

Du får många fantastiska upplevelser samtidigt som du njuter av flodkryssningen alla fördelar med mat och dryck inkluderat. Sista natten har vi på fast mark i Toscana, med rundtur i både Lucca och Florens.

Programmet i korthet 

Dag 1: Flyg till Venedig. Drink & middag ombord på MS Michelangelo. (M)
Dag 2: Stadspromenad Venedig & öarna Murano och Burano. (F,L,M)
Dag 3: Utflykt till Padua. Skön kryss på em mot Canda. (F,L,M)
Dag 4: Skön fm på båten och utflykt Verona på em. (F,L,M)

Dag 5: En skön dag på båten eller utflykt Cremona (tillägg). (F,L,M)
Dag 6: Rundtur i Mantua & fri eftermiddag. (F,L,M)

Dag 7: Stadsvandring Lucca & ank. Montecatini Terme. (F,M)
Dag 8: Guidning i Florens och fri tid. Kvällsflyg hem från Bologna. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Magiska Markusplatsen i Venedig
 • Julias balkong i Verona
 • Den vackra glaskonsten på ön Murrano
 • Arkitekturen & konsten i Florens
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide

 • Whispers

 • Flyg till Venedig och från Bologna inkl flygskatt & 1 incheckat bagage

 • Bussresor enligt program

 • Logi i 2-bäddshytt på huvuddäck med fönster & dusch/wc (6 nätter)

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Montecatini Terme)

 • Välkomstdrink

 • Fri dryck ombord vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champagne)

 • 7 frukostar

 • 5 luncher 

 • 7 middagar (varav en galamiddag)

 • Stadspromenad i Venedig, Lucca & Florens

 • Båtutflykt till öarna Murano och Burano

 • Rundtur/utflykt till Padua, Verona & Mantua

Tillägg

 • Enkelrum/hytt 4.645 kr 
 • Hytt med fönster övre däck 1.645 kr/p
 • Utflykt till fiolbyggarstaden Cremona 1.860:-
 • Utflykt Ferrari Museum i Modena 1.200 kr
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Venedig

  Med flyg tar vi oss till Venedig, där buss väntar på att ta oss vidare mot vårt flytande hotell  - MS Michelangelo som ligger vid kaj i Venedig. Sista biten reser vi med båt, en s k vaporetto. Efter att vi tilldelats våra hytter hälsas vi välkomna av besättningen med en välkomstdrink innan middagen serveras. Kvällen är fri att upptäcka Venedig på egen hand, eller varför inte ta en drink i baren? 
  Ca 1 mil med buss. 

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 

   

  Flyg till Venedig
 • DAG 2: Stadspromenad i Venedig & båt till öarna Murano & Burano

  Efter frukost lägger vi Venedig för våra fötter! På de små sandholmarna som på 400-talet varit en tillfällig tillflyktsort undan Attilas hunner växte staden fram. Eleganta palats influerade av österländsk arkitektur och kyrkor fyllda med konstskatter – Venedig innebär överdåd! På de många kanalerna regerar gondoljärerna.

  Med utgångspunkt från den pampiga Markusplatsen visar oss en lokalguide höjdpunkterna. Skyddade av arkader ståtar här den storslagna Markuskyrkan och Dogepalatset; där dogen, den högste ämbetsmannen, residerade fram tills Napoleons invasion 1797 då ämbetet avskaffades. Suckarnas bro förbinder palatset med fängelset, varifrån kvinnotjusaren Casanova lyckades fly. Efter besök i kyrkan och palatset äter vi en god lunch ombord. 

  På eftermiddagen utforskar vi den venetianska lagunen och dess öar Murano och Burano. Murano är vida känt för sitt glas och glastillverkningen överfördes till Murano 1291, efter att man förbjudit ungar i Venedig för att skydda staden från bränder. Glasarbeten var en av de första venetianska exporterna och hemligheterna bakom detta hantverk var förseglade. Under glastillverkningens ”guldåder” fanns det 37 tillverkare på ön. Under dagen får vi se en hur en glaskonstnär arbeta. Vi fortsätter till ön Burano, en pittoresk fiskarby med färggranna hus som kantar kanalerna. Burano är känd för sina spetsar och hantverkets storhetstid var på 1500-talet, då Burano var känt över hela Europa. Även om spetsproduktion inte är lika populärt idag, så produceras fortfarande spetsar av kvinnorna på ön. Vi får en stund på egen hand att upptäcka denna charmiga ö. 
   

  Stadspromenad i Venedig & båt till öarna Murano & Burano
 • DAG 3: Utflykt till Padua & behaglig kryssning

  Tidigt på morgonen kryssar båten från Venedig till Chioggia. Från Chioggia utgår vår utflykt till den gamla lärdomsstaden Padova, på vars universitet – ett av världens äldsta – Galileo undervisade. Vi gör en stadsrundtur (med buss & till fots) och besöker bl a basilikan som rymmer Saint Antoines valv. Vi beundrar också Donatellos bronsstaty från 1400-talet som står på torget framför basilikan. Giotto gav staden Padua några av sina mästerverk, vilket vår lokala guide berättar mer om. Bättre orienterade får vi tillfälle att upptäcka staden på egen hand, innan vi så småningom vänder åter till vår båt.

  Under eftermiddagen och kvällen njuter vi av kryssningen på floden Po mot Canda. 
  Ca 11 mil.

  Utflykt till Padua & behaglig kryssning
 • DAG 4: Kryss mot Torretta & utflykt Verona

  Vi får en lugn och skön förmiddag på båten under vår färd mot Torretta och Ostiglia. 

  På eftermiddagen gör vi en utflykt med buss till Verona, operans förlovade stad. Vi inleder med en panoramatur med bussen, där vi får se det vackra Castelvecchio och Arco dei Gavi. Porto Nuova erbjuder en underbar utsikt över tornen, kullarna och bergen i bakgrunden. Till fots utforskar vi den historiska stadskärnan med dess trånga gränder och vackra torg. Här ryms en mängd magnifika romerska ruiner liksom flera ståtliga palats byggda men den lokala rosa kalkstenen rosso di Verona. Hjärtat är det livliga, 2000-åriga torget Piazza delle Erbe, ursprungligen platsen för ett romerskt forum. Vid Casa di Giulietta påminns vi om Shakespeares tragiska kärlekshistoria om Romeo och Julia, som utspelade sig i här i Verona. Vi ser den berömda balkongen där Romeo förklarade sin kärlek. Vi går sedan till arenan som rymde så många som 30 000 åskådare vid gladiatorstrider, skenstrider till sjöss och annan populär underhållning. Om amfiteatern är stängd besöker vi den magnifika Giusti-trädgården.

  Under vår utflykt har båten kryssat vidare till Mantua i den italienska regionen Lombardiet, där vi kliver ombord. 
  Ca 10 mil.
   

  Kryss mot Torretta & utflykt Verona
 • DAG 5: Ledig dag i Mantua eller utflykt till fiolbyggarstaden Cremona

  Idag finns möjlighet att följa med på en utflykt till Cremona mot tillägg. Annars njuter man av båtens faciliteter eller upptäcker Mantua på egen hand. 

  Utflykt Cremona & lokal gård (ca 8 h)    
  Tillägg: 1.860:-/person

  En promenad genom Cremonas historiska centrum avslöjar dess dolda konstnärliga och arkitektoniska skatter. På det fantastiska medeltida torget kommer vi att beundra klocktornet och katedralen. Denna vackra stad var hem för Antonio Stradivari, den berömda hantverkaren av stränginstrument och vi kommer att besöka en verkstad för fiolmakare under vår utflykt. 

  Vi åker sedan till Polesine Parmense och stannar vid en lokal gård i för att smaka på italienska specialiteter såsom ostar och kallskuret kött. Vi återvänder sedan till fartyget i Mantua. 

  Ledig dag i Mantua eller utflykt till fiolbyggarstaden Cremona
 • DAG 6: Rundtur i Mantua & ledig eftermiddag

  På förmiddagen gör vi en trevlig stadspromenad i staden Mantua, som är en av de rikaste och mest romantiska städerna i norra Italien och bär än idag spår av sitt renässansförflutna. Vi besöker Palazzo Ducale di Mantova som har utsikt över stadens centrum. Fastigheten byggdes mellan 1300- och 1600-talen av det adliga huset Gonzaga och består av många byggnader som designades som en defensiv struktur, som syftade till att skydda stadens hjärta. Vår guide berättar mer. Vi kommer också att besöka Camera degli Sposi, "brudkammaren", känd för sina fresker utförda av Andrea Mantegna som en hyllning till familjen Gonzaga. Vi når sedan stadens historiska centrum där vi besöker Rotonda di San Lorenzo och basilikan Sant'Andrea.

  Under eftermiddagen finns möjlighet att följa med på en utflykt till Ferrari Museum i Modena, mot tillägg. Vill man hellre spendera eftersmiddagen på egen hand går det alldeles utmärkt. I kväll blir det kalas ombord med en festlig galamiddag!

  Utflykt Ferrari Museum i Modena (ca 4 h)
  Tillägg: 1.200 kr

  Bilälskare vill inte missa denna chans! Museet fokuserar på Enzo, grundaren av sportbilsmärket Ferrari. Museets hemsida sammanfattar vad man får uppleva: “

  "Museo Enzo Ferrari är mer än bara ett museum. Det är en spektakulär uppslukande upplevelse som kombinerar en svindlande blandning av unika ingredienser. Besökare får inte bara beundra de fantastiska bilarna som visas i den futuristiska 2 500 kvadratmeter stora huvudpaviljongen, utan bjuds också på en spektakulär audiovisuell show för att berätta det magiska berättelsen om Enzo Ferraris 90 år."

  Rundtur i Mantua & ledig eftermiddagFoto: CroisiEurope
 • DAG 7: Vi lämnar båten, rundtur Lucca & ank Montecatini Terme

  Innan vi kliver av båten i Mantua njuter vi av en sista frukost ombord. Vi tar avsked av vårt flytande hem och tar plats i vår inhyrda buss. Vi reser västerut, förbi staden Parma som är berömd för parmesanost och parmaskinka och fortsätter mot Liguriska havet. Efter vägen stannar vi för lunch. 

  Resan går vidare och vi kommer snart till Lucca, den store kompositören Puccinis födelsestad och en av regionens mest charmerande städer med såväl ett rikt romerskt som musikaliskt arv. Ackomanjerade av en lokalguide ska vi bekanta oss med staden. Massiva försvarsmurar från 1500- och 1600-talen bidrar till att utestänga trafik från de smala gatorna som vindlar sig fram mellan medeltida byggnader, kyrkor och små piazzor. Spåren av stadens långa historia – Lucca grundades av etruskerna och blev en romersk koloni år 180 f.Kr., är många. 

  Vi fortsätter till den charmiga kurorten Montecatini Terme, där vi tar in på Hotel Ariston (avresa juli)/ Ambrosiano Hotel (avresa augusti). En god italiensk middag avrundar dagen på bästa sätt. Den som vill följer med vår guide på en promenad i staden. Lummiga parker och termalbad - de största i landet, skänker ro åt kropp och själ, mysiga caféer inbjuder till besök. Det finns en bergbanan upp till Montecatini Alto, den äldre delen av staden, varifrån man har en fantastisk utsikt över det toscanska landskapet.
  Ca 28 mil. 

  Vi lämnar båten, rundtur Lucca & ank Montecatini Terme
 • DAG 8: Rundtur Florens & flyg hem från Bologna

  Då våra flyg mot Skandinavien lyfter först på kvällen har vi ännu en innehållsrik dag framför oss som vi tillägnar Florens. Under den enormt förmögna bankfamiljen Medici, som styrde från 1434 och tre hundra år framåt, blomstrade Florens och blev Europas kulturella och intellektuella hjärta. Målare, skulptörer och arkitekter samlades i staden och fyllde dess gator, kyrkor och palats med renässansverk av sällan skådad prakt. Botticelli, Michelangelo m fl gjorde för alltid Florens till konstens huvudstad, författare som Dante och Machiavelli bidrog till dess rika litterära arv.

  Under en guidad stadspromenad ser vi några av godbitarna i denna fantastiska stad, där domen Santa Maria del Fiore - den fjärde största domkyrkan i världen, och den bebyggda bron Ponte Vecchio från 1345, är självklara riktmärken.
  Vi har lite tid på egen hand i Florens och under eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen i Bologna. På kvällen lyfter våra plan mot Skandinavien. 
  Ca 17 mil med buss. 
   

  Rundtur Florens & flyg hem från Bologna

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

Augusti 2023

5/8
Se avresetider
Göteborg, LandvetterKryssning från Venedig till Mantua (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 424 495:-BokaSe avresetider
5/8
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupKryssning från Venedig till Mantua (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 424 495:-BokaSe avresetider
5/8
Se avresetider
Stockholm, ArlandaKryssning från Venedig till Mantua (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 424 495:-BokaSe avresetider

Information

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Scandic Landvetter, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

VI KLIMATKOMPENSERAR GENOM ATT RÄDDA REGNSKOG
På den här resan klimatkompenserar vi för flyg- & busstransporten. Buss med diesel - 0,05 kg CO2/km. Flyg - via ICAO Carbon Emissions Calculator
Läs mer!

Karta

Hotell

MS Michelangelo
Storleken på fartyget MS Michelangelo gör att det kan kryssa den i venetisanska lagunen och förtöja nära Markusplatsen! Restaurangen ligger på längst bak på huvuddäcket och loungen/baren längst fram...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Italien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Italien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Italien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Italien - Väder & klimat

  Italien är ett avlångt land och har tre klimatzoner; alpint-, tempererat- och medelhavsklimat. Generellt sett kan man säga att norra Italien har kalla vintrar och varma somrar, mellersta Italien bjuder på tempererat klimat samt södra delen har medelhavsklimat vilket betyder varma och fuktiga somrar och snöfria vintrar. Man bör tänka på att vara rätt klädd för klimatet i den delen av landet du skall till.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Italien - Valuta, växling & kreditkort

  Italiens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Italien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.
  Banker har vanligtvis öppet måndag-fredag kl. 8:30–13:30 och 14:45-15:45. Undantag kan förekomma.

 • Italien - Transport & kommunikationer

  Att åka runt i Rom och andra stora städer fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). I mindre städer fungerar det också men avgångarna kan vara mer begränsade. Det är lätt att få tag i en taxi. Priset är betydligt högre om du åker nattetid, på helger eller högtidsdagar jämfört med dagtid på vardagar.

 • Italien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Italien är +39. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Italien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mitt på dagen, vanligtvis mellan 13:00 och 15:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. De största varuhuskedjorna heter La Rinascente, Coin och Upim, dessa finns placerade i hela landet. På marknader kan man finna kläder och lädervaror till lägre priser. Mat och dryck är också trevliga souvenirer från Italien. Från Sorrentohalvön köper man gärna med sig en flaska citronlikör, Limoncello.

 • Italien - Elektricitet

  I Italien är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Italien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien.

 • Italien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Italienska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 4this is a picture of the number 9this is a picture of the number 7this is a picture of the number 6