Skip to main content

Martin Törnebohm

 • Martin Törnebohm
  Martin Törnebohm

  När Martin i början på 80-talet studerade ekonomi och tyska på Lunds universitet ledde hans intresse för skidåkning honom till reseledaryrket. Två vintersäsonger var han stationerad i franska alperna.

  I många år arbetade han sedan i näringslivet med internationell marknadsföring, och under ett antal år levde och arbetade han i Hamburg. Han har undervisat i tyska och tysk kulturhistoria, och är också verksam som översättare av tysk litteratur. När han åter sökte sig till resebranschen var det naturligt att börja med resor till tysktalande Europa. Och dom har blivit många, inte minst till de tre största metropolerna; Berlin, Hamburg och Wien.

  Ett annat land han har guidat mycket i är Spanien, vars rika och spännande historia fascinerar honom. Därutöver har det blivit resor bland annat till våra nordiska grannländer, Baltikum, Polen, England och Portugal.   

  Hans stora intresse är den klassiska musiken, andra är konst, arkitektur samt idé- och lärdomshistoria. I bagaget finns också två års universitetsstudier i religionsvetenskap.

  Han strävar efter att förmedla kulturhistoria varvat med den nutida situationen på ett så bra sätt som möjligt. Han är samtidigt mån om att gästerna ska få tid och utrymme att njuta och smälta alla nya intryck.

   

   

   

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

Oktober 2022

2/10
Se avresetider
BussHamburg med harmoni, 4 d
Guide: Martin Törnebohm
Mer än 46 295:-BokaSe avresetider
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5