Skip to main content

Medelhavskryssning med Celebrity Cruises

från Barcelona till Lissabon
 • Nyhet

Luta dig tillbaka och njut av en lyxig kryssning i Medelhavet med Celebrity InfinityCelebrity Cruises, som har tilldelas flera priser är ett rederi som förknippas med modern lyx och tilltalar den vuxna publiken. Ombord kan man förvänta sig av hög servicenivå, kulinariska upplevelser samt underhållning och restauranger i toppklass. Vi börjar vår resa med en natt i Barcelona och avslutar med en natt i Lissabon, så vi hinner bekanta oss med bägge städerna. En avkopplande resa med unika upplevelser, samtidigt som du njuter av kryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. Föredrar du att koppla av under dagarna vi är till havs, rekommenderas ett besök i fartygets lyxiga spa, poolområde, lounger m.m. 

Resrutt med Celebrity Infinity är:
Barcelona - Palma de Mallorca - Valencia - till havs - Malaga - Malaga - Sevilla (Cadiz) - till havs - Porto (Leixoes) - Lissabon

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Barcelona. Tid på egen hand (M)
Dag 2: Guidad stadsrundtur i Barcelona. Ombordstigning på Celebrity Infinity (F,L,M)
Dag 3: Heldag i Palma med stadspromenad och tid för egna strövtåg. Fartyget ligger i hamnen 07:00 - 19:00 (F,L,M)
Dag 4: Valencia. Fartyget ligger i hamnen 07:00 - 19:00. Tid att utforska staden. (F,L,M)
Dag 5: Ute till havs. Ombord finns flertalet aktiviteter att roa sig med (F,L,M)
Dag 6: Malaga. Fartyget ankommer kl. 08:00. Guidad stadsrundtur i Malaga. (F,L,M)
Dag 7: Malaga. Fartyget lämnar Malaga 17:00. Tid att utforska staden. (F,L,M)
Dag 8: Heldag i Sevilla (Cadiz) att utforska staden. Fartyget ligger i hamnen 07:00 - 21:00 (F,L,M)
Dag 9: Ute till havs. Ombord finns flertalet aktiviteter att roa sig med (F,L,M)

Dag 10: Idag ankommer vi till Portugal och Porto. Fartyget ligger i hamnen 07:00 - 16:30 (F,L,M)
Dag 11: Ankomst till Lissabon, stadsrundtur med guide och övernattning på hotell. (F,M)
Dag 12: Hemresa från Lissabon. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Inklusive Classic dryckespaket & Wi-Fi. Lite närmare inpå avresa men även också ombord, kommer det att vara möjligt att boka rederiets utflykter i de städerna där det inte är inkluderat något. Ex. i Valencia, Sevilla/Cadiz och Porto.

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med helpension inkluderat
 • Det bästa av Spanien & Portugal
 • Upptäck Gaudís Barcelona
 • Valencia, födelseplatsen för paella
 • Malaga, porten till andalusiska landsbygden
 • Porto - en av Europas äldsta och mest välbevarade städer
 • Avkoppling ombord fartyget
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Barcelona, Spanien

  Under dagen anländer vi till Barcelonas flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare till vårt hotell H10 Casanova. Kvällen avslutar vi med gemensam middag.

  Flyg till Barcelona, SpanienBarcelona
 • Dag 2: Rundtur Barcelona & ombordstigning

  Efter en härlig frukost ligger Kataloniens sjudande metropol, för våra fötter!  Tillsammans med vår buss och guide får vi en introduktion till denna härliga stad, som man inte kan närma sig utan att nämna den store katalanske arkitekten Antoni Gaudí. Gaudí företrädde modernismen, en variant av jugend, som föddes i Barcelona mot slutet av 1800-talet och blev ett uttrycksmedel för katalansk nationalism. Under vår promenad ser vi flera prov på arkitektens storhet – t ex ”droppstenshuset” La Pedrera och Casa Batlló på den tjusiga boulevarden Passeig de Gracia.

  Vi flanerar på berömda La Rambla, där det dag som natt råder ett sprudlande folkliv. Gatan löper från stadens ”hjärta” Plaça Catalunya förbi det vackra torget Plaça Reial ner till monumentet över Colombus, som från sin plats blickar ut över Barcelonas färgrika hamn. Inför de olympiska spelen 1992 revs stora delar av de ruffiga hamnkvarteren för att ge plats åt dagens flotta strandpromenad. Vi "förlorar" oss i en labyrint av gränder i det mysiga Barri Gòtic, stadens äldsta stadsdel, där ett myller av små butiker och tapasbarer samsas med ståtliga byggnader, däribland stadens mäktiga gotiska katedral, uppförd mellan 1298 och 1459. Det var här som bröllopet mellan Prinsessan Christina av Spanien och den på senare år skandalomsusade f.d. handbollsspelaren Iñaki Urdangarín stod.

  Lagom till lunch åker vi vidare till kryssningsterminalen. Vid ankomst checkar vi in på vårt kryssningsfartyg Celebrity Infinity, som blir vårt hem under de närmsta 9 nätterna på kryssningen. Efter att vi har blivit tilldelade våra hytter kanske vi vill strosa runt lite och ta en bit mat i någon av de restaurangerna/caféerna som är inkluderade eller bekanta sig med fartyget? På kvällen samlas vi för ett kort välkomstmöte innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

  Rundtur Barcelona & ombordstigningCelebrity Infinity Celebrity Cruises
 • Dag 3: Palma de Mallorca, Spanien

  I fokus för dagens strandhugg står Balearernas huvudstad Palma de Mallorca. På Mallorca har bland andra romarna, fenicierna, goterna och morerna satt sina spår i form av palats, borgar och arabiska bad. Från sin höjd över staden blickar den fantastiska katedralen Sa Seu ut över Medelhavet. Detta var den katolska kyrkans sätt att påminna oliktänkande sjöfarare om Vatikanens storhet. I den gamla stadskärnan ryms flera medeltida palats, som vittnar om Palmas förmögna förflutna. Vår skandinavisktalande lokalguide visar oss runt och ger tips om vad vi kan uppleva på egen hand.

  Kanske tar du en taxi till Miró-museet, som rymmer den världsberömde katalanske målaren Joan Mirós ateljé och flera av hans verk, en donation från konstnären (som dog 1983), och hans fru Pilar?

  Palma de Mallorca, SpanienLe Seu katedralen i Palma Shutterstock
 • Dag 4: Valencia, Spanien

  Mest känd som födelseplatsen för paella, har Valencia stadigt flyttat in på radarn för kunniga resenärer. Det är en livlig, vänlig, lätt kaotisk plats med två enastående konstmuseer, en tillgänglig gammal stadsdel, Europas nyaste kulturella och vetenskapliga komplex – och en av Spaniens mest spännande nattlivsscener. Hela delar av den gamla staden, till exempel kvarteret Carmen, har renoverats omfattande. En av de bästa platserna för att utforska Valencias historia är på museet L'Almoina, som öppnade för tre år sedan i Carmen på platsen där Valencia grundades av romarna 138 f.Kr. Här kan du gå över glasgolv och titta ner på en fantastisk samling ruiner som grävts ut i området. Utställningen omfattar romerska bad, gravar och en medeltida morisk avdelning för pestoffer.

  Valencia, SpanienValencia Pixabay
 • Dag 5: Dag till havs

  Idag är vi till havs och tar tid att ladda om till nästa äventyr. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa.

  På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina SPA-avdelning. (För behandlingar betalar man extra).

  På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

  Dag till havsThe Retreat Sundeck Celebrity Cruises
 • Dag 6: Malaga, Spanien

  Malaga är porten till den andalusiska landsbygden och Costa del Sol, några av regionens mest imponerande stränder. Det är också hem för ett antal magnifika palats, inklusive den moriska Alcabaza och Gibralfaro.

  Tillsammans med vår svensktalande lokalguide utforskar vi denna storstad som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. På 1800-talet inbringade det söta vinet Málaga Dulce, som då var en av Europas populäraste drycker, stora summor pengar till staden – fram tills vinlusen 1876 ödelade vingårdarna. Morerna efterlämnade arv i form av fästningarna Alcazaba och Gibralfaro, romarna en amfiteater. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga. Passa på och besök Picasso-museet på egen hand, som rymmer flera av hans verk!

  Vi njuter av vår 2-dagars vistelse här då fartyget ligger i hamnen ikväll.

  Malaga, SpanienMalaga
 • Dag 7: Malaga, Spanien

  Fartyget ligger i hamnen hela dagen i Malaga innan vi på sen eftermiddag förflyttar oss vidare.

  Malaga, SpanienCafé al Bacio Celebrity Cruises
 • Dag 8: Seville (Cadiz), Spanien

  Från Cádiz kan du enkelt ta dig till Sevilla, utforska den gamla staden med dess pittoreska moriska känsla samt dess imponerande monument, vackra parker och vackra arkitektur. Längs vägen, återställ din energi på någon av de aptitretande tapasbarerna som erbjuder några av landets finaste skaldjur och typiska andalusiska rätter.

  Seville (Cadiz), SpanienSevilla Pixabay
 • Dag 9: Dag till havs

  Idag är vi till havs och tar tid att ladda om till nästa äventyr. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa.

  På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina SPA-avdelning. (För behandlingar betalar man extra).

  På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

  Dag till havsCelebrity Infinity Solarium Celebrity Cruises
 • Dag 10: Porto (Leixoes), Portugal

  Porto, Portugals näst största stad efter Lissabon, är en av Europas äldsta städer och registrerades som ett världsarv av UNESCO 1996. Själva Portos namn antyder naturligtvis Portugals kanske mest kända export-hamn. Det var här det förstärkta vinet först producerades. Staden har en rik historia och påminner om svunna tider. Du skulle inte ha fel att jämföra det med en idealisk Shakespearesk bakgrund. I Porto består silhuetten av skyhöga klocktorn, överdådiga barockkyrkor och majestätiska beaux art-byggnader, som alla skapar en romantisk atmosfär som bara förstärks av de härliga solstrålar som lyser upp staden.

  Porto (Leixoes), PortugalPorto Pixabay
 • Dag 11: Lissabon, Potugal

  Idag är vi i Lissabon och det blir sista dagen på fartyget. Vi möts av buss och guide som skall ta oss på en upptäckstur i staden innan vi tar oss vidare till vårt hotell, Vila Galé Opera.

  Gemensam middag ser vi fram emot denna sista kväll tillsammans.

  Denna stora huvudstad med en historia som sträcker sig tillbaka innan det romerska imperiet är bara en av två städer i Portugal som utsetts till en global stad av Globalization and World Cities (GaWC) Study Group. En gång i tiden en av världens stora sjö- och sjöfartsmakter, är dagens Lissabon ett viktigt nav för finans, handel, media, underhållning, konst, internationell handel, utbildning och turism. 

  Ta en underbar rundtur genom Lissabon och du kommer att upptäcka Graca, det vackert restaurerade gamla området i staden, fyllt med gamla kaklade byggnader och herrgårdar och Chiado, Lissabons konstdistrikt, för en annan sofistikerad atmosfär med sina många butiker, gallerier och teatrar . Och, naturligtvis, en kryssning till Lissabon är inte komplett utan att prova en trevlig flaska portvin; det förstärkta rödvinet som finns i hela landet.

  Lissabon, PotugalLissabon Pixabay
 • Dag 12: Flyg hem från Lissabon

  Vår härliga resa går mot sitt slut. Efter en god frukost beger vi oss mot flygplatsen för vår hemresa.

  Flyg hem från LissabonLissabon Shutterstock

Karta

Hotell

Celebrity Infinity
Celebrity Infinity är ett modernt fartyg i Millennium klassen. Ombord på Celebrity Infinity möts du av elegans och trendig inredning med alla tänkbara faciliteter. Här finns flera restauranger, caféer...
H10 Casanova, Barcelona
H10 Casanova ligger i centrala Barcelona i en perfekt restaurerad 1700-talsbyggnad. Hotellet har eleganta rum, restaurang, en förtjusande loungebar ”Ona”, eget spa Despacio, mötesrum och Sky Bar-terra...
Vila Galé Ópera, Lissabon
Vila Galé Ópera är beläget precis framför floden Tejo och nära Lissabons kongresscenter och fritidsområdet Docas. På bara några minuter når du det monumentala området Belém och den portugisiska huvuds...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Portugal - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Portugal. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Portugal - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Portugal - Väder & klimat

  Portugal har ett medelhavsklimat och är ett av de varmaste länderna i Europa. I Azorerna och Algarve varierar klimatet från subtropiskt till tropiskt, medan bergsområdena i norr har snö.

 • Portugal - Valuta, växling & kreditkort

  Portugals valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Portugal. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Portugal - Transport & kommunikationer

  I Portugals större städer kan du enkelt ta dig runt med kollektivtrafik. Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på helger.

 • Portugal - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Portugal är +351. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Portugal - Shopping

  De mest köpta souvenirerna i Portugal är sardiner, snyggt förpackade konserverade sardiner, sardiner sydda i tyg och den portugisiska Dalahästen – Barcelostuppen. De stora varuhusen har vanligvis öppet hela dagarna medan mindre butiker kan hålla stängt mitt på dagen för siesta.

 • Portugal - Elektricitet

  230V samma som i Sverige, Adapter behövs inte.

 • Portugal - Tidsskillnad

  Portugal ligger en timma efter Sverige.

 • Portugal - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Portugisiska

 • Spanien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Spanien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  OBS! Vid utflykt till Gibraltar gäller pass!

 • Spanien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Spanien - Väder & klimat

  Iberiska halvön där Spanien ligger har mycket varierat klimat vilket gör att det går att resa till Spanien året runt. Längs norra kusten mot Biscayabukten är vädret milt och regnrikt under vintern och lite kyligt under sommaren. Det bergsrika inlandet där Madrid ligger kan vara mycket kallt och torrt på vintern men varmt och fuktigt på sommaren. Skillnad på dag- och nattemperatur i Madrid är hög utom sommartid då värmen sträcker sig över hela dygnet. Området längs Medelhavet och öarna i Medelhavet har ett subtropiskt klimat, med milda vintrar.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Spanien - Valuta & växling

  Spaniens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Spanien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa.
  Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger i Spanien. Kom ihåg att kredit kort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Spanien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Spanien är +34. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Spanien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mellan 14:00 till 17:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. Spaniens största varuhuskedja är El Corte Ingles som finns i många av de större städerna. På den lokala marknaden finner du gott om matvaror, färska frukter, kryddor och lokala viner.

 • Spanien - Elektricitet

  I Spanien är det 230 V. Uttagen ser likadana ut som i Sverige så adapter behövs inte.

 • Spanien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige (undantag Kanarieöarna, -1 timma).

 • Spanien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Vanligtvis brukar man lämna ca 10% i dricks.
  Språk: Spanska, katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4