Skip to main content

Nyårsfirande i Prag med guldkant!

På kullarna runt Moldaufloden står byggnader från olika epoker – gotik, renässans, barock, rokoko och jugend – sida vid sida. Föreställ dig dessa, Prags storslagna palats, kyrkor och broar upplysta av fyrverkerier. Det är få förunnat att fira in det nya året i "den gyllene staden", en av Europas allra vackraste och bäst bevarade städer! Guidad stadsrundtur och båttur på Moldau, konsert och en flott nyårsfest med galamiddag och dans, sätter guldkant på vår nyårshelg!

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till Prag. (M)
Dag 2: Omfattande stadspromenad. 5-rätters nyårsmeny med livemusik. (F,M)
Dag 3: Båttur på Moldau. Konsert i St Michaels Kloster. (F,L)
Dag 4: Hemresa. (F)

 

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Prag är magiskt i julskrud
 • Magnifikt nyårsfirande
 • Njutbar båttur på floden Moldau
 • Konsert i St Michaels kloster
 • Fantastiskt öl & god mat
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,7 av 5
: 4 av 5 stjärnor
 • Bente är som alltid fanatastisk
 • En trevlig resa med mycket innehåll och ett storslaget nyårsfirande!
 • Jörns motsvarade förväntningarna även denna gång.
 • Mkt mkt bra. Fantastisk välkomponerad mat. Nyårmiddagen exelent rolig kul lyxig allt superbt. Vi jublar hurrar o tackar.
 • Så otroligt bra att bo på samma ställe som nyårsfirandet var. Inget tjafs med ytterkläder och transporter. Att bara kunna gå en trappa ner till boendet på natten var obetalbart inser jag så här i efterhand.
 • Den bästa nyårsmeny jag upplevt!
 • Nyårsmenyn var Excellent!!
 • Väldigt väl komponerad resa.
 • Nyårsmiddagen var suverän - mycket imponerande i alla avseenden.
 • Fantastisk guide!!

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Prag

  Under dagen beräknas vi landa på Prags flygplats, där buss väntar på att ta oss in till Botel Admirál. Från vårt romantiska båthotell, beläget på floden Moldau mellan historiska Vyšehrad och Palackybron, har vi promenadavstånd till de främsta historiska sevärdheterna. Alldeles i närheten, på andra sidan floden, står spektakulära Tančící dům, "det dansande huset", ett modernt inslag i stadsbilden.

  Om flygtiderna tillåter kan man botanisera bland marknadsstånden på de stämningsfulla julmarknaderna som lyser upp staden. Prova lokala godsaker och fynda vackert hantverk, värm dig med en rykande het Glühwein eller njut av en god tjeckisk öl! Har vi tur bidrar körsång till den mysiga inramningen. På kvällen samlas vi för en gemensam middag. Ca 2,5 mil med buss.
   

  Entré Botel Admirál PragFoto Botel Admirál
 • DAG 2: Nyårsafton. Stadsrundtur & nyårsfest

  Under en omfattande stadspromenad ska vi idag tillsammans med vår guide lära känna Prag, som tveklöst är Mellaneuropas arkitektoniskt sett rikaste stad. I stadskärnan med Staré Město, Mala Strana (Lillsidan) och Hradčany (borgområdet), ligger en mängd vackra byggnader från 1200-1600-talen. Från Pragborgen - som rymmer bl a Strahovklostret, varifrån svenskarna “lånade” Silverbibeln, och den pampiga St Veitskatedralen - har vi en storslagen utsikt över Prag. I Guldgränden hade Franz Kakfa sin skrivarlya.

  Den magnifika Karlsbron från 1300-talet pryds av barockstatyer, och förbinder Mala Strana med den Gamla staden och Judiska staden. Karamellfärgade fasader följer dunkla gränder mot Gamla stadens torg, där praktfulla byggnader från olika epoker grupperar sig. Här ser vi också det berömda astronomiska uret.

  På kvällen väntar oss ett lyxigt nyårsfirande. Vi låter oss väl smaka av en läcker 5-rätters nyårsmeny med tillhörande drycker. Underhållning i form av livemusik förgyller aftonen. Med Prags broar vackert upplysta av fyrverkerier som kuliss utbringar vi en nyårsskål. Nattamat följs av dans in på småtimmarna!
   

  Julmarknad vid Gamla stadens torg.
 • DAG 3: Nyårsdagen. Båttur & konsert

  Förmiddagen disponeras fritt – säkert passar man på att sova ut och äta frukost i lugn och ro. Vi ska därefter uppleva Prag ur ett annat perspektiv - under en båttur på Moldau ser vi från däck stadens smäckra byggnader och broar passera revy. Efter en sen lunch på en trevlig restaurang intill Karlsbron kröner vi dagen med en konsert i St Michaels Kloster. Ett urval av julsånger från Tjeckien och övriga världen står på repertoaren! En kvinnlig sopran ackompanjeras av harpa, orgel och violin. Middag på egen hand.
   

  Pragborgen vackert upplyst. Foto Prague City Tourism
 • DAG 4: Flyg hem från Prag

  Om flygtiderna tillåter får vi tillfälle att "ta in" Prag en stund även idag. I mån av tid "förlora dig" i Gamla stadens gränder eller strosa längs Nové Městos eleganta avenyer; slå dig ner och njut! Ca 2 mil med buss.

  Karlsbron i vacker vinterskrud.

Karta

Hotell

Admiral Botel, Prag
Admiral Botel erbjuder dig ett romantiskt och bekvämt boende med ett centralt läge mellan Vysehrad och Palackybron, alldeles vid floden Moldau. Václavplatsen och alla de viktiga historiska sevärdheter...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Tjeckien - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tjeckien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  Visum krävs inte för svenska medborgare som stannar kortare än 90 dagar i landet.

 • Tjeckien - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tjeckien - Väder & klimat

  Tjeckiens väder är typiskt europeiskt kontinentalt med torra varma somrar och kalla vintrar. I januari så får du räkna med nollgradigt och det kan även blåsa upp till snöstorm. Vår, sommar och höst kan vara mycket behagligt då dagarna som regel är varma och kvällarna svala.

 • Tjeckien - Valuta, växling & kreditkort

  Tjeckiens valuta är Koruna.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tjeckien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tjeckien - Transport & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tjeckien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tjeckien är +420. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tjeckien - Shopping

  I Tjeckiens huvudstad, Prag finns det mycket att shoppa. I Prag finner man så väl shoppinggallerior som marknader. Många väljer att köpa med sig glas, kristall eller trähantverk hem. En annan populär klassiker ur den tjeckiska hantverkstraditionen att handla är smycken i bärnsten. 

 • Tjeckien - Electricitet

  230V, dvs samma som i Sverige. Ingen adapter behövs.

 • Tjeckien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tjeckien.

 • Tjeckien - Allmänt & blandat

  Dricks: Äter du ute på restaurang i Tjeckien är det brukligt att ge 5-10% i dricks på notan. Åker du taxi så rundar du upp summan som du ska betala om den är ojämn.
  Språk: Tjeckiska.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5