Skip to main content

Nyårskryssning med Paris

med vinprovning i Champagne, Rhen & Pfalz!

Fira ett festlig nyår ombord på ett flodkryssningsfartyg! Här kombinerar vi en romantisk kryssning på Rhen, övernattning i Paris samt vinprovning i Champagne, Rhen och Pfalz. Ta semester från nyårsbestyr och njut i stället av att kryssa fram i stilla mak, genom mjuka krökar och lummiga stråk, sippandes på ett glas vin. 

Programmet i korthet 

Dag 1: Flyg till Paris. Rundtur. Middag Montmartre. (M)
Dag 2: Champagneprovning i Reims. Ank båt i Strasbourg. Drink & middag ombord. (F,M)
Dag 3: Skön dag på båten. Ank. Rüdesheim & vinprovning. Nyårsfirande ombord. (F,L,M)
Dag 4: Skön dag på båten. Kl 15 avstigning Strasbourg. Hotell i Strasbourg och ledig kväll. (F,L)

Dag 5: Tyska vinvägen med vinprovning. Kvällsflyg hem från Frankfurt. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

Höjdpunkter

 • Att få uppleva livliga Montmartre i Paris
 • En bekväm kryssning med mat och dryck inkluderat
 • Ett festligt nyårsfirande ombord på La Boheme
 • Att få smaka av viner från Champagne, Rhen & Pfalz
 • Pittoreska Rüdesheim med Drosselgasse
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide

 • Whispers

 • Flyg till Paris och från Frankfurt inkl flygskatt & 1 incheckat bagage

 • Bussresor enligt program

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Paris, 1 natt Strasbourg)

 • Logi i 2-bäddshytt på huvuddäck med fönster & dusch/wc (2 nätter)

 • Välkomstdrink

 • Fri dryck ombord vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champagne)

 • 4 frukostar

 • 2 luncher 

 • 3 middagar (varav en nyårssupé)

 • Besök i Rüdesheim

 • Vinprovning i Champagne, Rhen & Pfalz

Tillägg

 • Enkelrum/hytt 1.950 kr
 • Hytt med fönster övre däck 995 kr/p
 • Inträde till Moulain Rouge (kl 23) inkl 1/2 flaska champagne 1.265 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Paris

  Under förmiddagen landar vi i Paris. Under dagen ska vi tillsammans med en lokalguide bekanta oss med Paris, vars historia börjar på ön Ile de la Cité. Vi njuter av de tjusiga perspektiven utmed Seine, som delar staden i Högra stranden (Rive Droîte) och Vänstra stranden (Rive Gauche). Eiffeltornet, som uppfördes till världsutställningen 1889, katedralen Notre-Dame - där vi påminns om Victor Hugos berömda roman om den vanskapte ringaren Quasimodo, och Triumfbågen är bara några av Paris vackra "anletsdrag". På magnifika Place de la Concorde mötte Marie Antoinette och Ludvig XVI giljotinens vassa klinga. Härifrån löper den berömda avenyn Champs-Élysées, medelpunkt för såväl fransk nationalyra som lyxbutiker och restauranger.

  Vi bor på Hotel Mercure Paris Montmartre Sacré-Coeur, beläget den livliga stadsdelen Montmartre, bara 300 meter från berömda Moulan Rouge. Vi äter en gemensam middag på restaurang i Montmartre och därefter kan den som vill följa med vår guide till den berömda vita basilikan Sacré-Coeur på toppen av La Butte, stadens högsta punkt. Härifrån bjuds vi en vidunderlig utsikt över Paris. Vi beundrar gatukonsten på det pittoreska torget Place du Tertre, som sjuder av liv. Här flanerar du i vindlande gränder och prång, i miljöer välbekanta från filmen ”Amélie från Montmartre”. På 15 rue Lepic ligger Amélies café. Det finns möjlighet att se en äkta can-can på berömda Moulain Rouge (tillägg). Föreställningen börjar kl 23.00 och i biljettpriset ingår 1/2 flaska champagne. 

  Flyg till Paris
 • DAG 2: Paris - Strasbourg via Champagne

  Efter frukost lämnar vi Paris och beger oss mot champagnedistriktet. Här låter vi oss smaka av dessa gyllene bubblor under en champagneprovning. Vi får också veta vilka speciella egenskaper som krävs för att det skall bli champagne. Bland annat handlar det om odlingsarealerna och dess förutsättningar på det lilla avgränsade området utanför Reims. Själva processen sker ju under jord i djupa källarvalv. 

  Vår färd går därefter vidare mot Strasbourg där vi ska kliva ombord på kryssningsfartyget MS Victor Hugo som blir vårt ”flytande hem” de kommande dagarna. Efter att vi tilldelats våra hytter hälsas vi välkomna av besättningen med en välkomstdrink innan middagen serveras. Under kvällen lättar vi ankar och färdas under natten mot Rüdesheim. Strax efter midnatt passerar vi den tyska gränsen.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Paris - Strasbourg via Champagne
 • DAG 3: Strasbourg - Rüdesheim och festligt nyårsfirande

  Under förmiddagen kryssar vi längs de magnifika landskapen i den romantiska Rhendalen,. Vi passerar St. Goarshausen med borgarna "katt" och "mus" och systerstaden St Goar på andra sidan och skymtar snart den mytomspunna Loreley-klippan, där enligt sägen en vacker, skönssjungande sjöjungfru fick skepp att förlisa med sin sång. De välrenommerade vinorterna avlöser varandra. På sluttningarna klamrar sig vinrankorna fast i väntan på att bidra till regionens gyllene nektar; riddarborgar stöpta i historia "vaktar" på strategiska krön. Under eftermiddagn angör vi den välkända vinorten Rüdesheim, där vi ska gå iland för att provsmaka några av de utsökta vinerna hos en vinproducent. Självklart tar vi en sväng på berömda Drosselgasse, där det är tätt mellan vinstugorna och stämningen är på topp. Vi lämnar Rüdesheim kl 19 och det drar ihop sig för festligt nyårsfirande ombord och dans! Gott Nytt År!

   

  Strasbourg - Rüdesheim och festligt nyårsfirande
 • DAG 4: Rüdesheim - Strasbourg

  Innan vi kliver av båten i Strasbourg njuter vi av en sista lunch ombord. Vi tar avsked av vårt flytande hem och beger oss vidare mot vårt hotell för natten, på torra land i Strasbourg. Vi bor på Ibis Strasbourg Centre Gare. Eftermiddagen och kvällen är fri att njuta av Strasbourg på egen hand.

  Det ligger en romantisk atmosfär över den franska staden Strasbourg. Här kan du strosa omkring i den pittoreska stadsdelen Petite France, korsa dess broar, gå längs dess kajer och förundras över korsvirkeshusens skönhet. Genom staden rinner floden III.

  Rüdesheim - Strasbourg
 • DAG 5: Strasbourg - vinprovning Pfalz - Frankfurt och flyg hem

  Idag ska vi färdas på den Tyska vinvägen, längs denna väg kommer vi få uppleva himmelska vyer och passera vingård efter vingård. Självklart stannar vi till på en av vingårdarna för att få njuta av en vinprovning.

  Under kvällen lyfter våra flyg från Frankfurts flygplats.

  Strasbourg - vinprovning Pfalz - Frankfurt och flyg hem

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

December 2022

29/12
Se avresetider
Göteborg, LandvetterNyårskryssning med Paris & vinprovningar (fr Göteborg), 5 d
Guide: Bodil Braun
Fullbokad, väntelista18 125:-Boka på väntelistaSe avresetider
29/12
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupNyårskryssning med Paris & vinprovningar (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Bodil Braun
Fullbokad, väntelista18 125:-Boka på väntelistaSe avresetider
29/12
Se avresetider
Stockholm, ArlandaNyårskryssning med Paris & vinprovningar (fr Stockholm), 5 d
Guide: Bodil Braun
Fullbokad, väntelista18 125:-Boka på väntelistaSe avresetider

Information

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Scandic Landvetter, Göteborg

Quality Hotel Arlanda, Stockholm

Quality Hotel View, Malmö

VI KLIMATKOMPENSERAR GENOM ATT RÄDDA REGNSKOG
På den här resan klimatkompenserar vi för flyg- & busstransporten. Buss med diesel - 0,05 kg CO2/km. Flyg - via ICAO Carbon Emissions Calculator
Läs mer!

Karta

Hotell

MS Victor Hugo
Bekvämt flodfartyg renoverat 2019. Kapacitet för 90 passagerare som upptar 45 hytter, fördelade på två däck. På övre däck erbjuder restaurangen delikat mat med panoramautsikt. Loungebaren med dansgolv...
Hotel Mercure Paris Montmartre Sacré-Coeur
Hotel Mercure Paris Montmartre**** ligger i de livliga stadsdelarna Montmartre och Pigalle, de mest "parisiska" stadsdelarna av huvudstadens kvarter. Hotellet är centralt beläget för att nå Place de C...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 7this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5