Skip to main content

Rom & Sorrento

med Colosseum - ett av världens 7 underverk

Tre dagar i Rom inleder vår resa. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Peterskyrkan... ingen annanstans finner vi ett rikare arv till civilisationen! Colosseum är klassat som ett av världens sju underverk - bocka av på din bucket-list! Vi besöker Vatikanens museer och beundrar konstsamlingarna och Sixtinska kapellets magnifika tak, som freskomålades av Michelangelo. Vi ser Piazza Navona Roms vackraste barocktorg och Fontana di Trevi – Rom är full av upplevelser. Guidade promenader ger oss en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med.

Sorrentohalvön – den bedövande vackra Amalfikusten på sydsidan, där måleriska byar klänger sig fast på de branta sluttningarna, till den omsjungna Neapelbukten och den romantiska sagoön Capri. I Pompeji får vi en bild av hur det var att leva för 2000 år sedan. Med Sorrento som bas tar vi del av skönheten, historien och det italienska köket.

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Rom. Stadspromenad i Roms antika centrum. (M)
Dag 2: Stadspromenad i Rom med guidning på Colosseum. (F,M)
Dag 3: Vatikanmuseerna - Sixtinska kapellet & Peterskyrkan. Fri em & kväll. (F)
Dag 4: Buss mot Sorrento, med stopp för guidning på Pompeji. (F,M)
Dag 5: Promenad i Sorrento och provsmakning av limoncello. Fri em. (F,M)
Dag 6: Utflykt till Capri. Promenad i Capri stad, besök Villa San Michele. (F,M)
Dag 7: Båttur Amalfikusten. Besök Villa Rufolo. (F,M)
Dag 8: Buss till Neapel. Flyg hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch   M=Middag

Höjdpunkter

 • Sixtinska kapellets magnifika tak
 • Antikens Rom
 • Sagoön Capri
 • Axel Munthes Villa san Michele
 • Amalfikustens pastellfärgade hus
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Rom och från Neapel (inkl flygskatt och 1 incheckat bagage)
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Rom, 4 Sorrento)
 • 7 frukostar
 • 6 middagar
 • Provsmakning limoncello
 • Guidning i Rom
 • Inträde & guidning Colosseum, Vatikanmuséet, Pompeji, Villa Rufolo & Villa San Michele
 • Utflykt till Capri och Amalfikusten
 • Båttur Positano-Amalfi

Tillägg

 • Enkelrum 3.895 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Rom

  Guidade promenader och rundturer under vår vistelse ger oss en en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med. Enligt legenden grundades Rom på kullen Palatinen på 700-talet f.Kr. efter en blodig dispyt mellan bröderna Romulus och Remus.

  Efter avslutad promenad checkar vi in på Hotel Albani och serveras därefter en typisk romersk middag.
  Ca 4 mil. 

  Flyg till Rom
 • DAG 2: Roms antika centrum med Colosseum mm

  Vi inleder i det antika centrum med bl a Capitolium, Forum Romanum och Colosseum – där romarna förlustade sig med blodiga gladiatorspel. Vi får en guidad tur i Colosseum, som är framröstad som ett av världens sju nya underverk!

  I centro storico, ligger det praktfulla templet Pantheon och Piazza Navona, Roms vackraste barocktorg. Via Veneto och Fontana di Trevi – odödliggjord genom Fellinis "La Dolce Vita", är andra välkända platser vi möter i denna fängslande stad. En promenad till Spanska trappan står också på programmet.

  I anslutning till kvällens middag, som intas på en trevlig restaurang, gör vi en ”tour illuminé” och ser flera av Roms berömda monument i nytt sken.

  Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet!

  Roms antika centrum med Colosseum mm
 • DAG 3: Vatikanen & fri eftermiddag

   Vi inleder dagen i Vatikanstaten, som med sina 43 ha är världens minsta stat. I påvepalatsen som rymmer det Sixtinska kapellet, residerar påven Franciskus - Europas ende absolute monark. Framför Petersplatsen, där folkmassorna samlas under speciella högtider för att välsignas av påven, ståtar den mäktiga Peterskyrkan. Under ett besök i Vatikanmuseerna beundrar vi en av världens främsta konstsamlingar och häpnar över Sixtinska kapellets magnifika tak, som freskomålades av Michelangelo. Turen avslutas vid Spanska Trappan.

  Eftermiddagen och kvällen står till fritt förfogande. Middag på egen hand.

  Vatikanen & fri eftermiddag
 • DAG 4: Rom-Pompeji-Sorrento

  Frukosten avslutar vår vistelse i "den eviga staden". Med Antiapenninis ståtliga toppar som kuliss färdas vi på snabba vägar söderut genom Lazio och in i Kampanien. Förbi den kaotiska metropolen Neapel, grundat av de gamla grekerna och förskönat av romarna, tar vi oss längs med den vackra Neapelbukten vidare mot Sorrentohalvön. Vulkanen Vesuvius respektingivande skepnad fascinerar och fulländar sceneriet. 

  Innan vi kommer till Sorrento lär vi känna Pompeji ledsagade av vår guide. Pompeji som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Staden upptäcktes på 1500-talet, men först 1748 inleddes seriösa utgrävningar. Inget ont som inte har något gott med sig - under askan frilades en stad som frusits i tiden. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan!

  Efter att ha installerat oss på centralt belägna Hotel Meridiana, njuter vi av en god middag. Kanske en kvällspromenad förgyller vår första kväll i Sorrento? 
  Ca 28 mil.

  Rom-Pompeji-Sorrento
 • DAG 5: Promenad, limoncello och fri em

  En skön promenad tillsammans med vår guide inleder morgonen. Vi gör ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt i Sorrento, som med sitt spektakulära läge på en terrass 50 m ö h lockat besökare sedan tidernas begynnelse. Byron, Keats och Goethe är bara några av de storheter som sökte sig hit för inspiration, och får man förmoda, en gnutta sol. Kanske sonderar man utbudet i de små butikerna eller njuter av en drink med utsikt innan kvällens middag serveras?

  Promenad, limoncello och fri em
 • DAG 6: Utflykt Capri med Villa San Michele

  En romantisk ö ligger för våra fötter! Ackompanjerade av vår guide tar vi färjan ut till Marina Grande på Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. Capri är en liten ö - bara 10 km² och naturen växlar mellan böljande grönska och blommande ängar och dramatiska klippor. Vyerna är betagande!
  Med minibussar tar vi oss upp till Anacapri och från bussen har vi har en otrolig utsikt över havet och Vesuvius. Vi startar med ett besök i Villa San Michele, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Bostaden är numera museum och trädgården är som utsikten, magnifik. Här blir tillfälle för lunch innan vi tar bussarna ner till orten Capri. Vi promenerar i de smala gränderna och beundrar hus och trädgårdar. Efter en mysig heldag på ön återvänder vi till fastlandet.

  Utflykt Capri med Villa San Michele
 • DAG 7: Utflykt Amalfikusten med Villa Rufolo

  Med frukosten avklarad är vi redo att utforska den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, den ”gudomliga kusten”. En slingrande väg leder oss ner till den pittoreska byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser tycks klättra på de branta sluttningarna. För att uppleva de storslagna vyerna även från sjösidan byter vi här för en stund färdmedel till båt. Med vidunderliga scenerier som ackompanjemang seglar vi i sakta mak längs med kusten förbi fiskebyn Praiano mot Amalfi, där vi lägger till. Njut! Av stadens ärorika historia som sjöfartsrepublik märks föga idag, men den vackra katedralen från 800-talet pryder ännu den gemytliga stadskärnan. Möjlighet till bad i havet.

  I Ravello besöker vi Villa Rufolo, en verklig oas som bjuder på ett fantastiskt panorama! Här fann Wagner inspiration till operan Parsifal. Efter en innehållsrik dag som engagerat våra sinnen återvänder vi till hotellet och en väntande middag.

  Utflykt Amalfikusten med Villa Rufolo
 • DAG 8: Sorrento-Neapel-flyg hem

  Vi tar efter frukost farväl av Sorrento och sätter kurs mot flygplatsen. En resa som bjudit på ljuv ”nektar”, vidunderliga vyer och inte minst historiska arv är till ända!
  Ca 5 mil.

  Sorrento-Neapel-flyg hem

Karta

Hotell

Lobby Albani Hotel Rom
Hotel Albani, Rom
Hotel Albani ligger vid Villa Albani Park. Från hotellet är det promenadavstånd till Galleri Borghese.
Hotel La Meridiana, Sorrento
Hotel La Meridiana är beläget ca 400 m från centrum i Sorrento. Från hotellet har man utsikt över Sorrentos kullar eller havet. Bredvid hotellet ligger en citronodling som man kan promenera igenom och...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Italien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Italien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Italien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Italien - Väder & klimat

  Italien är ett avlångt land och har tre klimatzoner; alpint-, tempererat- och medelhavsklimat. Generellt sett kan man säga att norra Italien har kalla vintrar och varma somrar, mellersta Italien bjuder på tempererat klimat samt södra delen har medelhavsklimat vilket betyder varma och fuktiga somrar och snöfria vintrar. Man bör tänka på att vara rätt klädd för klimatet i den delen av landet du skall till.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Italien - Valuta, växling & kreditkort

  Italiens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Italien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.
  Banker har vanligtvis öppet måndag-fredag kl. 8:30–13:30 och 14:45-15:45. Undantag kan förekomma.

 • Italien - Transport & kommunikationer

  Att åka runt i Rom och andra stora städer fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). I mindre städer fungerar det också men avgångarna kan vara mer begränsade. Det är lätt att få tag i en taxi. Priset är betydligt högre om du åker nattetid, på helger eller högtidsdagar jämfört med dagtid på vardagar.

 • Italien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Italien är +39. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Italien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mitt på dagen, vanligtvis mellan 13:00 och 15:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. De största varuhuskedjorna heter La Rinascente, Coin och Upim, dessa finns placerade i hela landet. På marknader kan man finna kläder och lädervaror till lägre priser. Mat och dryck är också trevliga souvenirer från Italien. Från Sorrentohalvön köper man gärna med sig en flaska citronlikör, Limoncello.

 • Italien - Elektricitet

  I Italien är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Italien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien.

 • Italien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Italienska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 3