Skip to main content

Skärgårdskryssning i Kroatien med Trogir


Följ med på en härlig kryssning längs vackra Adriatiska havets kust och vår båt Seagull i premium superiorklass. Vi startar och slutar kryssningen i vackra hamnstaden Split och varvar dagarna med nya hamnstopp varje dag. Sex nätter spenderar vi ombord på vår chartrade båt, så vi blir ett härligt Jörns-gäng! Vi avslutar resan med en natt i den mysiga staden Trogir där större delen av den gamla, världsarvsklassade stadskärnan ligger på en ö.

I Trogir njuter vi av en fyrarätters middag med musikunderhållning som förgyller vår gemytliga resa! 

Maxantal på resan är 32 personer! 

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Split. Välkomstdrink och lunch ombord. (L)
Dag 2-6: Härliga dagar på Adriatiska havet. (F,L)
På morgonen lämnar vi vår hamn för natten. Badstopp under dagen. Trerätterslunch ombord dagligen. Captain´s Dinner (dag 2). På eftermiddagen angör vi ny hamn. Vi kommer till:
Makarska - Populär turiststad med en trevlig strandpromenad med palmer.  
Mljet - Vacker ö med en National Park på ön. 
Korcula - Grön, vacker ö. Pittoresk medeltida stad. Marco Polos födelseplats.
Hvar - Livlig ö med gammal stad, 384 år f.k. Kroatiens "St Tropez".
Bol - på ön Brac. Mest känd för sin vackra rena strand "Zlatni Rat".
Dag 7: Ankomst Split. Guidad tur i Trogir. Middag med underhållning. (F,M)
Dag 8: Flyg från Split. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Läs om avresan 27/8

Höjdpunkter

 • Chartrad båt, bara för oss
 • Avkoppling & salta bad
 • Middag med klapa - traditionell dalmatisk musik
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Split t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (6 nätter på Seagull)
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Trogir)
 • Dricks ombord
 • Välkomstdrink ombord
 • 7 frukostar 
 • 6 trerätters luncher ombord på fartyget
 • 1 "Kaptensmiddag" ombord på fartyget
 • 1 fyrarätters middag inkl vin och musikunderhållning
 • Vin och olivoljeprovning ombord
 • Eftermiddagsfika ombord
 • Stadsvandring med lokalguide i Trogir

Tillägg

 • Enkelhytt/rum 4.850 kr
 • Hytt på huvuddäck 1.195 kr/hytt
 • Avbeställningsskydd 800 kr
 • Matlagningskurs inkl. middag på Korcula 450 kr

Premiumfartyget Seagull

Premiumfartyget Seagull

Fartyget Seagull som är i klass premium superior, seglar i Kroatiska skärgården och tar max 32 personer. Hytterna ombord är praktiskt inredda och är runt 7-11 m2, med badrum. Det finns två typer av hytter på båten - hytter belägna på under- och huvuddäck. Hytterna på övredäck har fönster och små fönster i toaletten medan hytterna på underdäck har ett litet runt båtfönster och endast ventilation i toaletterna.

De gemensamma området på båten är restaurangen, beläget på huvuddäck, som är en naturlig samlingspunkt, där vi både får vår frukost och lunch. Lunchen består varje dag av en trerättersmeny som avnjuts ofta i en vik följt av bad från båten. Båten har också två soldäck med solstolar.

Läs mer om Seagull Superior Premium Vessel här.

Renoverad: 2014
Längd: 35 m
Bredd: 7 m
Soldäck: 2 x 70 m2
Hytter: 16

Hytterna är utrustade med:

 • luftkonditionering
 • hårtork
 • dusch/wc
 • kassafack
 • skåp
 • litet nattduksbord
 • liten pall/stol
 • Wi-Fi

 

 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Split

  Vi anländer till Split på förmiddagen där vår buss väntar på att ta oss till båten Seagull som blir vårt hem under sex nätter. Efter att vi har tilldelats våra hytter, samlas vi för välkomstdrink. Lunch serveras ombord. 

  Splits charmiga gamla stadskärna växte fram runt kejsare Diocletianus stora romerska palats – ett av de största och mest välbevarade palatsen från romartiden. I palatset, som uppfördes på 200-talet, tillbringade Diocletianus sin ålders höst efter 20 år som härskare. Som mest tros över 9000 personer ha bott på palatsområdet.

  På kvällen äter vi middag på egen hand och övernattar i Splits hamn.

  Flyg till SplitSplit Foto: Katarina Line
 • DAG 2: Split - Makarska

  På morgonen ankommer vi till den charmiga staden Makarska, som är ett av de mest populära turistorterna längs Adriatiska havets kust. Dess långa klapperstenstränder och natursköna berg i bakgrunden skapar ett specifikt klimat och pittoreska vyer. En av de vackraste kuststräckorna som även kallas Makarska Rivieran. Njut av Makarska på kvällen. Promenera längs vattnet med dess breda strandpromenad, avnjut en god middag på någon av de många restaurangerna eller ta en god drink på en av de många barerna. Stortorget är hem för en imponerande kyrka och andra monument och sevärdheter. Övernattning Makarska hamn.

  Split - MakarskaMakarska Foto: Katarina Line
 • DAG 3: Makarska - Mljet

  Tidig morgon kryssar vi vidare till ön Mljet. Dagens rutt är den längsta på resan och kan ta upp till 5 timmar. Lunchen intas ombord och vi planerer att göra ett badstopp nära Pelješac-halvön. Vi ankommer till Mljet på eftermiddagen. En del av Mljet ön är en nationalpark. Det är Kroatiens grönaste ö med sin medelhavsvegetation, klara och rena hav, mjuka sandstränder och ett rikt undervattenliv. Ön anses också vara en av Kroatiens vackraste öar. Missa inte de två viktigaste attraktionerna på denna ö. Det är de två saltsjöarna Malo Jezero (Lilla Sjön) och Veliko Jezero (Stora Sjön) som är förenade med havet via en smal kanal.

  Längst små stigar i skuggan av pinjeträden kan du upptäcka parken till fots eller varför inte hyra en cykel. Men ett dopp här är ett måste!

  I den stora sjön, Veliko Jezero, så finns det en liten ö som heter Sveta Marija. Här finns ett Benedikt kloster från 1100-talet som uppfördes av benediktiner från Monte Gargano i Italien. Till denna lilla ö så kommer man med reguljära båtar som avgår enligt tidtabell.

  På kvällen äter vi "Captain’s Dinner", dvs. middag i sällskap av vår kapten på vår båt.

  Övernattning i hamnen, Polača eller Pomena.

  Makarska - MljetMljet Foto: Katarina Line
 • DAG 4: Mljet - Korčula

  Efter frukost, styr vi kosan mot ön Korčula, en av de berömda öarna i Dubrovnik-regionen. Täta skogar och resliga berg pryder denna en av Adriatiska havets största öar. Korčula tillhörde under flera århundraden republiken Venedig, men striderna om herraväldet var många. Under en, sjöslaget mellan Venedig och Genua 1298, tillfångatog genuesarna en viss Marco Polo, som lär vara från ön.

  Vi avnjuter gemensam lunch ombord i en vik nära staden Korčula.

  Egen tid att utforska den pittoreska huvudorten, som omgärdas av en kraftig mur från 1200-talet. En mångfald av vackra hus i gotisk-renässansstil kantar de smala gränderna, som har konstruerats så att de ska mildra boravindens framfart. Den gamla delen av staden är upptagen på världsarvslistan.

  Möjlighet finns att följa med på en gemensam middag inkl. matlagningskurs (ca 3-4 timmar, tillägg 450 kr). Följ med och prova en typisk dalmatisk middag i en liten by nära Korcula och lär dig mer om historien och det traditionella sättet att leva på ön. Ingår: välkomstdrink och torkade fikon, matlagningskurs där vi gör lokal handgjord pasta; 3-rätters middag med 1 glas vin. 

  Varaktighet: ca 3-4 timmar

  Föranmälan krävs. Minimum 5 deltagare krävs för att genomföra matlagningskursen.

  Middag på egen hand om man ej väljer att följa med på gemensam middag ovan.

  Övernattning i hamnen i Korčula.

  Mljet - KorčulaKorčula Foto: Shutterstock
 • DAG 5: Korčula - Hvar

  Tidig avresa mot Paklinski-öarna nära Hvar (den längsta ön i Adriatiska havet) för ett badstopp och senare lunch.

  Hvar är känd som en jetset-ö, som erbjuder rik underhållning, utmärkta restauranger, barer och kaféer som serverar drinkar långt in på natten. Glöm inte att köpa lite ö-lavendel från lokala stånd och ta med hem.

  Middag på egen hand. Övernattning i Hvars hamn.

   

  Korčula - HvarHvar Foto: Katarina Line
 • DAG 6: Hvar - Bol

  Nästa stopp är ön Brač. Den mest kända (och mest fotograferade) stranden i Dalmatien är Zlatni Rat (Gyllene hornet) nära Bol – känd för sin ständigt föränderliga form. Beroende på vindar, vågor och havsströmmar ändrar toppen av "det gyllene hornet" ständigt sin form, vilket gör det annorlunda och intressant varje gång. Detta område är annars ett skyddat naturområde och en favoritplats för surfare från hela världen. Stranden har fått utmärkelsen ”Blå Flagg”, vilket är en internationell miljöutmärkelse som beviljas badplatser som uppfyller vissa kriterier som bl.a. renhållning av stranden samt badvattnets kvalitet. Stranden Zlatni Rat ligger bara 2 km från Bol.

  Bol är en typisk fiskeby som behöll atmosfären trots att den blev en populär turistplats. Middag på egen hand.

  Övernattning i Bols hamn.

  Hvar - Bol
 • DAG 7: Bol - Split - Trogir

  Efter en kortvecka till havs anländer vi tillbaka till Split och snart är det dags att lämna vår båt och säga farväl till besättningen. Vi möts av vår busschaufför som skall ta oss till Trogir och vårt hotell. Efter att vi har checkat in är det dags att lära känna denna charmiga stad tillsammans med vår lokalguide.

  Större delen av den gamla, världsarvsklassade stadskärnan ligger på en ö och omgärdas av en mur. En bro förbinder ön med fastlandet, en annan leder till ön Čiovo. Det strategiska läget gjorde Trogir attraktivt för flera härskare, vilket avspeglar sig i ett rikt kulturarv – såväl de gamla grekernas som romarnas och venetianernas inflytande på staden är tydligt. Kyrkor och gamla stenhus med fantasifulla arkitektoniska detaljer kantar de trånga kullerstensgränderna och fångar betraktarens uppmärksamhet. Kvällens middag, som består av fyra rätter med matchande viner, serveras på hotellets genuina restaurang och ackompanjeras av klape, traditionell dalmatisk musik.

  Övernattning i Trogir.

  Bol - Split - TrogirTrogir Foto: Shutterstock
 • DAG 8: Flygresa hem från Split

  På morgonen checkar vi ut från vårt hotell och lämnar Trogir för denna gång. Vår chaufför kör bussen vidare till flygplatsen och vi checkar in för vår hemresa.

  Flygresa hem från SplitSplit

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

September 2022

3/9
Se avresetider
Göteborg, LandvetterSkärgårdskryssning i Kroatien (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
Fullbokad, väntelista19 295:-Boka på väntelistaSe avresetider
3/9
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupSkärgårdskryssning i Kroatien (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
119 295:-Fåtal platser kvarSe avresetider
3/9
Se avresetider
Stockholm, ArlandaSkärgårdskryssning i Kroatien (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
Fullbokad, väntelista19 295:-Boka på väntelistaSe avresetider
3/9
Se avresetider
Göteborg, LandvetterSkärgårdskryssning i Kroatien 1 (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
Fullbokad, väntelista20 795:-Boka på väntelistaSe avresetider
3/9
Se avresetider
Stockholm, ArlandaSkärgårdskryssning i Kroatien 1 (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
120 795:-Fåtal platser kvarSe avresetider

Information

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Scandic Landvetter, Göteborg

Quality Hotel Arlanda, Stockholm

Quality Hotel View, Malmö

VI KLIMATKOMPENSERAR GENOM ATT RÄDDA REGNSKOG
På den här resan klimatkompenserar vi för flyg- & busstransporten. Buss med diesel - 0,05 kg CO2/km. Flyg - via ICAO Carbon Emissions Calculator
Läs mer!

Karta

Hotell

Hotel Tragos, Trogir
Familjeägda Hotel Tragos ligger i ett barockpalats från 1700-talet i Trogirs historiska UNESCO-listade centrum. Här erbjuds rum inredda i soliga toner och med furumöbler. Hotel Tragos ligger bara 20 m...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Kroatien - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Kroatien kortare än 90 dagar. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Kroatien - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Kroatien - Väder & klimat

  I de södra kustområdena vid Adriatiska havet råder subtropiskt Medelhavsklimat, medan resten av landet har tempererat fastlandsklimat.

 • Kroatien - Valuta, växling & kreditkort

  Kroatiens valuta är Kuna.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Kroatien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Kroatien - Transport & kommunikationer

  I vissa storstäder finns det taxistationer. Dessa är markerade med blå taxiskyltar. Ett tips: Har du åkt taxi tidigare kan du be att få chaufförens visitkort med hans mobilnummer så du kan ringa honom direkt.

 • Kroatien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Kroatien är +385. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Kroatien - Shopping

  Kroatien är känt för handgjorda kläder och accessoarer. Hantverkarna tar denna konst på allvar eftersom detta har pågått i århundraden. Kravatten har sitt ursprung i området och så småningom utvecklades detta till den moderna slipsen. Det finns dock mer än kläder och accessoarer. Några av de mest populära produkterna är olivolja, vin och ost.

 • Kroatien - Elektricitet

  I Kroatien är det 220V med tvåstiftskontakter, samma som i Sverige. Ingen adapter behövs.

 • Kroatien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Kroatien.

 • Kroatien - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men det är ändå brukligt att ge dricks. Vanligtvis ca 10% eller att man avrundar priset uppåt. Åker man taxi avrundar man även här priset uppåt. På rundresor är det också vanligt att man lägger lite dricks till chaufför och lokalguide.
  Språk: Kroatiska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4