Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Neapel. Neapel-Capri

  Mitt på dagen räknar vi med att landa på Neapels flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare mot stadens hamnområde. På vägen dit får vi en kort introduktion till denna kaotiska metropol, grundad av de gamla grekerna och förskönad av romarna.
  Efter Romarrikets fall och diverse inkräktare kom staden att blomstra under bysantinskt välde. Andra härskare följde, däribland ett tufft spanskt styre, men Neapel förblir en av få antika städer i Europa som aldrig har blivit helt ödelagd. Ståtliga palats, kyrkor och kloster samsas med museer fyllda med konstskatter. I fonden reser sig Vesuvius höga ”skorsten”, framför oss vecklar den vackra Neapelbukten ut sig.
  Från hamnen Molo Beverello tar vi så småningom snabbfärjan (ca 45 min) ut till Marina Grande på sagoön Capri. Med hjälp av minibussar når vi slutligen Hotel Biancamaria, beläget i gamla stan i Anacapri, öns andra stad. Här bor vi de två första nätterna på vår resa. En god middag avrundar dagen på bästa sätt. Ca 6 mil med buss.

 • DAG 2: Heldag Capri

  Ackompanjerade av en lokalguide ska vi idag lära känna Capri. Vi besöker Villa San Michele i Anacapri, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Under dagen gör vi även en stadsrundtur och en båttur.

 • DAG 3: Capri-Sorrento

  Förmiddagen är fri att njuta av Capri på egen hand innan vi tar färjan till Sorrento. Efter incheckning på vårt hotell gör vi en gemensam stadspromenad för att lära känna omgivningarna lite bättre. Staden bjuder på smala gränder med små pittoreska butiker och kaféer varhelst du går. Gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4: Ön Ischia och pittoreska platser

  Vi beger oss till piren för att med båt ta oss till den vackra ön Ischia där vi upptäcker platser tagna ur Elena Ferrantes roman "Min fantastiska väninna". Dagen är förgylld med historier och platser kring den anonyma författaren. Efter en promenad genom den vackra byn Sant Angelo återvänder vi till Nepal där stadskärnans smala gator bjuder in till historiska platser och eleganta shoppinggator.

 • DAG 5: Egna strövtåg

  Tid för egna strövtåg i Sorrento. Vår guide ger gärna tips och förslag på aktiviteter och utflykter.

 • DAG 6: Storslagna Amalfikusten

  Vi tar oss till den södra delen av Sorrentohalvön - Amalfikusten, där en slingrande väg leder oss ner till byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser klättrar på de branta sluttningarna. Alla bäst upplever man de storslagna vyerna från sjösidan, därför byter vi här för en stund färdmedel för att njuta av utsikten från en båt. Vi lägger till i staden Amalfi, där tid ges att besöka den vackra katedralen från 800-talet eller ta ett bad i havet.

  Vi fortsätter sedan till Ravello där vi besöker Villa Rufolo som bjuder på en fantastisk panoramautsikt. Gemensam middag på kvällen.

 • DAG 7: Pompeji

  Under förmiddagen gör vi en utflykt till Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan! Vid återkomsten till Sorrento gör vi ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt i Sorrento. Middag.

  Pompeji
 • DAG 8: Hemåt

  Efter frukost sätter vi kurs mot Neapels flygplats. Vi tackar Sorrentohalvön och Capri för en resa som bjudit på vidunderliga vyer, historiska arv och kulinariska upplevelser.