Skip to main content

Benidorm - längs soliga Costa Blanca

på den spanska Medelhavskusten
 • Nyhet

I snart 20 år har vi arrangerat resor till den spanska sydkusten och Hotel Helios i pittoreska Almuñécar. Nu öppnar vi portarna för systerhotellet, beläget i Benidorm! Även här heter hotellet Hotel Helios och med samma ägare som hotellet i Almuñécar, borgar det för en fantastisk upplevelse även här!

Med idylliskt läge, vid Medelhalvet, får vi en avkopplande vistelse med frisk luft, god mat och trevligt sällskap. En genomsnittlig årlig temperatur på 19 grader och ett unikt mikroklimat gör att denna stad har en turistsäsong året runt. Ett paradis för älskare av solen och havet. Benidorm har nästan sex kilometer stadsstränder och underbara vikar bara några kilometer från centrum.

Vi flyger till Alicante och trevliga utflykter förgyller vår vistelse - varmt välkommen till Benidorm!

Programmet i korthet

Dag 1:   Flyg till Alicante. Buss till Benidorm och Hotel Helios. (M)
Dag 2-13: Härliga dagar i Benidorm. Vi gör bl a: (F,M)
- Promenader i omgivningarna
- Besöker marknaden
- Utflykt till Alicante
- Njuter av sol & bad
- Diverse utflykter mot tillägg
Dag 14:  Vår semester på Costa Blanca är över. Flyg hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,43 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Avkopplande hotell med möjlighet till SPA
 • SOL! Drygt 300 soldagar om året!
 • Bekvämt med frukost & middag som ingår
 • Lätta vandringar & extra utflykter
 • Avkopplande i trevlig miljö & gott umgänge
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Alicante t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Transfer flygplats – hotell t/r
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC & balkong (14 nätter i Benidorm)
 • 13 frukostar, 13 buffémiddagar inkl husets vin
 • Stadspromenader i Benidorm med vår guide
 • Utflykt till Alicante

Tillägg

 • Dubbelrum mot poolen 1 500:-
 • Dubbelrum premium 2 500:-
 • Enkelrum standard 5 895:-
 • Enkelrum mot poolen 7 195:-
 • Avbeställningsskydd 800:-

Utflykter

 • Benissa, grottorna Calaveras & Moraira
  Benissa, grottorna Calaveras & Moraira Vi inleder dagen i Benissa. Här finns vackert bevarade byggnader från 1700- & 1800-talet. Vi fortsätter därefter vår färd till Cueva de las Calaveras, även kallad ”Döskallarnas grotta”. Utflykten avslutas i Moraira, den lilla pittoreska kuststaden med vackra stränder och gyllene sand!
  Pris: 375:-
 • Bergsbyn Guadalest & Algar-vattenfallen
  Bergsbyn Guadalest & Algar-vattenfallen Byn är belägen på en bergstopp, hit tar man sig genom att gå uppför en stenbelagd gång, sedan uppför en stentrappa och slutligen genom en tunnel i berget. Längs med gången så finner man restauranger och butiker. Här uppe bjuds vi även på en fantastisk utsikt över vattenreservoaren med turkost vatten.
  Pris: 420:-
 • Kvällsutflykt till Benidorm Palace
  Kvällsutflykt till Benidorm Palace Benidorm Palace har bjudit in till färgsprakande shower sedan 1977 och vi har nu chansen att få ta del av den eldiga showen ”FIRE”. Showen utlovar dans, magi & komedi! Show pågår kl 22:00-00:30. Pris show ca 40 €, betalas på plats till guiden.

  Priset avser showen, eventuell taxikostnad tillkommer (ca 1 km från hotellet)
  Pris: 0:-
 • Med båt till Benidorm Island
  Med båt till Benidorm Island Utanför Benidorms kustlinje skymtar den obebodda ön Benidorm Island med en rik undervattensfauna. Trots att ön är obebodd finns här restaurang och bar för att tillgodose dagsbesökarna. Den grunda och steniga havsbotten runtom ön bjuder in till ett rikt maritimt liv med bland annat bläckfisk och muränor.

  Pris ca € 22 för båttur & lokalbuss, betalas på plats till guiden.
  Pris: 0:-
 • Valencia
  Valencia Välkommen till Valencia och födelseorten för paellan! Under en rundtur får vi ta del av stadens historiska centrum och dess historia. Vi besöker den stora matmarknaden, Mercat Central, som är en av de äldsta marknaderna i Europa som fortfarande används. Här ser vi läckerheter producerat av olika färska och lokala råvaror.
  Pris: 500:-
 • Vinprovning på Bodega
  Vinprovning på Bodega Familjeföretaget Enrique Mendoza Bodega öppnade 1989, men det var redan i slutet av 70-talet som Mendoza började intressera sig för vin. På Bodegan får vi en guidad tur för att lära oss mer om processen, därefter njuter vi av en vinprovning bestående av 7 viner. Till detta serveras spanska delikatesser så som korvar, ostar och choklad.
  Pris: 500:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Alicante - Benidorm

  Med flyget anländer vi till Alicante, där vår buss väntar på att ta oss de ca 6 milen till Benidorm och trevliga Hotel Helios. Hotellet ligger ca 600 meter från den populära Levante-stranden, en lång och vacker finkornig sandstrand på ca 2 km. På strandpromenaden finns kaféer, barer, pubar och restauranger. Vill man promenera till Gamla Stan i Benidorm, ligger det ca 1.7 km från hotellet eller så tar man bussen utanför hotellet.  

  Frukost och middagar intar vi på hotellet och vin/vatten ingår till alla middagar. Alla rum har balkong.
  Ca 6 mil.

  Flyg till Alicante - BenidormUtsikt från balkongen Foto: Hotel Helios Benidorm
 • Dag 2-13: Härliga dagar i Benidorm & utflykter

  Benidorm, som ursprungligen var en fiskestad, är idag den största och mest kända semesterorten på Costa Blanca (Vita kusten). Här finns höga skyskrapor, som ligger utmed bukten, där två långsträckta sandstränder breder ut sig. Några kliv från stranden hamnar man snabbt i centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och barer. I och med bukten, blir vattnet varmt och behagligt och de kalla vindarna kommer inte åt. Här råder ett behagligt klimat året om, med en medeltemperatur under vintern på 20 grader. 

  Mellan de två stränderna Playa Poniente och Playa Levante ligger fästningen, som blivit ett landmärke för staden - Balcon de Mediterraneo. Här har man en fantastisk utsikt över havet och staden. Intill balkongen ligger Gamla Stan med smala gränder och mysiga caféer. Här finns även inomhusmarknader där man kan handla skinka, frukt, skaldjur mm. 

  Under vår vistelse gör vi stärkande promenader i omgivningarna, besöker marknaden och kopplar av med sol och bad. På hotellet finns SPA. I resan ingår som vanligt spännande utflykter till några av Costa Blancas främsta sevärdheter.

  Härliga dagar i Benidorm & utflykterMedelhavsbalkongen i Benidorm Foto: Shutterstock
 • UTFLYKT: Alicante (ingår)

  Vi gör en utflykt till den mysiga staden Alicante. Här finner vi bland annat Castillo de Santa Barbara som är en av Europas äldsta medeltida fästningar. Fästningens läge på en bergstopp, 166 meter över havet ger en enastående utsikt över Alicante. 
  El Barrio är den gamla stadsdelen, med vacker arkitektur och pittoreska gator. Här finner vi mindre butiker och god mat. Det finns gott om bra restauranger i hela Alicante och även shoppingutbudet är bra.  
  Ca 10 mil.

  Alicante (ingår)Alicante Foto: Pixabay
 • UTFLYKT - HELDAG: Bergsbyn Guadalest & Algar-vattenfallen (tillägg)

  Vi gör en utflykt till den lilla bergsbyn Guadalest. Byn är belägen på en bergstopp, hit tar man sig genom att gå uppför en stenbelagd gång, sedan uppför en stentrappa och slutligen genom en tunnel i berget. Längs med gången så finner man restauranger och butiker, väl uppe i byn så finns det ett torg, en kyrka och ett fort. Här uppe bjuds vi även på en fantastisk utsikt över vattenreservoaren med turkost vatten. 

  Vi lämnar Guadalest och beger oss till vattenfallen i Algar - Fonts de L'Algar och beskådar de vackra vattenfallen. 
  Ca 6 mil. 

  Pris ca 27 €.   

  Bergsbyn Guadalest & Algar-vattenfallen (tillägg)Guadalest Foto: Pixabay
 • UTFLYKT: Kvällsutflykt till Bendiorm Palace (tillägg)

  Benidorm Palace har bjudit in till färgsprakande shower sedan 1977 och vi har nu chansen att få ta del av den eldiga showen ”FIRE”. Showen utlovar dans, magi & komedi! Show pågår kl 22:00-00:30

  Pris show ca 40 €. 

  Kvällsutflykt till Bendiorm Palace (tillägg)Foto: Benidorm Palace
 • UTFLYKT: Med båt till Benidorm Island (tillägg)

  Utanför Benidorms kustlinje skymtar den obebodda ön Benidorm Island med en rik undervattensfauna. Trots att ön är obebodd finns här restaurang och bar för att tillgodose dagsbesökarna som kommer hit för att utforska ön. Den grunda och steniga havsbotten runtom ön bjuder in till ett rikt maritimt liv med bland annat bläckfisk och muränor. Även på land kommer du kunna njuta av ett rikt djurliv, då många fågelarter bosatt sig här. Vi tar oss hit med båt från Benidorms hamn. Båt avgår varannan timma mellan kl 10:00-15:00.

  Pris ca 20 € för båttur. 

  Med båt till Benidorm Island (tillägg)Benidorm Island Foto: Shutterstock
 • UTFLYKT: Vinprovning på Bodega (tillägg)

  Familjeföretaget Enrique Mendoza Bodega öppnade 1989, men det var redan i slutet av 70-talet som Mendoza började intressera sig för vin och investerade i viner som en hobby. En hobby som sedan blev ett livsverk. Hans viner är högt värderade på den inhemska och internationella marknaden. 

  På Bodegan får vi först en guidad tur för att lära oss mer om processen, därefter njuter vi av en vinprovning bestående av 7 viner. Till detta serveras spanska delikatesser så som korvar, ostar och choklad. 
  Ca 1,4 mil.

  Pris ca 35 €.

  Vinprovning på Bodega (tillägg)Foto: Enrique Mendoza Bodega
 • UTFLYKT - HELDAG: Benissa, grottorna Calaveras & Moraira (tillägg)

  Vi inleder dagen i Benissa, en av Costa Blancas äldsta städer. Staden är fint belägen mellan de höga bergen och havet. Här finns vackert bevarade byggnader från 1700- & 1800-talet.  

  Vi fortsätter därefter vår färd till Cueva de las Calaveras, även kallad ”Döskallarnas grotta”. Grottan har fått sitt namn efter att man 1768 hittat kvarlevorna efter 12 personer. Efter ett besök i Döskallarnas grotta beger vi oss till Moraira, den lilla pittoreska kuststaden med vackra stränder och gyllene sand! Här strosar vi omkring en stund innan vi åker tillbaka till Benidorm.  
  Ca 13 mil. 

  Pris ca 27 €.

  Benissa, grottorna Calaveras & Moraira (tillägg)Pittoreska kuststaden Moraira Foto: Shutterstock
 • UTFLYKT - HELDAG: Valencia (tillägg)

  Välkommen till Valencia, Spaniens tredje största stad och födelseorten för paellan! Staden grundades 138 f Kr och har varit ett hem för romare, muslimer och visigoter. Valencia har en av de största historiska centra i Europa och under en rundtur får vi ta del av stadens historiska centrum och dess historia. Arkitekten Santiago Calatrava, som ritade Turning Torso, är från Valencia och har satt sin prägel på staden. De flesta byggnader i det gigantiska komplexet med futuristiska byggnader, som heter Konst och vetenskapsstaden, "Ciutat de les Arts i les Ciències", är utformade av Calatrava. Vi besöker den stora matmarknaden, Mercat Central, som är en av de äldsta marknaderna i Europa som fortfarande används och är idag en k-märkt byggnad. Här ser vi läckerheter producerat av olika färska och lokala råvaror. Vi ges också lite fri tid i staden innand det är dags att bege sig mot Benidorm igen. 
  Ca 29 mil.

  Pris ca 40 €.

  Valencia (tillägg)Valencia - Modern arkitektur i staden för konst och vetenskap Foto: Shutterstock
 • DAG 14: Benidorm-Alicante & flyg hem

  Efter två härliga veckor på Costa Blanca kusten, är det dags att säga på återsende till Bendiorm. Vi beger oss mot flygplatsen i Alicante för vidare hemfärd till Sverige. 
  Ca 6 mil.

  Benidorm-Alicante & flyg hemKerstin & Maivi från Malmö på promenadscooter - finns att hyra!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

November 2024

17/11
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupBenidorm (fr Köpenhamn), 15 d
Guide: Ulla Dieden
Mer än 417 695:-BokaSe avresetider
17/11
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Benidorm (fr Stockholm), 15 d
Guide: Ulla Dieden
Mer än 417 695:-BokaSe avresetider
17/11
Se avresetider
Göteborg, Landvetter
Direktflyg
Benidorm (fr Göteborg), 15 d
Guide: Ulla Dieden
Mer än 417 995:-BokaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

landvetter airport hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Flyg
Generellt sett är våra resor inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Hotel Helios, Benidorm
Hotel Helios i Benidorm är det perfekta hotellet för en avkopplande semester. Här kan du koppla av och ladda upp batterierna i ett härligt medelhavsklimat nära vackra stränder och underbara omgivninga...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Spanien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Spanien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  OBS! Vid utflykt till Gibraltar gäller pass!

 • Spanien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Spanien - Väder & klimat

  Iberiska halvön där Spanien ligger har mycket varierat klimat vilket gör att det går att resa till Spanien året runt. Längs norra kusten mot Biscayabukten är vädret milt och regnrikt under vintern och lite kyligt under sommaren. Det bergsrika inlandet där Madrid ligger kan vara mycket kallt och torrt på vintern men varmt och fuktigt på sommaren. Skillnad på dag- och nattemperatur i Madrid är hög utom sommartid då värmen sträcker sig över hela dygnet. Området längs Medelhavet och öarna i Medelhavet har ett subtropiskt klimat, med milda vintrar.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Spanien - Valuta & växling

  Spaniens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Spanien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa.
  Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger i Spanien. Kom ihåg att kredit kort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Spanien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Spanien är +34. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Spanien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mellan 14:00 till 17:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. Spaniens största varuhuskedja är El Corte Ingles som finns i många av de större städerna. På den lokala marknaden finner du gott om matvaror, färska frukter, kryddor och lokala viner.

 • Spanien - Elektricitet

  I Spanien är det 230 V. Uttagen ser likadana ut som i Sverige så adapter behövs inte.

 • Spanien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige (undantag Kanarieöarna, -1 timma).

 • Spanien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Vanligtvis brukar man lämna ca 10% i dricks.
  Språk: Spanska, katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4