Skip to main content

Res till Polen

Chopins födelseland

Med svensk guide och äventyr i fokus!

Kliv in i Jörns unika gemenskap och njut av känslan i att få upptäcka Polen tillsammans med likasinnade och med en mästerlig Jörns-guide, handplockade för deras enastående engagemang och kunnande. Polen har inte mindre än 13 världsarv som står med på UNESCO:s Världsarvslista, så här bjuds det på många historiska och kulturella upplevelser. Krydda upplevelserna med god mat och stämningsfullt violinspel och få det mesta av det bästa Polen har att erbjuda med Jörns trivsamma gruppresor. 

Fler resor i vårt sortiment

Dessa resor har tyvärr inga aktiva avgångar just nu, kontakta oss gärna för mer information om när nästa resa läggs upp

Krakow i advent med Icakuriren/Hemmets journal

Krakow i advent med Icakuriren/Hemmets journal

 • Polen
 • Flyg & Buss
 • Polens forna huvudstad Kraków är inte bara en kulturstad av stora mått utan även en av Europas vackraste städe...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Polen - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Polen kortare än 90 dagar. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Polen - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Polen - Väder & klimat

  Norra och västra Polen njuter av ett milt maritimt klimat med milda vintrar och ganska blöta somrar, medan de östra delarna har ett kontinentalt klimat med kalla vintrar och varma torra somrar.

 • Polen - Valuta, växling & kreditkort

  Polens valuta är Zloty.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Polen. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Polen - Transport & kommunikationer

  I Polens större städer så är kollektivtrafiken mycket väl utbyggd med både bussar och spårvagnar. På de mindre orterna så finns det lokala busslinjer.

 • Polen - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Polen är +48. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Polen - Shopping

  I Polen finns ett stort utbud av varierande varor, allt från inhemska produkter och matvaror till kända märkesprodukter och modekläder. Shopping hittar man i gallerior eller längs butiksgatorna inne i staden. Det anordnas även marknader, framförallt vid juletid, då man kan hitta mycket spännande julklappar och även mat som förknippas med högtiden.

 • Polen - Elektricitet

  220V samma som i Sverige, ingen adapter behövs.

 • Polen - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Polen.

 • Polen - Allmänt & blandat

  Dricks: Man brukar ge ca 10% i dricks både på restauranger och till taxichaufförer.
  Språk: Polska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 4this is a picture of the number 9this is a picture of the number 7this is a picture of the number 7