Skip to main content

Res till Grönland

världens största ö

Res med Jörns på gruppresa till Grönland

Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos, inramas av berg i brunt och grönt. Vi ser 10.000 år gammal is och världens största glaciär utanför Antarktis. Vi ser valar på nära håll, då vikvalar, sälar, lax och foreller frodas här. Midnattssol. Det räcker med ett ord - MAGISKT!

Fler resor i vårt sortiment

Dessa resor har tyvärr inga aktiva avgångar just nu, kontakta oss gärna för mer information om när nästa resa läggs upp

Grönland

Grönland

 • Grönland
 • Flyg & Buss
 • Världens största ö Grönland hör geografiskt till Nordamerika, men politiskt är landet en del av Konungariket D...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Grönland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Grönland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Grönland - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Grönland - Väder & klimat

  Grönland har arktiskt klimat med undantag av några få platser som har subarktiskt klimat. Vid västkusten är det lite mildare tack vare Golfströmmen. Temperaturen på inlandsisen har en lägsta temperatur på –70 °C och når på sommaren nollgradigt. I fjordarna på sydvästra Grönland uppnår emellertid ofta dagstemperaturen omkring +20 °C under sommaren, vilket tillåter en förhållandevis rik ängs- och buskvegetation med lågvuxen björkskog på sina platser.

 • Grönland - Valuta, växlilng & kreditkort

  Grönlands valuta är Danska Kronor.
  Det går bra att växla hemma innan avresa. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Grönland - Transport & kommunikation

  Infrastrukturen på Grönland är inte väl utbyggd. Transport mellan städerna sker därför ofta med fartyg/båt eller flyg, eftersom det inte finns ett vägnät som förbinder städerna med varandra.

 • Grönland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Grönland är +299. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Grönland - Shopping

  Populärt att köpa med sig hem är täljstens- och benfigurer, smycken, mössor, vantar och kläder av myskoxull. 

 • Grönland - Elektricitet

  I Grönland är det 220V, ingen adapter behövs.

 • Grönland - Tidsskillnad

  Grönland ligger fyra timmar efter Sverige.

 • Grönland - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna ca 10% av notan på restauranger.
  Språk: Grönländska och danska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1