Skip to main content

Trygghet - extra viktigt under Covid-19

Res tryggt med oss!

Din trygghet är viktig för oss!

Vi har över 50 års erfarenhet av resor och för oss är det viktigt att du känner dig trygg och väl omhändertagen när du reser med Jörns. Vi har kunnig personal på vårt kontor som hjälper dig med alla frågor du har i samband med din resa. Under resans gång har vi en erfaren guide, som tar hand om dig och övriga resenärer. Jörns Resor följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, UD:s rekommendationer och ev rekommendationer på resmålet. Vi arrangerar inga resor till länder som UD avråder att resa till. Vi vill att du ska känna att du är i trygga händer när du reser med oss!

I många länder släpps restriktioner löpande. Trots detta kan det finnas platser/besöksmål som kräver munskydd när vi kommer som en grupp. Ta därför med munskydd på resan ifall de kommer till användning. De allra flesta flygbolag kräver att du har munskydd på dig under flygresan.

Vi på Jörns Resor jobbar bara med seriösa leverantörer. Dessa tar din säkerhet och hälsa på största allvar och de kommer självklart följa de aktuella rekommendationer som råder på varje resmål. 

Covidbeviset - ditt vaccinationsbevis

Ett covidbevis krävs för de flesta utlandsresor. E-hälsomyndigheten ansvarar för e-tjänsten Covidbevis och utfärdar bevis. Med Covidbeviset kan du enkelt visa att du är vaccinerad mot Covid-19. Du kan antingen ansöka digitalt eller via en blankett om du saknar mobilt Bank-ID. Observera att det är lång handläggningstid för att få ditt Covidbevis via blankett. Tänk därför på att ordna ditt Covidbevis i god tid före din resa. Du söker detta via tjänsten Covidbevis. Läs mer här: ehalsomyndigheten.se/covidbevis

Europeiska rådet har sammanställt information om rådande restriktioner i EU med tanke på coronaviruset. Läs mer här: reopen.europa.eu/sv

Resegarantilagen

Jörns har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Det innebär att du som resenär har ett ekonomiskt skydd om din resa blir inställd eller avbruten på grund av att din researrangör blivit insovlent. På Kammarkollegiets hemsida visas de företag som ställt resegaranti. 

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar alla resenärer att ha ett avbeställningsskydd, som ger ersättning om du eller ditt resesällskap blir sjuk före avresa och måste avboka resan. I vissa hemförsäkringar och kortförsäkringar ingår avbeställningsskydd. Hör med ditt försäkringsbolag eller kortföretag vad som gäller i just ditt fall. Ta reda på att ditt skydd även gäller Covid-19. Det finns möjlighet att köpa avbeställningsskydd via oss i samband med din bokning, läs mer här!   

Reseförsäkring

Kom ihåg att kontrollera att du har en fullgod försäkring som täcker sjukvård, hemtransport mm om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka under resan. Se över ditt försäkringsskydd så att det inte finns några undantag för pandemier och Covid-19. De flesta hemförsäkringar har ett visst skydd upp till 45 dagar. Du kan komplettera din hemförsäkring eller teckna en heltäckande försäkring via vår samarbetspartner Gouda, läs mer här! 

Stolta medlemmar

Jörns är medlemmar i branschföreningarna:

Att vi är medlemmar i branschföreningar är en kvalitetsstämpel som ger dig trygghet i att Jörns är en seriös researrangör som verkar för branschens bästa. 

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Vågar jag boka en resa?

  Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med att boka din resa hos oss. Vi följer noga utvecklingen på respektive destination och skulle vi anse att resan inte går att genomföra p g a restriktioner eller smittspridning så kommer vi ställa in resan och återbetala dig. 

 • Måste man vaccinera sig mot covid-19 för att kunna resa med Jörns?

  De flesta länder kräver ett covidbevis som styrker att du antingen har vaccinerat dig eller tagit ett negativt PCR-test. Om du inte är vaccinerad kräver vissa länder även löpande negativa testresultat under resans gång. 

 • Kommer min resa genomföras?

  UD (utrikesdepartementet) har bl a till uppgift att bestämma vart det är säkert att resa. Så länge inte UD avråder från resa till en region som du är inbokad till, är grundregeln att vi planerar att genomföra resan. Vi följer noggrant UDs rekommendationer och länders restriktioner. Skulle det vara så att UD avråder från resor till den destination du ska resa till, kommer resan ställas in.

 • Vad händer om min resa ställs in?

  Om din resa ställs in så kommer vi informera dig om detta så fort beslutet tagits. Du kommer då få välja om du vill få tillbaka pengarna eller om du hellre vill boka om till en annan resa. Vi följer alltid paketreselagen.

 • Vilka åtgärder har ni vidtagit för en trygg resa?

  Under våra resor kommer vi följa de rekommendationer och restriktioner som finns för aktuell destination. Det är därför svårt att ge ett generellt svar, då olika destinationer kan ha olika bestämmelser. Information om vad som gäller under just din resa kommer skickas ut till dig innan avresa. 

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4