Skip to main content

Bohuslän - Sommarkänsla på Bästkusten

med Nordiska Akvarellmuséet, skärgårdstur & salta bad

På Bästkusten upplever vi sommar och njuter i fulla drag av havsutsikt, doften av tång och salta bad. Här finns det gô'a gubbar, krabbor och skär. "Här blir man glad till sinnet och humöret", skrev Evert Taube i balladen Inbjudan till Bohuslän. Följ med oss på en go'tur till Bohuslän. Vi har samlat flera unika gruppupplevelser med doft av tång och salt. Att förnimma, ana och känna är resans motto. Välkommen!

Programmet i korthet

Dag 1: Lunch & besök Nordiska Akvarellmuseet. Ankomst Bohusgården. (L,M)
Dag 2: Gustavsberg, Lysekil, Smögen. Båttur i skärgården med middag. (F,M)
Dag 3: Grebbestad, deckarvandring Fjällbacka, salta bad. (F,M)
Dag 4: Färja till Marstrand. Lunch på Havshotellet. Hemresa. (F,L)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,03 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Den underbara havsutsikten när vi äter våra måltider
 • Salta bad med doften av tång
 • Nordiska Akvarellmuseet med utställning
 • Skön båttur med middag i Skärgården
 • Pittoreska kustsamhällen med otrolig charm
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,7 av 5
: 4 av 5 stjärnor
 • Mycket trevlig guide, mycket god mat, trevliga utflykter, väl avvägd tid för allt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Uddevalla)
 • 3 frukostar, 2 luncher (dag 1 & 4), 3 middagar (varav 1 ombord på ”Soten”)
 • Inträde Nordiska Akvarellmuseet
 • Besök med guidning Gustafsberg
 • Båttur Smögen-Hunnebostrand t/r
 • Deckarvandring i Fjällbacka
 • Besök Lysekil, Smögen, Grebbestad, Fjällbacka och Marstrand
 • Färja till Marstrand t/r

Tillägg

 • Enkelrum 1 445:-
 • Dubbelrum med balkong & havsutsikt 1 690:-
 • Enkelrum med balkong & havsutsikt 2 290:-
 • Avbeställningsskydd 500:-

Utflykter

 • Inträde SPA på hotellet vid ett tillfälle
  Inträde SPA på hotellet vid ett tillfälle Inträde till SPA på hotellet vid ett tillfälle i 2, 5 timmar.
  Här finns Lagunen - en lite grundare pool, ångbastu och klassisk bastu, en varm och en kall källa, Kneippbad, fotbad, isdusch, relax, solterapi och ljusterapirum. Utsikten över fjorden och Uddevallabron ingår. Direkt utanför finns en vinterträdgård med sittgrupper där du kan sitta och koppla av.
  Pris: 195:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Tjörn-Orust-Uddevalla

  Ett stycke in i Halland gör vi uppehåll för förmiddagskaffe och fortsätter via Göteborg upp till det gamla fiskesamhället Skärhamn på Tjörn. Vi befinner oss i vackra trakter. Öarna ligger som på ett pärlband! I Skärhamn smakar det bra med lunch och mätta och belåtna besöker vi sedan Nordiska Akvarellmuseet.

  På vackra vägar fortsätter vår resa. Från Orust åker vi färja till Flatön där vi känner igen Evert Taubes bilder av Maj på Malö. Åter på fastlandet tar vi sikte på Uddevalla och vårt 4-stjärniga hotell, Bohusgården. Med vacker utsikt över Byfjorden avnjuter vi här vår middag. 
  Ca 43 mil från Malmö och 16 mil från Göteborg.

  Hemorten-Tjörn-Orust-Uddevalla
 • DAG 2: Gustafsberg, Smögen & båttur med middag

  Efter den stärkande frukosten finns möjlighet till promenad (ca 3 km) längs Byfjorden till Gustafsberg, Sveriges äldsta badort. Ta med baddräkt! De som inte vill promenera åker med bussen. Vår guide visar oss runt och berättar om denna kulturhistoriska pärla med anor från 1700-talet, med sin spännande historia och arkitektur. Vi ges tillfälle till lunch innan bussen tar oss tillbaka till hotellet. På eftermiddagen tar vi plats i bussen igen. Vårt första stopp är Lysekil, beläget på Stångenäset där Gullmarn och Åbyfjorden möts. Vårt nästa stopp blir "sommarfavoriten" Smögen. På den berömda bryggan är det fortfarande kommers så här års. Passa på och insup atmosfären! 

  En ljuv seglats på Sotenkanalen, som löper mellan Smögen och Hunnebostrand och skiljer det natursköna Ramsvikslandet från fastlandet, kröner dagen. I sakta mak glider vi ut på denna havets egen autostrada och låter det sköna landskapet omfamna oss. Ombord på "Soten" bjud vi på västkustbuffé. Efter en härlig stund till sjöss närmar vi oss åter Smögen, där vår buss väntar på att ta oss tillbaka till hotellet. Ca 17 mil.

   

  Gustafsberg, Smögen & båttur med middag
 • DAG 3: Grebbestad, Fjällbacka & salta bad

  Vi beger oss norrut till den lilla pärlan Grebbestad, en populär sommar- och badort. Här finns fortfarande trålare som har Grebbestad som hemmahamn. Vi sträcker på benen och kanske smakar det bra med en kopp kaffe i sommaridyllen?

  Fjällbacka är en verklig idyll, älskad av Ingrid Bergman, som tillbringade många somrar här. I detta lilla fiskeläge har också flera av Camilla Läckbergs karaktärer mött sitt öde. Under en deckarvandring får vi veta mer. Efter deckarvandringen ges fri tid för lunch och egna upptäckter. Här finns ett trevligt bad, Badholmen, beläget mitt i centrala Fjällbacka. Här badar man från sand, klippor och hopptorn. Stärkta av salta bad återvänder vi till hotellet. För den som vill finns möjlighet att pröva poolen på hotellet (tillägg). Här finns spa med swimmingpool, bubbelpool, bastulandskap, uppvärmda takbaljor utomhus, solterapi m.m. Eller varför inte ta en promenad i vackra omgivningar? Gemensam middag på kvällen
  Ca 20 mil.

  Grebbestad, Fjällbacka & salta bad
 • DAG 4: Uddevalla-Marstrand-Hemorten

  Vi lämnar Uddevalla och fortsätter mot Kungälv, där Jörns Resors huvudkontor ligger. Längst ut i väster, där skärgården tar slut och havet tar vid, ligger Marstrand som vi når efter en kort färjetur. Seglarstaden och badorten Marstrand bjuder på ett härligt sommarliv med båtar vid kaj och mysiga hus vid bilfria gator. På toppen av ön tronar Carlstens fästning. Havsutsikten är magisk. Vi tar en promenad på ön och passar på att äta en god lunch på Havshotellet beläget på Koön, innan bussen styr söderut. Framåt kvällen är vi åter i Skåne med många goa salta minnen.
  Ca 14 mil till Göteborg & 41 mil till Malmö. 

  Uddevalla-Marstrand-Hemorten

Avreseorter & tider

Vi reser med bekväma bussar från Malmö och fortsätter norrut efter Jörns-linjen, med påstigning i Skåne, Halland & Västkusten. Bor du utanför Jörns-linjen hämtar vi med taxi/bil på vissa orter mot tillägg. 

Klicka på länken nedan för att se alla på- & avstigningsorter samt tider. 

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Juli 2024

3/7
Se avresetider
BussBohuslän - Sommarkänsla på Bästkusten, 4 d
Guide: Tord Larsson
Fullbokad, väntelista7 245:-Boka på väntelistaSe avresetider

Augusti 2024

23/8
Se avresetider
BussBohuslän - Sommarkänsla på Bästkusten, 4 d
Guide: Tord Larsson
Mer än 47 245:-BokaSe avresetider

ANSLUT MED TÅG
På den här resan finns möjlighet att ansluta med tåg till Göteborg, där vår buss avreser kl 12. 

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Teaterhotellet Malmö

First hotel G Göteborg

Hälsokrav Buss
Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Bohusgården, Uddevalla
Hotell Bohusgården ligger vid Byfjorden i Uddevalla, med en fantastisk utikt över fjorden. Idag är Bohusgården ett bekvämt hotell och konferensanläggning. Här finns spa, poolområde och gym. I spa finn...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3