Skip to main content

Donaukryss i julmarknadstid - Wien, Budapest & Bratislava

med föreställning på Volksoper i Wien

Här presenterar vi en unik resa där vi lyckats kombinera Glada Änkan på Volksoper i Wien med en bekväm kryssning från Wien till Budapest och Bratislava. Som "grädde på moset" är det julmarknadtider i dessa tre huvudstäder!

Sätt på ”An der schönen blauen Donau” och luta dig tillbaks. Slut ögonen och dröm dig bort. Du befinner dig ombord på ett fartyg som i sakta mak kryssar fram på Donau. Runt omkring dig vecklar ett bedövande vackert landskap ut sig. Ett gott vin ackompanjerar den läckra maten. Servicen är snabb och vänlig, sällskapet underhållande och trevligt. Små strandhugg görs. Du upplever Valsernas Wien, badhusens Budapest och det brokiga Bratislava. Tre huvudstäder, var och en med sin oemotståndliga charm. Johann Strauss d.y. uttryckte sig väl! 

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Wien. Föreställning på Volksoper. (M) 
Dag 2: Besök på julmarknader i Wien. Cocktail & middag ombord. (F,M)
Dag 3: Rundtur Wien & besök "backstage" i Konserthuset. Middag & "dancing in the lounge". (F,L,M)
Dag 4: Rundtur Budapest & besök i Stora Saluhallen. Middag med underhållning ombord. (F,L,M)
Dag 5: Skön dag på båten, på väg till Bratislava. Rundtur Bratislava. Galamiddag ombord. (F,L,M)
Dag 6: Efter frukost lämnar vi båten & flyg hem (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

 

Höjdpunkter

 • Wien, Budapest & Bratislava i vacker julskrud
 • Föreställning på Volksoper i Wien
 • Bekväm kryssning med mat och vin inkluderat
 • Smak av ungerska produkter i Saluhallen
 • Genuin julkänsla på Wiens julmarknader
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide

 • Whispers

 • Flyg till Wien t/r  inkl flygskatt & 1 incheckat bagage

 • Bussresor enligt program

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Wien)

 • Logi i 2-bäddshytt på huvuddäck med fönster & dusch/wc (4 nätter)

 • Välkomstdrink

 • Fri dryck ombord vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champagne)

 • 5 frukostar

 • 3 luncher 

 • 5 middagar (varav en galamiddag, en med dans & en med underhållning)

 • Biljett till företällning på Volksoper "Glada Änkan" (första kategori)

 • Besök på Wiens julmarknader

 • Guidad utflykt i Wien, Budapest & Bratislava

 • Utflykt Wien "bakom kulisserna" inkl fika

 • Besök Stora Saluhallen i Budapest med smakprov

Tillägg

 • Enkelrum/hytt 3.555 kr
 • Hytt med fönster mellan däck 1.245 kr/p
 • Hytt med fönster övre däck 1.445 kr/p

 

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Wien & Glada Änkan på Volksoper

  Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till centrum och vårt centrala hotell, Theaterhotel & Suites. På resan in får vi ett första intryck av Wien. 

  Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg; habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stephansdom, och Schönbrunn; den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats är bara några av sevärdheterna. Nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern ”Den tredje mannen”, och fantasieggande Hundertwasserhaus, andra.

  Vi äter en tidig gemensam middag och beger oss till Volksoper för att njuta av operetten, Den Glada Änkan, en operett av Franz Lehár. Föreställninen framförs på tyska, men har engelska undertexter.
  Ca 2,5 mil med buss.

  Här kan du få ett smakprov från föreställningen. 


   

 • DAG 2: Fri tid på Wiens julmarknader

  Dagen tillägnar vi Wien! Vi reser i julmarknadstid och här finns många idylliska  julmarknader som förtrollar såväl gammal som ung. 

  Wien Rathaus - Parken runt det vackert upplysta Stadshuset förvandlas till en sagovärld. Ta en tur i en traditionell Wien-karusell, utforska modellen Biedermeiertown eller kika in i julverkstaden i stadshuset. Wiens största julmarknad!
  Julmarknad på Belvedere - Ströva runt i den magiska julmarknaden framör slottet Belvedere, ett av Europas vackraste barockslott!
  Julmarknad på Maria-Theresien Platz - Marknaden ligger mellan Naturhistoriska Muséet och Konstmuséet, mitt i Museum-kvarteren. Vackert deorerade marknadsbodar bjuder ett stort utbud av kunlinariska läckerheter. 
  Julmarknad i det gamla sjukhusområdet, Altes AKH - De kärleksfullt utformade och dekorerade lokalerna ligger längs de smala gångarna och erbjuder vackra julklappar och värmande Glühwein.
  Slottet Schönbrunn - Med det kejserliga residenset som bakgrund kan du strosa genom en marknad fylld med traditionellt hantverk, handgjorda smycken, närodlade specialiteter som hemdestillerat brännvin, rökt kött, bröd, kakor mm.
  Julmarknad vid Spittelberg - I de trånga gränderna runt Spittelberg, trängs bodarna på julamarknaden:
  Heligenkreuzerhof, Freyung-torget & Universitetsområdet - På dessa julmarknader är det mer fokus på konst- & hantverk.

  Läs mer om julmarknaderna i Wien här!

  Efter en härlig dag i Wien är det dags att kliva ombord på vårt kryssningsfartyg MS Vivaldi, som är ett av Croisi Europes premiumfartyg. Efter att vi tilldelats våra hytter hälsas vi välkomna av besättningen med en välkomstdrink och middagen serveras. I natt ligger båten still i Wien. 

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Fri tid på Wiens julmarknader
 • DAG 3: Rundtur Wien mm

  Vår första "sjöfrukost" väntar efter en behaglig natts sömn. På morgonen ger vi oss ut på en guidad rundtur i Wien - valsernas och operetternas stad som inspirerat Mozart, Schubert, Beethoven och Strauss-familjen till oanade höjder . Vi kommer att resa på Ringen, en del av de stora förändringarna av den wienska stadsbilden som ägde rum under andra hälften av 1800-talet.
  Eftermiddagens utflykt blir att upptäcka "gömda Wien". Vi gör ett besök "bakom kulisserna" på Konserthuset och njuter av en kopp wienerkaffe med bakverk.

  Ombord serveras vi en middag i österrikisk stil, följt av dans i loungen. Kl 17 lämnar vi Wien för färd mot Budapest. 

  Rundtur Wien mm
 • DAG 4: Rundtur Budapest & Stora Saluhallen

  Efter en god sjöfrukost möter en buss upp vid kajen för att ta oss med på en stadsrundtur. Budapest, en del av det gamla österrikisk-ungerska kejsardömet, är en charmig blandning av öst och väst. Stadsdelarna Buda och Pest, som delas av Donau och binds samman av åtta broar, var ursprungligen två städer. Det gamla kuperade Buda kontrasterar med sina kulturkvarter mot den platta Pestsidan med affärskvarter och breda boulevarder. Från Gellérthöjden har vi en fascinerande utsikt över staden och dess praktfulla parlamentsbyggnad. Fiskarbastionen, Mathiaskyrkan och slottsberget är bara några av sevärdheterna. Om man dansar vals i Wien så badar man i Budapest. Badkulturen är utbredd och badhusen många och palatsliknande.
  Under eftermiddagen besöker vi den stora saluhallen, en magnifik byggnad från slutet av 1800-talet som fortfarande fungerar som en riklig matmarknad. I slutet av utflykten kommer vi att kunna smaka på traditionella ungerska produkter. 

  Väl ombord blir det middag med ungerskt tema och vi njuter av traditionell underhållning. Under natten kryssar vi mot Bratislava.  

  Rundtur Budapest & Stora Saluhallen
 • DAG 5: Rundtur Bratislava med slottet

  Under dagen njuter vi av båtfärden mot Bratislava. Vi kommer att passera Gabcíkovo-slussarna, några av de största slussarna på floden. Vi kryssar också förbi Dunajské luhys skyddade landskapsområde - en samling våtmarker, översvämningsslätter och vattendrag som innehåller sällsynt flora och fauna. Vid 16-tiden når vi den slovakiska huvudstaden Bratislava, som tillhörde Ungern under drygt 1000 år och var i en 260-års-period även dess huvudstad. 1919 blev staden en del av Tjeckoslovakien och när detta land delades 1993 blev Bratislava så huvudstad i Slovakien. Bratislavas brokiga förflutna präglar än idag staden som har en skön blandning av tyska, österrikiska, ungerska och slovakiska influenser. Vi ger oss ut på en panoramatur och från slottet får du en magnifik utsikt över staden och floden. Vi besöker den charmiga Gamla Stan och den historiska stadskärnan är fylld med fantastiska byggnader, vackra kyrkor och vackra torg.

  I kväll har vi en festlig galakväll ombord. Under natten kryssar vi tillbaka till Wien. 

  Rundtur Bratislava med slottet
 • DAG 6: Wien - Hemorten

  Vår vistelse ombord på MS Vivaldi närmar sig sitt slut och efter en avslutande frukost beger vi oss till flygplatsen. Under eftermiddagen lyfter våra flyg hem med destination Skandinavien.
  Ca 2,5 mil med buss. 

  Wien - Hemorten

Karta

Hotell

MS Vivaldi
MS Vivaldi seglar på Donau och är ett bekvämt premium kryssnings-fartyg byggt 2009. Fartyget har kapacitet för 176 passagerare som upptar 88 hytter. På mellandäck ligger restaurangen där delikat mat s...
Theaterhotel & Suites Wien
I en magnifik byggnad från 1890, i hjärtat av staden, ligger Theaterhotel & Suites i Wien. Här har du gångavstånd till de flesta sevärdheter! Hotellets tema är teater och alla rum är tillägnade en skå...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 5