Skip to main content

Gotland med Kosta Boda Art Hotel

med lamm & saffranspannkaka

Följ med till Gotland – rosornas ö! Enligt gutesagan är Gotland en förtrollad ö. I verkligheten är den inte mindre bedårande. Dess vackra natur är en solig strand intill en blommande äng eller en vindpinad martall på stenig mark. Den är en öppen åker eller en snårig skog. Den är höga orubbliga stenformationer eller mjuka vajande vallmofält. Den är och förblir vad man själv uppskattar och minns.

Vi avslutar resan på det unika hotellet i hjärtat av Småland -  Kosta Boda Art Hotel. 

Programmet i korthet


Dag 1: Buss. Kvällsbåt Oskarshamn-Visby. Räskmörgås & ett glas vin ombord. (M)
Dag 2: Södra Gotland-Öja kyrka, Wamlingbo prästgård mm. Gotländsk Grillkväll med lamm från Graute Gård & saffranspannkaka. (På avresan 16/8 njuter vi av en lammiddag & saffranspannkaka)  (F,M)
Dag 3: Norra Gotland-Fårö, Digerhuvud, Ingmar Bergman center, Lummelundagrottorna. (F,L,M)
Dag 4: Skön dag i Visby. Färja från Visby på em. Ank Kosta Boda Art Hotel & sen middag. (F,M)
Dag 5: SPA på hotellet el. shopping på FM. Besök The Glass Factory. Buss hem. (F) 

F=Frukost  L=Lunch M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,05 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Den fina sommarkänslan som infinner sig på Gotland
 • Dialekten - finns det något mysigare än gotländska?
 • Att få njuta av helgrillat lamm och saffranspannkaka
 • Den charmiga världsarvsstaden Visby
 • Glaskonsten på Kosta Boda Art Hotel
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Färja Gotland t/r
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Visby, 1 natt Kosta)
 • 4 frukostar
 • 1 lunch
 • 3 middagar
 • 1 räksmörgås & 1 glas vin på båten (dag 1)
 • Lammiddag & saffranspannkaka
 • Inträde Vamlingsbo prästgård/museum
 • Inträde och guidning Bergman Center och Lummelundagrottan
 • Inträde och guidad tur på The Glass Factory
 • Stadsvandring i Visby
 • Utflykt till norra Gotland med Fårö
 • Utflykt till södra Gotland
 • Inträde till Spa på Kosta Boda Art Hotel

Tillägg

 • Enkelrum 2 335:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Visby

  På Ljungbystopp stannar vi till för lunch innan vi fortsätter till Alvesta, där vi hämtar upp resenärer som kommer med tåg. Genom Småland går färden vidare till Oskarshamn, varifrån färjan som ska ta oss till Visby avgår. För att göra överfarten extra behaglig har vi reserverat vilstolar i aktersalongen. Ombord serveras vi räksmörgås. Efter tre timmars seglats ankommer vi vid 23-tiden till Visby, ”Rosornas och ruinernas stad”. Med buss tar vi oss den korta sträckan till förnämliga Best Western Solhem Hotel, beläget strax utanför Visbys södra port.
  Ca 39 mil från Malmö 

  Hemorten-Visby
 • DAG 2: Södra Gotland

  Färden söderut går mot en av Gotlands mest natursköna trakter. Vi stannar till vid Öja medeltida kyrka, som är en av Gotlands största kyrkor och berömd för sitt krucifix från 1200-talet. På Vamlingsbo prästgård tar vi del av fin konst i form av fågelkonstnären Lars Jonssons alster, och strosar i den härliga trädgården. Via den vackra kustvägen vid Kettelvik, där man förr tillverkade slipstenar för hand, kommer vi till Hoburgen. Strandremsan här på södra delen av ön består av raukar i söndervittrade kalkstensbranter – en av dessa, den välkände Hoburgsgubben.

  Efter ett stopp hos en hantverkare med bl a skinn som specialitet väljer vi en annan väg tillbaka mot Visby, längs med Ekstakusten. I havet utanför tronar de sägenomspunna Karlsöarna, ett eldorado för den som gillar fåglar och sällsynta blommor.

  På kvällen avnjuter vi en god middag med lamm & saffranspannkaka.
  Ca 15 mil.

  Södra Gotland
 • DAG 3: Norra Gotland med Fårö

  En av dagarna på Gotland kommer vi att tillägna öns norra delar, en dag de södra. Idag färdas vi norrut mot Fårö – fårens och kändisarnas betesplats! Färden går genom skog med vindpinade tallar i ett solmättat landskap där vi här och där ser lambgifter - stall för utegångsfåren - som oaser i en vildmark. Med den lilla färjan över Fårösund tar vi oss till Fårö där vi besöker Sveriges största raukfält Digerhuvud och Langhammars. Här har havets vågor och vindens smekningar format kalkstenen och lämnat de mest fantasifulla skapelser. Vi får även en guidad visning på Bergman Center – en mötesplats dedikerad den store filmregissören Ingmar Bergman, som levde och verkade på ön i 40 år.

  Efter lunch vid Bunge friluftsmuseum fortsätter vi till Lummelundagrottan – en underjordisk sagovärld med egendomliga droppstensformationer. En lokalguide visar oss runt.

  Vi avnjuter en god middag på hotellet. 
  Ca 20 mil.

  Norra Gotland med Fårö
 • DAG 4: Visby - Kosta

  Då vår färja avgår först på eftermiddagen har vi gott om tid att njuta av Visby. Den välbevarade stadsmuren och Visbys mer än 200 medeltida byggnader ger en pittoresk inramning. 1995 blev staden världskulturarv. Efter en gemensam stadsvandring får vi tillfälle att strosa på egen hand. På eftermiddagen  lättar vi ankar och lämnar Gotland. Väl framme i Oskarshamn tar vi åter plats i bussen och färdas mot Kosta Boda Art Hotel där en sen middag väntar, med mätta magar njuter vi av en god natts sömn. 
  Ca 23 mil

  Visby - Kosta
 • DAG 5: Kosta - Hemorten

  Vi vaknar upp på det unika glashotellet i hjärtat av Småland - Kosta Boda Art Hotel. Här njuter vi av en unik spaupplevelse med en spamiljö byggd av glas! Spamiljön är uppbyggd som en undervattensvärld med glasfiskar, vattenfall och en konstutställning – under vattnet! För den som önskar hinner man även med lite shopping innan vi fortsätter till The Glass Factory där vi får en guidad tur. Resan närmar sig nu sitt slut och vi fortsätter färden hemåt.
  Ca 27 mil till Malmö

  Kosta - Hemorten

Avreseorter & tider

Vi reser med bekväma bussar från Malmö och fortsätter norrut efter Jörns-linjen, med påstigning i Skåne. Bor du utanför Jörns-linjen hämtar vi med taxi/bil på vissa orter mot tillägg. 

Klicka på länken nedan för att se alla på- & avstigningsorter samt tider. 

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Augusti 2024

16/8
Se avresetider
BussGotland med Kosta Boda Art Hotel, 5 d
Guide: Madeleine Persson
Fullbokad, väntelista12 595:-Boka på väntelistaSe avresetider

Information

ANSLUT MED TÅG
På den här resan finns möjlighet att ansluta med tåg till Alvesta, där vår buss avreser kl 16. Saknar du någon ort för tåganslutning? Vänligen kontakta oss, så kikar vi på alternativ.

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Teaterhotellet Malmö

Hälsokrav Buss
Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Best Western Solhem Hotel Visby
Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotel. Byggnaden är vackert beläget i Palissadparken, bara ett stenkast från Visbys centrala delar. Trots närhet t...
Kosta Boda Art Hotel, Kosta
Det unika hotellet i hjärtat av Småland - Kosta Boda Art Hotel. Här bor du precis intill Kosta glasbruk och Kosta Outlet. På Kosta Boda Art Spa kan du få behandlingar och hålla dig i form. Ta en simtu...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3