Skip to main content

Grönskande trädgårdar i Cornwall med Senioren

The Eden Project, The Lost Gardens of Heligan & Trewidden Garden

Följ med på en resa fylld med magnifika trädgårdsupplevelser! Vi reser till Cornwall som med sitt milda kustklimat är hem för några av Storbritanniens mest spektakulära trädgårdar. Vi besöker några av de mest kända trädgårdarna - The Eden Project, The Lost Gardens of Heligan och Trewidden Garden. The Eden Project kallas även för världens åttonde underverk. Men vi njuter inte bara av trädgårdar, utan också av smäckra kustlinjer, magiska vikar, dramatiska klippor och romantiska fiskebyar. Ett besök hos en lokal vinproducent sätter guldkant på tillvaron. 

Programmet i korthet 

Dag 1: Flyg till London.Via Stonehenge till Torquay. (M) 
Dag 2: Eden Project & Lost Garden of Heligan. Newquay. (F,M)
Dag 3: Trewidden Garden & fiskebyn St Ives. (F,M)
Dag 4: Besök vingård med provsmakning & fiskebyn Padstow. (F,M)
Dag 5: Flyg från London hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,28 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • The Eden Project - världens 8:e underverk
 • Dofter och blomsterprakt i fantastiska trädgårdar
 • Pittoreska fiskebyar
 • Storslagna naturscenerier
 • Mystiken i The Lost Gardens of Heligan
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg London t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i England
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/WC (1 natt Torquay, 3 Newquay)
 • 4 frukostar, 4 middagar
 • Inträde till The Eden Project, The Lost Garden of Heligan, Trewidden Garden
 • Introduktionsguidning ca 30 min Lost Garden of Heligan
 • Guidad tur Trewidden Garden
 • Besök vid Stonehenge
 • Besök hos lokal vinproducent med provsmakning
 • Besök i St Ives & Padstow

Tillägg

 • Enkelrum 1 545:-
 • Enkelrum 2 595:-
 • Avbeställningsskydd 800:-

Utflykter

 • Rainforest ExplorerTour
  Rainforest ExplorerTour Under resan besöker vi Eden project. Det kallas ibland för väldens åttonde underverk som med sina gigantiska växthus - så kallade biomer - liknar stora såpbubblor som ligger utspridda i en nedlagd lertäkt. Det finns möjlighet att boka en rundtur i regnskogsbiomet mot tillägg (60 minuter).
  Pris: 150:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till London - Torquay

  Under förmiddagen räknar vi med att landa i London, där en buss väntar på att ta oss vidare västerut. Vi kommer så småningom in i Wessex och närmar oss strax Europas kanske mest berömda förhistoriska monument, Stonehenge, som byggdes i etapper med start för mer än 5000 år sedan. Runt år 2000 f.Kr. restes de tre ton tunga blåstensblocken, troligen hämtade från södra Wales 24 mil bort(!), som bildar den dubbla inre ringen, och senare de jättelika Sarsen-stenarna som formerar den yttre ringen. Tempel för gudadyrkan, astronomiskt observatorium eller helig begravningsplats – Stonehenges syfte är höljt i mystik, teorierna många.

  Vi fortsätter västerut och når under eftermiddagen Torquay och vårt hotell, Hampton by Hilton Torquay, med idealiskt läge i centrala Torquay och ca 800 meter från stranden. En promenad i omgivningarna rekommenderas! I kväll serveras middagen på en restaurang.
  Ca 30 mil

  Flyg till London - TorquayStonehenge
 • DAG 2: Torquay - Newquay via Eden Project & lost Garden of Heligan.

  Efter en stärkande frukost är vi redo för två riktiga höjdpunkter på resan - "Eden project" och "Lost Garden of Heligan".

  Vi inleder dagen med Eden project, som ibland kallas för väldens åttonde underverk. Med sina gigantiska växthus så kallade "biomer" som liknar stora såpbubblor som ligger utspridda i en nedlagd lertäkt. Under dessa enorma biomer finns växter från hela världen, växter som har betydelse för mänskligheten, samlade i olika tempererade zoner. Utomhus finns många olika typer av planteringar, bland annat en präriedel, en teodling och en del med Cornwalls vilda flora.Här finns många vackra trädgårdsrum där man kan få idéer till sin egna trädgård. Det finns möjlighet att boka en rundtur i regnskogsbiomet mot tillägg. 

  Rainforest ExplorerTour
  Tid: 60 min
  Pris: 150 kr
  Max: 20 personer

  Efter lunch besöker vi också de gömda trädgårdarna, den mystiska och romantiska Lost gardens of Heligan. Vi inleder besöket med en kort introduktion, innan vi på egen hand upptäcker trädgården. Godset Heligan hade sin höjdpunkt i slutet av 1800-talet, med vackra anlagda parker och trädgårdar med fantastiska växter, insamlade över hela världen av familjen på godset. Efter de båda världskrigen började Heligan förfalla och trädgårdarna växte igen. Godset har sedan väckts ur sin törnrosasömn och idag finns här bland annat en traditionell viktoriansk trädgård med tidstypiska växter, en ­italiensk trädgård, växthus med ananas, melon och vindruvor, och en muromgärdad köksträdgård. Längst ner i en ravin växer det exotiska växter som trädormbunkar och gunnera. Lokala konstnärer har engagerats och skapat magiska konstverk i trädgården. Det har skrivits och gjorts dokumentärer om denna trädgård. Den har också utsetts till årets trädgård i England 1995.

  Efter en innehållsrik dag, checkar vi in på Kilbirnie Hotel i Newquay och intar en gemensam middag på hotellet. 
  Ca 16 mil.

  Torquay - Newquay via Eden Project & lost Garden of Heligan.Eden Project Källa: Shutterstock
 • DAG 3: Utflykt Trewidden Garden & St Ives

  Idag besöker vi en annan fascinerande plats, Trewidden Garden, belägen på Lands End-halvön. Den 15 tunnland stora trädgården erbjuder en oförglömlig färgorkester under hela året. Trädgården är stor men ändå fridfull och intim med en labyrint av stigar att utforska. Dramatiska trädormbunkar sägs vara den bästa samlingen på norra halvklotet. Här finns rhodedendron, magnolia, kamelia, magnifika buskar, vattendrag och många ovanliga växter. Under en rundtur får vi veta mer om hur trädgården växt fram sedan 1840-talet.

  Vi besöker fisk- och surfstaden St Ives, som beskrivs i många omtyckta romaner. St Ives är sinnesbilden av ett brittiskt sommarpardis. Husen är små och gulliga och trädgårdarna bugande och färgglada. Gränderna är smala och brokiga med stentrappor, eftersom halva staden ligger på en höjd. Mitt i stan ligger hamnen och fina sandstränder. Vi har ledig tid i St Ives om man villl strosa runt bland butikerna, äta en glass vid havet eller ta en afternoon tea. Det finns möjlighet att besöka den kända konstnären Barbara Hepworths hus, ateljé och trädgård som idag är museum. 

  En gemensam middag på hotellet avslutar dagen.
  Ca 13 mil.

  Utflykt Trewidden Garden & St IvesTrewidden Garden
 • DAG 4: Utflykt till vingård & Padstow

  Vi har morgonen i Newquay. Den som önskar följer med vår guide på en promenad till Trenance Cottages, den enda "pre-railway age" bostäder i Cornwall som är öppen för allmänheten. Här ser vi Rose, Middle och Vine Cottage, pittoreskt renoverade små hus belägna i vackert parklandskap och fin blomsterprakt. 

  Efter lunch reser vi norrut till Trevibban Mill & Winery, en prisbelönt och elegant vingård känd för sin samling av vin och cider. Här väntar en provsmakning av gårdens produktion i vackra omgivningar. Gården grundades 2008 med en vision att producera mousserande och stilla vin av hög kvalitet på Cornwalls kust. Allt från vin- och cidertillverkning, tappning märkning görs på plats. Vi fortsätter några kilometer norrut och besöker den pittoreska fiskebyn Padstow. Gemensam middag på kvällen.
  Ca 7 mil.

  Utflykt till vingård & PadstowHamnen i Padstow Källa: Shutterstock
 • DAG 5: Flyg hem från London

  Efter frukost sätter vi kurs mot Londons flygplatser. Vi tackar Cornwall för en resa som bjudit på färgsprakande trädgårdar, vidunderliga vyer och historiska arv.
  Ca 39 mil.

  Flyg hem från LondonThe Lost Garden of Heligan

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Maj 2024

18/5
Se avresetider
Köpenhamn Kastrup
Direktflyg
Trädgårdsresa till Cornwall med Senioren (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Ewa Basilewsky
Mer än 418 495:-BokaSe avresetider
18/5
Se avresetider
Stockholm Arlanda
Direktflyg
Trädgårdsresa till Cornwall med Senioren (fr Stockholm), 5 d
Guide: Ewa Basilewsky
Fullbokad, väntelista18 495:-Boka på väntelistaSe avresetider
18/5
Se avresetider
Göteborg Landvetter
Direktflyg
Trädgårdsresa till Cornwall med Senioren (fr Göteborg), 5 d
Guide: Ewa Basilewsky
419 495:-Fåtal platser kvarSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Landvetter Airport Hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö
 

Hälsokrav Flyg
Generellt sett är våra resor inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. På många av våra resor kan en dags besök till sevärdheter motsvara mer än 4 km till fots. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Hampton by Hilton Torquay
Hampton By Hilton Torquay har ett idealiskt läge i centrala Torquay och erbjuder luftkonditionerade rum, ett fitnesscenter, gratis WiFi och en gemensam lounge. Boendet ligger 800 meter från Beacon Cov...
Kilbirnie Hotel, Newquay
Kilbirnie Hotel är beläget alldeles vid havet. Här finns en uppvärmd inomhuspool, en utomhuspool, solterass, bastu, gym, restaurang och bar. 15-minuters promenad från hotellet finns flera stränder och...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Storbritannien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Storbritannien. Kontrollera att ditt pass är giltigt under vistelsen samt att det inte är trasigt.

 • Storbritannien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Storbritannien - Väder & klimat

  Storbritannien har ett tempererat klimat med milda vintrar och svala somrar. Väderleken påverkas av Golfströmmen, vilket ger blåsigt och ostadigt väder, stor molnighet och riklig nederbörd året om. De östra delarna av landet är i regel torrare än de västra. De södra delarna, som ligger närmare det europeiska fastlandet, är varmare än de norra. Medeltemperaturen sjunker sällan under nollgradigt, därför är det ovanligt att snön lägger sig i Storbritannien.

 • Storbritannien - Valuta, växling & kreditkort

  Storbritanniens valuta är Engelska pund (GBP).
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Storbritannien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta ut en avgift vid uttag utomlands.
  Kredit- och bankkort accepteras som betalningsmedel i stor utsträckning i hela Storbritannien.

 • Storbritannien - Transporter & kommunikationer

  Storbritannien har ett välfungerande kommunikationsnät. Det finns buss, båt, tåg eller flyg till landets alla hörn. I Storbritannien har man vänstertrafik. Taxibolagen kör med taxameter och priserna varierar beroende på vilken tid på dygnet det är och hur långt du skall åka.

 • Storbritannien - Telefon & internet

  Den internationella landskoden till Storbritannien är +44. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning). 

 • Storbritannien - Shopping

  Det finns många stora varuhuskedjor runt om i landet, samtidigt finns det ett stort utbud av mindre butiker längs städernas gågator.
  Whisky, ostar, te, kiltar, halsdukar/vantar i kashmir eller ylle och lokalproducerade smycken är populära inköp under vistelsen i Storbritannien.

 • Storbritannien - Elektricitet

  I Storbritannien är det 220-240 volt. En adapter behövs då de använder trestifts uttag.

 • Storbritannien - Tidsskillnad

  Storbritannien ligger en timma efter Sverige.

 • Storbritannien - Allmänt & blandat

  Dricks: På restauranger är det normalt att man lägger 5-10 procent av notan om man är nöjd med servicen. På barer är det normalt att man rundar upp till närmaste Pund. Dessutom är det normalt att ge taxichaufförer 10 procent i dricks.
  Språk: Engelska är officiellt språk men det talas även walesiska och galliska av mindre grupper.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1