Skip to main content

Härliga Algarvekusten - långtidssemester på den portugisiska sydkusten

Den vackra, drygt 15 mil långa Algarvekusten i södra Portugal är som gjord för en avkopplande vintersemester. Det varma havet och luftströmmarna från Afrika gör att det här råder ett milt klimat året runt. Dramatiska klippor övergår i gyllene sandstränder och pittoreska byar och städer med vitkalkade hus. Mandelträd, korkek, blom- och citronodlingar draperar landskapet. Under två härliga veckor laddar vi här batterierna och roar oss med spännande utflykter! Vi bor på det 4-stjärniga Hotel Vila Galé i pittoreska Lagos.

Programmet i korthet


Dag 1: Ankomst till Lagos. (M)
Dag 2: Stadspromenad i Lagos samt utflykt till Sagres & Cabo de São Vicente. (F,M)
Dag 3-14: Under vistelsen gör vi utflykter – vissa ingår, andra kan man köpa till. (F,M)
Utflykter som ingår:
- Utflykt till Olhão och Tavira. Besök på en olivplantage.
- Halvdagsutflykt till Faro och korkfabrik i São Brás.
- Utflykt till Silves. Besök på det arkeologiska museet. Rundvisning och provsmakning på en vingård.
Dag 15: Hemresa. (F)

F=Frukost  L=Lunch M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,5 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Den charmiga kuststaden Lagos, vår bas
 • Sol, värme och avkoppling
 • Att sätta sig vid dukat bord i 2 veckor!
 • Trevliga utflykter
 • Härlig gemenskap med andra resenärer
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Faro t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i Portugal
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (14 nätter i Lagos)
 • 14 frukostar, 14 middagar inkl 2 glas husets vin/öl
 • Stadspromenader i Lagos och Faro
 • Utflykt till Faro och korkfabriken i São Bras de Alpotel
 • Utflykt till Olhão, Tavira och olivplantage
 • Utflykt till Silves inkl inträde till borgen och arkeologiska museet samt visning av vingård inkl vinprovning (3 viner)

Tillägg

 • Dubbelrum med havsutsikt 2 790:-
 • Enkelrum 5 995:-
 • Enkelrum med havsutsikt 8 785:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Utflykter

 • Båttur Algar de Benagil
  Båttur Algar de Benagil Följ med på en båttur (3,5 timmar) från hamnen i Lagos. Vi ska ta oss till de fantastiska grottorna Algar de Benagil. På vägen får se fina vyer över bl.a. Praia da Rocha, Farol de Alfazina & Praia de Carvoeiro. Transport till/från hamnen i Lagos ingår ej. Pris ca € 55, betalas på plats till guiden
  Pris: 0:-
 • Vandring Seven Hanging Valley Trail
  Vandring Seven Hanging Valley Trail Vandra på Seven Hanging Valley Trail, som blivit framröstad som den bästa vandringsleden i Europa av European Best Destinations. Vi vandrar längs kustlinjen och njuter av fantastiska vyer; karga kalkstensklippor, pittoreska sandstränder & underjordiska grottor. Vandringen är på ca 6 km, tidsåtgång ca 3 tim, medelsvår. Pris ca € 80, betalas på plats till guiden
  Pris: 0:-

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Faro-Lagos

  Under dagen landar vi på flygplatsen i Faro, Algarves huvudort sedan 1756. Här väntar en buss på att ta oss vidare västerut till pittoreska Lagos och Hotel Vila Galé, vår bas under hela vår Algarvevistelse. Här kommer vi även att inta våra frukostar och middagar. Hotellet har en utomhuspool för vuxna (ej uppvärmd), spa/wellnessavdelning samt erbjuder fri wifi. Samtliga hotellrum på hotellet har balkong, våra standardrum med utsikt åt norr (ej havet). Det finns möjlighet att uppgradera till havsutsikt (tillägg, begränsat antal). Ca 9 mil med buss.

  Flyg till Faro-Lagos
 • Dag 2: Stadspromenad i Lagos, utflykt till Sagres och Cabo de São Vicente

  Under en gemensam stadspromenad ska vi idag lära känna vackra Lagos, som hade sin storhetstid under de portugisiska upptäckarnas era då Henrik Sjöfararen gjorde staden till ett viktigt sjöfartscentrum. I Lagos låg Europas första slavmarknad. 

  Vi ges tid att strosa runt på egen hand samt äta lunch innan vi åter samlas vid stadens strandpromenad. Härifrån går dagens utflykt vidare österut till Sagres och Cabo de São Vicente, "världens ände", som har Europas kraftigaste fyr. 
   

  Stadspromenad i Lagos, utflykt till Sagres och Cabo de São VicenteCabo de Sao Vicente
 • Dag 3-14: Avkoppling och utflykter

  Lagos har ett milt och behagligt klimat även vintertid med en medeltemperatur på ca 18ºC i november. Staden har flera fina sandstränder och ett brett utbud av restauranger, varav flera som serverar goda fisk- och skaldjursrätter. Hamnområdet i Lagos är ett trevligt besöksmål. För länge sedan övervakades hamnområdet av ett fort utifrån havet. Detta fort, Forte da Ponte da Bandeira, byggdes på 1700-talet och finns kvar än idag om än i annan skepnad. Idag fungerar byggnaden som ett museum, vilket kanske lockar för ett besök? 

  Strosa runt i gamla stan och känn in den portugisiska atmosfären,  njut av härliga promenader längs med havet. Under vår vistelse gör vi flera spännande utflykter – några ingår, andra kan man köpa till.

  Avkoppling och utflykter
 • UTFLYKT: Faro & São Brás med korkfabrik & likör (ingår)

  Vi inleder i Faros historiska centrum, som ramas in av delar av en gammal ringmur. Från bågen Arco da Vila, uppförd på 1800-talet på resterna av den gamla moriska ingången till staden, leder kullerstensgränder till det eleganta biskopspalatset från 1700-talet och katedralen Sé.

  Efter att ha bekantat oss med Faro fortsätter vi inåt landet, till byn São Brás de Alpotel, ett centrum för landets korkindustri. Här besöker vi en korkfabrik och en korkeksodling och lär oss bl a mer om skörden – avskalning av ekens bark görs ungefär vart tionde år, och tillverkningen. Portugal är för övrigt världens största producent av kork. Vi tittar in i fabriksbutiken, som bl a erbjuder fina produkter i korkskinn. Under vårt besök i São Brás provsmakar vi också en av Algarves specialiteter, likören mendronheira, som görs på smultronträdets söta frukt. Ca 11 mil.

  Faro & São Brás med korkfabrik & likör (ingår)Faro
 • UTFLYKT: Olhão, Tavira och olivplantage (ingår)

  Vi strosar en stund i det lilla fiskesamhället Olhão i hjärtat av Ria Fermosas naturreservat. Olhãos vitkalkade hus med platta takterrasser och minareter känns igen från den moriska arkitekturen och har gett staden epitetet "kubiststaden".

  Vår färd går vidare till Montcarpacho, där vi ska få en rundvisning på en olivplantage och ta del av processen att utvinna olivolja av högsta kvalitet. Säkert bjuds vi även på ett smakprov. Vi avrundar dagens utflykt i den vackra staden Tavira, som ligger på bägge sidor om Gilaõ-floden och förenas med en bro av romerskt ursprung. Ca 16 mil.

  Olhão, Tavira och olivplantage (ingår)
 • UTFLYKT: Silves med vinprovning (ingår)

  Idag beger vi oss västerut och upp i bergen. Vår första anhalt är Silves, som blickar ut över en bördig dalgång med apelsinlundar. Romarna byggde en borg här, men blomstringen inföll under morernas tid då staden blev den moriska huvudstaden Xelb och hyllades för sin skönhet. Från borgen, en av de bäst bevarade moriska borgarna i landet, har vi en fin utsikt över staden. Vi gör även ett besök i det arkeologiska museet och får tid att äta lunch innan vi så småningom fortsätter till en lokal vingård för en guidad rundvisning. Avslutningsvis provar vi några av de goda vinerna. Ca 12 mil.

  Det finns även möjlighet att anmäla sig till andra spännande utflykter (se nedan, minst 20 deltagare) och/eller hyra bil för egna "avstickare". Algarve är en av Europas allra främsta golfregioner, så golfentusiasterna har en rad högklassiga banor att välja bland.

  Silves med vinprovning (ingår)Vinprovning
 • UTFLYKT: Vandring (ca 70 €)

  Algarve är inte bara känt för sol och bad och sina fina stränder. De har även flera fina vandringsleder, varav den mest kända är "Seven Hanging Valleys Trail". Leden har blivit framröstad som den bästa vandringsleden i Europa av European Best Destinations. Leden sträcker sig från Praia da Marinha i öst till Praia de Vale Centeanes i väst. Vi vandrar längs kustlinjen och njuter av fantastiska vyer; karga kalkstensklippor, bissart formade bergstoppar som sticker upp ur havet, pittoreska sandstränder & underjordiska grottor. Vår vandringsguide berättar mer om vyerna vi passerar. Vandringen är på ca 6 km, tidsåtgång ca 3 tim, medelsvår.

  Vandring (ca 70 €)Seven Hanging Valley Trail
 • UTFLYKT: Båttur från Lagos (ca 50 €)

  Idag finns möjlighet att följa med på en båttur från hamnen i Lagos. Vi ska ta oss till de fantastiska grottorna Algar de Benagil. På vägen får se fina vyer över bl.a. Praia da Rocha, Farol de Alfazina & Praia de Carvoeiro. 
  Endast båttur ingår i priset. Transport till hamnen ingår ej. 

  Båttur från Lagos (ca 50 €)Algar de Benagil
 • DAG 15: Lagos-Faro-flyg hem

  Vår härliga vistelse i Lagos går mot sitt slut och vi beger oss åter mot Faro flygplats, under dagen lyfter våra flyg med destination Skandinavien. Ca 9 mil med buss.

  Lagos-Faro-flyg hemSolnedgång

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

November 2024

9/11
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Algarve (fr Köpenhamn), 15 d
Guide: Fatima Pina
Mer än 424 695:-BokaSe avresetider
9/11
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Algarve (fr Stockholm), 15 d
Guide: Fatima Pina
225 495:-Fåtal platser kvarSe avresetider
9/11
Se avresetider
Göteborg, Landvetter
Direktflyg
Algarve (fr Göteborg), 15 d
Guide: Fatima Pina
Mer än 425 795:-BokaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Landvetter Airport Hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Flyg
Generellt sett är våra resor inte anpassade för rörelsehindrade personer. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Vila Galé, Lagos
Vila Galé Lagos ligger precis intill stranden Meia Praia Beach. En promenad bort finner du centrala Lagos. Hotellet har en fin trädgård, utomhuspool för vuxna och ett trevligt spa med bl.a bastu, jacu...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Portugal - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Portugal. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Portugal - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Portugal - Väder & klimat

  Portugal har ett medelhavsklimat och är ett av de varmaste länderna i Europa. I Azorerna och Algarve varierar klimatet från subtropiskt till tropiskt, medan bergsområdena i norr har snö.

 • Portugal - Valuta, växling & kreditkort

  Portugals valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Portugal. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Portugal - Transport & kommunikationer

  I Portugals större städer kan du enkelt ta dig runt med kollektivtrafik. Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på helger.

 • Portugal - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Portugal är +351. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Portugal - Shopping

  De mest köpta souvenirerna i Portugal är sardiner, snyggt förpackade konserverade sardiner, sardiner sydda i tyg och den portugisiska Dalahästen – Barcelostuppen. De stora varuhusen har vanligvis öppet hela dagarna medan mindre butiker kan hålla stängt mitt på dagen för siesta.

 • Portugal - Elektricitet

  230V samma som i Sverige, Adapter behövs inte.

 • Portugal - Tidsskillnad

  Portugal ligger en timma efter Sverige.

 • Portugal - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Portugisiska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8