Skip to main content

Hollandskryssning med Blomstertåget, Keukenhof med buss

med buss till Holland

Blomstertåget är en bara vid ett enda tillfälle varje år, så den här resan kan du bara göra en gång per år! Vi har lyckats kombinera sagolika Blomstertåget och blomsterparken Keukenhof med en bekväm kryssning från Amsterdam till Antwerpen. Vi reser med klimatsmart buss från Sverige. Du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. Holland på våren är något utöver det vanliga, ett växthus i jätteformat. På den här resan får du enastående blomsterprakt, pulserande stadsliv, men också njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk sippandes på ett glas vin.

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige. Färja till Tyskland & ankomst Bremen. (M)
Dag 2: Blomsterparaden i Amsterdam. Cocktail & middag ombord. Kanaltur. (M)

Dag 3: Guidning Amsterdam & utflykt Volendam med Zaanse Schans (F,L,M)
Dag 4: Utflykt Keukenhof, galamiddag ombord.(F,L,M)
Dag 5: Skön dag på båten, på väg till Antwerpen. Besök i Gamla Stan (F,L,M)
Dag 6: Efter frukost lämnar vi båten. Middag på Rådhuskällaren i Bremen. (F;M)
Dag 7: Färja till Danmark och hemresa. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Dofter och blomsterprakt på Keukenhof
 • Världsberömda Blomstertåget
 • Amsterdam och dess unika atmosfär
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Bremen

  I arla morgonstund lämnar vi Kungälv och sätter kurs mot Skåne. Via Öresundsbron och med färjan från Rödby kommer vi till Tyskland. Under eftermiddagen går färden i rask takt vidare söderut mot Bremen och 4-stjärniga Atlantic Hotel Galopprennbahn. Vi äter en sen gemensam middag.
  Ca 74 mil till Göteborg & 47 mil till Malmö.

  Hemorten - Bremen
 • DAG 2: Bremen - Amsterdam

  Vi låter oss väl smaka av frukosten och åker därefter vidare mot Amsterdam. Trädkantade gator med storslagna byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar och inbjuder till härliga promenader. På Bloemenmarkt, den flytande blomstermarknaden på Singel, råder det full kommers. Förr rodde man uppför Amstel och ankrade för att sälja sina blommor till hugade spekulanter. Andra intressanta inslag i stadsbilden är den berömda loppmarknaden, torget Dam och den livliga gågatan Kalverstraat.

  Under dagen njuter vi av en guidad tur på Amsterdams kanaler. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista.

  Vi reser vidare till vår kryssningsbåt, MS Symphonie, som är ett trevligt mindre kryssningsfartyg av kategori "premium". Här bor vi bekvämt i fyra nätter. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gemensam middag ombord.
  Ca 37 mil.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Bremen - Amsterdam
 • DAG 3: Blomstertåget

  Idag ska vi ta oss till en av resans verkliga höjdpunkter - det magnifika blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem en lördag i slutet av april varje år. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! Sätt kameran på laddning!

  Blomsterparaden lockar ca 1 miljon besökare varje år och man får räkna med mycket folk och köer!

  Under eftermiddagen gör vi en utflykt till Volendam och Zaanse Schans. Vi lär känna den vackra landsbygden och besöker fiskebyn Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländska metoden. I pittoreska byn Zaanse Schans beundrar vi välbevarade historiska väderkvarnar och hus. 

  Blomstertåget
 • DAG 4: Amsterdam - Rotterdam med Keukenhof

  Under morgonen färdas vi mot Rotterdam. Under dagen gör vi ett besök i Keukenhof, världens största tulpanpark och den mest fotograferade platsen i världen! Ett böljande blomsterhav bestående av 7 miljoner lökblommor och 4,5 miljoner tulpaner blandade med hyacinter och liljor i en obeskrivlig färgkaskad hälsar oss välkomna. Vi tar god tid på oss för att njuta av parkens 32 hektar, dess fågeldammar, promenadstigar, gröna ytor och blommande träd.

  I kväll blir det extra festligt när det bjuds på "gala dinner" ombord!

  Amsterdam - Rotterdam med Keukenhof
 • DAG 5: Rotterdam - Antwerpen

  Under dagen fortsätter vår färd mot Antwerpen och vi har en lugn dag på båten. Väl framme lär vi känna gamla stan som med sina kullerstensgator är fantastiskt att strosa omkring i. Här finner du butiker och traditionella pubar, "brown pubs". Upptäck den hemliga gången Vlaeykensgang och lyssna till klockspelet från katedralen "Cathedral of Our Lady". 

  Rotterdam - Antwerpen
 • DAG 6: Antwerpen - Bremen

  Frukost avslutar vår härliga kryssning och vi tar plats i vår svenska buss för färd till Bremen och vårt Hotel Ibis Bremen City. I kväll äter vi middag på gemytliga Rådhuskällaren i Bremen.
  Ca 35 mil.

  Antwerpen - Bremen
 • DAG 7: Bremen - Hemorten

  Efter stopp för lunch och inköp kör vi ombord på färjan i Puttgarden. Vid 19-tiden är vi åter i Malmö, runt midnatt i Göteborg.
  Ca 61 mil fr Malmö & 88 mil fr Göteborg.

  Bremen - Hemorten

Karta

Hotell

Utsida Hotel Atlantic Galopprenbahn Bremen
Atlantic Hotel Galopprennbahn, Bremen
Atlantic Hotel Galopprennbahn ligger precis vid kapplöpningsbanan Galopprennbahn Bremen, i distriktet Vahr. Omgivningen är grön och rofylld med enastående vyer över kapplopningsbanan. Hotellets restau...
MS Symphonie
MS Symphonie är ett premiumfartyg bestående av 55 hytter fördelade på två däck. På övre däck hittar du restaurangen som erbjuder fantastisk mat från det franska köket. Under tiden som du njuter av god...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4