Skip to main content

Julfirande i Linköping

Vår julvistelse på Frimurarehotellet i Linköping var så uppskattad att vi efter ett par års uppehåll valt att åter fira julen där. Från vårt julpyntade hotell har vi nära till såväl domkyrkan som sköna promenadstråk och butiker. Vi äter gott, umgås och roar oss med trevliga aktiviteter. Vi finner oss väl tillrätta och njuter av julens alla goda ting! En guidad visning och besök på Grenna Museum med Andrée expeditionen förgyller också vår resa.

Programmet i korthet

Dag 1: Lunch på Brahehus. Ank Linköping. (L,M)
Dag 2: Bingo, Kalle Anka, musikquiz (F,L,M)
Dag 3: Stadspromenad, filmvisning, musikunderhållning (F,L,M)
Dag 4: Grenna Museum, lunch på Gyllene Uttern. Hemkomst. (F, L)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Att fira jul i trevlig gemenskap
 • Allt är klappat och klart, bara koppla av
 • Jörns fantastiska gotte-bord
 • Levande musikunderhållning
 • Trevliga besök under resvägen
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Linköping

  Förväntansfulla inför stundande julfirande lämnar vi under morgonen Skåne och beger oss norrut. Längs vägen låter vi oss smaka av förmiddagsfika. I Jönköping möter våra vänner från Västkusten upp och tillsammans fortsätter vi vår resa mot Linköping. Vi pausar för en gemensam lunch på Restaurang Brahehus i Gränna med sin fantastiska utsikt över Vättern. Kanske passar du också på att besöka polkagrisbutiken efter maten? Efter lunch går vår färd vidare och vi nalkas på eftermiddagen Linköping och vårt trivsamma julhotell Scandic Frimurarehotellet. Efter att ha gjort oss hemmastadda kopplar vi av med glögg och pepparkakor med ädelost. Kanske passar någon på att fixa de sista julklapparna innan det är dags för vår första gemensamma middag? Allsång förgyller också aftonen och vårt gottebord invigs. Ca 42 mil från Malmö.

  Hemorten-Linköping
 • Dag 2: JULAFTON

  Dopparedagen är här! Efter en gedigen frukost roar vi oss under förmiddagen med JÖRNS traditionsrika julbingo. En frisk promenad i ett vintrigt Linköping känns säkert inte främmande efter dagens läckra lunch. Vi umgås och njuter av julfriden - nya bekantskaper görs och vänner från förr ”uppdateras”. Musikquiz och glögg och pepparkakor fångar vår uppmärksamhet under eftermiddagen och kanske bänkar man sig också framför TVn för att se Kalle Anka och hans vänner fira jul?

  Framåt kvällen väntar julbord med julens alla läckerheter. Glad sång och julrim förgyller aftonen i väntan på Tomten! I samband med kvällens goda måltid bjuds vi på musik av vår trubadur. Vi lyssnar till julevangeliet och avslutar en mysig dag tillsammans med midnattsmässa i Linköpings Domkyrka eller St Lars kyrka.

  JULAFTON
 • Dag 3: JULDAGEN

  Med en stämningsfull julotta börjar vi morgonpigga denna dag; de som föredrar att sova ut, med en välfylld frukostbuffé. Under en gemensam stadspromenad bekantar vi oss därefter med vår trevliga värdstad, som är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Linköping var en kyrklig centralort redan på 1100-talet men staden Linköping sägs ha grundats först i slutet av 1800-talet av Magnus Ladulås, även om dokument inte finns bevarat. Staden kan stoltsera med sin domkyrka som är ett av Linköpings kändaste landmärken. Domkyrkan är en av Nordens största kyrkor och dess 107 meter höga torn syns långväga.

  Vid återkomsten till hotellet vankas det lunch. Eftermiddagen bjuder på filmvisning och musikunderhållning. Efter en välkomponerad 3-rätters middag spelar vår musiker upp till dans.

  JULDAGEN
 • Dag 4: ANNANDAG JUL. Linköping-Hemorten

  Efter frukost är det så dags att ta avsked av Linköping och vi sätter kurs mot Gränna för ett spännande besök på Grenna Museum. Vi får ta del av utställningen om Andrées polarexpedition men också delar av annan polarhistoria. Här får vi en guidad visning men får även tillfälle att på egen hand följa visningen om Andréexpeditionen, där bla Salomon August Andrée lyfte med sin gasballong den 11 juli 1897 för att kartlägga det norra polarområdet genom att flyga över Nordpolen.

  På Gyllene Uttern i Gränna serveras vår avskedslunch. Vi säger därefter adjö till våra medresenärer som från Jönköping tar sig hemåt med tåg. Under eftermiddagen och kvällen når vi – något kilo tyngre, men rika på minnen – våra respektive hemorter. Ca 42 mil till Malmö.

Karta

Hotell

Scandic Frimurarehotellet, Linköping
Scandic Frimurarehotellet är centralt beläget, bara ett kvarter ifrån Linköpings shoppingstråk och den stoltserande domkyrkan. Hotellet har 260 rum fördelade på 5 våningar. Scandic Frimurarehotellet S...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 1