Skip to main content

Julkryssning på Seine

med Paris, Rouen & Honfleur!

Följ med på en unik kryssning längst med Seine och fira jul ombord! Vi startar i Paris och upplever historiskt spännande Rouen och charmiga Honfleur i Normandie. Storslagen fransk julmiddag ombord med god mat och dryck. En all-inclusive resa på en av Croisi Europes eleganta fartyg.

Programmet i korthet 

Dag 1: Flyg till Paris. Rundtur i huvudstaden. (M)
Dag 2: Ledig dag i Paris. Kl 17 går vi ombord på kryssningsbåten. Drink och middag ombord. (F,M)
Dag 3: På kryss. Utflykt em Martainville Château (tillägg). Julfirande ombord. Midnattsmässa.. (F,L,M)
Dag 4: Ankomst Honfleur. Guidad rundtur. Vi fortsätter till Rouen. (F,L,M)
Dag 5: Guidad tur Rouen. Vi kryssar mot Paris. (F,L,M)

Dag 6: Efter frukost lämnar vi båten. Flyg mot Skandinavien. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

Höjdpunkter

 • Att få uppleva livliga Montmartre i Paris
 • En bekväm kryssning med mat och dryck inkluderat
 • Ett festligt julfirande ombord i fin gemenskap
 • Stämningsfull mässa i katedralen i Rouen
 • Att känna historiens vingslag i Honfleur
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Paris

  Under förmiddagen landar vi i Paris. Under dagen ska vi tillsammans med en lokalguide bekanta oss med Paris, vars historia börjar på ön Ile de la Cité. Vi njuter av de tjusiga perspektiven utmed Seine, som delar staden i Högra stranden (Rive Droîte) och Vänstra stranden (Rive Gauche). Eiffeltornet, som uppfördes till världsutställningen 1889, katedralen Notre-Dame - där vi påminns om Victor Hugos berömda roman om den vanskapte ringaren Quasimodo, och Triumfbågen är bara några av Paris vackra "anletsdrag". På magnifika Place de la Concorde mötte Marie Antoinette och Ludvig XVI giljotinens vassa klinga. Härifrån löper den berömda avenyn Champs-Élysées, medelpunkt för såväl fransk nationalyra som lyxbutiker och restauranger. Vi bor på Hotel Magellan, beläget ca 1300 meter norr om Triumfbågen. En gemensam middag avslutar kvällen.
  Ca 5 mil.

  Flyg till Paris
 • DAG 2: Rundtur Paris och vi går ombord på kryssningsfartyget

  Efter en kontinental frukost på hotellet är dagen "ledig" för shopping, museibesök och andra aktiviteter. Med fördel flanerar du längs med Seine, där bouquinister och caféer samsas med kurtiserande par. Paris äldsta bro Pont Neuf leder dig över till den Vänstra stranden och vidare in i de bohemiska Latinkvarteren. I detta författarnas och konstnärernas kvarter, ligger också det berömda universitetet Sorbonne, ett av Europas äldsta. Inte långt därifrån breder den vackra parken Jardin du Luxembourg ut sig. På Boulevard St-Germain ligger Café de Flore och Les Deux Magots, som frekventerades av Wilde, Hemingway, Picasso m fl. Här sågs också intellektuella som Camus och Sartre inbegripna i diskussioner.

  Kl 17 går vi ombord på Croisi-Europes fartyg som ska bli vårt hem kommande dagar. Vi njuter av en välkomstcocktail och får därefter en presentation av skeppets besättning före middagen. 

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Rundtur Paris och vi går ombord på kryssningsfartygetTriumfbågen i Paris
 • DAG 3: Slottsbesök, julafton & midnattsmässa

  Seinedalen kantas av trevliga byar att njuta av från sitt kabinfönster eller loungen på övre däck, speciellt när vi kommer in i Normandie. På julafton når vi mysiga Les Andelys med frivillig utflykt (tillägg 650 kr) till Martainville Chateau, idag ett museum över normandiska traditioner och hantverk. På kvällen väntar en härlig julmiddag där kanske även Père Noël tittar in med en liten julklapp. Kvällen avrundas med en frivillig midnattsmässa i Rouen.

  Slottsbesök, julafton & midnattsmässa
 • DAG 4: Kryss till Honfleur med rundtur

  Vi går i land och upptäcker pittoreska Honfleur som anses vara den charmigaste av Normandiets fiskebyar med sin hamn full av fiskebåtar, smala gator och smala gatuhus. Här inspirerades impressionisterna och här föddes även tonsättaren Erik Satie.

  Kryss till Honfleur med rundtur
 • DAG 5: Rundtur Rouen & kryss mot Paris

  Vi går i land i Rouen som är en inbjudande medeltidsstad med en vacker katedral och fina korsvirkeshus. På stadens marknadsplats avrättades den modiga Jeanne d´Arc. Här vänder vi skeppet mot Paris och firar gemenskapen ombord med galamiddag på kvällen.

  Rundtur Rouen & kryss mot ParisTorget Rouen
 • DAG 6: Paris - flyg hem

  Efter några härliga dagar på ombord, tar vi farväl och beger oss åter till Paris flygplats för vidare hemfärd till Sverige. 
  Ca 3 mil.

  Paris - flyg hem

Karta

Hotell

Hotel Le Magellan Paris
Trevligt hotell med bra läge. Rummen har TV samt kaffe - och tekokare. Hårtork finns i alla rum. Här serveras en kontintal frukost, som är vanligt i Frankrike. Hotellet ligger 15 minuters promenad frå...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8