Skip to main content

Kryssning Holland - från Amsterdam till Antwerpen

med flyg till Holland

Upptäck Holland, tulpanernas, kvarnarnas och ostens land! Vi kryssar från Amsterdam till Antwerpen och du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens fördelar med mat och dryck inkluderat. Holland på våren är något utöver det vanliga, ett växthus i jätteformat. På den här resan får du enastående blomsterprakt, pulserande stadsliv, men också njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk sippandes på ett glas vin.

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg Schiphol. Blomstertåget (avr 22/4). Cocktail & middag ombord. Kanaltur. (M)
Dag 2: Guidning Amsterdam med besök på diamantsliperi. (F,L,M)
Dag 3: Utflykt Keukenhof, galamiddag ombord.(F,L,M)
Dag 4: Skön dag på båten, på väg till Antwerpen. Besök i Gamla Stan (F,L,M)
Dag 5: Besök belgiskt bryggeri. Kvällsflyg hem (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Avresa 22/4 - M/S Beethoven
Avresa 26/4 - M/S Monet

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,22 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Dofter och blomsterprakt på Keukenhof
 • Världsberömda Blomstertåget
 • Amsterdam och dess unika atmosfär
 • Besök på belgiskt bryggeri
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Amsterdam t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i Holland/Belgien
 • Logi i 2-bäddshytt på huvuddäck med fönster & dusch/wc (4 nätter M/S Beethoven)
 • Välkomstdrink, fri dryck ombord vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champagne)
 • 4 frukostar, 3 luncher, 4 middagar (varav en galamiddag)
 • Guidning Amsterdam med besök på diamantsliperi
 • Kanaltur på kvällen i Amsterdam
 • Besök vid Blomstertåget samt inträde Keukenhof
 • Visning och provsmakning på belgiskt ölbryggeri

Tillägg

 • Dubbelhytt mellandäck 1 890:-
 • Dubbelhytt övre däck 2 290:-
 • Enkelhytt huvuddäck 2 585:-
 • Enkelhytt mellandäck 3 530:-
 • Enkelhytt övre däck 3 730:-
 • Avbeställningsskydd 800:-

Utflykter

 • Utflykt Volendam
  Utflykt Volendam Följ med på en utflykt till Volendam och Zaanse Schans. Vi lär känna den vackra landsbygden och besöker fiskebyn Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländska metoden. I pittoreska byn Zaanse Schans beundrar vi välbevarade historiska väderkvarnar och hus.
  Pris: 550:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Amsterdam

  Under dagen landar vi på Schiphol i Amsterdam, där vår buss och guide står beredd att ta emot oss. På avresan 22 april får vi uppleva Blomstertåget* och på avresan 26 april blir det tid på egen hand i Amsterdam, innan vi reser vidare till vår kryssningsbåt. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gemensam middag ombord. Under kvällen njuter vi av en guidad tur på Amsterdams kanaler. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista.

  * Blomstertåget
  Lördag den 22/4 går Blomstertåget av stapeln i Holland. Det magnifika blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem sker bara en gång om året. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas. Sätt kameran på laddning! 

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Flyg till Amsterdam
 • DAG 2: Amsterdam

  Vi låter oss väl smaka av frukosten och går därefter iland för att tillägna förmiddagen åt huvustaden Amsterdam.  Trädkantade gator med storslagna byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar och inbjuder till härliga promenader. På Bloemenmarkt, den flytande blomstermarknaden på Singel, råder det full kommers. Förr rodde man uppför Amstel och ankrade för att sälja sina blommor till hugade spekulanter. Andra intressanta inslag i stadsbilden är den berömda loppmarknaden, torget Dam och den livliga gågatan Kalverstraat.

  Under eftermiddagen finns möjlighet att  följa med på en utflykt till Volendam och Zaanse Schans (tillägg 550 kr). Vi lär känna den vackra landsbygden och besöker fiskebyn Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländska metoden. I pittoreska byn Zaanse Schans beundrar vi välbevarade historiska väderkvarnar och hus. 

   

  Amsterdam
 • DAG 3: Amsterdam-Rotterdam

  Under morgonen färdas vi mot Rotterdam. Under dagen gör vi ett besök i Keukenhof, världens största tulpanpark och den mest fotograferade platsen i världen! Ett böljande blomsterhav bestående av 7 miljoner lökblommor och 4,5 miljoner tulpaner blandade med hyacinter och liljor i en obeskrivlig färgkaskad hälsar oss välkomna. Vi tar god tid på oss för att njuta av parkens 32 hektar, dess fågeldammar, promenadstigar, gröna ytor och blommande träd.

  I kväll blir det extra festligt när det bjuds på "gala dinner" ombord!

  Amsterdam-Rotterdam
 • DAG 4: Rotterdam-Antwerpen

  Under dagen fortsätter vår färd mot Antwerpen. Väl framme lär vi känna gamla stan som med sina kullerstensgator är fantastiskt att strosa omkring i. Här finner du butiker och traditionella pubar, "brown pubs". Upptäck den hemliga gången Vlaeykensgang och lyssna till klockspelet från katedralen "Cathedral of Our Lady". 

  Rotterdam-Antwerpen
 • DAG 5: Antwerpen-ölprovning-flyg hem

  Frukost avslutar vår härliga kryssning. Vi ges tillfälle att upptäcka Antwerpen på egen hand under förmiddagen, för att sedan besöka ett ölbryggeri med provsmakning på eftermiddagen. Med buss tar vi oss åter till Amsterdam och under kvällen lyfter vårt flyg till Skandinavien. 

  Antwerpen-ölprovning-flyg hem

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

April 2023

22/4
Se avresetider
Göteborg, LandvetterKryssning Holland (fr Göteborg), 5 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
Fullbokad, väntelista15 495:-Boka på väntelistaSe avresetider
22/4
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupKryssning Holland (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
Fullbokad, väntelista15 495:-Boka på väntelistaSe avresetider
22/4
Se avresetider
Stockholm, ArlandaKryssning Holland (fr Stockholm), 5 d
Guide: Bente Ekfeldt Hammar
Fullbokad, väntelista15 495:-Boka på väntelistaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Scandic Landvetter, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Kryssning
Kryssningar är generellt sett inte anpassade för funktionshindrade personer. Ombord- och avstigning sker oftast via en ramp. På vissa kryssningsbåtar finns hiss, men hissen når inte alltid alla däck, t ex soldäck. På utflykter används buss för det mesta, men vi besöker ofta kulturmärkta städer med kullerstensgator. Vid några av våra utflykter går vi från fartyget till stadskärnan och man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

MS Beethoven
Bekvämt flodfartyg byggt 2004 och renoverat 2010. Kapacitet för 180 passagerare som upptar 90 hytter. Smaka på det bästa från franska och europeiska köken, upplev loungebars, dansgolv och njut av solb...
MS Monet
Bekvämt flodfartyg byggt 1999 och renoverat 2007. Kapacitet för 158 passagerare som upptar 78 hytter. Smaka på det bästa från franska och europeiska köken, upplev loungebars, dansgolv och njut av solb...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 2