Skip to main content

Kryssning Holland - med Blomstertåget & Keukenhof

med flyg till Holland

Den här resan till Holland kan du bara göra en gång per år! Vi har lyckats kombinera sagolika Blomstertåget och blomsterparken Keukenhof med en bekväm kryssning från Amsterdam till Antwerpen. Du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. Holland på våren är något utöver det vanliga, ett växthus i jätteformat. På den här resan får du enastående blomsterprakt, pulserande stadsliv, men också njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk sippandes på ett glas vin.

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg Schiphol. Rundtur & kanaltur Amsterdam. Cocktail & middag ombord. (M)
Dag 2: Vi ser Blomstertåget!  (F,L,M)
Dag 3: Utflykt Keukenhof, galamiddag ombord.(F,L,M)
Dag 4: Skön dag på båten, på väg till Antwerpen. Besök i Gamla Stan (F,L,M)
Dag 5: Med buss till Amsterdam & flyg hem (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Dofter och blomsterprakt på Keukenhof
 • Världsberömda Blomstertåget
 • Amsterdam och dess unika atmosfär
 • Fler bilder
 • Har länge önskat göra en blomsterresa till Holland och såg i er katalog denna trevliga resa. Det är mycket uppskattat att få er resekatalog hemskickad.
 • Har sällan fått bättre mat än samtliga måltider som serverades på båten. Stort plus!
 • Croisi kanalbåten var fantastisk trevligt!

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Amsterdam

  På förmiddagen räknar vi med att landa på Schiphol, där vår buss står beredd att ta oss till huvudstaden Amsterdam. Trädkantade gator med storslagna byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar och inbjuder till härliga promenader. På Bloemenmarkt, den flytande blomstermarknaden på Singel, råder det full kommers. Förr rodde man uppför Amstel och ankrade för att sälja sina blommor till hugade spekulanter. Andra intressanta inslag i stadsbilden är den berömda loppmarknaden, torget Dam och den livliga gågatan Kalverstraat. 

  Under dagen njuter vi också av en guidad tur på Amsterdams kanaler. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista.

  Vi reser vidare till vår kryssningsbåt, MS SYmphonie, som är ett trevligt mindre kryssningsfartyg av kategori "premium". Här bor vi bekvämt i fyra nätter. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gemensam middag ombord.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Flyg till Amsterdam
 • DAG 2: Amsterdam

  Idag ska vi uppleva en resans verkliga höjdpunkter - det magnifika blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem en lördag i slutet av april varje år. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! Sätt kameran på laddning!

  Blomstertåget
  Lördag den 20 april går Blomstertåget av stapeln i Holland. Det magnifika blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem sker bara en gång om året. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas. Sätt kameran på laddning! Blomsterparaden lockar ca 1 miljon besökare varje år och man får räkna med mycket folk och köer!

  Under eftermiddagen finns möjlighet att  följa med på en utflykt till Volendam och Zaanse Schans (tillägg 600 kr). Vi lär känna den vackra landsbygden och besöker fiskebyn Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländska metoden. I pittoreska byn Zaanse Schans beundrar vi välbevarade historiska väderkvarnar och hus.

  Amsterdam
 • DAG 3: Amsterdam-Rotterdam

  Under morgonen färdas vi mot Rotterdam. Under dagen gör vi ett besök i Keukenhof, världens största tulpanpark och den mest fotograferade platsen i världen! Ett böljande blomsterhav bestående av 7 miljoner lökblommor och 4,5 miljoner tulpaner blandade med hyacinter och liljor i en obeskrivlig färgkaskad hälsar oss välkomna. Vi tar god tid på oss för att njuta av parkens 32 hektar, dess fågeldammar, promenadstigar, gröna ytor och blommande träd.

  I kväll blir det extra festligt när det bjuds på "gala dinner" ombord!

  Amsterdam-Rotterdam
 • DAG 4: Rotterdam-Antwerpen

  Under dagen fortsätter vår färd mot Antwerpen. Väl framme lär vi känna gamla stan som med sina kullerstensgator är fantastiskt att strosa omkring i. Här finner du butiker och traditionella pubar, "brown pubs". Upptäck den hemliga gången Vlaeykensgang och lyssna till klockspelet från katedralen "Cathedral of Our Lady". 

  Rotterdam-Antwerpen
 • DAG 5: Antwerpen-Amsterdam & flyg hem

  Frukost avslutar vår härliga kryssning. Med buss tar vi oss åter till Amsterdam och under eftermiddagen/kvällen lyfter vårt flyg till Skandinavien. 

  Antwerpen-Amsterdam & flyg hem

Karta

Hotell

MS Symphonie
MS Symphonie är ett premiumfartyg bestående av 55 hytter fördelade på två däck. På övre däck hittar du restaurangen som erbjuder fantastisk mat från det franska köket. Under tiden som du njuter av god...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5