Skip to main content

Vandalorum & IKEA-museum

  • Nyhet

Dagens första stopp blir på Ingeborrarps Värdshus, här serveras vi kaffe och hembakta kanelbullar. Efter förmiddagsfikan fortsätter vi mot Värnamo och Vandalorum – ett museum där vår tids mest tongivande konst och design visas. Här får vi en guidad visning av utställningarna, en av utställningarna vi kommer få se är konstnär och keramiker Lisa Larson. Hon har sedan 1950-talet skapat keramik som gått rakt in i hjärtat på miljontals människor. Utställningen bygger på Larsons egna samlingar och innehåller mycket som aldrig tidigare visats. Vandalorum är inte bara känt för sin konst och design, utan även för sin vällagade mat gjord på närproducerade råvaror som serveras på Restaurang Syltan. Självklart måste vi testa den innan vi åker vidare. 

Mätta och glada beger vi oss mot Älmhult och IKEA-museum. Under en guidad tur får vi höra berättelsen om IKEA, hur entreprenören Ingvar Kamprad startade det idag globala företaget IKEA. Hur Kamprad tillsammans med sina medarbetare, bestämde sig för att skapa en bättre vardag för de många människorna. För den som önskar kan man passa på att inta lite fika i restaurang KÖKET innan hemfärd. 

  • Fler bilder
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 4this is a picture of the number 9this is a picture of the number 7this is a picture of the number 7