Skip to main content

Anette Jernström

 • Anette Jernström
  Anette Jernström

  Anette Jernström, född 1965, har arbetat inom resebranschen i hela sitt vuxna liv. Som 20-åring på turistbyrå, som guide/ bussreseledare och sedan som flygvärdinna på SAS i drygt 30 år. Sedan några år är hon åter tillbaka som reseledare.

  Anette är också utbildad journalist och föreläser sedan 20 år runt Sverige för olika personalgrupper - där resandet och möten mellan människor och olika kulturer  är utgångspunkt. Anette är också författare till boken ”En flygvärdinnas betraktelser”. 

  ”Det vi som reser har gemensamt, är vanligtvis tre saker: vi är nyfikna, vi vill ha god stämning omkring oss och vi är ödmjuka inför att alla i världen inte har samma livsförutsättningar. Nyfikenheten gör att vi vill upptäcka mer och mer, och vi lär oss också om varandra. En god stämning och goda samtal skapar välbefinnande, och dessa tillsammans skapar en ödmjukhet inför hur det ser ut utanför 70-skyltarna”.

  Det finns många bra citat om resande, men favoriterna är:

  “En gång om året, åk till en plats där du aldrig har varit förut.”
  – Dalai Lama

  “Du blir utbildad när du reser.”
  – Solange Knowles

  Vilket är ditt favoritresemål ?
  Det finns många: Jag har rest mycket i Afrika vilket är fascinerande och gripande, Kenya har en speciell plats i mitt hjärta. Exempelvis flög jag Paris- Dakar-rallyt ett par gånger och kom till platser jag aldrig annars fått se som Mali och Libyen. Kina och amerikanska södern återvänder jag gärna till, Kina för att det är så annorlunda kultur och amerikanska södern för människorna jag känner där. Inom Europa tycker jag att både Italien och Spanien har många vackra platser, och Österrikes mäktiga berg och dalgångar är ett måste att åka till, gärna på vandringstur sommartid. Storstäderna är roligt att besöka någon gång emellanåt, i så fall gärna Prag eller Krakow.  I Sverige går det inte att välja, Sverige har så mycket att älska från syd till norr.

  Vad står på önskelistan att resa till?
  Jag har aldrig varit varken i Sydamerika eller Australien, men hoppas någon gång få möjlighet! 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Oktober 2024

11/10
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupCapri & Sorrento (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Anette Jernström
Mer än 422 995:-BokaSe avresetider
11/10
Se avresetider
Stockholm, ArlandaCapri & Sorrento (fr Stockholm), 8 d
Guide: Anette Jernström
423 495:-Fåtal platser kvarSe avresetider
11/10
Se avresetider
Göteborg, LandvetterCapri & Sorrento (fr Göteborg), 8 d
Guide: Anette Jernström
Mer än 424 495:-BokaSe avresetider
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 2