Det exotiska Apulien, ”Italiens klack” och det hemlighetsfulla Basilicata är tveklöst gömda skatter som väntar på att upptäckas. Många kulturer har satt sin personliga prägel på landskapet, maten och arkitekturen. De egendomliga Trulli-husen i Alberobello och Materas mystiska grottdistrikt, båda klassade som världsarv, exemplifierar regionernas sägenomspunna sida.
Apulien är med sitt bördiga landskap och många soltimmar också ett himmelrike för vin, oliver, grönsaker mm. Frodiga olivlundar med upp till 3000 år gamla olivträd och vidsträckta vinodlingar präglar landskapsbilden. Faktum är att Apulien är Italiens näst största vinproducent och svarar för 50 % av produktionen av olivolja. På denna resa står den utsökta maten i centrum. Vi äter gott och rikligt - flera riktiga festmåltider och provar vin, ost och olivolja!
Programmet i korthet
Dag 1: Flyg till Neapel. Övernattning. (M)
Dag 2: Besök och rundtur på buffelfarm inkl lättare lunch. (F,L,M)
Dag 3: Besök på Castel del Monte & Trani. (F,L,M)
Dag 4: Buss till Matera och grottdistriktet Sassi. (F,L,M)
Dag 5: Masseria med visning & provsmakning av ost. Vinprovning. (F,L,M)
Dag 6: Besök olivproducent, provsmakning. Utflykt Alberobellos trullihus. (F,M)
Dag 7: Besök i grottorna Grotti di Castellana. En fascinerande värld under jorden. (F,L,M)
Dag 8: Buss till Bari och flyg hem. (F)
F=Frukost L=Lunch M=Middag