Skip to main content

England med Oxford & London

Morden i Midsomer-trail & ABBA Voyage

Vem har inte sett "Morden i Midsomer"? Vi följer i fotspåren av den populära deckaren, och upplever idylliska engelska landsbygdsmiljöer och småstäder. Vi utforskar metropolen London, lärdomsstaden Oxford, Shakespeares Stratford-upon-Avon och det förtjusande Cotswolds. Platser som förundrar och förför. Ett besök på Windsor Castle avslutar vår resa. Rule, Britannia!

Vill man se ABBA:s avatarer i den specialbygda arenan i London, hjälper vi till med biljetter!

Programmet i korthet

Dag 1: Vi besöker byar med anknytning till "Morden i Midsomer". Ankomst Oxford. (M)
Dag 2: Stadsvandring med lokalguide i Oxford. Utflykt till Blendheim Palace. (F,M)
Dag 3: Utflykt Cotswolds & Stratford. Vi besöker olika byar & går på Afternoon tea. (F)
Dag 4: Ankomst till London. Guidad stadsrundtur med lokalguide. (F)
Dag 5: Dagen är fri i London. Möjlighet att se ABBA Voyage. (F)
Dag 6: Utflykt till Windsor Castle, drottningfamiljens pampiga residens. Hemresa. (F)

F=Frukost M=Middag

Höjdpunkter

 • Att uppleva miljöerna från Morden i Midsomer
 • Stilla båttur på Themsen genom Oxford
 • Romantiska Cotswold & njuta av Afternoon Tea
 • Känna stadspulsen i London
 • Digitala föreställningen ABBA Voyage
  • Fler bilder
  Våra resenärers betyg för resan
  4,5 av 5
  : 4 av 5 stjärnor
  • Allt fungerade bra och vi hade också tur med vädret. Bra hotell och väldigt bra reseledare och guider. Bussförarna skötte sig också bra.
  • Ingrid är en mycket skicklig reseledare med känsla för timing och flexibel när förutsättningarna ändras. Berättar relevant historia på rätt platser och tar reda på det hon inte kan svara på direkt och svarar sedan. Hon pratar med alla och kollar att de är med och intresserar sig för hela gruppen. Hon har också ett mycket trevligt sätt och stressar inte upp sig. Humor har hon också och det är viktigt. Ingrid är helt rätt som reseledare.
  • Mycket bra och trevligt ordnat.
  • Bra och innehållsrikt upplägg!
  • Toppenbra!
  • Jättetrevlig resa med bra hotell. Bra upplägg och duktiga guider. Man fick uppleva många fina platser.
  • Sett och upplevt mycket. Allt har fungerat perfekt, förutom flygen som varit försenade. Enda nackdelen har varit den okristligt tidiga avresan, men förståeligt med tanke på allt vi hann med första dagen.
  • Ingrid Johansson en helt fantastisk person, lugn, kunnig och glad
  • Richard och Ingrid iOxford var också oerhört trevliga och kunniga. Bara plus!
  • Mycket bra hotell i Oxford med fint läge nära Themsen. I London utmärkt rum, bra säng och läge.
  • Bra med lugnt och vackert läge på hotellet i Oxford och närhet till roddtävlingarna på floden.
  • Jag tycker det var jättebra upplägg, ena dagen gick vi mycket och nästa dag åkte vi mer buss. Resan tog oss ju i fotspåren på kommissarie Barnaby och kommissarie Morse! Och att vi hade hotell 4 nätter i Oxford och att bussturerna utgick därifrån, så man slapp byta hotell varje natt.
  • Bästa guiden som finns!
  • Goda middagar och bra frukost.
  • En engagerad och skönsjungande guide, mycket bra - var rädd om Anna Palm.
  • Bra bussar och en mycket !!!!! trevlig busschaufför från Edinburgh.
  • I Oxford var hotellet superfint, bra läge, vackra omgivningar.
  • Ingrid var mycket vänlig, hjälpsam och flexibel. Hennes guidning i bussen var trevlig och informativ.
  • Guiden var påläst, saklig, lösningsinriktad, uppmärksam, vänlig, tålmodig, lättsam, intresserad, seende.
  • Hotellet i Oxford mkt bra. Det i London trångt men i övrigt bra.

  Dagsprogram

  • DAG 1: Flyg till London-Oxford

   Vi landar i London och färdas därefter med buss västerut förbi drottningfamiljens Windsor och genom Themsens lummiga dalgång. Vi kommer strax till förtjusande Henley-on-Thames, vars medeltida gatunät och gamla hus personifierar den landsortsidyll vi lärt känna i flera engelska TV-serier. Berömmelse har staden nått genom sin årligen återkommande kungliga regatta, men också genom sin roll i "Morden i Midsomer".

   Vi besöker under dagen flera pittoreska byar och miljöer med anknytning till den populära engelska deckarserien. En av dessa, Wallingford, känns säkert extra bekant – staden "vikarierar" nämligen som "Causton"! Vi avrundar med ett besök i Dorchester och dess klosterkyrka från 1140. Siluetten av torn och tornspiror förkunnar så småningom att vi närmar oss universitetsstaden Oxford. Här ska vi bo tre nätter på Premier Inn Oxford City Centre. Middag på hotellet.
   Ca 10 mil med buss.

   Flyg till London-Oxford
  • DAG 2: Oxford, båttur & Blenheim Palace

   Ackompanjerade av en lokalguide bekantar vi oss under förmiddagen med Oxford, som präglas av sitt månghundraåriga akademiska liv. Stadens världsberömda universitet består av 36 college, grundade mellan 1200- och 1500-talen. Äldst är University College, störst Christ Church College – under ett besök får vi en inblick i den akademiska världen. De pampiga byggnaderna och miljöerna känns säkert igen från TV-serier som "Morse" – den sarkastiske, operaälskande kommissarien, och "Lewis". En stillsam båttur på Cherwell och Isis, som Themsen kallas på sin väg genom Oxford, sätter extra guldkant på dagen.

   På eftermiddagen gör vi en utflykt till det magnifika barockslottet Blenheim Palace, där Sir Winston Churchill föddes 1874. I närbelägna Bladon, ligger han begravd. Förste hertig av Marlborough, John Churchill, fick slottet i belöning av drottning Anna för att han besegrat fransmännen i slaget vid Blenheim 1704. Den omgivande parken matchar slottet i prakt. Middag på hotellet.
   Ca 3,5 mil.

   Oxford, båttur & Blenheim PalaceBlenheim palace
  • DAG 3: Utflykt till Cotswolds & Stratford med afternoon tea

   Efter frukost överger vi för en stund Oxfordshire och sätter kurs mot måleriska Cotswolds. Romantiska små byar i honungsfärgad sten, stengärdsgårdar och charmiga kyrkor pryder det mjuka, böljande landskapet och fulländar idyllen. Cotswolds blev under medeltiden förmöget på ullhandel, pengar som användes till storslagna kyrkobyggen och eleganta stadshus, byggda med regionens speciella kalksten. Byar som Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold, m fl, är som hämtade ur sagans värld! Vi besöker ett par av dem och fortsätter därefter mot Stratford-upon-Avon i hjärtat av Midlands.

   Här föddes 1564 William Shakespeare och det mesta i staden kretsar kring denne store och tidlöse dramatiker och poet. "Romeo och Julia", "Hamlet" och "Macbeth" är bara några av mästerverken han berikat världen med. Besök i Shakespeares födelsehus ger oss en bild av hans liv och livsverk. I Holy Trinity Church ligger han begravd. Korsvirkeshus i mjuka färger och byggnader i tudorstil kantar vår promenad genom staden. Avslutningsvis tar vi del av en klassisk engelsk tradition: afternoon tea! I tjusiga omgivningar njuter vi av sandwichar, scones och läckra bakverk ackompanjerat av te. På kvällen är vi åter i Oxford. Middag på egen hand.
   Ca 18 mil.

   Utflykt till Cotswolds & Stratford med afternoon teaOxford
  • DAG 4: Oxford-London

   Vi lämnar så Oxford och sätter kurs mot London. På vägen in till Londons centrum får vi en första blick av några av metropolens berömda monument. Mängder av historiska byggnader och skatter från olika epoker vittnar om Londons tusenåriga ställning som säte för de brittiska monarkerna och centrum för handel och ekonomi. Big Ben, Tower of London (Towern); där kronjuvelerna förvaras, Tower Bridge, Buckingham Palace, Westminster Abbey - listan över sevärdheter kan göras mycket längre! En guidad stadsrundtur ger oss en känsla för London och dess speciella dragningskraft.

   Efter incheckning på vårt hotell i Kensington, står resten av dagen till eget förfogande.
   Avresa 10 maj - Holiday Inn London - Kensington High St.
   Avresa 21 september - Copthorne Tara Hotel

   Ca 10 mil.

   Oxford-LondonTower Bridge
  • DAG 5: London & Abba Voyage

   En fantastisk stad ligger för våra fötter! Den som önskar följer med guiden till Towern (ingår ej i priset), som Vilhelm Erövraren lät uppföra efter sin kröning 1066. Här bor, förutom de 37 livgardister, "Beefeaters", som vaktar fästningen även sju korpar, som skyddas av legenden om att kungadömet kommer att falla om de överger Towern!

   Det världsberömda varuhuset Harrods i Knightsbridge och tjusiga Fortnum & Mason lockar säkert, liksom det rika utbudet av affärer längs Oxford respektive Regent Street. Kanske passar du också på att besöka det bohemiska Notting Hill, odödliggjort genom filmen med samma namn? Säkert dedikerar man även tid till något av Londons fantastiska museer, t ex British Museum, som är världens äldsta museum. Ta del av folkvimlet i Covent Garden, strosa i Londons praktfulla parker eller gör en båttur på Themsen till Greenwich – den "tidlösa tidshållaren". Valet är fritt! Måhända kröner du aftonen med en teaterföreställning i West End?

   Vi hjälper gärna till med biljetter till ABBA Voyage som spelas i Queen Elizabeht Park i London. Arenan är specialbyggd för ABBA. Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid har skapat den sortens konsert de alltid velat ha, och uppträder för sina fans när de är som bäst - som digitala versioner av sig själva som backas upp av dagens bästa musiker. Sudda ut gränserna mellan det fysiska och digitala, se magin med ABBA väckts till liv med det senaste inom motion capture-teknik.

   Biljett Dance Floor – 1.150 kr
   Biljett för att stå (eller dansa) närmast scenen. Fri att dansa i hela området. 
   14 maj kl 18:00 
   25 september kl 19:45 

   Sittande biljett – 1.600 kr
   Sektion J eller G  
   14 maj kl 18:00 
   25 september kl 19:45 

   London & Abba Voyage
  • DAG 6: Utflykt Windsor. Flyg från London

   Dagen bjuder på en utflykt till Windsor Castle, drottningfamiljens pampiga residens, som tronar på en höjd. Vilhelm Erövraren låg bakom även detta, världens största bebodda slott, som tillkom år 1070 för att vakta Londons västra flank. 1917 tog George V slottets namn till familjenamn och sedan dess är alltså Windsor det brittiska kungahusets officiella namn. Vi besöker slottet och har därefter fri tid i Windsor, innan bussen tar oss till flygplatsen.
   Ca 6 mil med buss.

   Utflykt Windsor. Flyg från LondonLondon

  Karta

  Hotell

  Copthorne Tara Hotel, London Kensington
  Copthorne Tara Hotel har ett perfekt läge för att utforska det bästa av Kensington. På detta 4-stjärniga hotell finner du 833 rum. Här finns restaurang, gym och en butik med självbetjäning som är öppe...
  Hotellrum Hotel Kensington Close London
  Holiday Inn London Kensington, London
  Holiday Inn London Kensington är beläget i hjärtat av Kensington och Chelsea. Hotellet har en traditionell pub, restaurang, lobby och bar. Flera av Londons turistattraktioner finns inom gångavstånd. H...
  Premier Inn Oxford City Centre
  Premier Inn Oxford City Centre har ett perfekt läge i Oxford. Här har du närheten till shopping och restauranger men även till Oxfords botaniska trädgård. Du finner även populära besöksmål så som "Oxf...

  Mer information

  Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

  • Storbritannien - Pass & visum

   Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Storbritannien. Kontrollera att ditt pass är giltigt under vistelsen samt att det inte är trasigt.

  • Storbritannien - Vaccination & hälsa

   Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
   Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

  • Storbritannien - Väder & klimat

   Storbritannien har ett tempererat klimat med milda vintrar och svala somrar. Väderleken påverkas av Golfströmmen, vilket ger blåsigt och ostadigt väder, stor molnighet och riklig nederbörd året om. De östra delarna av landet är i regel torrare än de västra. De södra delarna, som ligger närmare det europeiska fastlandet, är varmare än de norra. Medeltemperaturen sjunker sällan under nollgradigt, därför är det ovanligt att snön lägger sig i Storbritannien.

  • Storbritannien - Valuta, växling & kreditkort

   Storbritanniens valuta är Engelska pund (GBP).
   Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Storbritannien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta ut en avgift vid uttag utomlands.
   Kredit- och bankkort accepteras som betalningsmedel i stor utsträckning i hela Storbritannien.

  • Storbritannien - Transporter & kommunikationer

   Storbritannien har ett välfungerande kommunikationsnät. Det finns buss, båt, tåg eller flyg till landets alla hörn. I Storbritannien har man vänstertrafik. Taxibolagen kör med taxameter och priserna varierar beroende på vilken tid på dygnet det är och hur långt du skall åka.

  • Storbritannien - Telefon & internet

   Den internationella landskoden till Storbritannien är +44. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning). 

  • Storbritannien - Shopping

   Det finns många stora varuhuskedjor runt om i landet, samtidigt finns det ett stort utbud av mindre butiker längs städernas gågator.
   Whisky, ostar, te, kiltar, halsdukar/vantar i kashmir eller ylle och lokalproducerade smycken är populära inköp under vistelsen i Storbritannien.

  • Storbritannien - Elektricitet

   I Storbritannien är det 220-240 volt. En adapter behövs då de använder trestifts uttag.

  • Storbritannien - Tidsskillnad

   Storbritannien ligger en timma efter Sverige.

  • Storbritannien - Allmänt & blandat

   Dricks: På restauranger är det normalt att man lägger 5-10 procent av notan om man är nöjd med servicen. På barer är det normalt att man rundar upp till närmaste Pund. Dessutom är det normalt att ge taxichaufförer 10 procent i dricks.
   Språk: Engelska är officiellt språk men det talas även walesiska och galliska av mindre grupper.

  Nyhetsbrev
  Nyhetsbrev
  this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8