Skip to main content

Fira jul & nyår i hjärtat av Hildesheim

”Vårt” hotell i Hildesheim är mycket populärt – så passa på att boka in dig för nyårsfirande på hotellet! Du som önskar fira både jul och nyår i Hildesheim med JÖRNS har till ett mycket förmånligt pris förlänga din vistelse på Van der Valk och bo kvar även under mellandagarna, 27-30 december.

Den 30 december ansluter så övriga nyårsfirare och den 2 januari återvänder vi i gemensam trupp till våra respektive hemorter! 

OBS! Under mellandagarna från förmiddagen den 27/12 till eftermiddagen den 30/12 finns ingen guide från JÖRNS på plats i Hildesheim.

Programmet i korthet

Dag 1: Buss till Hildesheim. (L,M)
Dag 2: Trevligt julfirande på Van der Valk. Midnattsmässa. (F,L,M)
Dag 3: Julpyssel på hotellet, beök julmarknad Goslar. (F,M)
Dag 4: Vi besöker julmarknaden i Hildesheim. Filmvisning på hotellet. (F,M)
Dag 5-8: Lediga dagar i Hildesheim. (F,M)
Dag 9: Nyårsfirande hotellet. (F,L,M)
Dag 10: Stadspromenad i Hildesheim, filmvisning på hotellet. (F,M)
Dag 11: Hemresa till Sverige. (F)

F=Frukost L=Lunch M=Middag.

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,07 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Boende på tjusiga Hotel Van der Valk
 • Trevligt jul- och nyårsfirandefirande med Jörns-resenärer
 • Utsökta måltider
 • Julmarknaden i Goslar
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (10 nätter Hildesheim)
 • 10 frukostar, 3 luncher, 10 middagar (varav 1 5-rätters nyårsmeny och 4-rätters på julafton)
 • Punsch (dag 3), em-kaffe (dag 4), glögg och pepparkakor, 1 cocktail (nyårsafton), dans
 • Stadspromenad i Hildesheim och Goslar med besök på julmarknaden
 • Besök på kloster med provsmakning av ”husets” likörer
 • Julklapp
 • Julprogram med tomte, dans kring granen, filmvisning och andra julaktiviteter

Tillägg

 • Enkelrum 3 845:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Hildesheim

  Med julstämningen på topp tar vi plats i bussen för avfärd från Sverige. Vi gör stopp vid Kastrup flygplats för att hämta upp resenärer från Stockholm som kommer med flyg (resenärer från Stockholm reser endast på julresan). Därefter sätter vi kurs mot Rödby och färjan till Puttgarden. I Burg serveras vi en sen, men god lunch och fortsätter därefter söderut förbi Lübeck och Hamburg mot Hildesheim. Svensk glögg och pepparkakor förgyller vår resväg. Efter att ha gjort oss hemmastadda på vårt mysiga hotell, Van der Valk, avrundar vi ”lillejulafton” på bästa sätt med en välanrättad trerätters middag. Ca 52 mil fr Malmö & 79 mil fr Göteborg.

  Julstämming i Hildesheim. Foto: Obornik/Hildesheim Marketing
 • Dag 2: Julafton

  Efter en stadig frukost ligger ett julsmyckat Hildesheim för våra fötter. Och nog vågar vi väl hoppas på en vit jul på dessa breddgrader? Under en guidad stadspromenad får vi se och veta mer om Hildesheim. Självklara riktmärken är de båda världskulturarven; domkyrkan och Michaeliskyrkan samt Knochenhaueramtshaus, Tysklands största och mest kända korsvirkesbyggnad. Butikerna håller öppet, så ännu finns det tid att ordna de sista klapparna! Efter lite tid för egna strövtåg intar vi en läcker lunch på hotellet.

  På eftermiddagen samlas vi så för ett traditionellt tyskt julfirande som bjuder på julcocktail, sång och musik och säkert även ett besök av tomten, der Weihnachtsmann... Pyssel och dans kring granen sätter ytterligare guldkant på vårt julfirande. Dagen till ära serveras vi en fyrarätters julmiddag. För de som önskar avslutar vi med midnattsmässa i någon av Hildesheims vackra kyrkor.

  Entrén på Van der Valk, vackert julsmyckad. Foto Van der Valk Hotel.
 • Dag 3: Juldagen. Utflykt till Goslar

  Vi sover ut och njuter av en läcker julfrukost och gör oss därefter redo för en utflykt till den gamla kejsarstaden Goslar vid foten av Harzbergen. Den närbelägna gruvan i Rammelsberg, där man förr utvann zink, koppar och silver, skänkte välstånd till staden, vilket de många vackra korsvirkeshusen och det ståtliga palatset Kaiserpfalz - den tyskromerske kejasarens bostad, vittnar om. Efter en inledande stadspromenad och besök på den gemytliga julmarknaden som lockar med hantverk, julgotter och mycket annat, ges det tillfälle att äta lunch.

  Vid återkomsten till Hildesheim sätter vi oss så tillrätta för julens traditionella filmvisning. Kanske föredrar man att ta en promenad på stan eller koppla av med ett bastubad eller ett dopp i poolen? Valet är fritt! En innehållsrik dag avslutas med tysk julbuffé ackompanjerad av ljuv pianomusik. Vi skålar med ett glas ”Feuerzangenbowle” (tysk julpunsch) – en händelse i sig – och låter oss väl smaka av maten... Ca 13 mil.

  Juldukning. Foto Van der Valk Hotel.
 • Dag 4: Annandagen

  Förmiddagen spenderar vi med tankenötter och säkert passar man även på att motionera bort en del av julmaten med en stärkande promenad eller botaniserar på den pågående julmarknaden. Under eftermiddagen roar vi oss med diverse knep och knåp och avnjuter tillsammans kaffe och kaka. Efter en stunds vila svidar vi om för kvällens fyrarätters middag.

  Julstämning på torget framför vårt hotell, Van der Valk. Foto: Obornik/Hildesheim Marketing
 • Dag 5-7: Egen tid i Hildesheim

  Från förmiddagen den 27/12 till eftermiddagen den 30/12 finns ingen guide från JÖRNS på plats i Hildesheim, men hotellpersonalen står till förfogande och hjälper dig gärna med tips på utflyktsmål i regionen, tågtider och tågbiljetter mm. Måhända lockar en tur till Hannover med museer och shopping eller mysiga korsvirkesstaden Celle med sitt praktfulla slott?

  Under vistelsen ingår en härlig frukostbuffé på morgnarna och trerätters middag på kvällarna.

  Hildesheims "hjärta" Marktplatz där vårt fina hotell Van der Valk ligger. Foto: Obornik/Hildesheim-Marketing
 • Dag 8: Nyårsgäster ankommer

  På eftermiddagen anländer så ytterligare JÖRNs-resenärer till Hildesheim. Tillsammans avnjuter vi en läcker trerättersmiddag.

 • Dag 9: Nyårsafton

  Förmiddagen spenderas fritt i Hildesheim. Kanske kopplar du av på hotellet eller ger dig ut på stan. Lunch intas på hotellet och efteråt beger vi oss söderut till klostret Wöltingerode, som ståtar med eget bränneri. Vi gör en rundtur med guide och provsmakar förstås ”husets” likörer. Under eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet igen. 

  Tidig kväll tar aftonens festligheter vid.  Vi hälsas välkomna och slår oss därefter ner för att avnjuta en 5-rätters nyårsmeny inkl husets vin och fatöl (Tidigare år har hotellet haft tema för nyårsfirandet. Det är ej klart om det blir något tema för 2023). Sektglasen fylls och stämningen höjs. Orkestern spelar upp till dans och förgyller kvällen. Ett nytt år med nya löften och utmaningar står för dörren! Fram på småtimmarna avrundar vi så smått denna festliga afton!

  NyårsaftonGott Nytt År!
 • Dag 10: Nyårsdagen

  Morgonstund lär ha guld i mund, men så här på självaste nyårsdagen känns det skönt att sova ut. Vi serveras en välbehövlig s k Katerfrühstück, dagen-efter-frukost, och samlas därefter för en guidad stadspromenad som så här på årets första dag avslutas med något ”värmande”. Eftermiddagen bjuder på filmvisning och kvällen på en välanrättad trerättersmiddag.

  NyårsdagenJulmarknad i vinterskrud på torget.
 • Dag 11: Hildesheim-Hemorten

  Efter ytterligare en gedigen frukost lämnar vi vår trivsamma värdstad och tar oss i lagom takt norrut. Innan vi slutligen ”överger” Tyskland för Danmark har vi även fått tillfälle att proviantera för kommande högtidsstunder. Med en känsla av tillfredsställelse närmar vi oss tidig kväll Sverige och kan säkerligen konstatera att vi fått en strålande inledning på det nya året!
  Ca 52 mil till Malmö & 79 mil till Göteborg.

Avreseorter & tider

Vi reser med bekväma bussar från Göteborg och fortsätter söderut efter Jörns-linjen, med påstigning längs med Västkusten, Halland & Skåne. Bor du utanför Jörns-linjen hämtar vi med taxi/bil på vissa orter mot tillägg. 

Klicka på länken nedan för att se alla på- & avstigningsorter samt tider. 

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

December 2024

23/12
Se avresetider
BussJul & nyår på Van der Valk i Hildesheim, 11 dMer än 421 995:-BokaSe avresetider

Information

ANSLUT MED TÅG
På den här resan finns möjlighet att ansluta med tåg till Malmö, där vår buss avreser kl 09:30. 

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Teaterhotellet Malmö

Spoton Hotel Göteborg

 

Karta

Hotell

Van der Valk Hotel, Hildesheim
Det lyxiga hotellet Van der Valk Hildesheim är beläget på de historiska torget i Hildesheim. Hotellet erbjuder 110 individuellt inredda rum. I hotellet finner du swimming pool, bastu och fitness rum...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 7