Skip to main content

Välorganiserade flygresor från Norden

På våra flygresor kan du flyga från Göteborg - Landvetter, Köpenhamn – Kastrup, Stockholm - Arlanda (ibland Bromma). På vissa destinationer kan du även flyga från Umeå, Luleå och Oslo.

Vi flyger alltid reguljärt (inte charterflyg). När vi bokar flyg strävar vi alltid efter att få det så bra som möjligt med tanke på att vi ska synka flyget från tre flygplatser – Arlanda, Landvetter och Kastrup. Där logistiken funkar och där det finns möjlighet till direktflyg, väljer vi detta i första hand. Från Landvetter, som är den minsta flygplatsen, är urvalet mycket begränsat med direktflyg. På ditt deltagarbevis står ort för ev mellanlandning samt hur lång mellanlandningen är.

Flygbolagen ändrar ofta avgångstiderna, ställer ibland in flyg, vilket gör att det som står på ditt deltagarbevis kan komma att ändras innan det är dags för avresa. Vid större förändringar informerar vi dig i god tid. Mindre förändringar ser du när du får din flygbekräftelse.

Vid enstaka tillfällen kan det hända att ett flygbolag ställer in en avgång med kort varsel och vid incheckning får du en annan avgångstid och ibland ett annat flygbolag. Vi kontaktar dig då så fort som det är möjligt, för att informera om  vad detta innebär för din resa.

Har du önskemål om speciell plats i planet går detta oftast att boka i förväg mot en kostnad. Hör av dig i god tid så att vi kan tillgodose dina önskemål.

Vi kan inte garantera att resenärer i samma sällskap får sittplatser intill varandra utan en platsbokning. Det är flygbolagen som placerar ut platserna på planet och vi kan inte påverka detta.

Vi skickar ut reseinformation samt din flygbekräftelse ca 2 veckor före avresa.

Flygbekräftelse

Flygbekräftelsen är ett A4-blad med reservationsnummer eller bokningsreferens och resplan med avgångstid och ankomsttid för både ut- och hemresa.

Du måste ha med dig flygbekräftelsen samt giltigt pass under resan. Kontrollera så att stavningen av ditt namn överensstämmer med stavningen i passet (på flygresor inom Europa uppges endast tilltalsnamn på flygbekräftelsen).  Å, ä, ö och ü omvandlas ofta till aa, ae, oe och ue eller enbart a, o, u. Bindestreck och accenter (´) skrivs ofta inte ut och ibland skrivs namnen utan mellanrum. Namnen kan skrivas utan stor begynnelsebokstav eller enbart med stora bokstäver.

Bagage

Du får ha med en väska för handbagage och en väska för incheckat bagage per person. Det är inte tillåtet för två personer att dela en väska och överskrida max kg per väska. För information om bagagevikt och storlek på väska hänvisar vi till flygbolagets hemsida. Vid flygresor med olika flygbolag är det alltid flygbolaget med lägst bagagevikt som avgör hur mycket bagage du kan ta med dig på resan. Vilket flygbolag du flyger med ser du på din flygbekräftelse.

Vid mellanlandning lastas normalt ditt bagage om av flygplatsens personal. Vissa undantag kan förekomma.

Vanligtvis går du från en gate till en annan inom samma terminal men ibland kan du behöva byta terminal och kanske gå igenom en ny säkerhetskontroll. Vid köp av taxfree-drycker så be att påsen plomberas ifall du skulle bli tvungen att gå igenom en ny säkerhetskontroll.

Mat & dryck

På flygresan ingår det oftast ingen mat eller dryck. På vissa kortare flygningar inom Europa kan någon form av lättare snack/brunch ingå. Ibland kan detta ta slut, så vi rekommenderar att du själv köper med något att äta ombord. På långdistansflyg ingår normalt mat och dryck.

Har du allergier eller behöver någon annan form av specialkost är det viktigt att du meddelar oss i mycket god tid så vi kan informera flygbolaget (detta gäller endast utanför Europa).

Bussresan

På våra flygresor kan vi inte boka plats i bussen på destinationen, då det är lokala bussbolag vi använder oss av. Resenärer som lider av åksjuka rekommenderas att konsultera läkare för lämpliga preparat. Vi reserverar ej plats långt fram pga åksjuka. Vi gör regelbundna stopp för att sträcka på benen och för toalettbesök. Ibland måste vi använda två kortare bussar istället för en lång pga framkomligheten till vissa besöksställen.

Anslutningshotell

Vi vet att det ofta är tidig start på flygresorna och ibland sen hemkomst och därför vill vi underlätta genom att subventionera priset för hotellövernattning före eller/och efter resan. Gäller avresa från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Läs mer om vårt härliga hotellerbjudande.

Övrigt

Det är viktigt att vi får ett mobilnummer så att guiden kan nå dig under resans gång. Har du inte uppgett ett mobilnummer vid bokningstillfället vänligen gör detta innan avresa.

Oftast möter vår guide upp på destinationens flygplats. Ibland kan det vara en värdinna/värd som möter upp, då guiden inte har möjlighet att ta emot alla resenärer. I reseinformationen skriver vi vad som gäller för just din resa.

Beställ ett europeiskt sjukförsäkringskort vid resa utomlands. Ring FKs servicetelefon 0771-524 524 eller beställ via www.fk.se senast två veckor före avresa.

Kontrollera ditt försäkringsskydd för stöld och olycksfall innan avresa. Vi hjälper till med reseförsäkring från Gouda.

Du som resenär ansvarar för att ha giltig id-handling för destinationen. 

I de fall det krävs speciella vaccinationer hittar du information under destinationen.

Om du har särskilda önskemål om maten som ingår i resan, så kom ihåg att meddela oss vid bokning. Vi noterar alla önskemål och meddelar hotell och restauranger, men vi kan aldrig garantera utfallet. Väl på resan bör du också informera din guide. Glutenintoleranta rekommenderas att själva ta med glutenfritt bröd.

Vi kan hjälpa till att beställa flygplatsassistans.  Kontakta oss för mer information.

Vi har ett samarbete med Flygforsening.se som kan hjälpa dig att söka ersättning om ditt flyg skulle bli försenat.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9