Dagsprogram

 • DAG 1: Malmö-Kosta

  Efter stopp för fika närmar vi oss mitt på dagen Alvesta, där vi hämtar upp ev tågresenärer. Vi har nu inte långt kvar till Kosta och vårt hotell. Du kan välja boende på Kosta Lodge eller på Kosta Boda Art Hotel.  Kosta Lodge har ett utomhus SPA och Kosta Boda Art har SPA inomhus. Inträde till SPA ingår på det hotell du bor på.

  Väl framme passar vi på att besöka julmarknaden, en magisk julvärld med stjärnhimmel av gnistrande juleljus, julgranar och mängder av dekorationer. Känn doften av nybakade lussebullar och pepparkakor sprida sig från bageriet. Här hittar du julens godsaker och julklappar till hela familjen!

  På kvällen tar vi oss så till Kosta Glasbruk, där vi avrundar dagen i stor stil med julhyttsill, en tradition som har sitt ursprung från när glashyttan var bygdens samlingspunkt. Vi låter oss väl smaka av isterband med lingonsylt, fläsk och annat gott och förfriskningar i glas från bruket. Tommy Körberg och hans pianist underhåller och sång, musik och skrönor ger kvällen en festlig inramning. Har vi tur får vi även prova på att blåsa glas innan bussen tar oss åter till hotellet.

  Ca 34 mil.

  Malmö-Kosta
 • DAG 2: Kosta-Malmö

  Vi sover ut efter gårdagskvällens festligheter och ges därefter gott om tid att ”fynda” i butikerna, besöka glashyttan eller bara koppla av på hotellet. 

  Vi lämnar Kosta Boda efter lunch och tar därefter sikte på The Glas Factory, ett upplevelsebaserat, interaktivt glasmuseum mitt i Glasriket. Här får vi en guidad tur i Sveriges mest omfattande konstglassamling med skulpturer, vaser, fat och andra vackra glasalster. Det finns möjlighet till fika innan vår färd fortsätter och på kvällen är vi åter i Skåne. Måhända har man med sig någon souvenir från hotellet – alla glasskulpturer på rummen är till salu!

  Ca 34 mil.

  Kosta-Malmö