Skip to main content

Stämningsfullt julfirande i Kalmar med Lilla Bandet

i fin gemenskap

Välkommen att fira jul i unionsstaden Kalmar och genuina Frimurarhotellet. Tillsammans med vår guide Marianne och "Lilla Bandet", firar vi en stämningsfull jul med god mat, gemytlig atmosfär och trevliga aktiviteter. Lilla Bandet består av Ulrika och Johan och de kommer att stå för alla musikaliska inslag i resan. På juldagen gör vi en trevlig bussutflykt till Öland och upplever det vackra landskapet i vinterskrud. Lunch på Stufvenäs Gästgiveri och Kosta Boda Art Hotel förgyller våra resdagar. 

Programmet i korthet

Dag 1: Lunch på Stufvneäs och ankomst Kalmar. Glögg. (L,M)
Dag 2: Promenad, musiquiz, julbord, tomte, midnattsmässa. (F,L,M)
Dag 3: Utflykt Öland, musikunderhållning, dans. (F,L,M)
Dag 4: Lunch & shopping i Kosta. Hemkomst . (F,L)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Att fira jul i trevlig gemenskap
 • Allt är klappat och klart, bara koppla av
 • Vackra Öland i vinterskrud
 • Musikunderhållning av Lilla Bandet
 • Jörns fantastiska gotte-bord
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,5 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Kalmar

  Efter stopp för fika närmar vi oss mitt på dagen Alvesta, där vi hämtar upp ev tågresenärer. Vi reser genom glasriket via Lessebo och Eriksmåla till Stufvenäs Gästgifveri, där en vällagad lunch väntar. Vi har sen inte långt kvar till Kalmar och vårt julsmyckade hotell, Frimurarhotellet, beläget i hjärtat av staden. Här bor vi i en av stadens vackraste och äldsta byggnader. Efter att ha "installerat" oss på hotellet samlas vi för glögg och pepparkaka med ädelost och slår oss därefter ner för att avnjuta en välanrättad middag. Vi inviger även det dignande gottebordet!
  Ca 37 mil.

  Hemorten - Kalmar
 • DAG 2: Julafton

  Dopparedagen är här! Efter en gedigen frukost tar vi en skön promenad tillsammans med vår guide som visar oss runt i ett vintrigt Kalmar, som är en av Sveriges äldsta städer. 1397 undertecknades här den s k Kalmarunionen, som förenade de skandinaviska rikena för en tid av ca 130 år. För den som vill köpa sista julklappen, så har affärerna öppet och det finns gott om affärer nära hotellet. Vid återkomsten till hotellet vankas det lunch och vi umgås och njuter av julfriden - nya bekantskaper görs och vänner från förr ”uppdateras”. Musikquiz och glögg och pepparkakor fångar vår uppmärksamhet under eftermiddagen och kanske bänkar man sig också framför TVn för att se Kalle Anka och hans vänner fira jul? Framåt kvällen väntar julbord med julens alla läckerheter. Glad sång och julrim förgyller aftonen i väntan på Tomten! Har han med sig några klappar i år, kan man undra? Vi lyssnar till julevangeliet och avslutar en mysig dag tillsammans med midnattsmässa i Kalmar domkyrka.

  Julafton
 • DAG 3: Juldagen

  Vi morgonpigga börjar dagen med en stämningsfull julotta, de som föredrar att sova ut, med en välfylld frukostbuffé. Under en gemensam bussutflykt bekantar vi oss med ett vintrigt Öland. Vinter på Öland är en helt annan årstid än vinter på fastlandet. En del fåglar dröjer kvar på Öland hela vintern och att plocka rosor i trädgården till jul är inte ovanligt, men det kan förstås också vara snöstorm... "Ölands strand hade vi knappt rört, förrän vi märkte, att detta land är annorledes än de andra Sveriges provinser..." Så skrev Carl von Linné efter sin landstigning på Öland 1741. Med hjälp av den 6 km långa Ölandsbron tar vi oss över till ön. På återresan får vi en fin vy över Kalmar från havssidan

  Lunch på hotellet. Efter maten väntar förstklassig underhållning! Vi avnjuter som vanligt eftermiddagskaffe och kan därefter se fram emot en lugn och skön eftermiddag. Vid kvällens middag blir det musikunderhållning och möjlighet för den som vill att dansa.
  Ca 15 mil. 
   

  JuldagenUlrika & Johan i Lilla Bandet
 • DAG 4: Kalmar - Hemorten med Öland & Kosta

  På förmiddagen är det så dags att ta avsked av Kalmar, men vi har en innehållsrik dag framför oss. Vi sätter nu kurs mot Smålands inre och Glasriket, där det tillverkats munblåst glas sedan 1740-talet. På spektakulära Kosta Boda Art Hotel njuter vi av en god avslutningslunch och vi får även tillfälle att besöka Kosta Boda Art Gallery. Här finns flera av världens främsta glaskontnärer representerade. En mysig julresa går mot sitt slut. De resenärer som åker tåg hem släpper vi av i Alvesta och bussen fortsätter sedan mot Skåne.
  Ca 33 mil.

  Kalmar - Hemorten med Öland & KostaKosta Boda Art Hotel

Karta

Hotell

Frimurarehotellet, Kalmar
Frimurarehotellet - Elegant hotell i en byggnad från sent 1800-tal, beläget i hjärtat av centrum, i direkt anslutning till Citykärnan. Här får vi god och personlig service, indivduella rum, sköna säng...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 4