Skip to main content

Lyxigt på Makarska Rivieran i Kroatien

upplev elegans och komfort på vårt 5-stjärniga hotell
 • Nyhet

Kroatiska Dalmatien är med sitt härliga klimat och sin underbara kustremsa, som smyckas av ett pärlband av förtjusande öar, ett eldorado för den njutningslystne.
Staden Makarska ligger i mitten av denna vackra remsa, med utsikt över de magnifika öarna Hvar och Brač. Den vackra Makarska Rivieran har varit ett populärt turistmål sedan slutet av 1800-talet, och själva utsikten över det kristallklara, turkosblå havet, oemotståndliga stränder, den vackra lummiga omgivande naturen och topparna på berget Biokovo är bevis på en destination som saknar motsvarighet, oavsett om du besöker den under sommarmånaderna eller någon annan tid på året.


Med fokus på att "bara vara" och må bra tillägnar vi en vecka på förstklassiga Aminess Khalani Beach Hotel i Makarska.
Sol och bad varvas med spännande utflykter. Vi utforskar vackra staden Split, hamnstaden Omis, plockar mandariner och går på marknad som har funnits i över 300 år.

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Split. Stadspromenad i Split. Incheckning på hotellet (M)
Dag 2-3: Lediga dagar att njuta av på det 5-stjärniga hotellet (F,M) 
Dag 4: Heldagsutflykt till Omis, besök på en marknad & båttur på floden Cetina (F,L,M)
Dag 5: Mandarinskörd & fotosafari i Neretva-dalen (F,M)
Dag 6: Båtutflykt till öarna Brac & Hvar (F,L,M)
Dag 7: Ledig dag att utforska omgivningarna (F,M)
Dag 8: Flyg från Split. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,39 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • 5-stjärniga Khalani Beach Hotel
 • Avkoppling & salta bad
 • Mysiga utflykter
 • Sol & värme
 • Kulinariska upplevelser
  • Fler bilder

  Ingår & tillägg

  I priset ingår

  • Guide
  • Whispers
  • Flyg Split t/r inkl. flygskatt & 1 incheckat bagage
  • Logi i 2-bädds rum med dusch/wc (7 nätter Makarska)
  • Välkomstdrink på hotellet
  • 7 frukostar, 2 luncher, 7 middagar
  • Guidad stadsrundtur i Split
  • Mandarinplockning & fotosafari i Metkovic
  • Båtutflykt till öarna Hvar & Brac inkl. välkomstdrink & lunch ombord
  • Heldagsutflykt till Omis och Zadvarje med marknad & båttur

  Tillägg

  • Enkelrum 1 930:-
  • Enkelrum med balkong 2 750:-
  • Dubbelrum med balkong 2 940:-
  • Avbeställningsskydd via Gouda

  Dagsprogram

  • Dag 1: Flyg till Split & vidare till Makarska

   Vi anländer till Split på förmiddagen där vår buss väntar på att ta oss på en gemensam stadsrundtur i staden. Vi får tid till lunch innan vi checkar in på vårt 5-stjärniga hotell Aminess Khalani Beach i Makarska. Gemensam middag på hotellet.

   Flyg till Split & vidare till MakarskaSplit
  • Dag 2 - 3: Sköna dagar på hotellet

   Lediga dagar att njuta av vid hotellet.

   Sköna dagar på hotelletEn av poolerna på hotellet Foto: Aminess Hotels
  • Dag 4: Heldagsutflykt Omis & marknad med båttur

   Idag gör vi en heldagsutflykt till Omiš och den pittoreska bergsbyn Zadvarje, där den historiska lokala marknaden, som har funnits i ca 300 år, väntar på att avslöja sina hemligheter. Ta dig tid att utforska och handla från det lokala utbudet av honung, olja och andra kroatiska delikatesser under vårt stopp som varar i en timme.

   Omiš är en charmig hamnstad belägen vid Cetinaflodens mynning i Kroatien.  Staden är omgiven av imponerande berg och erbjuder en unik kombination av historisk charm och naturskön skönhet. Omiš är känt för sina pittoreska gränder, medeltida arkitektur och en imponerande fästning som dominerar horisonten. Staden har en rik historia som inkluderar pirataktivitet under medeltiden, vilket lägger till en extra dimension av fascination.

   Nere vid floden Cetina, väntar småbåtar på att ta oss genom de imponerande bergen. Mitt under denna natursköna båtresa gör vi ett välbehövligt stopp på restaurang Radmanove Mlinice för en utsökt lunch. En perfekt dag med marknadsshopping, båttur och gastronomisk njutning väntar oss!

   Heldagsutflykt Omis & marknad med båtturOmis med Cetina Canyon Foto: Shutterstock
  • Dag 5: Mandarinskörd & fotosafari i Neretva-dalen

   Neretvadalen är också känd som "Golden Valley" och "Kroatiska Kalifornien" tack vare dess extremt rika jord och gyllene mandarinträd på stora plantager. I oktober och november anordnas det mandarinsplockningsevenemanget – en unik turistupplevelse ackompanjerad av levande musik och sång.

   Vid ankomsten till mandarinplantagen väntar oss ett traditionellt välkomnande – torkade fikon och hemgjord konjak. Mandarinskörd börjar—varje gäst får en påse och hämtar färska mandariner att ta med sig.

   Skörden följs av fotosafari på den autentiska båten från Neretva-regionen som kallas "lađa", varav några är över 100 år gamla - en vacker båtresa genom kanaler och bifloder till Neretva-träsket, med njutning av den rika floran och faunan. Vi avslutar vår dag med en gemensam lunch på restaurang i området innan vi återvänder till vårt hotell.

   Mandarinskörd & fotosafari i Neretva-dalenSolmogna mandariner Foto: Pixabay
  • Dag 6: Båtutflykt till öarna Brac & Hvar

   Idag åker vi på heldagsutflykt med båt till öarna Hvar och Brač. På resan serveras välkomstdrink mellan Makarska och ön Hvar, och efter stoppet på ön Hvar serveras lunch mellan öarna Hvar och Brač på båten.

   Hvar är känd som en jetset-ö, som erbjuder rik underhållning, utmärkta restauranger, barer och kaféer som serverar drinkar långt in på natten. Glöm inte att köpa lite ö-lavendel från lokala stånd och ta med hem. 

   På ön Brač ser vi den mest kända (och mest fotograferade) stranden i Dalmatien är Zlatni Rat (Gyllene hornet) nära Bol – känd för sin ständigt föränderliga form. Beroende på vindar, vågor och havsströmmar ändrar toppen av "det gyllene hornet" ständigt sin form, vilket gör det annorlunda och intressant varje gång. Detta område är annars ett skyddat naturområde och en favoritplats för surfare från hela världen. Stranden har fått utmärkelsen ”Blå Flagg”, vilket är en internationell miljöutmärkelse som beviljas badplatser som uppfyller vissa kriterier som bl.a. renhållning av stranden samt badvattnets kvalitet. Stranden Zlatni Rat ligger bara 2 km från Bol.

   Båtutflykt till öarna Brac & HvarStranden Zlatni Rat i Bol
  • Dag 7: Ledig dag på hotellet

   Ledig dag att njuta av vid hotellet. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i hotellets fina SPA-avdelning. (För behandlingar betalar man extra).

   Ledig dag på hotelletSkön pool på hotellet Foto: Aminess Hotels
  • Dag 8: Flygresa från Split

   Efter en härlig vecka vid Adriatiska kusten är det dags att lämna vårt fina hotell. Vi möts av vår busschaufför som skall ta oss till flygplatsen.

   Flygresa från SplitStranden vid hotellet Foto: Aminess Hotels

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

  September 2024

  28/9
  Se avresetider
  Köpenhamn, Kastrup
  Direktflyg
  Makarska (fr Köpenhamn), 8 d
  Guide: Tord Larsson
  Mer än 421 595:-BokaSe avresetider
  28/9
  Se avresetider
  Stockholm, Arlanda
  Direktflyg
  Makarska (fr Stockholm), 8 d
  Guide: Tord Larsson
  222 595:-Fåtal platser kvarSe avresetider
  28/9
  Se avresetider
  Göteborg, LandvetterMakarska (fr Göteborg), 8 d
  Guide: Tord Larsson
  123 095:-Fåtal platser kvarSe avresetider

  PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
  Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

  Landvetter airport hotel, Göteborg

  Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

  Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

  Quality Hotel View, Malmö

  Hälsokrav Flyg
  Generellt sett är våra resor inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Vi besöker ofta äldre städer  med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. På många av våra resor kan ett dagsbesök till sevärdheter motsvara mer än 4 km till fots. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
   

  Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

  Karta

  Hotell

  Aminess Khalani Beach Hotel, Makarska
  Aminess Khalani Beach ligger vid stranden ett par kilometer norr om Makarska. Hotellet har 299 rum och sviter på åtta våningar, och alla erbjuder en majestätisk utsikt över det turkosblåa havet eller...

  Mer information

  Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

  • Kroatien - Pass & visum

   Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Kroatien kortare än 90 dagar. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

  • Kroatien - Vaccinationer & hälsa

   Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
   Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

  • Kroatien - Väder & klimat

   I de södra kustområdena vid Adriatiska havet råder subtropiskt Medelhavsklimat, medan resten av landet har tempererat fastlandsklimat.

  • Kroatien - Valuta, växling & kreditkort

   Kroatiens valuta är Euro.
   Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Kroatien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

  • Kroatien - Transport & kommunikationer

   I vissa storstäder finns det taxistationer. Dessa är markerade med blå taxiskyltar. Ett tips: Har du åkt taxi tidigare kan du be att få chaufförens visitkort med hans mobilnummer så du kan ringa honom direkt.

  • Kroatien - Telefon & Internet

   Den internationella landskoden till Kroatien är +385. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

  • Kroatien - Shopping

   Kroatien är känt för handgjorda kläder och accessoarer. Hantverkarna tar denna konst på allvar eftersom detta har pågått i århundraden. Kravatten har sitt ursprung i området och så småningom utvecklades detta till den moderna slipsen. Det finns dock mer än kläder och accessoarer. Några av de mest populära produkterna är olivolja, vin och ost.

  • Kroatien - Elektricitet

   I Kroatien är det 220V med tvåstiftskontakter, samma som i Sverige. Ingen adapter behövs.

  • Kroatien - Tidsskillnad

   Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Kroatien.

  • Kroatien - Allmänt & blandat

   Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men det är ändå brukligt att ge dricks. Vanligtvis ca 10% eller att man avrundar priset uppåt. Åker man taxi avrundar man även här priset uppåt. På rundresor är det också vanligt att man lägger lite dricks till chaufför och lokalguide.
   Språk: Kroatiska

  Nyhetsbrev
  Nyhetsbrev
  this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 7