Skip to main content

Kryssning i Andalusien & sköna dagar i Nerja med Icakuriren

med Sevilla, Cadiz, El Puerto de Santa Maria & Isla Minima

Förläng sommarkänslan med en kryssning i Andalusien! Vi har kombinerat en bekväm kryssning från Sevilla till Cadiz, med en lugn och skön vistelse på tropiska kusten, Costa Tropical. Under kryssningen får vi många fantastiska intryck och spännande utflykter, medan vi finner lugnet och en känsla av att "bara vara" på den tropiska kusten. 

Tänk dig själv sippandes på ett glas vin på soldäck på vårt premiumfartyg MS La Belle de Cadix, samtidgt som du njuter av det andalusiska landskapets färger och dofter, som präglats av det varma och soliga klimatet. Och sen få fortsätta att njuta av några sköna dagar i Nerja på Costa Tropical. Det är livet på en pinne!

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Málaga.(M)
Dag 2: Rundtur Màlaga. Buss till Sevilla. Cocktail & middag ombord. (F,M)
Dag 3: Guidning Sevilla. Båt genom Doñana Nat. Park till Cádiz. (F,L,M)
Dag 4: Utflykt Cádiz & de "vita byarna". Flamenco ombord. (F,L,M)
Dag 5: Besök vinkällare med provsmak. Besök hacienda. (F,L,M)
Dag 6: Palacio de las
Dueñas. Ledig em i Sevilla alt utflykt Alhambra. Galamiddag.(F,L,M)
Dag 7: Efter frukost lämnar vi båten. Buss till Nerja. (F,M)
Dag 8-10: Vi njuter av sköna dagar i 
Nerja på Ona Hotels. (F,M)
Dag 11:Flyg hem från Málaga. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i
samband 
med måltider och i baren. 

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,47 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete ģ

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Charmiga gamla stan i Sevilla
 • De vackra vita byarna Pueblos Blancos
 • Flamenco & spanskinfluerad middag ombord
 • Lugna sköna dagar i Ona Marinas de Nerja Hotel
 • Känslan av att förlänga sommaren
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Málaga t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bekväm kryssning ombord på MS La Belle de Cadix enl program
 • Bussresor i Spanien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Málaga, 4 nätter Nerja)
 • Logi i 2-bäddshytt på huvuddäck med fönster & dusch/wc ( 5 nätter M/S La Belle de Cadix)
 • Välkomstdrink
 • Fri dryck på kryssningen vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champagne)
 • 10 frukostar, 4 luncher, 10 middagar (varav en galamiddag)
 • Stadspromenad i Sevilla och Cádiz
 • Inträde till katedralen i Sevilla & Palacio de las Due Dueņas
 • Besök på en typisk spansk hacienda
 • Besök på en bodega med provsmakning av vin
 • Utflykt till de vita byarna - Pueblos Blancos
 • Flamenco-show ombord

Tillägg

 • Dubbelrum/hytt mellandäck 2 890:-
 • Dubbelrum/hytt övre däck 3 950:-
 • Enkelrum/hytt huvuddäck 7 595:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Utflykter

 • Granada med Alhambra
  Granada med Alhambra Heldagsutflykt Granada med Alhambra
  Avresetid: 05:30, Hemkomst: ca 19:30.
  Pris: 825 kr
  Följer man med på denna utflykt utgår utflykten till Palacio de las Dueņas och egen tid i Sevilla.
  Utflykt med buss ca 51 mil.
  Pris: 825:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Mālaga

  Under dagen anländer vi med flyget till Màlaga, där vår spanske busschaufför väntar på att ta oss vidare till vårt hotell - Eurostar Hotel Málaga. Gemensam middag. 
  Ca 1 mil med buss.

  Flyg till MālagaMālaga
 • DAG 2: Málaga- Sevilla och ombordstigning

  Förmiddagen tillägnar vi storstaden Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. På 1800-talet inbringade det söta vinet Málaga Dulce, som då var en av Europas populäraste drycker, stora summor pengar till staden – fram tills vinlusen 1876 ödelade vingårdarna. Morerna efterlämnade arv i form av fästningarna Alcazaba och Gibralfaro, romarna en amfiteater. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga. Efter vår stadsrundtur finns lite fri tid på egen hand. Passa på och besök Picasso-museet, som rymmer flera av hans verk!

  Vi lämnar Màlaga under eftermiddagen och beger oss mot Croisi-Europes fartyg MS La Belle de Cadix, som ligger för ankar i Sevilla. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gemensam middag ombord.
  Ca 20 mil.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Málaga- Sevilla och ombordstigningMS La Belle de Cadix på floden Guadalquivir
 • DAG 3: Sevilla - kryssning Cádiz

  Under förmiddagen gör vi en guidad rundtur till fots i Sevilla, som börjar med Plaza de España - ett majestätisk halvmåneformat komplex arrangerat runt ett centralt torg som byggdes 1929 för den Ibero-amerikanska utställningen. Vi fortsätter till romantiska Santa Cruz’ virrvarr av pittoreska gränder, undangömda torg, slingrande kullerstensgator, vitkalkade hus och blommande patior. Vi avslutar rundturen med att besöka Sevillas praktfulla katedral, en av världens största, med klocktornet La Giralda, som ursprungligen var en morisk minaret. 

  Runt lunchtid lämnar vi Sevilla och påbörjar kryssningen på floden Guadalquivir som är Spaniens femte längsta flod men den enda farbara floden. Den är ca 657 km lång och rinner genom Jaén, Cordoba och Sevilla. Namnet kommer från arabiskan Wadi al-Kabir, vilket betyder stora floden. Mycket har utkämpats på dess vatten såsom belägringar, försvar och erövringar och floden har haft en ledande roll i många historiska ögonblick. Under vår färd på Guadalquivir  kryssar vi förbi nationalparken Doñana, utsedd som ett världsarv och biosfärreservat av UNESCO.

  Slutligen når vi Cádiz på kvällen och får under en rundtur se staden i kvällsljus.

  Sevilla - kryssning CádizPlaza de America, Sevilla
 • DAG 4: Cádiz & De Vita Byarna

  Under förmiddagen går vi av fartyget för att beundra Cadiz till fots på en guidad rundtur. Cadiz är en av de äldsta städerna i Europa, anlagd omkring år 1100 f.Kr. Staden förbinds med fastlandet via en tunn sandbank som är helt omgiven av havet. Under vår promenad kommer du att kunna beundra Castillo de Santa Catalina, Castillo de San Sebastián och många fler av de monument som Cristobal de Rojas lät bygga. Nära hamnen ligger Plaza de España som bla har monument som uppfördes 1912 för att högtidlighålla 100-årsdagen av Konstitutionen 1812. Vi avslutar vid Plaza de las Flores som är ett av de mest färgstarka och livliga torget i Cadiz. På torget finns ett stort utbud av butiker, restauranger, barer och kaféer. Var beredd på att bli förtrollad av denna underbara stad!

  Efter lunch tar vi plats i vår inhyrda buss för att beundra Pueblos Blancos (de vita byarna) i Vejer de la Frontera och Conil de la Frontera. Verjer de la Frontera är en av de mest fängslande "vita byarna" i Andalusien. Varje hörn verkar vara fyllt med färgglada sevärdheter och fascinerande platser att urforska. Vårt nästa stopp blir fiskeläget Conil de la Frontera, en riktig skönhet! Vita hus med vackert inredda uteplatser. Vi njuter av ett mellanmål av läckra churros doppad i choklad.

  I kväll njuter vi av en middag med spanskt tema och en kväll med eldig flamenco, medan båten kryssar mot El Puerto de Santa Maria. 

  Cádiz & De Vita ByarnaPlaza de las Flores, Cadiz
 • DAG 5: Provsmakning vin & kryss till Isla Minima

  När vi vaknar på morgonen har vi under natten ankommit till El Puerto de Santa Maria. Under förmiddagen tar vi oss till fots till Osborn Bodega som är en av de äldsta vingårdarna i regionen, de började tillverka vin redan 1772. Den ikoniska siluetten av en tjur har blivit en del av landskapet i området. Vi kommer att njuta av en provning av tre olika viner tillsammans med vissa regionala produkter.

  Vid lunchtid avgår fartyget igen och vi kryssar vidare mot Isla Minima där vi ligger för ankar ett par timmar. Vi får då besöka en typisk andalusisk hacienda som ligger vid strandkanten av floden Guadalquivir. Där får vi avnjuta en ridshow innan det är dags att återgå till fartyget.

  Provsmakning vin & kryss till Isla Minima
 • DAG 6: Seville & Gala Dinner ev Alhambra

  Fartyget ligger för ankar i Sevilla idag. Efter frukost beger vi oss till Palacio de las Dueñas, byggt mellan 1400- och 1500-talet. Palatset har flera byggnader, innergårdar och trädgårdar. Vi besöker stallet, citronträdgården, huvudgården och Gypsy Hall som var centrum för det sociala livet i palatset. Resten av dagen har vi till eget förfogande i Seville. Vi föreslår en promenad genom den historiska stadskärnan och känna in stämningen i staden. I kväll roar vi oss kungligt ombord med festlig galamiddag. 

  Heldagsutflykt Granada med Alhambra 
  Avresetid: 05:30, Hemkomst: ca 19:30.
  Pris: 825 kr 
  Följer man med på denna utflykt utgår utflykten till Palacio de las Dueñas och egen tid i Sevilla. 
  Utflykt med buss ca 51 mil. 

  Seville & Gala Dinner ev AlhambraAlhambra
 • DAG 7: Sevilla - Nerja

  Vår vistelse på La Belle de Cadix närmar sig sitt slut och efter en avslutande frukost är det dags att lämna fartyget. Med inhyrd buss tar oss till Ona Marinas de Nerja, beläget på den vackra stranden Punta Lara. Hotellet ligger ca 1 km från den mysiga staden Nerja på Spaniens solkust. Här finns pool, men vi svenskar kanske föredrar ett dopp i havet? 
  Ca 27 mil.

  Sevilla - NerjaSevilla
 • DAG 8-10: Sköna dagar på Ona Marinas de Nerja Hotel

  På Ona Marinas de Nerja finns det mycket att göra. Det stora poolområdet är omgivet av grönska och har två pooler. Här kan du koppla av i en solstol och beställa något svalkande att dricka i poolbaren. Tycker du om att träna har hotellet ett gym och en tennisbana som du kan använda. För en stunds avkoppling kan du besöka den eleganta spaavdelningen för att unna dig en bastu, ett dopp i inomhuspoolen eller en skön behandling.

  Sierra Nevada skyddar staden från de kalla nordanvindarna och skapar ett mikroklimat, ett speciellt varmt och behagligt klimat, som gör att man här kan odla exotiska frukter som chirimoja, mango mm, vilket är unikt i Europa. Medeltemperaturen varierar och i november är dagtemperaturen ca 18ºC och det är ungefär samma temperatur i havet. 

  Sköna dagar på Ona Marinas de Nerja HotelOna Marina de Nerja
 • Dag 11: Flyg hem från Málaga

  Efter några härliga dagar på Ona Marinas Nerja tar vi farväl och beger oss åter till Málagas flygplats för vidare hemfärd till Sverige.
  Ca 10 mil med buss.

  Flyg hem från MálagaAlmuņécar

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Oktober 2024

30/10
Se avresetider
Göteborg, LandvetterKryssning i Andalusien & Costa Tropical med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Göteborg), 11 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 427 995:-BokaSe avresetider
30/10
Se avresetider
Stockholm, ArlandaKryssning i Andalusien & Costa Tropical med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Stockholm), 11 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 427 995:-BokaSe avresetider
30/10
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Kryssning i Andalusien & Costa Tropical med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Köpenhamn), 11 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 428 695:-BokaSe avresetider
30/10
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Kryssning i Andalusien & Costa Tropical med Icakuriren/Hemmets Journal direktflyg (fr Stockholm), 11 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 429 495:-BokaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Landvetter Airport Hotel, Göteborg

Quality Hotel Arlanda, Stockholm

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Kryssning
Kryssningar är generellt sett inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Ombord- och avstigning sker oftast via en ramp. På vissa kryssningsbåtar finns hiss, men hissen når inte alltid alla däck, t ex soldäck. På utflykter används buss för det mesta, men vi besöker ofta kulturmärkta städer med kullerstensgator. Vid några av våra utflykter går vi från fartyget till stadskärnan och man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

MS La Belle de Cadix
Välkommen ombord på MS La Belle de Cadix, ett bekvämt premium flodfartyg byggt 2005 och renoverat 2010. Kapacitet för 176 passagerare som upptar 88 hytter. Restaurangen ligger på huvuddäck och lounge/...
Eurostar Hotel Mālaga
Eurostars Málaga Hotel är ett fräscht 4-stjärnigt hotell beläget nära hamnen och ca 10 minuters promenad till stranden. Alla rum har luftkonditionering och trägolv. Badrummen är utrustade med hårtork...
Ona Marinas de Nerja Hotel
4-stjärniga Ona Marinas de Nerja Hotel ligger på stranden Punta Lara och erbjuder imponerande havsutsikt och boende med balkong. Här finns ett spa och en restaurang på stranden. Hotellets bufférestaur...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Spanien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Spanien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  OBS! Vid utflykt till Gibraltar gäller pass!

 • Spanien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Spanien - Väder & klimat

  Iberiska halvön där Spanien ligger har mycket varierat klimat vilket gör att det går att resa till Spanien året runt. Längs norra kusten mot Biscayabukten är vädret milt och regnrikt under vintern och lite kyligt under sommaren. Det bergsrika inlandet där Madrid ligger kan vara mycket kallt och torrt på vintern men varmt och fuktigt på sommaren. Skillnad på dag- och nattemperatur i Madrid är hög utom sommartid då värmen sträcker sig över hela dygnet. Området längs Medelhavet och öarna i Medelhavet har ett subtropiskt klimat, med milda vintrar.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Spanien - Valuta & växling

  Spaniens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Spanien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa.
  Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger i Spanien. Kom ihåg att kredit kort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Spanien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Spanien är +34. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Spanien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mellan 14:00 till 17:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. Spaniens största varuhuskedja är El Corte Ingles som finns i många av de större städerna. På den lokala marknaden finner du gott om matvaror, färska frukter, kryddor och lokala viner.

 • Spanien - Elektricitet

  I Spanien är det 230 V. Uttagen ser likadana ut som i Sverige så adapter behövs inte.

 • Spanien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige (undantag Kanarieöarna, -1 timma).

 • Spanien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Vanligtvis brukar man lämna ca 10% i dricks.
  Språk: Spanska, katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 4