Skip to main content

Kryssning Kanarieöarna & Madeira med Mein Schiff

med Fuerteventura & Teneriffa
 • Nyhet

Följ med på en lyxig kryssning med Mein Schiff och upplev Kanarieöarnas pärlor samt Madeira. Fartygen i Mein Schiff®-flottan seglar mot världens mest fantastiska regioner och strävar endast efter ett mål: att ge gästerna en känsla av totalt välbefinnande under varje stund av resan. För att uppnå detta har fartygen designats med fullständig hänsyn till gästernas önskemål och utformats för att tillgodose deras individuella behov på bästa möjliga sätt. På kryssningen ingår premium inclusive, där det mesta ingår inkl. dryck. Tack vare längre vistelser i varje hamn får vi möjlighet att utforska varje destination i lugn och ro. 

Mein Schiff 7 sjösätts i juni 2024. Det finns möjlighet att förlänga denna resa med tre nätter i Las Palmas. 

Resrutt med Mein Schiff 7 är:
Las Palmas (Gran Canaria) – Till havs – Funchal (Madeira) – Till havs - Santa Cruz (La Palma) - Santa Cruz (Teneriffa) – Puerto del Rosario (Fuerteventura) -  Las Palmas (Gran Canaria)

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Las Palmas. Transfer & ombordstigning på Mein Schiff 7. Avresa 22:30 (M)
Dag 2: Till havs (F,L,M)
Dag 3: Heldagsutflykt Funchal, Madeira. Fartyget ligger i hamnen 07:00 - 22:00 (F,L,M)
Dag 4: Till havs (F,L,M)
Dag 5: Santa Cruz, La Palma. Fartyget ligger i hamnen 08:00 - 18:00 (F,L,M)
Dag 6: Utflykt nationalparken Teide, Santa Cruz, Teneriffa. Fartyget ligger i hamnen 08:00 - 19:00 (F,L,M)
Dag 7: Utflykt på Fuerteventura. Fartyget ligger i hamnen 08:00 - 19:00 (F,L,M)
Dag 8: Ankomst Las Palmas. Stadsrundtur. Flygresa hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Inklusive dryckespaket. 

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,3 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med helpension inkluderat
 • Nytt modernt fartyg
 • Längre stopp på destinationerna
 • Avkoppling ombord fartyget
 • Madeira - Europas Hawaii
 • Sol & värme i november
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Las Palmas t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Transfers med buss
 • 2-bäddshytt kat. insides med dusch/wc (7 nätter ombord)
 • 7 frukostar, 6 luncher inkl. de på heldagsutflykterna, 7 middagar
 • Heldagsutflykt på Madeira inkl. provning av två madeiravin samt tropiska frukter inkl. lunch
 • Halvdagsutflykter Las Palmas & Teneriffa
 • Heldagsutflykt på Fuerteventura inkl. lunch
 • Inträden till Centro de Interpreteracion Los Molinos, Salina del Carmen & Museo del Queso på Fuerteventura
 • Provsmakning på Museo del Queso, 2 olika ostar & en shot med honungsrom
 • Premium inclusive - dryckespaket ombord inkl. dryck & kaffe, kaffebryggare i hytten, bagagehantering till/från hytten
 • Dricks ombord

Tillägg

 • 2-bädds utsideshytt 4 120:-
 • Dubbelrum/dubbelhytt utsides 4 120:-
 • 2-bädds balkonghytt 9 120:-
 • Dubbelrum/dubbelhytt med balkong 9 120:-
 • Enkelhytt insides 11 800:-
 • Enkelrum/enkelhytt insides 13 750:-
 • Enkelhytt utsides 14 500:-
 • Enkelrum/enkelhytt utsides 16 450:-
 • Enkelhytt utsides med balkong 18 710:-
 • Enkelrum/Enkelhytt med balkong 20 660:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Dagsprogram

 • Dag 1: Flygresa till Las Palmas & ombordstigning

  Under dagen anländer vi med flyget till Las Palmas, där vår buss väntar på att ta oss vidare till vårt kryssningsfartyg Mein Schiff 7, som blir vårt ”flytande hem” de kommande dagarna.

  Mein Schiff 7 är nytt fartyg  och sjösätts i juni 2024 och är ett elegant premium kryssningsfartyg med plats för 2 894 passagerare. Fartyget har 16 däck och här finns 25 m pool, SPA & bastu,  flera restauranger, fitnesscenter, underhållning och bred utbud av restauranger. Under kryssningen ingår helpension och dryck.

  Efter att vi tilldelats våra hytter hälsas vi välkomna av besättningen med en välkomstdrink innan middagen serveras. Under kvällen lättar vi ankar och färdas under natten mot Madeira.

  Flygresa till Las Palmas & ombordstigningLas Palmas, Gran Canaria Foto: Shutterstock
 • Dag 2: Till havs

  Åk på en kulinarisk resa runt världen i fartygets många restauranger och bistron. Det finns många valmöjligheter, vare sig det är i  buffétrestaurangen Anchekmannsplatz eller en 5-rättersmeny i en av fartygets Atlantik restauranger. 

  Till havsFoto: TUI Mein Schiff
 • Dag 3: Heldagsutflykt, Funchal, Madeira

  Efter en god natts sömn har vi nått blomsterön, Madeira och huvudstaden Funchal.
  Med sitt behagliga subtropiska klimat, sin rika flora och vackra, skiftande natur med höga berg och sagoskog är ön ett riktigt paradis. Här frodas exotiska blommor och frukter och druvorna som blir till de berömda Madeiravinerna.

  Vi bekantar oss med Funchal, vars eleganta prägel och branta kullerstensgränder för tankarna till Lissabon. Ca 110 000 invånare bor i staden, som sägs ha fått sitt namn efter funcho, portugisiska för fänkål. Vi inleder i den livliga saluhallen Mercado dos Lavradores, där rader med exotiska blommor och frukter, grönsaker och nyfångad fisk skapar en fantastisk palett av färger och dofter. Här får vi möjlighet att smaka på några tropiska frukter och madeiravin.

  Vår promenad går vidare längs med mysiga gränder och torg, genom historiska kvarter och utmed den myllrande marinan, stadens nav. Med projektet "Portas Pintadas" (målade dörrar) har detta urbana scenario blivit ännu mer attraktivt. Vi passerar praktfulla residens och landmärken som katedralen Sé och monumentet över Gonçalves Zarco, som tillskrivs upptäckten av Madeira.

  Vidare tar vi oss till den pittoreska fiskebyn Câmara de Lobos, där vår lunch serveras. Genom vinodlingar går vår färd vidare till Cabo Girão, Europas högsta havsklippa, som reser sig 580 m.ö.h.

  Heldagsutflykt, Funchal, MadeiraMonte Foto: Shutterstock
 • Dag 4: Till havs

  Idag är vi till havs och tar tid att ladda om till nästa äventyr. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna eller gör ett besök på fartygets SPA avdelning, fitnesscenter eller ta ett dopp i poolen.

  Till havsFoto: TUI Mein Schiff
 • Dag 5: Santa Cruz, La Palma

  Idag ankommer vi till Santa Cruz de La Palma, huvudstaden på La Palma, även känd som “Isla Bonita”. Denna ö är en av de mindre öarna i Kanarieöarna i Spanien. Här är några av de mest intressanta platserna i staden som du kan besöka på egen hand. (ingen gemensam utflykt idag)

  Plaza de España: Detta renässansinspirerade torgkomplex anses vara det bästa i Kanarieöarna. Här hittar du flera byggnader av intresse, inklusive huset Monteverde, Lorenzo-huset, kyrkan El Salvador och stadshuset. Statyn till Manuel Díaz Palmeras dominerar torget.

  Kyrkan El Salvador: Denna kyrka, grundad omkring 1500, har intressanta arkitektoniska drag, inklusive stenar från La Gomera och gotiska element.

  Träbalkongerna på Avenida Maritima: Promenera längs Avenida Maritima och beundra de välbevarade kanariska träbalkongerna – en ikonisk syn i Santa Cruz de La Palma.

  En perfekt kombination av historia, arkitektur och natursköna vyer!

  Santa Cruz, La PalmaLa Palma Foto: Lukas N, Unsplash
 • Dag 6: Utflykt till nationalparken ”Cañadas del Teide”, Teneriffa

  Från staden Santa Cruz  tar vi oss via den norra motorvägen till korsningen "Padre Anchieta" i San Cristóbal de La Laguna  som är universitetsstaden och ligger på UNESCOs världsarvslista. Staden var förebild för flera koloniala städer i Latinamerika. En lugn promenad genom gatorna av San Cristóbal de La Laguna känns som att transporterats i en tidsmaskin mer än 500 år i tiden, när sjökort inspirerade gatuplanen. Faktum är att stadens layout kan läsas som ett stjärndiagram och det skapade ett mönster för städer som Havanna och Lima.

  Härifrån går vi upp för att korsa bergen i La Esperanza tills vi når utsiktspunkten "Ortuño", som ligger 1 200 meter över havet. Utsikten är verkligen spektakulär! Vidare beger vi oss till nästa utsiktspunkt, "La Cumbre", där vi stannar för att ta bilder av "Orotava-dalen".

  Sakta fortsätter vi vår rutt genom "Cañadas del Teide National Park", varifrån vi kommer att se den imponerande vulkanen på 3 718 m.ö.h som därmed är den högsta toppen i hela Spanien.

  Här uppe ser vi även "Roques de García", en serie märkliga klippformationer. På väg tillbaka återvänder vi via den pittoreska byn Aguamansa som ligger inbäddad i hjärtat av Teneriffa.

  Utflykt till nationalparken ”Cañadas del Teide”, TeneriffaTeneriffa Foto: Hendrik Cornelissen, Unsplash
 • Dag 7: Utflykt på Fuerteventura

  Efter en god frukost är det dags att bege sig på en minnesvärd dag på Fuerteventura med blandning av natur, kultur och kulinariska upplevelser.

  Vi börjar med att besöka Salinas del Carmen, som är det enda saltbruket på Fuerteventura som fortfarande är i drift. På vägen gör vi ett besök på museet i Los Molinos där vi hör om odling av spannmål och hur man levde förr på ön. Förutom museet ser vi den vackra och gamla väderkvarnen som användes förr till att mala majs och för att göra kanariska specialiteter som ”gofio”, ett slags majsbröd. Vidare till Majorero ostmuseet där vi provar traktens ostar.

  När det har blivit dags för lunch tar vi oss till den gamla huvudstaden Betancuria, omgiven av vackra landskap och beundrar de traditionella kanariska byggnaderna och njut av stämningsfulla kaféer. Här avnjuter vi en avkopplande lunch innan det är dags att åka tillbaka till vårt fartyg.

  Utflykt på FuerteventuraFuerteventura Foto: Paul Treubrodt, Unsplash
 • Dag 8: Rundtur i Las Palmas & flygresa hem

  Välkommen till Las Palmas de Gran Canaria, öns huvudstad, där vi på denna utflykt följer med på resa genom stadens fascinerande historia och kultur, innan det är dags att flyga hemåt.

  Vi börjar med att utforska det kommersiella centrumet i Ciudad Jardín. Här besöker vi Jardines de Doramas och Pueblo Canario. Det äldsta och vackraste hotellet, Santa Catalina, ligger också här.

  Vi fortsätter till det gamla kvarteret i staden, Vegueta och promenerar längs smala gator och ser historiska byggnader som Santa Ana-katedralen och La Casa de Colón (Columbus hus).

  I Vegueta når vi Museo Canario, där en omfattande utställning väntar. Här finner vi mumier, lergods och handgjorda föremål från de tidigare aboriginernas invånare på öarna. Efter museet får vi lite egen tid att njuta av en fika, snacks eller shopping på Triana, stadens livliga handelsgata.

  Innan vi återvänder till hamnen, avslutar vi med en hisnande utsikt från Alta Vista-utsiktsplatsen.

  Efter en härlig vecka på kryssning är det dags att bege sig hemåt. Transfer till flygplatsen.

  För de som bokat förlängningen är det transfer vidare till hotellet Exe Las Palmas som ligger några stenkast från stranden Las Canteras där vi kommer att bo i tre nätter.

  Rundtur i Las Palmas & flygresa hemLas Palmas Foto: Vidar Nordli, Unsplash

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

November 2024

10/11
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Kryssning Kanarieöarna & Madeira (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Yvonne Holmdahl
223 495:-Fåtal platser kvarSe avresetider
10/11
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Kryssning Kanarieöarna & Madeira (fr Stockholm), 8 d
Guide: Yvonne Holmdahl
223 495:-Fåtal platser kvarSe avresetider
10/11
Se avresetider
Göteborg, LandvetterKryssning Kanarieöarna & Madeira (fr Göteborg), 8 d
Guide: Yvonne Holmdahl
224 995:-Fåtal platser kvarSe avresetider
10/11
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Kryssning Kanarieöarna & Madeira, förlängd (fr Köpenhamn), 11 d
Guide: Yvonne Holmdahl
Fullbokad, väntelista27 490:-Boka på väntelistaSe avresetider
10/11
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Kryssning Kanarieöarna & Madeira, förlängd (fr Stockholm), 11 d
Guide: Yvonne Holmdahl
Fullbokad, väntelista27 490:-Boka på väntelistaSe avresetider
10/11
Se avresetider
Göteborg, LandvetterKryssning Kanarieöarna & Madeira, förlängd (fr Göteborg), 11 d
Guide: Yvonne Holmdahl
Fullbokad, väntelista28 990:-Boka på väntelistaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Scandic Landvetter, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Kryssning
Kryssningar är generellt sett inte anpassade för funktionshindrade personer. Ombord- och avstigning sker oftast via en ramp. På vissa kryssningsbåtar finns hiss, men hissen når inte alltid alla däck, t ex soldäck. På utflykter används buss för det mesta, men vi besöker ofta kulturmärkta städer med kullerstensgator. Vid några av våra utflykter går vi från fartyget till stadskärnan och man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Hotell

Mein Schiff 7
Välkommen ombord Mein Schiff 7, ett nytt kryssningsfartyg som kommer att tas i bruk år 2024. Konceptet är ”feel good” som innebär: rymlig och modern kabindesign 25 m utomhuspool en av världens mest mi...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Portugal - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Portugal. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Portugal - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Portugal - Väder & klimat

  Portugal har ett medelhavsklimat och är ett av de varmaste länderna i Europa. I Azorerna och Algarve varierar klimatet från subtropiskt till tropiskt, medan bergsområdena i norr har snö.

 • Portugal - Valuta, växling & kreditkort

  Portugals valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Portugal. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Portugal - Transport & kommunikationer

  I Portugals större städer kan du enkelt ta dig runt med kollektivtrafik. Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på helger.

 • Portugal - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Portugal är +351. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Portugal - Shopping

  De mest köpta souvenirerna i Portugal är sardiner, snyggt förpackade konserverade sardiner, sardiner sydda i tyg och den portugisiska Dalahästen – Barcelostuppen. De stora varuhusen har vanligvis öppet hela dagarna medan mindre butiker kan hålla stängt mitt på dagen för siesta.

 • Portugal - Elektricitet

  230V samma som i Sverige, Adapter behövs inte.

 • Portugal - Tidsskillnad

  Portugal ligger en timma efter Sverige.

 • Portugal - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Portugisiska

 • Spanien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Spanien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  OBS! Vid utflykt till Gibraltar gäller pass!

 • Spanien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Spanien - Väder & klimat

  Iberiska halvön där Spanien ligger har mycket varierat klimat vilket gör att det går att resa till Spanien året runt. Längs norra kusten mot Biscayabukten är vädret milt och regnrikt under vintern och lite kyligt under sommaren. Det bergsrika inlandet där Madrid ligger kan vara mycket kallt och torrt på vintern men varmt och fuktigt på sommaren. Skillnad på dag- och nattemperatur i Madrid är hög utom sommartid då värmen sträcker sig över hela dygnet. Området längs Medelhavet och öarna i Medelhavet har ett subtropiskt klimat, med milda vintrar.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Spanien - Valuta & växling

  Spaniens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Spanien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa.
  Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger i Spanien. Kom ihåg att kredit kort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Spanien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Spanien är +34. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Spanien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mellan 14:00 till 17:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. Spaniens största varuhuskedja är El Corte Ingles som finns i många av de större städerna. På den lokala marknaden finner du gott om matvaror, färska frukter, kryddor och lokala viner.

 • Spanien - Elektricitet

  I Spanien är det 230 V. Uttagen ser likadana ut som i Sverige så adapter behövs inte.

 • Spanien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige (undantag Kanarieöarna, -1 timma).

 • Spanien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Vanligtvis brukar man lämna ca 10% i dricks.
  Språk: Spanska, katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 1