Skip to main content

Kryssning Loiredalen med Normandie

Claude Monets Trädgård, Invasionskusten & Mont-Saint-Michel

Följ med på en kryssning på floden Loire vars skönhet är legendarisk! Vi har kombinerat en bekväm kryssning i Loiredalen med Normandie, Claude Monets trädgård och Mont-Saint-Michel. En resa med många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. 

Vi upplever en härlig kombination av vackra trädgårdar, magiska slott, ostron & goda viner, men vi känner också historiens vingslag längs Invasionskusten, där de allierade styrkorna landsteg i juni 1944. Vi fascineras av det slottsliknande komplexet, Mont-Saint-Michel, som ligger i Engelska kanalen. Mellan besöken njuter vi av ett glas vin på soldäck, medan det vackra landskapet passerar förbi.  

Programmet i korthet 

Dag 1: Flyg till Paris. Claude Monets trädgård & Honfleur. Ankomst Caen. (M)
Dag 2: Bayeuxtapeten, Invasionskusten Normandie. (F,L)
Dag 3: Buss till Nantes via Mont-Saint-Michel. Ombordstigning. Välkomstdrink. 
(F,M)
Dag 4: Utflykt Saint Nazaire. Kryss till Nantes. (F,L,M)

Dag 5: Rundtur Nantes & utflykt Clisson & vinprovning. (F,L,M)
Dag 6: Kryss mot Chalonnes-sur-Loire & utflykt Angers. (F,L,M)

Dag 7: Utflykt slotten i Loiredalen. Gala dinner. Kryss mot Nantes. (F,L.M)
Dag 8: Flyg hem från Nantes. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. Här kan du se en film om kryssningen:
SE FILM HÄR

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,34 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Claude Monets vackra trädgård i Giverny
 • Fascineras av Bayeuxtapeten och slaget vid Hastings
 • Njuta av ett torrt muscadetvin från Loire
 • Château de Villandry's fantastiska trädgård
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,2 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Paris och från Nantes inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor enligt program
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter i Caen)
 • Logi i 2-bäddshytt på huvuddäck med fönster & dusch/wc (5 nätter)
 • Välkomstdrink, fri dryck ombord vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champagne)
 • 7 frukostar, 5 luncher, 6 middagar (varav en galamiddag)
 • Inträde till Claude Monets hus & trädgård, Le Tapisserie de Bayeux, Mont-Saint-Michel
 • Guidning Mont-Saint-Michel
 • Utflykt invasionskusten med besök på Amerikanska kyrkogården Omaha Beach
 • Guidad tur i Saint Nazaire med besök på Escal'Atlantic & varvet
 • Guidad tur i Nantes med besök på slottet
 • Utflykt Clisson med besök hos vinproducent & vinsmakning (Muscadet)
 • Utflykt till Angers med inträde till slottet & Apocalypse-tapeten
 • Utflykt i Loire-dalen med besök på tre slott

Tillägg

 • Dubbelrum/hytt övre däck 5 290:-
 • Enkelrum/hytt huvuddäck 7 695:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Utflykter

 • Båttur på Erdre floden
  Båttur på Erdre floden Följ med på en båttur på Erdre floden dag 4 på resan när vi befinner oss i Nantes. Vid 20-tiden beger vi oss med buss till båtkajen. I kväll ska vi njuta av floden Erdre som kung Francis I kallade den vackraste floden i Frankrike . Vi ser ett vackert flodlandskap och många slott.
  Tid ca 2, 5 h.
  Pris: 850:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Paris. Monets trädgård & Honfleur

  På morgonen landar vi i Paris, där vår buss väntar på att ta oss till Giverny. Efter en gemensam lunch beger vi oss till Claude Monets hus och hans fantastiska trädgård med de flitigt avmålade näckrosorna. Han anses vara en av pionjärerna för impressionismen under andra halvan av 1800-talet, men han var också en hängiven trädgårdsmästare med en naturlig blick för färg och form. Vi reser vidare till Honfleur som bjuder på en unik miljö och är även idag ett populärt till håll för konstnärer. På sin tid besökte Pissarro, Renoir och Cézanne ofta staden och landskapsmålaren Eugène Boudin föddes här. Slutligen når vi Caen, där vi tar in på Hotel des Quatrans för två nätter. Staden har fått många priser för lyckad stadsrestaurering efter krigets förstörelse. På en restaurang nära hotellet äter vi vår välkomstmiddag. 
  Ca  26 mil.

  Flyg till Paris. Monets trädgård & HonfleurClaude Monets trädgård i Giverny
 • DAG 2: Utflykt Bayeux & Invasionskusten

  Vi inleder dagen med en utflykt till den gamla fina staden Bayeux. Staden har gett namn till ett ca 70 meter långt broderat linnetyg från 1000-talet, som livfullt skildrar Wilhelm Erövrarens erövring av England, den s k Bayeux-tapeten. Den är inte bara ett fantastiskt konstverk, utan har även blivit ett historisk monument. Den har gett historiker en bra inblick i den medeltida människans liv och vardag. Vi beundrar de enskilda krigarnas utrustning, de vikingaskeppliknande fartygen och även övriga scener före och efter slaget vid Hastings år 1066. 

  Efter en gemensam lunch fortsätter vi till Invasionskusten. I juni 1944 landsteg de allierade styrkorna på Normandies stränder i ett av 2:a världskrigets största och mest avgörande händelser. Det var den största sjöburna invasionen i historien och gick under kodnamnet Operation Neptune, ofta kallad D-Day. Syftet var att stoppa den tyska ockupationen av Frankrike. På flera ställen längs kusten finns välbevarade miljöer från landstigningen. Vi besöker den mycket vackra amerikanska krigskyrkogården i Colleville-sur-Mer vid Omaha Beach. Här finns ett minnesmärke som hedrar de amerikanska soldater som dog i Europa under kriget. 

  Vi återvänder under eftermidddagen till vårt hotell där kvällen är fri.
  Ca 11 mil.
   

  Utflykt Bayeux & InvasionskustenJuno Beach
 • DAG 3: Caen - Nantes via Le Mont-Saint-Michel. Ombordstigning.

  Efter en sista frukost på hotellet i Caen checkar vi ut och kör österut mot Le Mont-Saint Michel, som efter Paris är den mest besökta platsen i hela Frankrike. Det slottsliknande komplexet med kloster och klosterkyrka ligger högt upp på ett berg på halvön Mont-Tombe ute i Engelska kanalen, och är idag klassat som världsarv av Unesco. Bukten runt Mont Saint-Michel har en av Europas största tidvattenvariationer. Enligt ett känt citat stiger vattnet "lika snabbt som en galopperande häst". Beroende på när du besöker kyrkan kan du få helt olika upplevelser om vattnet är ute eller inne, på väg in eller på väg ut. En guide visar oss runt i de medeltida stenbelagda gränderna och vi fortsätter upp mot klostret, för en guidad visning. Platsen framför klostret är perfekt som panoramaterrass. Därifrån har vi en magnifik utsikt! Klostret på Mont Saint-Michel överblickar hela bukten och vittnar om de medeltida byggarnas mästerskap. Klostret är fortfarande ett viktigt pilgrimsmål. Vi får en stund på egen hand i staden innan det är dags att ta sig tillbaka till bussen. 

  Efter ett intressant dag i Mont-Saint-Michel, styr vi kosan söderut mot Nantes, där vår kryssningsbåt "premium" MS Loire Princesse väntar på oss. Fartyget är unikt i Croisi Europes flotta, då det drivs av skovelhjul på sidorna och kan på så sätt förflytta sig på grunt vatten. Fartyget är i premiumklass och här kommer vi bo bekvämt kommande fem nätter. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gemensam middag ombord. 
  Ca 31 mil.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Caen - Nantes via Le Mont-Saint-Michel. Ombordstigning.Mont-Saint-Michel
 • DAG 4: Utflykt Saint Nazaire & utflykt på floden Erdre

  Efter frukost gör vi en utflykt i Saint Nazarine, en stad vid havet med en lång historik av fiske och båtbygge. Staden var en av de sista städerna som befriades från den tyska ockupationen under 2:a världskriget. Vi äter lunch ombord och har sen en behaglig kryss tillbaka till Nantes. Efter middagen finns möjlighet att följa med på en båttur på Erdre-floden i mindre båtar (tillägg).

  Utflykt till Saint Nazarine (ca 4,5 h)
  Vi inleder utflykten med besök på muséet Escal'Atlantic som genialiskt återger historien om normandiska och franska oceanångare. Muséet håller till i en f d tysk krigsbas för u-båtar från andra världskriget och är en unik upplevelse. Nästa besök är Saint-Nazaire-varvet, ett av de största och mest välkända varven i Europa. En gång i tiden var det födelseplatsen för de mest framstående franska transatlantiska linjefartygen och idag är det en byggplats för eleganta kryssningsfartyg. Under en rundtur lär vi oss mer om hur det är att bygga dessa moderna flytande palats. 
  För att få besöka Saint-Nazarine-varvet måste giltigt pass medtagas!

  Tillägg - Båttur i Erdre floden (ca 2.5 h, 850 kr)
  Vid 20-tiden beger vi oss med buss till båtkajen. I kväll ska vi njuta av floden Erdre som kung Francis I kallade "den vackraste floden i Frankrike". Vi ser ett vackert flodlandskap och många slott.

   

  Utflykt Saint Nazaire & utflykt på floden Erdre
 • DAG 5: Utflykt Nantes & Clisson med vinsmakning

  Idag ligger vi still i Nantes och det finns möjlighet att följa med på rundtur i Nantes på förmiddagen och en utflykt till Muscadet-regionen på eftermiddagen. Måltiderna äter vi ombord. På kvällen lämnar vi kajen i Nantes och tar sikte på Ancenis.

  Rundtur i Nantes (ca 4,5 h)
  Vi upptäcker de små gatorna i det medeltida kvarteret Bouffay och den vackra katedralen St. Peter och St. Paul. På ön île Feydeau ser vi exceptionella byggnader med anor från 1700-talet och vi fascineras över shoppingdistriktet runt Théâtre Graslin och Passage Pommeraye, som skapades på 1700-talet. Under rundturen ser vi också slottet för "Hertigarna av Bretagne" med byggnader från 1400- till 1600-talet. Det sista slottet innan floden når havet. 

  Utflykt med vinsmakning i Muscadet-regionen (ca 5 h)
  Med buss färdas vi genom vackra vinområden och små byar. Vi stannar till vid en vingård, där en guide visar oss runt och vi får smaka av gårdens Muscadetvin. Muscadetviner beskrivs ofta som torra vita viner med inslag av citrus. De passar utmärkt till skaldjur, då smaken ofta är neutral med en svag smak av salt. Vi fortsätter till Clisson, en charmig medeltida stad med 1400-talslämningar och en lätt italiensk känsla. 

  Utflykt Nantes & Clisson med vinsmakning
 • DAG 6: Kryss mot Chalonnes sur Loire & besök i Angers

  Vi har en skön dag ombord på båten när vi kryssar mot Chalonnes-sur-Loire. Väl framme gör vi en utflykt med buss till Angers, där vi besöker det fantastiska slottet med en unik samling av bonader. Måltiderna äter vi ombord och i kväll blir det underhållning ombord. 

  Utflykt till Angers (ca 4 h)
  Angers var huvudstad i den historiska Anjou-provinsen och ligger vid floden Maine vid utkanten av Loiredalen. Staden är charmig med korsvirkeshus och en katedral med dubbla spiror på 75 meter. Stadens stora sevärdhet är den mäktiga medeltida borgen Château d'Angers med sina 17 torn som ligger i stadens centrum. De 17 tornen är 60 meter höga och borgen är omgiven av en vallgrav som är 11 meter djup och 30 meter bred. Borgen byggdes mellan 1230-1240. Här beundrar vi den kända apokalypstapeten, en fransk svit av bonader från slutet av 1300-talet som gestaltar motiv ur Uppenbarelseboken. 
  Ca 6 mil.

  Kryss mot Chalonnes sur Loire & besök i AngersChateau d Angers
 • DAG 7: Heldgsutflykt i Loiredalen med slottsbesök

  Idag gör vi en heldagsutflykt i Loire-dalen med tema "slott". Lunchen intas på restaurang idag, men på kvällen njuter vi av den stora galamiddagen ombord. Under kvällen kryssar vi åter mot Nantes. 

  Slotten i Loire-dalen (ca 11 h)
  Med buss tar vi oss till slottet Château d'Azay-le-Rideau, byggt på en liten ön mitt i floden Indre. Slottet är ett franskt nationalmonument och har all den förfining som fanns under den franska renässansen. Vi går in i slottet och får en guidad tur via audioguides. Vi fortsätter till Villandry för lunch. Efter lunch kan du njuta av en promenad genom de vackra trädgårdarna som omger Château de Villandry. Trädgårdarna är i renässansstil och är skapade i raka mönster av buxbomshäckar. De är utspridda över ett imponerande område och trädgårdarna förenar estetik, mångfald och harmoni. Grönsaksodlingarna imponerar! 1934 utnämndes slottet i Villandry till "historiskt monunent" och liksom övriga slott i Loiredalen ingår det i  Unescos världsarvslista. Vi fortsätter till sagoslottet Château d'Ussé, som tros ha inspirerat Charles Perrault när han skrev "Törnrosa". 
  Ca 32 mil. 

  Heldgsutflykt i Loiredalen med slottsbesökChateau d Azay-le-Rideau
 • DAG 8: Flyg hem från Nantes

  Om flygtiderna tillåter det, får vi lite egen tid i Nantes. Med härliga resminnen, och säkert även någon flaska Muskadet, kommer vi åter till våra hemorter.
  Ca 2 mil.

  Flyg hem från NantesShopping i Nantes

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Oktober 2024

19/10
Se avresetider
Göteborg, LandvetterKryssning Loiredalen med Normandie (fr Göteborg), 8 d
Guide: Ewa Basilewsky
233 345:-Fåtal platser kvarSe avresetider
19/10
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupKryssning Loiredalen med Normandie (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Ewa Basilewsky
433 345:-Fåtal platser kvarSe avresetider
19/10
Se avresetider
Stockholm, ArlandaKryssning Loiredalen med Normandie (fr Stockholm), 8 d
Guide: Ewa Basilewsky
333 345:-Fåtal platser kvarSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Landvetter airport hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Kryssning
Kryssningar är generellt sett inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Ombord- och avstigning sker oftast via en ramp. På vissa kryssningsbåtar finns hiss, men hissen når inte alltid alla däck, t ex soldäck. På utflykter används buss för det mesta, men vi besöker ofta kulturmärkta städer med kullerstensgator. Vid några av våra utflykter går vi från fartyget till stadskärnan och man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Hotel des Quatrans
Hotel des Quatrans är perfekt beläget i centrala Caen. Här finns 47 bekväma rum och en loungebar att varva ner i med något gott att dricka. Receptionen har öppet dygnet runt och det är fritt wi-fi. Ho...
MS Loire Princesse
Kryssningsfartyget MS Loire Princesse seglar på den franska floden Loire. Ombord kan du njuta av en kunglig atmosfär samtidigt som du kan titta ut på de vackra slotten vi passerar. De allmänna utrymme...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 6