Skip to main content

Kryssning Grekiska öar med Celebrity Cruises

med Athen, Mykonos, Santorini m.fl.
 • Nyhet

Luta dig tillbaka och njut av en lyxig kryssning i Medelhavet med Celebrity InfinityCelebrity Cruises, som har tilldelas flera priser är ett rederi som förknippas med modern lyx och tilltalar den vuxna publiken. Ombord kan man förvänta sig av hög servicenivå, kulinariska upplevelser samt underhållning och restauranger i toppklass. Vi börjar vår resa med två nätter i Aten. En avkopplande resa med unika upplevelser, samtidigt som du njuter av kryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. Föredrar du att koppla av under dagarna vi är till havs, rekommenderas ett besök i fartygets lyxiga spa, poolområde, lounger m.m. 

Resrutt med Celebrity Infinity är:
Aten - Till havs - Efesos (Kusadasi), Turkiet  - Santorini - Mykonos - Volos - Thessaloniki - Kavala - Till havs - Aten

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Athen. Panoramatur och sedan gemensam middag på lokal taverna (M)
Dag 2: Utflykt till Nafplion med lunch (F,L)
Dag 3: Guidad rundtur till Akropolis samt vinprovning. Ombordstigning på Celebrity Infinity. (F,L,M)
Dag 4: Ute till havs. Ombord finns flertalet aktiviteter att roa sig med (F,L,M)
Dag 5: Efesos (Kusadasi), Turkiet. (F,L,M)
Dag 6: Utflykt i Santorini.  (F,L,M)
Dag 7: Mykonos, tid att utforska staden. (F,L,M)
Dag 8: Volos, tid att utforska staden. (F,L,M)
Dag 9: Utflykt i Thessaloniki. (F,L,M)
Dag 10: Kavala, tid att utforska staden. (F,L,M)
Dag 11: Ute till havs. Ombord finns flertalet aktiviteter att roa sig med (F,L,M)
Dag 12: Ankomst Athen och transfer till flygplatsen för avresa hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Inklusive Classic dryckespaket & Wi-Fi. Lite närmare inpå avresa men även också ombord, kommer det att vara möjligt att boka rederiets utflykter i de städerna där det inte är inkluderat något. Ex. i Mykonos och Volos. 

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med helpension inkluderat
 • Det bästa av Grekland
 • Athen, världens främsta arkeologiska lekplats
 • Mykonos, det populäraste ön i Kykladerna
 • Thessaloniki, friluftsmuseum för bysantinsk konst
 • Avkoppling ombord fartyget
 • Fler bilder

Karta

Hotell

Celebrity Infinity
Celebrity Infinity är ett modernt fartyg i Millennium klassen. Ombord på Celebrity Infinity möts du av elegans och trendig inredning med alla tänkbara faciliteter. Här finns flera restauranger, caféer...
H10 Casanova, Barcelona
H10 Casanova ligger i centrala Barcelona i en perfekt restaurerad 1700-talsbyggnad. Hotellet har eleganta rum, restaurang, en förtjusande loungebar ”Ona”, eget spa Despacio, mötesrum och Sky Bar-terra...
Vila Galé Ópera, Lissabon
Vila Galé Ópera är beläget precis framför floden Tejo och nära Lissabons kongresscenter och fritidsområdet Docas. På bara några minuter når du det monumentala området Belém och den portugisiska huvuds...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Portugal - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Portugal. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Portugal - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Portugal - Väder & klimat

  Portugal har ett medelhavsklimat och är ett av de varmaste länderna i Europa. I Azorerna och Algarve varierar klimatet från subtropiskt till tropiskt, medan bergsområdena i norr har snö.

 • Portugal - Valuta, växling & kreditkort

  Portugals valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Portugal. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Portugal - Transport & kommunikationer

  I Portugals större städer kan du enkelt ta dig runt med kollektivtrafik. Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på helger.

 • Portugal - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Portugal är +351. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Portugal - Shopping

  De mest köpta souvenirerna i Portugal är sardiner, snyggt förpackade konserverade sardiner, sardiner sydda i tyg och den portugisiska Dalahästen – Barcelostuppen. De stora varuhusen har vanligvis öppet hela dagarna medan mindre butiker kan hålla stängt mitt på dagen för siesta.

 • Portugal - Elektricitet

  230V samma som i Sverige, Adapter behövs inte.

 • Portugal - Tidsskillnad

  Portugal ligger en timma efter Sverige.

 • Portugal - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Portugisiska

 • Spanien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Spanien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  OBS! Vid utflykt till Gibraltar gäller pass!

 • Spanien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Spanien - Väder & klimat

  Iberiska halvön där Spanien ligger har mycket varierat klimat vilket gör att det går att resa till Spanien året runt. Längs norra kusten mot Biscayabukten är vädret milt och regnrikt under vintern och lite kyligt under sommaren. Det bergsrika inlandet där Madrid ligger kan vara mycket kallt och torrt på vintern men varmt och fuktigt på sommaren. Skillnad på dag- och nattemperatur i Madrid är hög utom sommartid då värmen sträcker sig över hela dygnet. Området längs Medelhavet och öarna i Medelhavet har ett subtropiskt klimat, med milda vintrar.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Spanien - Valuta & växling

  Spaniens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Spanien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa.
  Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger i Spanien. Kom ihåg att kredit kort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Spanien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Spanien är +34. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Spanien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mellan 14:00 till 17:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. Spaniens största varuhuskedja är El Corte Ingles som finns i många av de större städerna. På den lokala marknaden finner du gott om matvaror, färska frukter, kryddor och lokala viner.

 • Spanien - Elektricitet

  I Spanien är det 230 V. Uttagen ser likadana ut som i Sverige så adapter behövs inte.

 • Spanien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige (undantag Kanarieöarna, -1 timma).

 • Spanien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Vanligtvis brukar man lämna ca 10% i dricks.
  Språk: Spanska, katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8