Skip to main content

Kryssning Grekiska öar med Celebrity Cruises

med Aten, Mykonos, Santorini m.fl.
 • Nyhet

Följ med på en lyxig kryssning med Celebrity Infinity och se det bästa av Grekland. Celebrity Cruises, som har tilldelas flera priser är ett rederi som förknippas med modern lyx och tilltalar den vuxna publiken. Ombord kan man förvänta sig av hög servicenivå, kulinariska upplevelser samt underhållning och restauranger i toppklass. Vi börjar vår resa med två nätter i Aten innan vi kliver ombord på vårt fartyg för en 9-nätters kryssning med strandhugg i Thessaloniki, Santorini, Mykonos m.fl. Vi kommer även till Kusadasi som ligger på den turkiska västkusten och besöker ruinstaden Efesos. En avkopplande resa med unika upplevelser, samtidigt som du njuter av kryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. Föredrar du att koppla av under dagarna vi är till havs, rekommenderas ett besök i fartygets lyxiga spa, poolområde, lounger m.m. 

Resrutt med Celebrity Infinity är:
Aten - Till havs - Efesos (Kusadasi), Turkiet  - Santorini - Mykonos - Volos - Thessaloniki - Kavala - Till havs - Aten

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Aten. Panoramatur och sedan gemensam middag på lokal taverna (M)
Dag 2: Utflykt till Nafplion med lunch (F,L)
Dag 3: Guidad rundtur till Akropolis samt vinprovning. Ombordstigning på Celebrity Infinity. (F,L,M)
Dag 4: Ute till havs. Ombord finns flertalet aktiviteter att roa sig med (F,L,M)
Dag 5: Utflykt i Kusadasi, Turkiet. Besök till ruinstaden Efesos (F,L,M)
Dag 6: Vinprovning i Santorini.  (F,L,M)
Dag 7: Mykonos, tid att utforska staden. (F,L,M)
Dag 8: Volos, egen tid att utforska staden. (F,L,M)
Dag 9: Utflykt Thessaloniki. (F,L,M)
Dag 10: Utflykt i Kavala och antika staden Filippi (F,L,M)
Dag 11: Ute till havs. Ombord finns flertalet aktiviteter att roa sig med (F,L,M)
Dag 12: Ankomst Aten och transfer till flygplatsen för avresa hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Inklusive Classic dryckespaket & Wi-Fi. Lite närmare inpå avresa men även också ombord, kommer det att vara möjligt att boka rederiets utflykter i de städerna där det inte är inkluderat något.

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,48 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med helpension inkluderat
 • Det bästa av Grekland
 • Athen, världens främsta arkeologiska lekplats
 • Mykonos, det populäraste ön i Kykladerna
 • Thessaloniki, friluftsmuseum för bysantinsk konst
 • Avkoppling ombord fartyget
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Aten t/r inkl. flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Transfers med buss
 • 2-bäddsrum (2 nätter i Aten)
 • 2-bäddshytt (9 nätter på Celebrity Infinity)
 • 11 frukostar, 10 luncher, 10 middagar
 • Classic dryckespaket på kryssningen inkl. Wi-Fi och dricks ombord
 • Panoramatur i Aten
 • Utflykt Thessaloniki
 • Utflykt Santorini med vinprovning (3 viner)
 • Utflykt i Kavala
 • Utflykt i Kusadasi/Efesos
 • Utflykt Nafplion & vinprovning
 • Utflykt Akropolis
 • Inträde till arkeologiska museet i Thessaloniki
 • Inträde till arkeologiska platsen i Filippi, Kavala
 • Inträde till Akropolis arkeologiska plats och New Acropolis Museum

Tillägg

 • Dubbelrum/dubbelhytt utsides 3 700:-
 • Enkelrum/enkelhytt insides 14 512:-
 • Dubbelrum/dubbelhytt med balkong 15 400:-
 • Enkelrum/enkelhytt utsides 16 100:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Utflykter

 • Utflykt Mykonos
  Utflykt Mykonos Utflykt Mykonos, 4 timmar
  Vi börjar turen med att utforska ön med bussen, besöka några av de mest kända stränderna och det inre landskapet. Vi kommer att se fiskare och kaikia, små traditionella fiskebåtar, kapell och hus byggda i typisk kykladisk stil. Vi kommer även att stanna till i Mykonos andra huvudby, Ano Mera.
  Pris: 950:-

Dagsprogram

 • Dag 1: Flygresa till Aten

  Under dagen landar vi på Atens flygplats, där en buss och vår guide väntar på att ta oss in till vårt hotell beläget i stadens hjärta. Vi bor på två olika hotell i oktober: Titania Hotel och Moxy City Athens.

  På vägen in till centrum får vi ett första intryck av den sprudlande miljonstaden. Vi får lite tid att upptäcka på egen hand och därefter görs en panoramatur, som avslutas med gemensam middag i mysiga Plaka, "Gudarnas kvarter".

  Flygresa till AtenStadsbild Aten Foto: Celebrity Cruises
 • Dag 2: Utflykt till Nafplion & vinprovning

  Förmiddagen tillägnar vi Nafplion, en av landets mest romantiska städer, som breder ut sig i den vackra Argolisbukten. Vi strosar en stund längs stadens mysiga gränder, som kantas av venetianska byggnader och neoklassicistiska hus från kung Ottos era. Från klipporna ovanför kastar forten Akronafplia och Palamidi ett vakande öga.

  Vi kommer så till Nemea, känt från den grekiska mytologin, men också Greklands främsta rödvinsappellation. Här har man odlat vin sedan antiken. Efter en rundvisning på en av vingårdarna provar vi några viner och serveras därefter lunch. Till vinerna serveras vi lokala produkter som ost, bröd, olivolja med druvsirap från Agiorgitiko druvan som är näst mest odlade druvan i Grekland.

  Utflykt till Nafplion & vinprovningVy över Nafplion från Palamidislottet Foto: Pixabay
 • Dag 3: Aten med Akropolis & ombordsstigning

  Under en guidad rundtur ska vi idag lära känna Aten, staden som mer än någon annan plats format den västerländska civilisationen. Det är med andakt vi närmar oss Akropolisklippan och dess magnifika marmortempel. Uppförda på 400-talet f.Kr. av den store statsmannen Perikles med hjälp av skulptören Fidias, står de monument över den tid då demokratin föddes, individen stärktes – genom filosofer som Sokrates och Platon, och konsten, arkitekturen och teatern blomstrade. Från det berömda Parthenontemplet, dedikerat gudinnan Athena, blickar vi ut över Aten.

  Vi besöker även det nya fina Akropolismuseet och Areopagen, varifrån aposteln Paulus talade till atenarna, liksom det kolossala Zeustemplet, färdigställt av kejsar Hadrianus. Antikens Aten må vara i fokus, men vi möter förstås också det moderna Aten. 

  Lagom till lunch åker vi vidare till kryssningsterminalen. Vid ankomst checkar vi in på vårt kryssningsfartyg Celebrity Infinity, som blir vårt hem under de närmsta 9 nätterna på kryssningen. Efter att vi har blivit tilldelade våra hytter kanske vi vill strosa runt lite och ta en bit mat i någon av de restaurangerna/caféerna som är inkluderade eller bekanta sig med fartyget? På kvällen samlas vi för ett kort välkomstmöte innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

  Aten med Akropolis & ombordsstigningAkropolis i Aten
 • Dag 4: Dag till havs

  Idag är vi till havs och tar tid att ladda om till nästa äventyr. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa.

  På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina SPA-avdelning. (För behandlingar betalar man extra).

  På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

  Dag till havsCelebrity Infinity Foto: Celebrity Cruises
 • Dag 5: Utflykt i Efesus (Kusadasi), Turkiet

  En gång huvudstaden i den romerska provinsen Anatolien, även kallad Mindre Asien, är denna kuststad nu en arkeologs dröm. Ruinerna i Efesos, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, imponerar även på de som är bekanta med världens andra antika städer. Även om utgrävningar har pågått i 150 år, har bara 20 procent av staden avslöjats. Detta före detta grekiska bank- och handelscentrum är rikt på historiska platser, inklusive den stora teatern, Hadrianus tempel och Artemis tempel, ett av den antika världens sju underverk. På denna kryssning kan vi beundra Celsus biblioteket – byggt 117 e.Kr. – som består av höga kolonner framhävda av statyn av vishetens gudinna.

  Tillsammans med vår guide kommer vi att besöka den världsberömda antika platsen Efesos och även ett besök på Jungfru Marias hus och St. Jean. Efter en gemensam god lunch kommer vi även under vår rundtur att besöka lokala hantverkare (matta, smycken, läder..) och kanske hitta en och annan souvenir att ta med hem...

  Utflykt i Efesus (Kusadasi), TurkietHadrians tempel i Efesos Foto: Pixabay
 • Dag 6: Utflykt Santorini med vinprovning

  Här på ön Santorini hittar du en klassisk grekisk havsbild – vitkalkade hus med havsblåa tak. Detta är en skattkammare för både professionella och amatörarkeologifantaster, med platser som inkluderar gravar som går tillbaka till 900-talet och Apollons helgedom. På många sätt kan Santorini betraktas som en explosiv plats, eftersom dess terrasserade samling av hem och väderkvarnar ligger på en kaldera - en enorm bassäng som bildas av en vulkan som bryter ut. Öns vulkaniska förflutna har också producerat läckra druvor för utmärkta viner som är väl värda att undersöka när du är på din Santorini-kryssning. 

  Idag skall vi på en gemensam utflykt som börjar uppe på toppen av linbanan, som är den huvudsakliga transporten från hamnen till staden Fira. Vi utforskar några av de vackraste delarna av Santorini som Fira, öns pittoreska huvudstad, Oia som är en av de mest kända platserna på ön och den traditionella byn Megalochori. Vi gör ett besök på en lokal vingård och lär oss lite mer om hur vin tillverkas i Santorini. Vi återvänder genom den vackra landsbygden till Fira. Här har vi kanske en stund över att koppla av med en god kopp kaffe eller bara njuta av den magnifika panoramautsikten över vulkanön.

  Utflykt Santorini med vinprovningSantorini Foto: Celebrity Cruises
 • Dag 7: Mykonos

  Mykonos är känt för sina vitkalkade byar beströdda med blått och jadegrönt. Det är också känt för sitt sofistikerade nattliv. Den populäraste ön i Kykladerna är myllrande av aktivitet, översvämmad av vackra gränder och hem till lockande sandstränder.

  Denna dag finns möljighet att följa med på en utflykt för den som vill.

  Mykonos utflykt, 4 timmar (tillägg 950:- ) se mer under "Ingår och tillägg"
  Vi börjar turen med att utforska ön med bussen, besöka några av de mest kända stränderna och det inre landskapet. Vi kommer att se fiskare och kaikia, små traditionella fiskebåtar, kapell och hus byggda i typisk kykladisk stil. Vi kommer att stanna till i Mykonos andra huvudby, Ano Mera. Bara 6 km från staden, där vi har tillräckligt med tid för en promenad runt det traditionella torget. Vi kommer att besöka klostret Ano Mera och lära oss om dess historia. Nästa stopp är Kalafatis-stranden där det finns tid att koppla av lite och ta en kaffe eller en förfriskning (ingår ej i priset), innan vi går tillbaka för att påbörja stadsrundturen. Vi börjar med att gå de små och smala gatorna, där vi har många möjligheter att ta fina foton av labyrinten och vackra snövita hus. Naturligtvis kommer vi att se de berömda väderkvarnarna och hitta Petros, den berömda pelikanen, Mykonos maskot. Vi avslutar vandringsturen vid Lilla Venedig.

  MykonosMykonos, lokal taverna Foto: Celebrity Cruises
 • Dag 8: Volos

  Volos, Greklands nyaste hamnstad, ligger vid foten av berget Pelion och den innersta punkten i Pagasetiska viken. Som ett viktigt industricentrum och bro mellan Europa och Asien erbjuder denna livliga destination vid havet många saker att upptäcka - lokala kulturaktiviteter, museer, kaféer, restauranger och ett spännande nattlivsområde. 

  En måste-uppleva lokal favorit? En lång lunch på en "tsipourodika", en typ av mysig fiskkrog. Här kan du njuta av "tsipouro", den berömda lokala druvdestillerade spriten, och små tallrikar med färska skaldjurssnacks. Andra framhävda attraktioner inkluderar att gå på Centaur's Path - varifrån den mytiska historien om Centaur föddes - Pelion Railway, Anavros Park vid havet, slottet Volos, Diminis arkeologiska plats och Athanasakeions arkeologiska museum i Volos.

  VolosVolos Foto: Pixabay
 • Dag 9: Utflykt i Thessaloniki

  Vi inleder vår rundtur från Thessalonikis hamn tillsammans med en lokalguide. Under utforskningen kommer vi att besöka några av stadens mest ikoniska platser, såsom Vita tornet, Galeriusbågen, Rotundamonumentet, Gamla stan (Ano Poli) med stadsmuren och Demetrius bysantinska kyrka inklusive dess krypta. Dessutom kommer vi att få möjlighet att utforska Thessalonikis arkeologiska museum för att fördjupa oss i stadens rika historia.

  Den näst största staden i Grekland, Thessaloniki, har så mycket att göra – skönhet, historia, kultur och helt fantastisk utsikt över havet. En av dess mest kända platser är det ikoniska Vita tornet som är från 1500-talet och byggdes som en del av stadens befästning. Bege dig till toppen av den för en vidsträckt utsikt över staden, den skimrande bukten och de omgivande kullarna. Thessaloniki är praktiskt taget ett friluftsmuseum för bysantinsk konst, och erbjuder många möjligheter att promenera bland 400-talskyrkor, arkeologiska platser, ett 1200-talsbadhus, arkeologiska museer och museer för samtida konst.

  Utflykt i ThessalonikiThessaloniki Foto: Pixabay
 • Dag 10: Kavala med utflykt till Filippi

  Inbäddad i den nordöstra kusten av Greklands fastland, strax nedanför den bulgariska gränsen, har staden Kavala på en sluttning utsikt över Egeiska havet och är östra Makedoniens största hamn. Kavala erbjuder en överraskande blandning av historia, kultur och arkitektur – arkeologiska platser, monument, kullerstensgator, träbalkonger kantade av blommor, färgglada palats och fästningar på en kulle – såväl som olika landskap som frodiga våtmarker, laguner, insjöar, stränder och mångsidig flora och fauna.

  Vi kommer att njuta av Kavalas välkomnande klimat, som håller sig varmt och tempererat hela året. Med en kulinarisk scen som förenar öst och väst kommer vi att uppleva traditionell och modern mat med ingredienser som små lokala producenter hämtar från de närliggande bergen, havet och vingårdarna. Med allt som Kavala erbjuder är det lätt att se varför människor snabbt blir kära i denna kuststad.

  Vi sätter segel från hamnen i Kavala med destination Filippis arkeologiska platser. Grundat av kung Filip II av Makedonien, far till Alexander den store, utgör Filippi ett fascinerande friluftsmuseum där olika epoker sammanflätas – från den hellenistiska och romerska eran till de kristna, bysantinska och muslimska perioderna. Utgrävningar pågår fortfarande, vilket kontinuerligt berikar de europeiska museerna med värdefulla utställningar inom världsarkeologi.

  År 49 e.Kr. besökte aposteln Paulus platsen, och detta markerade början på en period av betydelsefulla händelser som skulle ha en outplånlig inverkan på världsreligionens historia. Under sitt besök döpte aposteln en kvinna vid namn Lydia, vilket blev det första dopet av en kvinna i Europa. Lydias hemkyrka blev därmed den första kyrkan i Europa. Ett kapell har uppförts för att hedra heliga Lydia och fungerar som en viktig plats som drar till sig troende från alla hörn av världen.

  Kavala med utflykt till FilippiKavala Foto: Pixabay
 • Dag 11: Dag till havs

  Idag är vi till havs och tar tid att ladda om till nästa äventyr. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa.

  På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina SPA-avdelning. (För behandlingar betalar man extra).

  På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

  Dag till havs
 • Dag 12: Flyg hem från Aten

  Vår härliga resa går mot sitt slut. Efter en god frukost beger vi oss mot flygplatsen för vår hemresa.

  Flyg hem från AtenAkropolis i Aten Foto: Celebrity Cruises

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Oktober 2024

15/10
Se avresetider
Stockholm, ArlandaKryssning Grekiska öar (fr Stockholm), 12 d
Guide: Mona Håkansson
Fullbokad, väntelista34 495:-Boka på väntelistaSe avresetider
15/10
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Kryssning Grekiska öar (fr Köpenhamn), 12 d
Guide: Mona Håkansson
Fullbokad, väntelista34 795:-Boka på väntelistaSe avresetider
15/10
Se avresetider
Göteborg, LandvetterKryssning Grekiska öar (fr Göteborg), 12 d
Guide: Mona Håkansson
Fullbokad, väntelista35 795:-Boka på väntelistaSe avresetider
15/10
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Kryssning Grekiska öar med boende på Moxy Athens City (fr Stockholm), 12 d
Guide: Mona Håkansson
Mer än 436 995:-BokaSe avresetider
15/10
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Kryssning Grekiska öar med boende på Moxy Athens City (fr Köpenhamn), 12 d
Guide: Mona Håkansson
Mer än 437 995:-BokaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Scandic Landvetter, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Kryssning
Kryssningar är generellt sett inte anpassade för funktionshindrade personer. Ombord- och avstigning sker oftast via en ramp. På vissa kryssningsbåtar finns hiss, men hissen når inte alltid alla däck, t ex soldäck. På utflykter används buss för det mesta, men vi besöker ofta kulturmärkta städer med kullerstensgator. Vid några av våra utflykter går vi från fartyget till stadskärnan och man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Celebrity Infinity
Celebrity Infinity är ett modernt fartyg i Millennium klassen. Ombord på Celebrity Infinity möts du av elegans och trendig inredning med alla tänkbara faciliteter. Här finns flera restauranger, caféer...
Moxy Athens City, Aten
Moxy Athens City är en modernt hotell beläget i stadens historiska centrum, en kort promenad från Akropolis och den gamla staden Plaka. Det familjevänliga hotellet har ett centralt historiskt läge, vi...
Titania Hotel, Aten
Titania Hotel är beläget i hjärtat av Aten vilket gör hotellet till en perfekt utgångspunkt för utforsking av staden, många populära sevärdheter ligger med korta gångavstånd från hotellet. På takvånin...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 6