Skip to main content

Nyårskryssning med festligt firande på Rhen

med vinprovning i Alsace, Rhen & Pfalz!

Fira ett festlig nyår ombord på ett flodkryssningsfartyg! Här kombinerar vi en romantisk flodkryssning på Rhen med härliga upplevelser i tre länder - Tyskland, Frankrike och Schweiz! Vi njuter av vinprovningar i kända vinområden och vi besöker också det kända Bilmuséet i Mulhouse, med bl a den största samlingen av Bugatti. Ta semester från nyårsbestyr och njut i stället av att kryssa fram i stilla mak, genom mjuka krökar och lummiga stråk, sippandes på ett glas vin. 

Programmet i korthet 

Dag 1: Flyg till Frankfurt.Tyska vinvägen med vinprovning. Ank båt i Strasbourg. Drink & middag ombord. (M)
Dag 2: Skön dag på båten. Ank. Rüdesheim & vinprovning. Nyårsfirande ombord. (F,L,M)
Dag 3: Skön dag på båten. Kl 15 avstigning Strasbourg. Hotell i Strasbourg och ledig kväll. (F,L)
Dag 4: Alsace vinväg med vinprovning. Bilmuséet i Mulhouse. Ank. Zürich. (F,L)

Dag 5: Ledig fm i Zürich. Besök Lindt choklad. Kvällsflyg hem från Zürich. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

Höjdpunkter

 • Världens största chokladbutik i Zürich!
 • En bekväm kryssning med mat och dryck inkluderat
 • Ett festligt nyårsfirande ombord på La Boheme
 • Att få smaka av viner från Rhen, Alsace & Pfalz
 • Pittoreska Rüdesheim med Drosselgasse
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Frankfurt & vinprovning - Strasbourg

  Med flyg anländer vi under morgonen till Frankfurt. Vi inleder vår resa med att uppleva den Tyska vinvägen. Vi njuter av himmelska vyer och passerar vingård efter vingård. Självklart stannar vi till på en av vingårdarna för att få njuta av en vinprovning.

  Vi fortsätter till Strasbourg där vi ska kliva ombord på kryssningsfartyget som blir vårt ”flytande hem” de kommande dagarna. Efter att vi tilldelats våra hytter hälsas vi välkomna av besättningen med en välkomstdrink innan middagen serveras. Under kvällen lättar vi ankar och färdas under natten mot Breisach.
  Ca 32 mil.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Flyg till Frankfurt & vinprovning - Strasbourg
 • DAG 2: Strasbourg - Rüdesheim & festligt nyårsfirande

  Under förmiddagen kryssar vi längs de magnifika landskapen i den romantiska Rhendalen,. Vi passerar St. Goarshausen med borgarna "katt" och "mus" och systerstaden St Goar på andra sidan och skymtar snart den mytomspunna Loreley-klippan, där enligt sägen en vacker, skönssjungande sjöjungfru fick skepp att förlisa med sin sång. De välrenommerade vinorterna avlöser varandra. På sluttningarna klamrar sig vinrankorna fast i väntan på att bidra till regionens gyllene nektar; riddarborgar stöpta i historia "vaktar" på strategiska krön. Under eftermiddagn angör vi den välkända vinorten Rüdesheim, där vi ska gå iland för att provsmaka några av de utsökta vinerna hos en vinproducent. Självklart tar vi en sväng på berömda Drosselgasse, där det är tätt mellan vinstugorna och stämningen är på topp. Vi lämnar Rüdesheim kl 19 och det drar ihop sig för festligt nyårsfirande ombord och dans! Gott Nytt År!

  Strasbourg - Rüdesheim & festligt nyårsfirandeSlott Ehrenfels Foto: Haubtmann
 • DAG 3: Rüdesheim - Strasbourg

  Innan vi kliver av båten i Strasbourg njuter vi av en sista lunch ombord. Vi tar avsked av vårt flytande hem och beger oss vidare mot vårt hotell för natten, på torra land i Strasbourg. Vi bor på Le Grand Hotel i Strasbourg, som ligger mitt emot Strasbourg centralstaion. Eftermiddagen och kvällen är fri att njuta av Strasbourg på egen hand.

  Det ligger en romantisk atmosfär över den franska staden Strasbourg. Här kan du strosa omkring i den pittoreska stadsdelen Petite France, korsa dess broar, gå längs dess kajer och förundras över korsvirkeshusens skönhet. Genom staden rinner floden III.

  Rüdesheim - StrasbourgStrasbourg i julskrud
 • DAG 4: Strasbourg - Alsace vinväg - Zürich

  Efter frukost beger vi oss ut på Alsace berömda vinväg. De tyska influenserna är tydliga, men så har ju också Alsace vandrat fram och tillbaka mellan Tyskland och Frankrike genom hela sin historia. Här i gränslandet mellan Vorgesernas bördiga sluttningar och Rhen ligger de måleriska vinbyarna sida vid sida. Vi besöker någon av de kända vinbyarna längs "Route de Vin", där trånga, vinglande kullerstensgränder, och vackra korsvirkeshus med pelargonieprydda balkonger ger en förtjusande inramning. Hos en anrik vinproducent provsmakar vi några av de goda vinerna. 

  Vi fortsätter till Mulhouse där vi inleder med lunch på världens största bilmuseum - The Cité de l'Automobile. Mätta och belåtna får vi en rudntur i samlingen som omfattar över 500 fordon, från mästerverk till sportbilar från 1878 till idag. Museet innehåller bl a den största och mest omfattande samlingen Bugatti-fordon i världen. Vi når snart den schweiziska gränsen och passerar Basel, som är Schweiz tredje största stad. Siktet är inställt på Zürich, Schweiz största stad, som ligger vackert vid sjön Zürich och floden Limmat, inramad av de schweiziska alperna. Vi bor på designhotellet Motel One, med utmärkt läge, endast 600 meter från torget Paradeplatz och shoppingstråket Bahnhofstrasse.
  Ca 26 mil.

  Strasbourg - Alsace vinväg - ZürichBil-museet i Mulhouse
 • DAG 5: Zürich - Lindt choklad - flyg hem

  Förmiddagen har vi på egen hand i Zürich, vars historia går tillbaka till romarna och är rik på kultur och traditioner. Upptäck gärna....

  Vår chartrade buss hämtar oss och vi beger oss till Lindt Chokladmuseum, med världens största chokladbutik. Här upplever vi chokladens värld, med en interaktiv chokladrundtur och vi ser den spektakulära Lindt-chokladfontänen. Visste ni att schweizare äter mest choklad per capita i världen? Choklad är ett schweiziskt kulturarv.

  Efter ett intressant besök fortsätter vi till Zürich flygplats och våra flyg mot Skandinavien. 
  Ca 5 mil. 

  Zürich - Lindt choklad - flyg hemLindt choklad museum i Zürich

Karta

Hotell

MS La Boheme
Bekvämt flodfartyg byggt 1995 och renoverat 2011. Kapacitet för 158 passagerare som upptar 79 hytter. På övre däck ligger restaruangen där delikat mat serveras med utsikt genom stora fönster. På övre...
Motel One Zurich
Motel One Zurich är ett designhotell beläget i hjärtat av Zürich nära den botaniska trädgården Schanzengraben. Inredningsstilen i hotellet är inspirerad av de schweiziska alperna och baren har låtit s...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

 • Schweiz - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Schweiz. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Schweiz - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Schweiz - Väder & klimat

  Schweiz har ett övergångsklimat som styrs av atlantiska luftmassor från väster, kontinentala från öster, medelhavsluft från söder och Mellaneuropas lågtryck från norr. Landet kan delas in i fyra klimatregioner: sydlandet, Alperna, Mittelland och Jurabergen.

 • Schweiz - Valuta, växling & kreditkort

  Schweiz valuta är Schweizisk franc (CHF). 
  Det går bra att växla hemma innan avresa. Du kan även ta ut pengar på plats i en bankomat. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Schweiz - Telefon & internet

  Den internationella landskoden till Schweiz är +41. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Schweiz - Shopping

  Choklad, ostar och klockar är populära produkter att inhandla under en resa till Schweiz. Det är en relativt hög prisnivå på shoppingen i Schweiz, men även god kvalitet. 

 • Schweiz - Elektricitet

  220/230V, ingen adapter behövs. 

 • Schweiz - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Schweiz. 

 • Schweiz - Allmänt

  Dricks: Oftast läggs en serviceavgift till på notan, det räcker därför att runda upp om man är nöjd med servicen.

  Språk: I Schweiz har man hela fyra officiella språk, tyska, franska, italienska och rätoromanska. 

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 6