Skip to main content

Paris - med tåg från London under Engelska kanalen

London och Paris - två världsmetropoler med en alldeles speciell dragningskraft, platser man kan återvända till om och om igen utan att tröttna! Vi inleder med en heldag i det ständigt trendiga London. Till Paris, som är huvudfokus för vår resa, tar vi oss med tåg under Engelska kanalen. Här i romantikens stad med avenyer och boulevarder planerade som himlavalvets stjärnsystem tillbringar vi tre dagar. Stadsrundtur, besök på Louvren och en båttur på Seine står bland annat på programmet. Och för de som önskar ser vi en show på klassiska Moulin Rouge!

Guide på resan är Bodil Braun.

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till London. Guidad stadsvandring. (M)
Dag 2: Eurostar-tåg till Paris. Lättare måltid på tåget. Ankomst till Paris. (F,M)
Dag 3: Guidad stadsrundtur i Paris. Eftermiddagen fri alt. show på Moulin Rouge (tillägg). (F,L)
Dag 4: Besök till Louvren. Båttur på Seine. (F,M)
Dag 5: Hemresa. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till London och hem från Paris inkl flygskatter
 • Tåg London – Paris (Standard premium tickets)

 • Logi i 2-bäddrum med dusch/wc (1 natt London, 3 nätter Paris)

 • 4 frukostar

 • Mellanmål och dryck på tåget London – Paris

 • Miniflaska champagne på båttur

 • 1 lunch

 • 3 middagar

 • Stadsrundtur i London & Paris

 • Kvällstur med båt på Seine

   

Tillägg

 • Enkelrum 2.500 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr
 • Moulin Rouge, show ca 109€, VIP inkl ½ fl mousserande vin 220€

 • Ev utflykter som vår guide arrangerar

   

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till London. Stadsrundtur med lokalguide

  På förmiddagen landar vi i London, där en buss väntar på att ta oss in till centrala London. Ackompanjerade av en lokalguide får vi en introduktion till denna världsmetropol och några av dess berömda monument. Mängder av historiska byggnader och skatter från olika epoker vittnar om Londons tusenåriga ställning som säte för de brittiska monarkerna och centrum för handel och ekonomi. Big Ben, Tower of London (Towern); som Vilhelm Erövraren lät uppföra efter sin kröning 1066, Tower Bridge, Buckingham Palace, Westminster Abbey - listan över sevärdheter kan göras mycket längre!

  Efter incheckning på trevliga Lancaster Gate Hotel, centralt beläget strax ovanför Kensington Gardens och Hyde Park, är eftermiddagen fri för egna strövtåg. Det världsberömda varuhuset Harrods i Knightsbridge och tjusiga Fortnum & Mason - etablerat 1707, lockar säkert, liksom det rika utbudet av affärer längs Oxford respektive Regent Street. Kanske passar du också på att besöka det bohemiska Notting Hill, odödliggjort genom filmen med samma namn? Alternativt dedicerar man tiden till något av Londons fantastiska museer, t ex British Museum, som är världens äldsta museum. Ta del av folkvimlet i Covent Garden, strosa i Londons praktfulla parker och/eller åk en tur med en klassisk röd dubbeldäckare - du bestämmer själv! Gemensam middag på en restaurang nära hotellet. Ca 9 mil med buss.

  Beefeater, foto: photolibrary.com. Tower Bridge, foto: ©VisitBritain/Ben Johnson. Pall Mall, foto: VisitBritain/Philipp Pley
 • Dag 2: London-Paris med tåg Eurostar

  Efter en fri förmiddag i London tar vi oss mitt på dagen med buss till tågstationen St Pancras International, ett mästerverk i viktoriansk gotisk arkitektur och en av de elegantaste stationerna i världen. De som sett Harry Potter och Hemligheternas kammare känner sannolikt igen exteriören.

  Med våra standard premium-biljetter, som inkluderar en lättare måltid och dryck serverat vid din plats, går vi ombord på Eurotar-tåget till Paris. Genom grevskapet Kent och tunneln under Engelska kanalen susar vi fram mot Paris. Efter ca 2 timmar och en kvart ankommer vi till Gard du Nord, där en buss väntar på att ta oss vidare till 4-stjärniga Mercure Paris Bastille Marais, centralt beläget, i fascionabla Marais - Paris äldsta kvarter, som breder ut sig mellan 3:e och 4:e arrondissementen. En god middag avrundar dagen.

  Triumfbågen vid Paris paradgata Champs-Élysées.
 • Dag 3: Paris - stadsrundtur & Moulin Rouge (tillägg)

  På förmiddagen ska vi tillsammans med en svensktalande lokalguide bekanta oss med Paris, vars historia börjar på ön Ile de la Cité. Vi njuter av de tjusiga perspektiven utmed Seine, som delar staden i Högra stranden (Rive Droîte) och Vänstra stranden (Rive Gauche). Eiffeltornet, som uppfördes till världsutställningen 1889, katedralen Notre-Dame - där vi påminns om Victor Hugos berömda roman om den vanskapte ringaren Quasimodo, och Triumfbågen är bara några av Paris vackra "anletsdrag". På magnifika Place de la Concorde mötte Marie Antoinette och Ludvig XVI giljotinens vassa klinga. Härifrån löper den berömda avenyn Champs-Élysées, medelpunkt för såväl fransk nationalyra som lyxbutiker och restauranger.

  Vår rundtur avslutas med en gemensam lunch och därefter disponeras dagen fritt. De som vill följer med vår guide Bodil till Montmartre för middag (ingår ej) på en trevlig taverna. Via ett antal trappor tar vi oss upp till den berömda vita basilikan Sacré-Coeur på toppen av La Butte, stadens högsta punkt. Härifrån bjuds vi en vidunderlig utsikt över Paris. Vi beundrar gatukonsten på det pittoreska torget Place du Tertre, som sjuder av liv. Här flanerar du i vindlande gränder och prång, i miljöer välbekanta från filmen ”Amélie från Montmartre”. På 15 rue Lepic ligger Amélies café.

  För de som önskar kröner vi kvällen med en färgsprakande show på Moulin Rouge (tillägg fr ca 109 €), Paris klassiska nöjespalats, förevigat av Toulouse-Lautrec. Högsparkande nummer utlovas!

  Eiffeltornet reser sig över Paris takåsar.
 • Dag 4: Louvren & båttur på Seine

  Första halvan av dagen är "ledig" för shopping, museibesök och andra aktiviteter. Med fördel flanerar du längs med Seine, där bouquinister och caféer samsas med kurtiserande par. Paris äldsta bro Pont Neuf leder dig över till den Vänstra stranden och vidare in i de bohemiska Latinkvarteren. I detta författarnas och konstnärernas kvarter, ligger också det berömda universitetet Sorbonne, ett av Europas äldsta. Inte långt därifrån breder den vackra parken Jardin du Luxembourg ut sig. På Boulevard St-Germain ligger Café de Flore och Les Deux Magots, som frekventerades av Wilde, Hemingway, Picasso m fl. Här sågs också intellektuella som Camus och Sartre inbegripna i diskussioner.

  Eftermiddagen tillbringar vi på Louvren. Den monumentala ingången i form av en glaspyramid ger ljus åt det berömda museets underjordiska del. Utrustade med audioguides tar vi del av de imponerande samlingarna som bl a rymmer verk av alla de stora mästarna, däribland Leonardos Mona Lisa.

  Kvällen förgylls med en båttur på Seine, under vilken vi skålar i Champagne, och en gemensam middag på en restaurang.

  Louvren med glaspyramiden. Foto: Atout France/Maurice Subervie
 • Dag 5: Fri tid eller utflykt till Versailles (tillägg). Flyg hem från Paris

  Då våra flyg lyfter först under eftermiddagen och kvällen får vi tid att njuta av Paris även denna dag. Vid intresse arrangerar vår guide en utflykt till solkungen Ludvig XIV:s grandiosa slott i Versailles (tillägg), som påbörjades 1668. Ludvig sökte en plats nära Paris där han kunde undkomma stadens oroligheter och styra en fransk regering. Med faderns enkla jaktstuga som utgångspunkt växte ett rikt utsmyckat slott med kolossala mått och fantastiska trädgårdar fram. Försedda med audioguides vandrar vi runt i de praktfulla gemaken och salarna, däribland Ludvig XIV:s svit och den berömda spegelsalen, där fredsfördraget som markerade slutet på första världskriget signerades. Vi strosar också i trädgårdarna, där vi får uppleva musik komponerad på Ludvig XIV:s tid! Ca 6-10 mil.

  Versailles. Foto: Atout France/Hervé Le Gac
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 3