Skip to main content

Midsommar på Stenungsbaden

med Smögen & Marstrand

Detta är en resa som vi bara inte kan ta bort ur vårt program! Tjörnborna firar midsommar på gammaldags vis. Det är vi tacksamma för! Vid Bräcke Hembygdsmuseum, mitt på ön, spelar musiken upp och ”flickorna har blommor i håret”. Det är lätt att bli lyrisk när ”solen står på Orrberget” och ”havet ligger blankt som ett nybonat golv”. Det gör det ofta i Bohuslän! ”Sommar’n är här!”

Programmet i korthet

Dag 1: Buss till gemytligt midsommarfirande på Tjörn med sillunch. Midsommarmiddag (L,M)
Dag 2: Utflykt till Smögen via Tjörn & Orust  (F,M)
Dag 3: Rundtur på Marstrand. Hemresa. (F,L)

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Höjdpunkter

 • Genuint midsommarfirande på Tjörn
 • Vackert belägna Stenungsbaden
 • Den Bohuslänska skärgården
 • Ön Marstrand med sin fästning
 • Fler bilder
 • Bäst av alla resebolag vi åkt med. En sak vi tyckte var bra vi fick våra sittplatser tilldelade före resan.
 • Till och med vädret hade ni lyckats få perfekt.
 • Hela resan var bra planerad med trevliga dagsturer, lunch och fikapauser.
 • Maten var mycket god!
 • Guiden var mycket professionell med stor fingertoppskänsla, äkta vänlighet och mycket uppmärksam. Guidning med info om såväl historia som nutid gjordes mycket bra..

Dagsprogram

 • DAG 1: Midsommarafton: Malmö-Stenungsund

  Med en festlig midsommarhelg att se fram emot lämnar vi Skåne och tar sikte på Bohuslän. Längs vägen stannar vi för förmiddagskaffe (ingår ej). Snart börjar ett äkta midsommarfirande i Kållekärr, mitt på Tjörn – en riktig bohuslänsk tradition. Sillen är självklart med! Mot kvällen kommer vi så till vårt hotell, Stenungsbaden, där vi blir serverade en 3-rätters middag. "Ljuvlig är sommarnatten!"
  Ca 35 mil från Malmö.

  Midsommarafton: Malmö-StenungsundStenungsön och Stenungsbaden från ovan Foto: Erik Nissén Johansen
 • DAG 2: Midsommardagen

  Den vackra utsikten över Hakefjorden förgyller vår frukost. Delar av den vackra bohuslänska skärgården väntar oss idag. Med bussen tar vi oss över Tjörn och från Orust stävar vi med färja till Malö och sedan går färden vidare till Bokenäs. Vi tar sedan ytterligare en färja för att komma över Gullmarn. Efter några mil är vi i Smögen. På Smögens brygga är det liv och rörelse och kanske njuter Du av en räksmörgås till lunch? I god tid före middagen är vi tillbaka på hotellet.
  Ca 16 mil.

  MidsommardagenSmögenbryggan
 • DAG 3: Stenungsund-Malmö

  Efter en välsmakande frukost kör vi till Marstrand där vi gör ett längre uppehåll. Öns unika historia speglas i fästningen, kyrkan, societetshuset och de många vackra trähusen. Ett pulserande båt- och folkliv understryker öns nuvarande betydelse. På flera sätt är Marstrand speciellt.

  Innan vi kommer till Göteborg har vi avnjutit en sen lunch. Färden hem till Skåne går på den snabba motorvägen. På lämplig plats får vi tillfälle att dricka eftermiddagskaffe.
  Ca 38 mil till Malmö.

  Stenungsund-MalmöMarstrand Foto: Per Pixel

Karta

Hotell

Stenungsbaden Yacht Club, Stenungsund
Stenungsbaden Yacht Club ligger precis vid havet på Stenungsön. På hotellet finner du både bar och restaurang. Här finns även ett prisbelönt spa som går att boka till på plats. Stenungsbaden Yacht Clu...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8