Skip to main content

Jul- & nyårsfirande på spanska sydkusten - Costa Tropical

Förgyll vinterhalvåret tillsammans med Jörns i pittoreska Almuñécar på Costa Tropical, den spanska sydkusten. Vi bor på populära Hotel Helios. Fly den bistra svenska vintern och låt dig omfamnas av Andalusiens ljumma vindar! Vi njuter av behagliga temperaturer, sköna promenader, utflykter och inte minst, ett trivsamt julfirande och ett festligt avslut på året!

 

Programmet i korthet

Dag 1:   Flyg till Málaga. Buss till Almuñécar och Hotel Helios. (M)
Dag 2-14: Vi njuter av härliga dagar i Almuñécar, där vi bor på fina Hotel Helios, precis intill strandpromenaden. På hotellet intar vi förutom frukost även våra middagar, det är även här vi har vårt trevliga jul- och nyårsfirande. En dag gör vi utflykt till Malaga för att se ljusspelen, vi beöker även Alpujarras och Motil. Kanske gör du egna utflykter i närområdet utöver de vi arrangerar? (F,M)
Dag 15:  Vår tid på spanska solkusten är över. Flyg hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

 

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,47 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Genuint spanskt i mysiga Almuñécar på spanska sydkusten
 • Sol, värme och avkoppling
 • Läcker mat med smak av spansk jul
 • Halvpension på populära Hotel Helios
 • Lätta vandringar & extra utflykter
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,5 av 5
: 4 av 5 stjärnor
 • Guide Tord är en oerhört trevlig och kunnig guide. Varm i kontakten utan att vara påträngande. Gör det lilla extra som skapar stort mervärde.
 • Guiden var omtänksam och trevlig, informerade tydligt och klart.
 • Hotellet var rent, tyst och mycket god service. Trevlig och glad personal.
 • I jämförelse med andra resebolag är JÖRNS resor bäst på allt!

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Málaga t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i Spanien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC och balkong med havsutsikt från sidan (14 nätter i Almuñécar)
 • 14 frukostar, 12 buffémiddagar med husets vin, 1 julaftonsmiddag, 1 galamiddag med dans och dryck nyårsafton
 • Bergspromenad
 • Stadspromenader i Málaga med lokalguide och Almuñécar
 • Ljusspelen i Málaga
 • Olivoljemuseum, romfabrik och Velez de Benaudalla
 • Utflykter till Alpujarras och Motril

Tillägg

 • Dubbelrum Panoramic 4 195:-
 • Enkelrum Side Sea View 5 290:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Málaga-Almuñécar

  Med flyget anländer vi under dagen till Málaga, där vår buss väntar på att ta oss de ca 10 milen till Almuñécar och vårt populära hotell, Helios, beläget precis vid strandpromenaden. På kvällen avnjuter vi en god middagsbuffé. Resenärer som kommer med sent flyg får en middagspåse vid ankomst. Ca 10 mil med buss.

  Flyg till Málaga-AlmuñécarSolnedgång över Almuñécar
 • Dag 2-14: Arrangemang och utflykter

  Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Sierra Nevada skyddar staden från de kalla nordanvindarna och skapar ett mikroklimat, ett speciellt varmt och behagligt klimat, som gör att man här kan odla exotiska frukter som chirimoja, mango mm, vilket är unikt i Europa. Medeltemperaturen ligger vintertid på ca 18ºC.

  Under vår vistelse gör vi en gemensam stadspromenad i Almuñécar och gör stärkande promenader i det kuperade landskapet som omger staden. Säkert passar Du även på att njuta av salta bad i Medelhavet eller en simtur i hotellets uppvärmda pool. På programmet står flera trevliga evenemang och utflykter.

  Arrangemang och utflykterStranden i Almuñécar
 • Julfirande (dag 4)

  Så här på självaste dopparedagen serveras vi en läcker buffé! 

  Julfirande (dag 4)Stranden i Almuñécar
 • Málaga med ljusspel (ingår)

  Under förmiddagen beger vi oss med buss till Málaga. Ackompanjerade av en lokalguide ska vi under en stadspromenad lär känna Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. På 1800-talet inbringade det söta vinet Málaga Dulce, som då var en av Europas populäraste drycker, stora summor pengar till staden – fram tills vinlusen 1876 ödelade vingårdarna. Morerna efterlämnade arv i form av fästningarna Alcazaba och Gibralfaro, romarna en amfiteater. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga.

  Bättre orienterade ges vi även tid att utforska Málaga på egen hand och. Den konstintresserade besöker med fördel Piccaso-museet, Centre Pompidou eller något av de andra förnämliga konstmuseerna. "Förlora dig" i Centro Históricos mysiga gränder, strosa längs den eleganta hamnpromenaden Muello Uno  - valet är fritt! Middagen intas på egen hand. 

  Tidig kväll samlas vi på nytt och beger oss i samlad trupp till den tjusiga gågatan Calle Larios för att ta del av julens spektakulära ljus- och ljudshow - 10.000-tals ljus i alla de färger i perfekt harmoni med musik! Efter att vi beskådat ljusspelet vänder vi åter mot hotellet för att inta vår middag. 

  Málaga med ljusspel (ingår)Ljusspel på Calle Larios i Malaga
 • Alpujarra (ingår)

  Dagens utflykt går till Alpujarra, en mycket vacker dalgång på sydsluttningen av Sierra Nevada. Här finns 50 vita byar som blev tillflyktsort för morerna som flydde från Granda när de kristna intog Alhambra 1492. Tillflödet av vatten i form av smält snö från topparna ovan gör underverk för de terrasserade odlingarna som "klättrar" på sluttningarna och skapar en frodig, grön oas, som står i stark kontrast till det torra landskapet nedanför. Vi besöker två av de tre vita byarna i ravinen vid floden Poqueira. Dessa är skyddade av Unesco och anses vara de vackraste i dalen.

  Vi njuter av panoramat från den översta byn Capileira på 1436 meters höjd, och tar oss så småningom ner till Pampaneira, beläget 1060 m.ö.h. Här får vi tillfälle att äta lunch och även tid för lite shopping - i byn finns flera bodegor, hantverksbutiker och två chokladfabriker.

  Från båda byarna har man en underbar utsikt mot Mulhacén, den högsta toppen i Sierra Nevada och på den iberiska halvön. På hemvägen stannar vi till vid en 132 meter hög damm innan vi fortsätter ner genom en ravin mot kusten.

  Alpujarra (ingår)
 • Motril med romfabrik och olivoljemuseum (ingår)

  I Motril ska vi besöka ett museum tillägnat olivoljan. Vi får veta mer om dess tillverkning, men även om andra andalusiska livsmedelsprodukter och om matkulturen i stort. Det ges dessutom tillfälle till inköp. Vi gör även ett besök i den lokala romfabriken, där vi bjuds på smakprov och lär oss mer om framställningen. Huvudingrediensen sockerrör har en central plats i Motrils historia, även om de många sockerraffinaderierna numera är övergivna.

  Motril med romfabrik och olivoljemuseum (ingår)Olivolja
 • Nyårsfirande (dag 11)

  En festlig afton med middag och dans står på menyn! Tolvslaget närmar sig och vi höjer våra glas – ett nytt år med nya utmaningar och spännande upplevelser ligger framför oss!

  Självklart finns det även tillfälle att göra utflykter på egen hand. Granada med sin spännande historia och sitt rika moriska arv – inte minst Alhambra och Generalife – är något utöver det vanliga! Andra goda förslag är den högt belägna skinkbyn Trevélez, grannstaden Nerja med "Europabalkongen", samt pittoreska Frigiliana, som vunnit utmärkelsen "Spaniens vackraste by"! Vid intresse (minimum ca 20 pax) kommer vår guide Tord även att arrangera någon trevlig utflykt (ingår ej).

  Nyårsfirande (dag 11)Fyrverkerier
 • Dag 15: Almuñécar-Málaga-flyg hem

  Efter en härlig, förlängd nyårshelg lämnar vi under dagen Costa Tropical och tar oss åter till Málaga för flyg hem till Sverige/Köpenhamn. Ca 10 mil med buss.

Väder

Almuñécar

jan feb mar apr maj jun
Dag141517192327
Natt23581216
Vatten151515161720
Soltimmar6677911
jul aug sep okt nov dec
Dag313128221815
Natt1919151163
Vatten222322201816
Soltimmar11108765

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

December 2024

21/12
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Costa Tropical - jul & nyår (fr Stockholm), 15 d
Guide: Tord Larsson
Mer än 421 595:-BokaSe avresetider
21/12
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Costa Tropical - jul & nyår (fr Köpenhamn), 15 d
Guide: Tord Larsson
Mer än 422 395:-BokaSe avresetider
21/12
Se avresetider
Göteborg, Landvetter
Direktflyg
Costa Tropical - jul & nyår (fr Göteborg), 15 d
Guide: Tord Larsson
Mer än 422 895:-BokaSe avresetider

Karta

Hotell

Hotel Helios, Almuñécar
Hotel Helios ligger vid strandpromenaden San Cristobal i Almuñécar, nära till havsbad. Vill du bada varmare, väljer du hotellets uppvärmda pool (året om). Tionde våningens solterass är till för gäster...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Spanien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Spanien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  OBS! Vid utflykt till Gibraltar gäller pass!

 • Spanien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Spanien - Väder & klimat

  Iberiska halvön där Spanien ligger har mycket varierat klimat vilket gör att det går att resa till Spanien året runt. Längs norra kusten mot Biscayabukten är vädret milt och regnrikt under vintern och lite kyligt under sommaren. Det bergsrika inlandet där Madrid ligger kan vara mycket kallt och torrt på vintern men varmt och fuktigt på sommaren. Skillnad på dag- och nattemperatur i Madrid är hög utom sommartid då värmen sträcker sig över hela dygnet. Området längs Medelhavet och öarna i Medelhavet har ett subtropiskt klimat, med milda vintrar.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Spanien - Valuta & växling

  Spaniens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Spanien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa.
  Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger i Spanien. Kom ihåg att kredit kort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Spanien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Spanien är +34. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Spanien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mellan 14:00 till 17:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. Spaniens största varuhuskedja är El Corte Ingles som finns i många av de större städerna. På den lokala marknaden finner du gott om matvaror, färska frukter, kryddor och lokala viner.

 • Spanien - Elektricitet

  I Spanien är det 230 V. Uttagen ser likadana ut som i Sverige så adapter behövs inte.

 • Spanien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige (undantag Kanarieöarna, -1 timma).

 • Spanien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Vanligtvis brukar man lämna ca 10% i dricks.
  Språk: Spanska, katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 6