Skip to main content

Julfirande på spanska sydkusten - Costa Tropical

Förgyll vinterhalvåret tillsammans med Jörns i pittoreska Almuñécar på Costa Tropical, den spanska sydkusten. Vi bor på populära Hotel Helios. Fly den bistra svenska vintern och låt dig omfamnas av Andalusiens ljumma vindar! Vi njuter av behagliga temperaturer, sköna promenader, utflykter och inte minst, ett trivsamt julfirande!

 

Programmet i korthet

Dag 1:   Flyg till Málaga. Buss till Almuñécar och Hotel Helios. (M)
Dag 2-7: Vi njuter av härliga dagar i Almuñécar, där vi bor på fina Hotel Helios, precis intill strandpromenaden. På hotellet intar vi förutom frukost även våra middagar, det är även här vi har vårt trevliga julfirande. En dag gör vi utflykt till Malaga för att se ljusspelen. (F,M)
Dag 8:  Vår tid på spanska solkusten är över. Flyg hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

 

Höjdpunkter

 • Genuint spanskt i mysiga Almuñécar på spanska sydkusten
 • Sol, värme och avkoppling
 • Att fira jul i fin gemenskap
 • Halvpension på populära Hotel Helios
 • Lätta vandringar & extra utflykter
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,4 av 5
: 4 av 5 stjärnor
 • Trevligaste resa jag varit på på länge!
 • Mycket mat, och mycket god mat. Stora valmöjligheter. Synd att det blev köbildning till buffén ibland.
 • Mycket väl planerat program och utmärkt hotell.

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Málaga-Almuñécar

  Med flyget anländer vi under dagen till Málaga, där vår buss väntar på att ta oss de ca 10 milen till Almuñécar och vårt populära hotell, Helios, beläget precis vid strandpromenaden. På kvällen avnjuter vi en god middagsbuffé, men innan dess finns det möjlighet att se mer av omgivningarna. Ca 10 mil med buss.

  Flyg till Málaga-AlmuñécarSolnedgång över Almuñécar
 • Dag 2-7: Arrangemang, avkoppling och utflykter

  Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Sierra Nevada skyddar staden från de kalla nordanvindarna och skapar ett mikroklimat, ett speciellt varmt och behagligt klimat, som gör att man här kan odla exotiska frukter som chirimoja, mango mm, vilket är unikt i Europa. Medeltemperaturen ligger vintertid på ca 18ºC.

  Under vår vistelse gör vi en gemensam stadspromenad i Almuñécar och gör stärkande promenader i det kuperade landskapet som omger staden. Säkert passar Du även på att njuta av salta bad i Medelhavet eller en simtur i hotellets uppvärmda pool. På programmet står flera trevliga evenemang och utflykter.

  Arrangemang, avkoppling och utflykterStranden i Almuñécar
 • Julfirande (Julafton & juldagen, dag 5-6)

  Så här på självaste dopparedagen serveras vi en läcker buffé! På juldagen njuter vi av en välanrättad jullunch.

  Julfirande (Julafton & juldagen, dag 5-6)Stranden i Almuñécar
 • Málaga med ljusspel (ingår)

  Vi äter lunch på hotellet innan vi beger oss ned buss till Málaga. Ackompanjerade av en lokalguide ska vi under en stadspromenad lär känna Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. På 1800-talet inbringade det söta vinet Málaga Dulce, som då var en av Europas populäraste drycker, stora summor pengar till staden – fram tills vinlusen 1876 ödelade vingårdarna. Morerna efterlämnade arv i form av fästningarna Alcazaba och Gibralfaro, romarna en amfiteater. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga.

  Bättre orienterade ges vi även gott om tid att utforska Málaga på egen hand och. Den konstintresserade besöker med fördel Piccaso-museet, Centre Pompidou eller något av de andra förnämliga konstmuseerna. "Förlora dig" i Centro Históricos mysiga gränder, strosa längs den eleganta hamnpromenaden Muello Uno  - valet är fritt! Middagen intas på egen hand. 

  På kvällen samlas vi på nytt och beger oss i samlad trupp till den tjusiga gågatan Calle Larios för att ta del av julens spektakulära ljus- och ljudshow - 10.000-tals ljus i alla de färger i perfekt harmoni med musik!

  Málaga med ljusspel (ingår)Ljusspel på Calle Larios i Malaga
 • Egna utflykter

  Under vår vistelse finns det även tillfälle att göra utflykter på egen hand. Granada med sin spännande historia och sitt rika moriska arv – inte minst Alhambra och Generalife – är något utöver det vanliga! Andra goda förslag är den högt belägna skinkbyn Trevélez, grannstaden Nerja med "Europabalkongen", samt pittoreska Frigiliana, som vunnit utmärkelsen "Spaniens vackraste by"! Vid intresse (minimum ca 20 pax) kommer vår guide Tord även att arrangera någon trevlig utflykt (ingår ej)

  Egna utflykter
 • Dag 8: Almuñécar-Málaga-flyg hem

  Efter en härlig, förlängd nyårshelg lämnar vi under dagen Costa Tropical och tar oss åter till Málaga för flyg hem till Sverige/Köpenhamn. Ca 10 mil med buss.

Väder

Almuñécar

jan feb mar apr maj jun
Dag141517192327
Natt23581216
Vatten151515161720
Soltimmar6677911
jul aug sep okt nov dec
Dag313128221815
Natt1919151163
Vatten222322201816
Soltimmar11108765

Karta

Hotell

Hotel Helios, Almuñécar
Hotel Helios ligger vid strandpromenaden San Cristobal i Almuñécar, nära till havsbad. Vill du bada varmare, väljer du hotellets uppvärmda pool (året om). Tionde våningens solterass är till för gäster...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Spanien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Spanien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.
  OBS! Vid utflykt till Gibraltar gäller pass!

 • Spanien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett. Leveranstid är för närvarande cirka 10 dagar.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Spanien - Väder & klimat

  Iberiska halvön där Spanien ligger har mycket varierat klimat vilket gör att det går att resa till Spanien året runt. Längs norra kusten mot Biscayabukten är vädret milt och regnrikt under vintern och lite kyligt under sommaren. Det bergsrika inlandet där Madrid ligger kan vara mycket kallt och torrt på vintern men varmt och fuktigt på sommaren. Skillnad på dag- och nattemperatur i Madrid är hög utom sommartid då värmen sträcker sig över hela dygnet. Området längs Medelhavet och öarna i Medelhavet har ett subtropiskt klimat, med milda vintrar.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Spanien - Valuta & växling

  Spaniens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Spanien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa.
  Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger i Spanien. Kom ihåg att kredit kort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Spanien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Spanien är +34. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Spanien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mellan 14:00 till 17:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. Spaniens största varuhuskedja är El Corte Ingles som finns i många av de större städerna. På den lokala marknaden finner du gott om matvaror, färska frukter, kryddor och lokala viner.

 • Spanien - Elektricitet

  I Spanien är det 230 V. Uttagen ser likadana ut som i Sverige så adapter behövs inte.

 • Spanien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige (undantag Kanarieöarna, -1 timma).

 • Spanien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Vanligtvis brukar man lämna ca 10% i dricks.
  Språk: Spanska, katalanska, galiciska och baskiska är officiella språk.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1