Skip to main content

Vandra i Tyrolen med Christina & Fred

med boende mitt i St Johann vid foten av Kitzbüheler Horn

Det finns många anledningar att vandra i Alperna - naturen, alpstugorna, maten, gästvänligheten, liftarna...listan kan göras lång. På den här resan bor vi bekvämt på Hotel Post som ligger på gågatan i St Johann, en charmig by i Tyrolen med fantastiska vandringsmöjligheter. I Tyrolen ligger i stort sätt alla Österrikes högsta berg. Vart man än tittar är det de majestätiska bergen som anger horistonten. Våra guider, Christina och Fred, känner väl till området. 

Sista natten har vi i München, Bayerns huvudstad, som kanske mest är känd för sin Oktoberfest och sitt fotbollslag. Här upptäcker vi en stad med vackra hus, fantastiska konstmuseer och en stadspark med en flod som man kan bada i. Kanske smakar vi av en Bayersk öl, en s k "Münchener"? 

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till München & buss till St Johann. (M)
Härliga dagar i St Johann*: 
- Vandring 
på Kitzbüheler Horn (F;M)
- Vandring längs bergskedjan Wilder Kaiser (F,M)
- Vandring till Gmail Kapelle (F)
Dag 5: Buss till München, rundtur, middag på Hofbrauhaus (F,M)
Dag 6: Flyg hem från München. (F)

F=Frukost    M=Middag

* Vandringarna tar ca 5 h. Vandringar kan ändras p g a väder. Alla vandringsdagar erbjuds lätt/medel & medel/utmanande vandring.

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,24 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Alpernas skönhet
 • SPA på hotellet efter en vandring
 • Vandringar med sagolika vyer
 • Något läskande i en alphydda
 • München - Bayerns huvudstad
 • Fler bilder

Att vandra med JÖRNS

Att vandra med JÖRNS

Våra vandringsresor passar de flesta. I vår gradering lätt, medel och utmanande har vi tagit hänsyn till längd, höjdskillnad och hur lättgången terrängen är.

Alla vandringsdagar erbjuder vi lätt/medel och medel/utmanande vandring på den här resan. 

Lätt vandring

 • Upp till 5 km.
 • Höjdskillnad ca 200 meter
 • Lätt vandring är för dig som vill ta det lite lugnare. Vi går i ett lugnt tempo och terrängen är inte så kuperad. Normal kondition.

Medel vandring

 • Ca 5-12 km.
 • Höjdskillnad 200-400 meter.
 • Här är tempot lagom! Sträckorna är något längre, terrängen mer varierad och underlaget kan vara ojämnt. Normal kondition.

Utmanande vandring

 • Ca 10-20 km.
 • Höjdskillnad 200-400 meter.
 • Tempot är utmanande och du bör kunna ta dig fram på ett mer krävande underlag. Det kan förekomma branta partier och dagsetapperna blir längre. God kondition krävs.

Christina & Fred

Christina & Fred

I september 2023 åkte Christina, som arbetar som guide på Jörns resor, med sina vänner Erik, Lena och Fred till St Johann in Tirol för att vandra. Det var Fred som ordnade resan. Fred bor sedan många år i Sverige, men är född och uppvuxen i St Johann och är bland mycket annat bergsguide. Resan blev väldigt lyckad och ett besök i München förhöjde resan än mer. Jörns resor har nu tillsammans med Christina och Fred planerat en ny resa i september 2024. 

Här kan du läsa mer om Jörns guide Christina:
Om Christina

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg München t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i Österrike
 • Tåg till Hopfgarten t/r
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/WC (4 nätter St Johann, 1 München)
 • 5 frukostar, 4 middagar på olika restauranger
 • Liftkort 4 dagar
 • Vandringar med Christina & Fred
 • Stadsvandring München

Tillägg

 • Enkelrum 2 695:-
 • Avbeställningsskydd 800:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till München & buss till St Johann

  Vi landar i München på morgonen och färdas med egen buss till St Johann, en klassisk marknadsstad som ligger 670 meter över havet. Innan vi checkar in på vårt hotell, ges tillfälle till lunch på egen hand. Här är mysigt att strosa runt bland utsmyckade byggnader med trevliga butiker och restauranger. Vi bor på 4-stjärniga Hotel Post, ett unikt värdshus med rötter från 1200-talet. Här bor vi idealiskt och efter våra sköna vandringar slappnar vi av på hotellets SPA avdelning med finsk bastu, ångbastu och relaxavdelning. Gemensam middag på hotellet på kvällen.
  Ca 16 mil.   

  Flyg till München & buss till St JohannHotel Post Källa: Hotel Post
 • Dag 2-4: Vandringar & trevliga middagar

  Den lilla alpstaden St Johann, är inramad av mäktiga berg med Kitzbühler Horn 2000 möh på ena sidan, Wilder Kaiser 2400 möh på andra sidan och de spektakulära Loferer och Leoganger Steinberge på den tredje sidan. Här hittar man mer än 200 kilometer vandringsleder. På dessa leder i området runt staden finns det mer än 20 alphytter och bergshus där man kan njuta av en god lunch med fantastisk panoramautsikt.

  Det blir två vandringsgrupper där Fred (medel/svår) leder den ena gruppen och Christina (lätt/medel) den andra gruppen. Vandringarna tar cirka 5 timmar. Väder och vind bestämmer dock vad det blir för vandringar.

  Under vandringdagarna intas lunch i "backen" på en trevlig alphytta. När det gäller middagarna äter vi en middag i grannbyn Hopfgarten, en middag på restaurang i St Johann och en middag på egen hand.

  Vandringar & trevliga middagarEn god lunch är en höjdpunkt på vandringarna!
 • Vandring på Kitzbüheler Horn

  Vandring på Kitzbüheler Horn, berget mitt i byn, som reser sig 2.000 meter över havet.

  Lätt/medel vandring
  Christinas grupp tar liften upp till Mellanstation och bestämmer om man vill gå därifrån och upp till Bergstationen. Det går även att åka lift hela vägen upp och strosa runt på stiger uppe på höjden. Mat och dryck finns där uppe samt en sagolik utsikt.

  Medel/utmanande vandring
  Freds grupp vandrar via en fin ravin med vattenfall upp till restaurangen på Harschbichel bergstation, som ligger 1700 meter över havet.

  Vandring på Kitzbüheler HornVilken väg tar Christina?
 • Vandring längs bergskedjan Wilder Kaiser

  Vandringen går längs foten av Wilder Kaiser. Vi befinner oss i ett naturreservat under hela vandringen. Här kan vi sedan med hänsyn till väderläge och gruppernas sammansättning väljer olika alternativ, som vandring på en bergskam eller en vandring på fina skogsvägar mot Going och Prama där vi hela tiden vandrar på solsidan av berget och ser panoramat över Kitzbüheleralperna. Vi erbjuder lätt/medel vandring samt medel/utmanande vandring.

  Vandring längs bergskedjan Wilder KaiserI bakgrunden Kitzbüheler Horn Foto: Christina Wesslén
 • Vandring till Gmail Kapelle

  Vandring till Gmail Kapelle, ett litet kapell inhugget i berget.

  Lätt/medel vandring
  Christinas grupp väljer en inte fullt så utmanande väg eller väljer att vandra till vattenfallet i ravinen och snedda tillbaka till St Johann på sidan av Kitzbüheler Horn.

  Medel/utmanande vandring
  Freds grupp gör en lite tuffare  men naggande god vandring upp mot till kapellet.  På vägen dit passeras nunneklosteret vid Einsiedelei som tills nyligen har betjänats av en katolsk nunna.

  Vandring till Gmail Kapelle
 • DAG 5: St Johann - München

  Idag är det dags att säga "Auf wiedersehen" till St Johann. Med buss färdas vi till Bayerns huvudstad München. Här bor vi centralt och bekvämt på Premier Inn Munich City Centre Hotel. I kväll blir det middag på Hofbrauhaus, en av världens mest populära ölhallar, ursprungligen bygd 1589. Under promenaden till restaurangen får vi en guidning i München av en lokalguide.
  Ca 16 mil.

  St Johann - München
 • DAG 6: Flyg hem från München

  Då våra flyg lyfter först på kvällen, har vi dagen till eget förfogande i München. Sen eftermiddag tar vår buss oss till flygplatsen för färd hem mot Skandinavien. 
  Ca 2 mil.

  Flyg hem från MünchenMarienplatz med Stadshuset och Jungfrukyrkan, München. Foto: Shutterstock

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

September 2024

4/9
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Vandring i Tyrolen - St Johann (fr Köpenhamn), 6 d
Guide: Christina Wesslén
Mer än 418 995:-BokaSe avresetider
4/9
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Vandring i Tyrolen - St Johann (fr Stockholm), 6 d
Guide: Christina Wesslén
Mer än 418 995:-BokaSe avresetider
4/9
Se avresetider
Göteborg, LandvetterVandring i Tyrolen - St Johann (fr Göteborg), 6 d
Guide: Christina Wesslén
Mer än 419 495:-BokaSe avresetider

Information

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Landvetter Airport Hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

 

Karta

Hotell

Hotel Post St Johann
Hotel Post ligger på gågatan St. Johann in Tirol, bara 15 minuters promenad från linbanan Kitzbüheler Horn. Här erbjuds gratis WiFi, en hälsoavdelning och en trevlig restaurang i tyrolsk stil. Ett bre...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

 • Österrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Österrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Österrike - Vaccination och hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Österrike - Väder & klimat

  Österrike ligger i en tempererad klimatzon med ett centraleuropeiskt klimat som påverkas av det atlantiska klimatet.
  I och med den topografiska mångfalden och den relativt stora väst-öst-utbredningen finns det tre olika klimatregioner:
  Öster: Pannoniskt klimat med kontinental påverkan - låg nederbörd, varma somrar och måttligt kalla vintrar.
  Alpina regionerna: Alpint klimat - hög nederbörd (förutom inre alpdalsregioner som övre Inntal), korta somrar, långa vintrar.
  Resten av landet: föränderligt klimat påverkat av Atlanten (i väst) och en kontinental påverkan i sydöst.

 • Österrike - Valuta, växling & kreditkort

  Österrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Österrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna. 

 • Österrike - Transport & kommunikationer

  Österrike har ett väl utbyggt buss- och tågnät i hela landet, så det fungerar bra att ta sig runt med kollektivtrafik. Både bussar och tåg håller en bra standard och de har bra tidtabeller. Taxi finns som ett bra alternativ om du är i mindre orter där lokalbussarna går mer sällan.

 • Österrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Österrike är +43. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Österrike - Shopping

  Österrike har många fina köpgator och moderna shoppingcentrum både i och utanför städerna. Även de många marknaderna är populära att besöka. Vanliga souvenirer från Österrike är Mozartkulor, Swarovski kristall, saltprodukter, lederhosen och dirndls.

 • Österrike - Elekricitet

  230V, adapter behövs inte.

 • Österrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Österrike

 • Österrike - Allmänt & blandat

  Dricks: Barer och restauranger brukar inkludera dricks på notan. Ifall man har varit extra nöjd med servicen lägger man på ytterligare 5 - 10%. Taxi- och bussförare samt hotellpersonal brukar man ge 10% i dricks.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1