Skip to main content

Wien i sommarskrud med operan Aida i Stenbrottet

med vinprovning & Heurigerabend
 • Nyhet

Wien inspirerade Mozart, Beethoven, Schubert och Strauss-familjen till oanade höjder. De i sin tur förseglade Wiens status som valsernas- och operetternas stad, musikens huvudstad. Praktfulla slott som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument, påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga Habsburgska riket.

Under vår vistelse i Wien gör vi en utflykt till undersköna Burgenland, där stenbrottet St Margarethen ligger. Stenbrottet har en av Europas vackraste och mest imponerande utomhusscener med en underbar akustik. I denna naturliga konsertsal njuter vi av operan Aida under bar himmel. 

På den här resan får du även pulserande stadsliv, livfull musik på "Heurigerabend", vinprovning, slottsbesök, men också tid att fika "med stil" - med en tårtbit och en kaffe med kryddor, likör och en klick vispgrädde på toppen!

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Wien, fri tid & middag på restaurang. (M)
Dag 2: Stadsvandring, Schönbrunn och middag i Grinzing (F,M)
Dag 3: Fri fm. Vinprovning, rundtur på scenen, "Aida"i Stenbrottet. (F,VP,M)
Dag 4: Ledig dag i Wien. Flyg hem. (F)

F=Frukost    L= Lunch      M=Middag        VP=Vinprovning

 

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,22 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Uppleva operan Aida i ett stenbrott
 • Praktfulla slott och magnifika parker
 • Vackra Burgenland
 • Charmiga Grinzing med sina lokala viner
 • Vinprovning av läckra viner
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg t/r Wien inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i Wien & utflykt Burgenland
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Wien)
 • 3 frukostar
 • 3 middagar (varav 1 Heurigerabend i Grinzing)
 • Guidad stadsrundtur i Wien
 • Besök i Rust
 • Guidad scen-visning av utomhusscenen i stenbrottet
 • Biljett till Aida (kat 2)
 • 1 vinprovning (5 viner)
 • Inträde Schönbrunn

Tillägg

 • Enkelrum 1 445:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Wien. Fri tid & middag på restaurang.

  Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till vårt 4-stjärniga hotell, Hotel Ananas. På resan in får vi ett första intryck av Wien. Vi kör längs Ringstrasse, som omger Wiens centrum och avslutar med besök vid Hundertwasserhausen.

  Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg; habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stephansdom, och Schönbrunn; den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats är bara några av sevärdheterna. Nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern ”Den tredje mannen”, och fantasieggande Hundertwasserhaus, andra.

  Eftermiddagen är fri att efter eget tycke och smak bese Wien. Kanske tar du in stadens skönhet från en hästdroska, en s k fiaker? Eller varför inte prova något sött på klassiska Café Sacher? Gemensam middag på restaurang. 
  Ca 2,5 mil med buss.

  Flyg till Wien. Fri tid & middag på restaurang.
 • DAG 2: Stadsvandring, Schönbrunn & middag Grinzing.

  Dagen inleds med en guidad stadspromenad och därefter har vi lite tid för lunch. Vi tar oss sen med tunnelbana till Schönbrunn, där vi försedda med audioguider får se flera av de pampiga salarna och även slottsparken. På slottet har berömdheter som t ex kejsarparet Franz Josef och Sisi bott, liksom kronprins Franz Ferdinand, vars avrättning blev starten till 1:a världskriget. Det var också här Mozart, som sexåring hade sin första konsert i Wien.

  På kvällen kommer vår buss och hämtar för färd till stadsdelen Grinzing. Här finns små mysiga tavernor och barer som serverar lokalt producerat vin. Vi avnjuter en god middag, innan bussen så småningom tar oss tillbaka till vårt hotell.

  Stadsvandring, Schönbrunn & middag Grinzing.
 • DAG 3: Fri fm. Buss till vinprovning & stenbrottet för att se Aida.

  Idag ska vi få uppleva Aida under bar himmel i Stenbrottet i St Margarethen, som är en spektakulär utomhusscen. Denna naturliga, 7000 kvm stora utomhuskonsertsal garanterar en oförglömlig konsertupplevelse tack vare sin akustik och imponerande atmosfär. Stenbrottet är upptaget på UNESCOs världsarvslista. Föreställningen börjar kl 20, så förmiddagen tillbringar vi i eget tempo.

  Efter lunch beger vi oss ut i Burgenland, Österrikes största vinområde. Området kallas även för ”ungerska Österrike” då området var ungerskt fram till efter första världskriget. Vi passerar pittoreska byar och förhoppnigsvis får vi se storkar på hustaken. På Weingut Esterhazy får vi en vinprovning (5 viner) och vi får lära om vinframtsällningen. Vi tar en promenad i Rust, samt intar en lättare middag innan vi kommer till stenbrottet.

  Väl på stenbrottet, får vi en guidad visning av utomhusscenen där Aida kommer att framföras. Kl 20 är det dags för operan Aida, skapad av Giuseppe Verdi, om kärlekens odödlighet. Stora och pompösa publikscener kontrasteras av passionerade, nästan kammarspelsliknande scener där karaktärernas längtan och konflikter blir en förförisk ljudupplevelse. Mystiska besvärjelser i templet, nattliga möten på Nilens strand eller bländande triumfscener: den gamla mästaren i italiensk opera slår exakt rätt, spännande ton för varje stämning. Med Aidas lyriska arior, Radames drömska romans "Holde Aida" och den överdådiga triumfmarschen skapade Verdi odödliga catchy toner av operalitteratur, och Aidas argument med sin far och faraos dotter är höjdpunkter i musikalisk-psykologisk design. Föreställningen varar i nästan 3 h inkl paus och sjungs på italienska med tyska undertexter. Efter föreställningen kör vi tillbaka till hotellet.
  Ca 15 mil.

  Fri fm. Buss till vinprovning & stenbrottet för att se Aida.
 • DAG 4: Skön dag i Wien & flyg hem.

  Efter frukost har vi dagen till eget förfogande i Wien. Vår guide tipsar gärna om sevärdheter. Kanske ett besök på spektakulära Hundertwasserhaus eller en båttur på Donau? Eller varför inte besöka något av Wiens många kaféer. Om du vill besöka ett riktigt österrikiskt kafé, kan du bege dig till Cafe Demel, där du kan avnjuta en tårtbit och en kaffe med kryddor, likör och en klick vispgrädde på toppen. På Café Sacher föddes den österrikiska Sachertårtan och Café Landtmann var Sigmund Freuds favoritkafé.

  På eftermiddagen/kvällen lyfter våra flyg mot Skandinavien.

  Skön dag i Wien & flyg hem.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Augusti 2024

15/8
Se avresetider
Göteborg, LandvetterWien i sommarskrud - 'Aida' i Stenbrottet (fr Göteborg), 4 d
Guide: Karin Erlandsson
Fullbokad, väntelista14 445:-Boka på väntelistaSe avresetider
15/8
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Wien i sommarskrud - 'Aida' i Stenbrottet (fr Köpenhamn), 4 d
Guide: Karin Erlandsson
414 445:-Fåtal platser kvarSe avresetider
15/8
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Wien i sommarskrud - 'Aida' i Stenbrottet (fr Stockholm), 4 d
Guide: Karin Erlandsson
414 445:-Fåtal platser kvarSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Landvetter Airport Hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Flyg
Generellt sett är våra resor inte anpassade för rörelsehindrade personer. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. På många av våra resor kan en dags besök till sevärdheter motsvara mer än 4 km till fots. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
 
Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Austria Trend Hotel Ananas, Wien
Austria Trend Hotel Ananas i Wien. En kort promenad från hotellet finner du Wiens historiska stadskärna. I hotellets närhet finns bl a Naschmarkt, Wiens största marknad i centrum. Austria Trend Hotel...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Österrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Österrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Österrike - Vaccination och hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Österrike - Väder & klimat

  Österrike ligger i en tempererad klimatzon med ett centraleuropeiskt klimat som påverkas av det atlantiska klimatet.
  I och med den topografiska mångfalden och den relativt stora väst-öst-utbredningen finns det tre olika klimatregioner:
  Öster: Pannoniskt klimat med kontinental påverkan - låg nederbörd, varma somrar och måttligt kalla vintrar.
  Alpina regionerna: Alpint klimat - hög nederbörd (förutom inre alpdalsregioner som övre Inntal), korta somrar, långa vintrar.
  Resten av landet: föränderligt klimat påverkat av Atlanten (i väst) och en kontinental påverkan i sydöst.

 • Österrike - Valuta, växling & kreditkort

  Österrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Österrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna. 

 • Österrike - Transport & kommunikationer

  Österrike har ett väl utbyggt buss- och tågnät i hela landet, så det fungerar bra att ta sig runt med kollektivtrafik. Både bussar och tåg håller en bra standard och de har bra tidtabeller. Taxi finns som ett bra alternativ om du är i mindre orter där lokalbussarna går mer sällan.

 • Österrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Österrike är +43. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Österrike - Shopping

  Österrike har många fina köpgator och moderna shoppingcentrum både i och utanför städerna. Även de många marknaderna är populära att besöka. Vanliga souvenirer från Österrike är Mozartkulor, Swarovski kristall, saltprodukter, lederhosen och dirndls.

 • Österrike - Elekricitet

  230V, adapter behövs inte.

 • Österrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Österrike

 • Österrike - Allmänt & blandat

  Dricks: Barer och restauranger brukar inkludera dricks på notan. Ifall man har varit extra nöjd med servicen lägger man på ytterligare 5 - 10%. Taxi- och bussförare samt hotellpersonal brukar man ge 10% i dricks.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3