Skip to main content

Wien i vårskrud med Senioren

Med föreställning LA TRAVIATA på Volksoper

Wien inspirerade Mozart, Beethoven, Schubert och Strauss-familjen till oanade höjder. De i sin tur förseglade Wiens status som valsernas- och operetternas stad, musikens huvudstad. Praktfulla slott som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument, påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga Habsburgska riket.

På vår resa summerar vi det bästa av staden. Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssning i den undersköna Wachau-dalen är några av ingredienserna. En föreställning på Volksoper fulländar upplevelsen!

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Wien. (M)
Dag 2: Båttur till Melk. Vinprovning. (F)
Dag 3: Besök spanska ridskolan. Guidning i Wien. Föreställning Volksoper*. (F,M)
Dag 4: Besök på Schönbrunn. Hemresa. (F)

F=Frukost    M=Middag

* Föreställningen "La Traviata"

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,22 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Att få njuta av föreställning på Volksoper
 • Praktfulla slott och magnifika parker
 • De vita Lipizzanerhästarna på Spanska ridskolan
 • Kryssning i undersköna Wachau-dalen
 • Vinprovning av läckra viner
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg t/r Wien inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i Wien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Wien)
 • 3 frukostar
 • 2 middagar
 • Guidad stadsrundtur i Wien
 • Biljett till föreställning på Volksoper "first category".
 • Inträde Schönbrunn o Spanska ridskolan (morgonträning)
 • Utflykt i Wachau-dalen med båttur på Donau (Krems-Melk)
 • 1 vinprovning (4-5 viner)

Tillägg

 • Enkelrum 1 695:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Wien. Stadsrundtur med buss

  Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till centrum och vårt 4-stjärniga hotell. På resan in får vi ett första intryck av Wien. Vi kör längs Ringstrasse, som omger Wiens centrum och avslutar med besök vid Hundertwasserhausen.

  Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg; habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stephansdom, och Schönbrunn; den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats är bara några av sevärdheterna. Nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern ”Den tredje mannen”, och fantasieggande Hundertwasserhaus, andra.

  Eftermiddagen är fri att efter eget tycke och smak bese Wien. Kanske tar du in stadens skönhet från en hästdroska, en s k fiaker? Eller varför inte prova något sött på klassiska Café Sacher? Gemensam middag. Ca 2,5 mil med buss.

  Flyg till Wien. Stadsrundtur med buss
 • DAG 2: Donaukryss Krems-Melk

  Idag lämnar vi för en stund Wien för dess vackra omgivningar! Med buss tar vi oss till Krems an der Donau, centralort för vinproduktionen i Wachaudalen. Härifrån ska vi njuta av en seglats ”an der schönen blauen Donau”!

  I sakta mak glider vi fram genom Wachaus underbara dalgång. Sträckan anses vara en av de vackraste på Donau. Storslagna scenerier med vinodlingar som i terrasser biter sig fast på sluttningarna fyller vårt blickfång. Vinorterna Dürnstein, i vars borg den engelska kungen Rickard Lejonhjärta satt fången, och Spitz passerar revy. Vi seglar söderut, motströms mot Melk, vars praktfulla benediktinkloster gett staden berömmelse. Klockan ett lägger vi till och kan konstatera: Johann Strauss d y:s mästerliga vals gör Donau rättvisa!

  I Melk lämnar vi båten och går till torget, där det finns tid för kaffe eller shopping. Innan vi åter beger oss mot Wien, besöker vi en vinkällare för att prova några av regionens goda viner. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
  Ca 17 mil.

  Donaukryss Krems-Melk
 • DAG 3: Spanska ridskolan & Volksoper

  Dagen inleds med ett besök på den världsberömda Spanska ridskolan, där man sedan 400 år vårdat den klassiska ridkonsten. Vi får vara med under de vita Lipizzanerhästarnas morgonträning*, som sker till musik – en uppvisning i perfekt harmoni! Hästarna föds för övrigt mörka och vitnar med åren.
  * med reservation för att Spanska Ridskolans program kan ändras.

  Vi gör även en guidad stadspromenad och får därefter lite tid på egen hand. 

  Tidig kväll äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang och vi beger oss därefter till Volksoper för att njuta av Giuseppe Verdis opera "La Traviata", som är världens just nu mest spelade opera. Föreställningen är fullspäckad med fantastiska melodier, vem känner inte till denna melodi?

 • DAG 4: Schönbrunn. Flyg hem från Wien

  Efter frukost beger vi oss med tunnelbana till Schönbrunn, där vi försedda med audioguider får se flera av de pampiga salarna och även slottsparken. På slottet har berömdheter som t ex kejsarparet Franz Josef och Sisi bott, liksom kronprins Franz Ferdinand, vars avrättning blev starten till 1:a världskriget. Det var också här Mozart, som sexåring hade sin första konsert i Wien.

  Våra flyg avgår först på eftermiddagen/kvällen varför vi även denna dag får tid att ta del av Wiens rika utbud! Ca 2,5 mil med buss.

  Schönbrunn. Flyg hem från Wien

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

April 2024

4/4
Se avresetider
Köpenhamn, Kastrup
Direktflyg
Wien med Senioren - 'La Traviata' (fr Köpenhamn), 4 d
Guide: Christina Wesslén
Mer än 413 995:-BokaSe avresetider
4/4
Se avresetider
Stockholm, Arlanda
Direktflyg
Wien med Senioren - 'La Traviata' (fr Stockholm), 4 d
Guide: Christina Wesslén
313 995:-Fåtal platser kvarSe avresetider
4/4
Se avresetider
Göteborg, LandvetterWien med Senioren - 'La Traviata' (fr Göteborg), 4 d
Guide: Christina Wesslén
Mer än 414 495:-BokaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Landvetter airport hotel, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Flyg
Generellt sett är våra resor inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. På många av våra resor kan en dags besök till sevärdheter motsvara mer än 4 km till fots. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
 
Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Austria Trend Hotel Ananas, Wien
Austria Trend Hotel Ananas i Wien. En kort promenad från hotellet finner du Wiens historiska stadskärna. I hotellets närhet finns bl a Naschmarkt, Wiens största marknad i centrum. Austria Trend Hotel...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3